Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hondas

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez ugyan még nem egy nyári vakáció története, de a friss sérelmekre 1-2 hónapot még biztos várni kell, hagyni egy kis időt, amíg érlelődnek, úgyhogy addig melegítsünk SF videóval dokumentált üdülésével Mauritiuson a Les Cocotiers hotelben: 2006 októberében barátnőmmel…..
hondas 2007.07.12 13:32:58
Évek óta járunk párommal nyaralni, hol külföldre, hol belföldre!
Ha belföldre megyünk, egyértelmű, hogy saját úton próbálunk meg szállást foglalni, ez a legegyszerűbb (internet)!
Ha külföldre megyünk, főként a legnagyobb utazási irodákat keressük meg!
Fontos tudni, hogy a legtöbb utazást egy-egy nagy iroda kínálja, csak a sok kis iroda is közvetíti saját útjaként!
Így javaslom a kis irodák helyett inkább a nagyokhoz forduljatok, mert ott még ha nem is biztos, de nagyobb a valószínűsége, hogy azt kapjátok amire számítotok. Az elmúlt 5évben külföldön mindíg a Neckermannal voltunk, soha nem volt semmi probléma és ami előny, náluk lehet foglalni a külföldi (osztrák) magazinjukból is, ahol lényegesen nagyobb a kínálat is!!! Ja, és a legutóbbi utazásunk olcsóbb volt a Neckermannál mintha közvetlenül a szállodánál foglaljuk le a helyet! Hát ilyen is van!
Egyébként mindíg megnézzük mi is az utazási szerződés aláírása előtt a neten a kinézett szállást, fórumokat róla(szóval lekáderezzük), hogy megéri-e... Most már eljutottunk oda, hogy kedvezményt kapunk a repülőjegyből, ingyenes utasbiztosítást kapunk és kedvezményeket a fakultatív programokból, mivel 5éve hűséges utasok vagyunk...
Azért rossz élmény is volt dögivel!
Pár éve létezett még egy Cooptourist nevű cég, ott jól átvertek, kifizettük a szállást 4hónapra előre, megkaptuk a visszaigazolást, és mikor odaértünk a szállásra(olaszország) közölték az ottaniak, hogy a Cooptourist nem fizetett nekik, ezért kiadták másnak az apartmant. Nagy huzavona, de hála az olasz mentalitásnak, felajánlottak egy közel sem olyan színvonalú, de még hazai viszonylatban is elég jól szituált szállást szinte pár utcával odébb, méghozzá ingyen és bérmentve, hogy ne rájuk haragudjunk, amiért a Hazai iroda jól átvert minket! Tehát ilyen is van!
A korzika-Holidays-hoz is volt szerencsénk, szerencsére elmenekültünk mielőtt lefoglaltuk vona a szállást, mivel a hozzáértés legkisebb jelét sem mutatták(lehet hogy bennünk volt a hiba, vagy az aktuális ügyintéző volt elég gyér tudású) Korzikára és Szardíniára ugyebár komp-pal lehet átjutni(autóval mentünk, így a repülőgép kizárva), de milyen iroda az, aki kimondottan eme két szigettle foglalkozik, és nem tud foglalni kompjegyet, sőt még felvilágosítást sem tud adni róla???!!! A Neckermannál foglaltuk le végül Korzikára a szállást (természetesen az osztrák magazinból) és elintézték nekünk a komp jegyeket is szó nélkül.Igyen az ügyfélközpontú ügyintézés!
Voltunk még az Express travellel, a Tolna tours-al, a Vista-val és Tensi Holidays-el is nyaralni/síelni, jó élmény ott is volt dögivel, de eddíg a legteljesebb tájékoztatást mindíg a NECKERMANN-nál kaptuk.Eme írásomat nem reklámnak szánom, de náluk még sohasem kellett csalódnunk, pedig legalább 10x utaztunk már velük! Ha külfölre megyek valószínűleg ezentúl is náluk fogok szállást foglalni!
De a legfontosabb, akármelyik irodával is utaztok, mindíg tájékozódjatok előzetesen az interneten a szállásról, kell hogy legyen a hotelnek honlapja. Ha nincs, eleve felejtsétek el!
Jó utazást mindenkinek, üdv: hondas
A Homár látott már olyat, amikor az ingatlanos ugyan 3 hónap alatt nem adott el egy lakást, mégis követelte a jutalékát, hiszen benne volt a szerződésükben, hogy annak felmondása után 2 hónappal is jár nekik a pénz a nagy büdös semmiért. Az alábbi levél viszont még ennél is…..
hondas 2007.06.28 11:12:33
Sziasztok!
Ingatlanosként mondom és nem magam ellen szólok, mindenki, akivel alá akarnak iratni bármilyen papírt (nem csak ingatlanos, hanem bárki), figyelmesen olvassa át, mert könnyen pórul járhat! Én mindíg figyelmeztetem az ügyfeleimet, hogy olvassák át amit eléjük rakok, és csak akkor írják alá, ha egyetértenek vele, és képesnek érzik magukat annak a néhány pontnak a betartására!
Ugyanis ha egy ügyfél aláír egy olyan papírt aminek nem tulajdonít nagy figyelmet, és később számon kérik rajta, akkor a felelősség az övé, még ha a szerződés előnytelen is volt!
Tehát mindíg átolvasni, kérdezni, ha stiklit észlelünk a dologban azonnal odébb állni!
Az meg véleményem szerint egy aljas dolog, ha mind az eladótól, mind a vevőtől pénzt kér a közvetítő!
Sajnos ezek azok az irodák akik csonkítják a szakma hírét, az ilyeneket szó nélkül bezáratnám és megbírságolnám! Betér egy ügyfél egy ilyen irodába, és azt hiszi, hogy mindegyik így dolgozik, vagy nem dolgozik! Pedig nem mind, csak néhány a több száz közül!
Leírok néhány dolgot, hogy mire érdemes odafigyelnie az ügyfeleknek:

- Az ingatlanos nem ad meg paramétereket az ingatlanról, csak kiír egy jópár címet (sajnos némelyek szokták ezt csinálni)...
- Az ingatlanos valamely fél részére előnytelen szerződést akar aláiratni...
- Az ingatlanos nem kívánja bemutatni az ingatlant...
- Az ingatlanos jutalékot kér az elvégezetlen munkáért, vagy a kiközvetített vevőtől/érdeklődőtől is...
- Az ingatlanos ún. Regisztrációs díjat kér...

Nos, ha valaki egy ingatlanosnál a fentebb felsoroltak valamelyikével találkozik, inkább hagyja ott a fenébe a későbbi problémák elkerülése érdekében!

Az ingatlanosok általában korrekt emberek, pénzből élnek, tehát ha nem dolgoznak, vagy rosszúl dolgoznak, akkor éhen halnak.
Nem reklámozni szeretném magamat, éppen ezért nem írom le cégem nevét, de több száz eladott ingatlannal a hátam mögött büszke vagyok arra, hogy soha nem volt még elégedetlen ügyfelem, reklamációm, és mi lehet annál nagyobb öröm, mintha egy régi ügyfél ajánlja ismerőseinek a cégemet.
Erre lehet büszkének lenni!



A Homár sem érti, miért imádják eltitkolni az ingatlanosok, hol vannak a meghirdetett lakásaik, de a trend tartja magát. Sylvie egy különösen paranoiás ügynökséggel futott össze a minap: Forr az agyam, de nem elsősorban a kánikulától. Néhány perccel ezelőtt fejeztem be egy igen…..