Regisztráció Blogot indítok
Adatok
giacinto

0 bejegyzést írt és 2826 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Írországban vendégeskednek Weiss mester fiai. A római bravúr után, az Aviva Stadium gyepén, a mágus újabb varázslatra készül. A szlovák válogatott hat mérkőzés után 13 pontott gyűjtött, akárcsak az orosz és az ír nemzeti csapat. Egy idegenbeli győzelem nagyban javítaná…..
giacinto 2011.09.03 12:25:12
@Csehszlovák Kém:

mit olvassak el? baromság van írva a posztban, olyasmi ami kurva távol áll a valóságtól.
giacinto 2011.09.03 21:47:19
giacinto 2011.09.06 22:01:50
Ahogy azt tavaly Benő mondotta volt, lassan beköszönt a vadászszezon, mikor Pampalini is csak kapkodja a fejét, egy szintre süllyed a Bild és a Guardian. Ki kivel ebédelt, látták-e Gerrardot Madridban, ezermilliót költ-e a Citeh, lebegtetés, ársrófolás, találgatás, varia. A…..
giacinto 2010.08.09 21:08:36
@horas: és szted a sejkeknek ez a célja, hogy TOP4-ben legyenek?
giacinto 2010.08.09 21:11:02
@Messi88: és hol fog játszani? a Barca C-ben?
giacinto 2010.08.10 21:57:31
@rokamoka33: Poulsent egyértelműen Mascherano helyére vette a Pool.
Kicsit eltűntünk a mezőnyben, magunkra húztuk az ellenfelet, de a következő napokban saját magunknak adunk zseniális gólpasszt, amit kegyetlenül be is verünk. A szóvirág mögött ezúttal komoly tartalom is van, durván nagy cuccra készülünk, hogy ne fogalmazzak rögtön úgy:…..
Ahogy azt tavaly Benő mondotta volt, lassan beköszönt a vadászszezon, mikor Pampalini is csak kapkodja a fejét, egy szintre süllyed a Bild és a Guardian. Ki kivel ebédelt, látták-e Gerrardot Madridban, ezermilliót költ-e a Citeh, lebegtetés, ársrófolás, találgatás, varia. A…..
giacinto 2010.08.07 21:00:45
@Oblio:

"És akkor miért is kell eladni? "

egyelőre még nem ment el, de ha el lesz adva, akkor csak és kizárólag azért lesz, mert Ő akart elmenni. Moratti, Branca és Benitez sem hülye. Pénzre egy ilyen szezon után nem lehet szükség, a 28 milla, amúgy sem sok egy ilyen játékosért, harmadrészt nehéz lenne pótolni.

Ha viszont menni akar, akkor elvárható lenne, hogy minnél jobban húzzuk le a madridot és szépen fokozatosan építsük fel Santont a posztra.
giacinto 2010.08.08 22:04:53
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Lehet hogy az eddigi megszorítások ezért voltak? Gondolom most már stabilabb az anyagi helyzet, ezért mer többet költeni a csapatra. De sztem ez az Almeida nem kakor afogás (legalábbis ha a Werder-es Almeidáról van szó)

@horas: Ha Cassano pályára lép a Samp BL-selejtezőjén, nálunk már nem játszhatna a BL-ben.
Tehát ezek után sokkal olcsóban kéne elengedniük.
BL-selejtező előtt meg mi értelme eladniuk?
ez nagyon nagy kamu, amit minden átig. szezonban be kell dobni. nem lenne rossz, szó se róla, de én messze lennék a beszarástól ha mégis megvalósulna.

@Oblio:
"Megfelelő pillanat egy váratlan fordulathoz. Érzem, hogy lesz valamilyen meglepetés. "

Remélem jó jós leszel, mert a legfrisebb (!) pletykák szerint fordulat történt.

Moratti lezárt mindenféle tárgyalást és megmondta Caliendonak, hogy Maicon nem megy sehová.
giacinto 2010.08.08 22:05:59
@horas: Prandelli ma Pepe-Cassano-Balotelli-Amauri 4-essel próbálkozott elöl. Mögöttük De Rossi és Palombo aprított.
Kedves mindenki és a többiek. Hamarosan teljes erőből beindul az európai topfutball, ezzel párhuzamosan nekünk is véget ér az elmúlt hetek láblógatása, és belekezdünk erősen a szokott színvonalú tartalmak előállításába. Van néhány teljesen új ötletünk, vagy nevezzük…..
giacinto 2010.08.08 12:48:29
@Csöncsön: "Pont azért vesznek figyelembe 5 évet, hogy ezzel ellensúlyozzanak egy-egy kiugró évet. A Sevilla azért 1. kalapos, mert náluk nem egyetlen kiugró év volt, hanem legalább kettő. [Azokban az években simán BL-8 szinten játszottak.]"

Ügyesen terelsz. Nem erről volt szó. az 5 év a rendzser legjobb része, ezt sztem senki nem vitatta.
Itt az ostoba pontozásról van szó! (amit te a legeslegjobb rendszernek tartasz) ami nemhogy egyenlő lenne, néhány példából az derül ki hogy erősen felülreprezentálja az EL-beli sikerek értékét.

Itt eg yújabb gyöngyszem a pontozás szépségét illetően:

2004-05 szezon: 3. legtöbb pontot az AZ ALkmaar (!!!) szerezte Európában, pusztán a 2 BL-döntős (Pool és Milan) kapott nála többet, miközben gyakorlatilag semmire nem emlékszünk az Alkmaarból, még döntőt sem játszottak az EL-ben.

És lécci ne azzal válaszolj hogy ez már nincs benne az 5 évben.

Itt csak és kizárólag a pontozás bénaságaira hivom fel a figyelmedet.
giacinto 2010.08.08 12:50:57
@bz249: Sztem hagyjad, az Arsenal nálam is jogosan van ott, mert tényleg stabilan teljesítenek egy 5 éves rendszerben és legalább a BL-ben gyűjtögetik a pontokat, nem pedig a B-kategóriás ligában.
giacinto 2010.08.08 20:40:07
@Csöncsön: tehát mivel 5 évet néznek, akkor nem gond hogy 1-1 évben összevissza pontoznak és irreálisan jó pontszámokat kap 1-2 EL-es felvillanó csapat....
Ahogy azt tavaly Benő mondotta volt, lassan beköszönt a vadászszezon, mikor Pampalini is csak kapkodja a fejét, egy szintre süllyed a Bild és a Guardian. Ki kivel ebédelt, látták-e Gerrardot Madridban, ezermilliót költ-e a Citeh, lebegtetés, ársrófolás, találgatás, varia. A…..
giacinto 2010.07.26 19:39:33
@giacinto: Ja a nem jött senki részhez:

Biabiany Quaresma helyett. Marigát véglelgesítették.
Coutinho.
Nagy duzzogva Burdisso is elmegy 4-5 számú védőnek, ha nem takarodik el.
Megvették Ranocchia felét, gondolnak a jövőre is.
giacinto 2010.07.27 20:29:50
@horas: "szívesen látnám Bastos aki balszélen mindenhol tud játszani,vele meglenne oldava a balhátvéd létszám is,továbbá Agüero,Lavezzi akik megütik nálam a szintet,Jovetic is nagy szám lenne tudna játszani Sneijder helyén is,esetleg Hazard vagy Elia sem feltétlen rossz húzás,nálam a telitalálat Cassano lenne.Dzeko is fasza lenne csak perpillanat horribilis az ára."

Bastost és Agüerot húzd ki, mert EU-n kivüliek, pedig mind2 komoly erősítés lehetne. Dzeko meg minek, ő egy center, arra meg van 2 világklasszisunk és az egyik igy sem játszhat ott.

Cassano nemvédekezik egy grammot sem.

Jovetic viszont nálam is viszi a primet, abszolút többposztos, ismeri a Serie A-t, fiatal, és talán egy 15-18 körül kijönne. Abszolút legjobb választás lenne.

Lavezzi nálam nincs top-szinten. Csatárként brutálisan gólszegény a játéka, ami ugye nem túl jó.

Hazardban egy vadonatúj quaresmát látok,a testfelépítése, a játékstilusa,és a mozgása is egy az egyben RQ.
giacinto 2010.07.29 22:10:21
@popp: "meg van az a kör, amelyikből presztízsből, hogy ne mondjam sznobságból választanak a nagy klubok. Látod, hogy Juve is Hiddinket akarta. "

És szted mi alapján kerülnek oda a legfelső polcra ezek a bizonyos edzők? Vki azt mondja rájuk, hogy : "Na te mostantól sztáredző vagy!" és akkor a sztárklubok kapkodnak értük onnantól?

szart. egyszerűen megcsinálják maguknak a szerencsét, hiresek lesznek, mert TUDNAK.

+a képességek sokaságát alapul véve kerülnek oda a legfelső polcra. és nyilván ha te olyan helyzetben vagy, hogy választhatsz (mint topklub) akkor nem a középső polcokon kezdessz el edzőt keresni....
Most, hogy Iniesta lövésének híre a legeldugottabb halászfalvakba is eljutott, lassan ülepedni kezd a futballáradat méteres hordaléka. Azon túl, hogy rendszeresen naplóztak, csodáltak, ekéztek, az NST szerzői megpróbálják egyenként szétbontani és összerakni a világbajnokságot.…..
Ahogy azt tavaly Benő mondotta volt, lassan beköszönt a vadászszezon, mikor Pampalini is csak kapkodja a fejét, egy szintre süllyed a Bild és a Guardian. Ki kivel ebédelt, látták-e Gerrardot Madridban, ezermilliót költ-e a Citeh, lebegtetés, ársrófolás, találgatás, varia. A…..
giacinto 2010.07.17 14:21:44
@horas: és a szétbombázott keret miért jó? keressük megint 20 évig a Maiconokat, Samueleket, Cambiassokat?

ez nem járható út, mi nem vagyunk Porto, PSV és hasonló kaliberű klubok,akiket évente szétkapkodnak és eladják legnagyobb sztárjaikat.

Most van egy kész csapatunk, amiben 1-2-t kelelne változtatni max, fissiteni fiatalitani, nem pedig szétbaszni.

Mondassz itt Torreseket. Hova? Mennyiért? Minek?
giacinto 2010.07.18 09:19:33
@horas: Ezt abszolút adom, hogy van jópár 30+-os emberünk, akiknek már csak 1-2 éve van. DE, most még nem lehet őket kirakni a keretből.
Abban igazad van, hogy lehetne hozni a keretbe 1-2 fiatalabb, MOTIVÁLT tehetséget (aki már vmit bizonyított is), hogy 1-2 év múlva már stabil emberekről beszélhessünk az esetükben. Ferguson csinál ilyen igazolásokat, talán a világon a legjobban. Rohadt sokat rotál és igy fokozatosan be tudja építeni a "nagyok" közé az újakat.

Ha posztonként végig megyünk,szemmel láthatólag a középső védő poszt a legégetőbb mert ott csak 37, 34, 32 és 30 éves embereink vannak. Viszont a Mourinho-éra talán legfontosabb elve éppenaz volt hogy a 2 középső védő lehetőleg mindig legyen ugyanaz, hogy jól ismerjék egymást. A tavaszi BL-menetelés egyik fő oka éppen a Lucio-Samuel páros áthatolhatatlansága volt.

A többi poszton nem érzek túl nagy gondokat:
szélsővédőkel jól állunk (Maicon és Chivu minimum 3 év sztem, Santon egy egész karrier, Zanettit pedig ki tudja.)
Középpályán sincs túl nagy vész: Cambiassora, Sneijderre még évekig lehet építeni, kiegészítő embernek ott van a rutinos Stankovic és a fiatal még kicsit nyers Mariga és persze Zanetti. Ha marad, Muntari sincs éppen rossz korban. Mottáról nem is beszéltem. Ja és most már Wesley cserének is ott van Coutinho.

Elöl is teljesen korrekt a helyzet, a 3 támadó posztra van 5 emberünk, közülük Milito a legöregebb a 31 évével, de talán ő a legfontosabb. Etoo-ban még bent van 2-3 nagyon jó év, mert jó fizikumú, jó atléta a gyerek, Pandev 26-27 éves körül van és ott van a 2 fiatal: Balotelli és Biabiany.

Ja és nem tudjuk még egészen kristálytisztán hogy mit akar Benitez: milyen rendszert és milyen (gyors) focit. Ha szétrotálja a csapatot, akkor persze kell a nagy keret, de én legégetőbb problémának jelenleg a sok hulladék eltávolítását tartom, mert az megengedhetetlen a mai pénzügyi gondok idején, hogy egy csapat 30-32 játékost fizessen (elég jól...) közülük kb 7-8-at totál feleslegesen.

Burdisso, Suazo, Obinna, Kerlon, Rivas, Mancini
giacinto 2010.07.18 09:23:30
@giacinto: Azt még kihagytam, hogy úgy tűnik a középső védő poszt korosodását látják Morattiék is, nem véletlen hogy Ranocchia körül mozgolódtak Brancáék a nyáron, de még butaság lett volna idehozni 3-4-5. számú védőnek. Jövőre Mátrix és Cordoba mennek, és Lucio-Samuel megítélésével is 1 évvel okosabbak leszünk. Nem tartom lehetetlennek hogy 2011-ben akár Ranocchia-Chivu belső párosunk lesz az alap.

Sok mindennek le kell tisztulni ebben az évben. Sok a kérdőjel, a motiváció, az új edző, a rendszer stb. és akkor még nem is jött senki....
Az egész heti kemény munka után következzen egy átmozgató, frissítő poszt. Ezúttal érintjük a Világbajnokság és a holtszezon kommunikációs vonatkozásait, de előkerülnek örökzöldek és igazi klasszikusok is. Megszólal a játékos, az edző, és egy új szereplő, a klubelnök…..
giacinto 2010.07.16 18:02:47
@vadkutya: Böhöm Lajcsi is tanú volt, aztán hogy végezte!
giacinto 2010.07.16 18:28:08
@vadkutya: Hatalmas film, ha 20-szor nem láttam, akkor egyszer sem.
Egyébként sem azokról a sztárokról szólt a vébé, akiktől vártuk, talán nem felesleges beszélni egy poszt erejéig azokról, akik helyettük vitték a show-t. Azokról, akiket valamiért megjegyeztünk. Van a hajtás után található válogatottban olyan, akiről már hallottunk, csak el…..
giacinto 2010.07.14 21:04:56
@bz249: azt meghagyom neked :) még az Auszikatis beleveheted hogy nehezebb legyen :D
giacinto 2010.07.14 21:23:11
@horas: ez a 06-07-es tényleg nagyon jó volt, van is belőle :)

mostanában nem nagyon erőltetika 3. mezt, viszont kapusmezből van 2 is, jó rondák.

az idegenbelink viszont nagyon ütős a kigyóval.
A spanyol válogatott még gólt sem kapott a legutóbbi két torna egyenes kieséses szakaszában, az Eb-t és a vébét is behúzták. A hegemónia megtörésére fejvadászokat toboroztunk és összeraktuk az Elit alakulatot, melynek egyetlen feladata Spanyolország likvidálása. A spanyol…..
giacinto 2010.07.13 20:55:47
@kelta:
"Vagy egyszerűen az Intert:))))))))) "

KELTA for PREZ!

Respect!

:)
Mi is pont a vb-döntőre rogytunk meg, mint a hollandok, és ütemet tévesztettünk, mint van Bommel, de nem maradhatunk poszt nélkül a vébédöntő másnapján. A hollandok a várakozásokon felül teljesítettek a döntőben, összegyúrták a német és a portugál taktikát, mégsem…..
giacinto 2010.07.12 21:33:10
@hrvth: A Barca 70 perc emberelőnyt kapott az Inter ellen, és a kifárasztás csak nagy nehezen jött össze, igy is. de ez itt OFF:

@Hispan07: egyetértek. talán ez volt életem eddigi legsivárabb VB-je sok tényező miatt. különösebben nem mozgat hogy vége, régebben szinte sirtam hogy nincs több meccs.
giacinto 2010.07.12 21:34:14
@Adriano87: LOL
giacinto 2010.07.12 21:51:02
@exeaxe: "Internél sokkal jobb és hiresebb"

muhaha.

a több i is csak duma. a 70 perc viszont tény. 11 a 10 ellen. tény.
Mivel úgy vagyunk nekiindulva, hogy ma este játsszák a dél-afrikai világbajnokság döntőjét, komoly terjedelemben estünk neki a felvezető beharangozónak, ami index anya hasábjain is megjelenik majd. Gyáva módon Az újságírás szabályait szem előtt tartva konkrét állásfoglalás…..
Földön, vízen, levegőben száguld az NST a vébé alatt. Nemcsak írásban, hanem képben és hangban is próbáljuk mostanság elmondani véleményünket. Nem lesz ez ma sem másképp, hiszen a RadioQ-val közösen indított vébé-rovatunk ismét belehasít az éterbe. Szerencsénkre, most…..
A németek a modernkori futball egyik legkomolyabb vb-teljesítményt mutatták be tegnap, és éppen igaz, hogy a kontrajátékuk emeli őket a Dél-Afrikában látott válogatottak fölé, de azt is látni kell, hogy mind az angolok, mind az argentinok ellen már az első perctől kezdve…..
Nem azért érzek óriási és mindent elsöprő elégtételt, mert Maradona megsemmisült, és ostoba, kocsmába való hőbörgésének szikrányi hitele sem maradt a továbbiakban, hanem azért, mert a Labdarúgás a helyére tett egy magáról megfelejtkezett pojácát.   Sokszor a…..
giacinto 2010.07.03 20:07:15
@Csöncsön: "Vissza kell térni a szakmai útra. Ez egy csodálatos generáció az argentinoknál. Nagyon-nagyon drukkolok nekik. De Maradona kinevezése zsákutca volt. "

Nem Maradona kinevezése volt az, hanem az hogy nem ültettek le mellé KOMOLYABB szakembereket.
Mert állítólag a 2 bohóc felelt a taktikai részért, nos annak nyoma nem látszott a VB alatt. ja de, ma Di Mariát átküldték jobb oldalra, ahol aránylag még élt is.

vicc. Maradona csak mint név, mint motiváció kellet ta játékosoknak. de edző is kellett volna.
giacinto 2010.07.03 20:10:05
@Csöncsön: "A védekezés és a támadás is a középpályás labdaszerzésnél kezdődik."

ez sem igaz. a védekezés már a csatárok letámadásos szerepénél megkezdődik.

viszont Cambiasso brutálisan elfért volna Mascherano mellett. Zanetti pedig bárkit lenyomott volna a hátsó középszerből.

Otamendi, Demichelis, Burdisso..... egyik rosszabb mint a másik. Heinze afénykorában sem voilt egy csúcskategóriás játékos, de ő is már 1 klasszissal gyengébb.

Teljesen biztos vagyok benne hogy Zanettivel, Cambiassoval és Samuellel ez egy teljesen más meccs. nem azért mert interesek, hanem azért mert magasan kiemelkednek tudásilag ebből a mai hátvédsornak nevezett bohózatból.
giacinto 2010.07.03 20:11:24
@Csöncsön: Guardiolának vannak kiváló védői. Maradonának is lehetett volna jobbak, de ő (ők) buták voltak.
Elhullott az utolsó afrikai, és az egyik legnagyobb esélyesnek tartott csapat, mégsem a szomorkodásnak és a fikázásnak van itt az ideje, hiszen egy jó világbajnokság legfőbb ismérve, hogy ebben a szakaszában már térdig járunk a hősöket az egekbe emelő, antihősöket a pokolba…..
giacinto 2010.07.03 14:35:51
@casaubon: Szándékosan kezezni abszolút jogodban áll. Benne van a játékban. Mindenki ismeri a következményeket, szankciókat. Suarez megkapta a büntetést, Henry nem.

Magyarázzuk még pár 100 kommenten keresztül?
giacinto 2010.07.03 14:37:51
@casaubon: a te logikáddal élve bármilyen szabálytalanság sportszerűtlen (pl. ha vkit a pálya közepén egy ártatlan szituációban kb fellöksz)
Végre komoly csapattal találkozik Argentína, az utolsó aduász is kihullhat az ellendrukkerek kezéből, továbbjutásuk esetén hivatalosan is masszív vb-esélyesek lesznek. Éles helyzetben még nem kaptak gólt, lefutott kilencven perceken szépített az ellenfél, Mexikót meg szügyön…..
Nou San Trafford H-csoport, 20.30 2010.06.25 19:20:00
Az izgalmas latin csoporttal zárjuk a körmérkőzéseket, melyen a spanyolok nem igazán válogathatnak, nekik a csoportgyőzelemre (vagyis a portugál-ágra) kell hajtaniuk, a brazilokkal akkor kerülhetnek össze, ha verik Chilét, mialatt Svájc gálázik Honduras ellen. Ha vetünk egy…..
giacinto 2010.06.26 12:35:53
@Iustizmord:

az angol válogatott jobban hypolt, magasabb reputation-ű :) játékosokból áll mint a németek, de csapatként számomra a németek sokkal meggyőzőbbek, mint az angolok lassú, kiszámitható, sablonos, fáradt, kissé öreges játéka. meghát egy angol-németet ki más nyerhetne mint a németek. remélem 11-esekkel. jó lesz nézni ahogy szivatják egymást 150 percig :)

az arg-ger is classic meccs, megint negyeddöntőben mint 4 éve, de most nincs idióta pekerman :D (most van maradona....)
Milyen furcsa az élet! Két hete még az egész világ Maradona nagyképűségén, öntörvényűségén rugózott, azon, hogy kit hagyott otthon, kit vitt el a vb-re, kivel van jóban illetve rosszban a keret tagjai közül. Legyőztek két verhető csapatot és máris arról szólnak a hírek,…..
Valamilyen érthetetlen oknál fogva mindenki azt gondolja, hogy a brazilok a futballvilág bohócai, létezésük célja nem lehet más, mint a nyálcsorgató tömegek felhőtlen szórakoztatása. Ronaldinho így, hol van Adriano, Ronaldo meg Pato, pfejj, mocskos Dunga. Nem tudom, hogy végül…..
giacinto 2010.06.15 21:54:57
@CaBeL: te nagyon sok Maicon-meccset láttál már, gratulálok.
Már a második napon két komoly meccsnek örvendhetünk, kiderül, hogy Maradona zsenije egyszerű jobbágyok számára nem értelmezhető, vagy tényleg megsütötte a kubai nap. A sléger persze az esti Anglia-USA, mégis könnyen előfordulhat, hogy a reggeli kávéjukat is nitroglicerinnel…..
Zsinórban ötödször bajnok az Inter, ami már mindenképpen a Grande-kategóriába sorolható kunszt, ezt a csapatot mégsem a kiherélt Serie A felaprításáért fogják a legnagyobbak közé sorolni, hanem európai kalandjaikért. Az olasz bajnoki cím egyébként sem volt olyan sima, mint a…..
giacinto 2010.06.09 20:39:39
@horas: Capellonak és Hiddinknek tutibiztos, friss szerződése volt, Beniteznek már hónapok óta kiállt a rúdja Liverpoolból. Ha tényleg akarta volna a juvét, elfogadja.
giacinto 2010.06.11 19:51:24
@horas: Te vmit nagyon félreolvastál, mert Motta éppenséggel örül Beniteznek, Jimenez pedig marad Parmában Mariga és Biabiany másik feléért.

Ezt a szerb(?) gyereket pedig nem fogja idehozni, hiszen aláírt a Poolhoz.... örüljünk neki.

@daneeka: egy kiesőjelölt csapat szélsőjéért kell adni 10-12 millió eurót, aki a padra megy? Látom Secco még mindig ott van a szeren. B verzió, tényleg a kezdőbe kerül, akkor viszont megnyugodtam.

@chrisred: Benitez akkor jól jár az Interrel mert van itt is egy csomó univerzális ember, akik képesek több poszton nyomni: Stankovic, Zanetti, Chivu, Balotelli, Etoo, stb...
Felesküdtünk Maradona kisnadrágján, hogy rendesen felkészítjük a társaságot a vébére, ezt egy igen patent sorozattal alapoztuk meg, aztán csoportanalízisekkel súlyosbítottuk, most pedig rátesszük a marcipáncsillagot a tortára. Nem halogatjuk tovább, közléskényszerünkből…..