Regisztráció Blogot indítok
Adatok
epsilon

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem értek a politikához. A március 15-ei miniszterelnöki beszéd most mégis elgondolkoztatott. Orbán Viktor elég energikusan fogalmazott: „Nem tűrtük el 1848-ban, hogy Bécsből diktáljanak nekünk, nem tűrtük el 1956-ban, hogy Moszkvából diktáljanak, most sem hagyjuk, hogy…..
Jezsuita bloggerek Hazafelé 2011.02.25 20:03:00
Kedves Peti! Köszönöm leveledet és kérdéseidet. Jól esett, hogy érdeklődtél! Már régóta nem volt köztünk kapcsolat, igazán örömmel kezdek neki levelet írni és válaszolni a kérdéseidre. Mióta utoljára levelet váltottunk, több kórházat megjártam különféle…..
A terciátus egyik tapasztalatát szeretném megosztani Veletek. A jezsuita képzés utolsó fázisa, a szív iskolája, különösen is a "megtalálni Istent mindenben" Ignáci jelmondat jegyében zajlik, amiben főleg a 30 napos lelkigyakorlat és a szegények közti probáció segít bennünket. Decemberben a Teréz…..
Apó: Péter, én már több embertől megkérdeztem ez, tőled is szeretném megkérdezni: mit gondolsz, mi befolyásolja életviteledet leginkább, az értelmed, az akaratod, vagy az érzelmeid? Péter: Gyakran talán az érzelmeim, de azért abban biztos vagyok, hogy az értelmem is nagy…..
epsilon 2010.10.01 13:33:02
@álomfejtő: Igen, a könyvet tavaly kiadták újra. Ez már a 3. kiadás, átdolgozott. Az 1994-es első kiadás ajánlását Bíró László püspök atya írta. Valóban alapkönyv.
Sokféle pap van. Milyenek is? Annyit hallom templomba járó emberektől, különösen fiataloktól: „Nehéz szót váltani a papunkkal/plébánosunkkal, mert…”: a.) állandóan utazik („zarándok pap”); b.) minden környékbeli templomot és plébániát ő újít…..
epsilon 2010.04.07 11:56:15
@bölcsésztanár:

Ez egy fontos szempont lehet.

A kérdést talán fordítva tegyük fel: Mi az, ami oda vezethet, hogy a pap ELHAGYJA hivatását? Erről persze csak ők tudnának beszélni - de ez fontos lenne nekünk, többieknek, hogy észrevegyük a jeleket. És mi segíthetne?

Úgy képzelem, hogy ha egy férfiember papságra vállalkozik, akkor azt egészen komolyan átgondolja. A papszentelésen egy kívülálló is megérzi, hogy valami egészen rendkívüli dolog történik Hogyan kopik el ez a csoda? .
- Apó! Igaz az, hogy Szent Ignác azt írta: „a betegség nem kisebb kegyelmi ajándék, mint az egészség”?- Igen, benne van a jezsuita Rendalkotmányban (272). Sőt még az is benne van a Rendalkotmányban, hogy „a testi betegségből igyekezzen mindenki hasznot húzni, nemcsak…..
Jezsuita bloggerek Van jövője? 2010.02.16 19:10:00
Hallani véleményeket, melyek szerint a gyónás leáldozóban van, el is fog tűnni, hisz egyre rövidebbek a sorok a gyóntatószékek előtt, és vannak katolikus vidékek, ahol már alig gyónnak. Ha a bűnbánat szentségének a történetét nézzük, akkor láthatjuk, hogy ez a szentség nagyon sokat változott a…..