Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kispista5

0 bejegyzést írt és 97 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újabb írást kaptunk Egy Mezei Autóbuszvezetőtől. Hogyan látszanak a kerékpárosok egy busz volánja mögül? Oszlassunk el egy tévhitet: az autóbuszvezetők általánosságban nem utálják a kerékpárosokat. Azonban néha tényleg nagyon haragszanak rájuk. Nem, nem azért mert…..
kispista5 2015.12.17 23:40:52
@Kuntakintekitekinte: már alig várod, hogy áthajthass egy bringáson? közösség tagja elleni életveszélyes fenyegetésért kellene feljelenteni egy ráérős kerékpárosnak, hogy legyen a rendőrökkel való beszélgetésedről nyom, ha mégis elütsz egy kerékpárost a bíró az előzményt figyelembe véve vszínűleg máshogy mérlegelné a nem vettem észre stb magyarázkodásodat
Nyitott ajtóval hagyta a kereszteződés közepén autóját, hogy a beszóló kerékpáros után rohanjon, egy sofőr a XI. kerületben, a Fehérvári út és az Etele út kereszteződésében. Az E-tanu blog szerint a személygépkocsi az Etele útról kanyarodott balra a Fehérvári útra,…..
kispista5 2014.05.05 15:09:52
A HÉV-vonalak időleges lezárásai alatt forgalomba álló pótlóbuszokon is lehetőség lesz a kerékpárok szállítására március 24-től. A BKK pénteki közleménye szerint a kerékpározás támogatása érdekében szakít az eddigi tiltó hagyományokkal. Eddig a héven megengedett…..
Vastag keretes szemüveg, boka fölött libbenő gatyaszár és kötött sapka vs. csokornyakkendő és kisestélyi - nagyjából erről szólt A Dal döntője, amiben eldőlt, hogy Bye Alex képviseli a magyar színeket a malmői Eurovíziós Dalfesztiválon. A döntéssel lehet vitatkozni, de az…..
A Tequila Taverna alig egy év csúszással szúrta ki "Élő tetveket szolgálnak fel a Tequila Tavernában" bejegyzésünket, ami szerintük egyoldalú rágalmazás. Naiv ügyfél ugye lefényképezte a salátán lakó tetveket, a Tequila Taverna szerint azonban azt csak akkor tették szóvá,…..
Egy brit felmérés szerint az élvezet veszi rá leginkább az embereket arra, hogy kerékpárra üljenek. A közlekedési eszközök közötti választásnál nagy úr a takarékosság és az egészség szempontja is. Egy kerékpárhasználatot ösztönző program támogatásául készített…..
kispista5 2012.07.17 00:39:41
Terepjáróval ütöttek rajta P. Feri kollégán a vadőrök, miközben rutinszerű kerékpáros tréningjét végezte a Szentendre környéki erdőkben. A rajtaütés oka, hogy már fél nyolckor ott tekert az erdei aszfalt úton, pedig az erdő csak nyolckor nyit. "Egy jó ideje már, hogy…..
Ötven millióba került, és eltüntette a budapesti belváros bringás halálsávját. Kedden hivatalosan is átadták az Andrássy úti kerékpársávot, amelyet védősáv választ el a parkoló autóktól, hogy a biciklisek biztonságos távolságban kerülhessék ki a nyíló kocsiajtókat,…..
kispista5 2012.05.30 17:47:34
@Farkass Bertalan: nagyon megszankcionáltak valami biciglista miatt mi?
kispista5 2012.05.30 17:48:02
@Farkass Bertalan: szóval mondhatom hogy nem vagy egy űrhajós
kispista5 2012.05.31 14:27:40
@Farkass Bertalan: "buszsofőrnek túlképzett lennék", ha lenne mi? d-s jogsid?
Nemcsak a kerékpárosok, az autósok biztonságát is veszélyezteti a főváros XIV. kerületében egy ismeretlen, aki azzal szórakozik, hogy összezavarja az útjelzéseket. A kerékpárutakat is érintős esetekre egy felháborodott biciklis, magpet hívta fel a figyelmet. "Egy igazi…..
A brit rendőrség videofelvétellel keresi azt a nőt, aki megütött és megrúgott egy idősebb férfit, aki kerékpárján közlekdeve lassította az egyébként meglehetősen gyér forgalmat Gloucestershire egyik mellékútján. A helyi sajtóban azóta nindzsa nőként emlegetett támadó a…..
kispista5 2012.05.15 18:47:49
Szóval beütött a tavasz és ahogy mondtuk előre, a Margit-hídon alig lehet már elférni. Az északi oldal kétirányú bringaútja és a vele egy szintben lévő szűk járda alig bírja el a tömeget. Teljesen természetes, hogy az egymást kikerülő gyalogosok betévednek a bringaútra,…..
kispista5 2012.03.25 21:35:49
@Jó Mercutio halott: lehet, hogy igazad van. akarsz róla beszélni?
Április 6-án, a Merlinben mutatják be a Cycle Me Home-ot, egy 38 napos, Madridtól Budapestig tartó bicikliút történetét. Tavaly nyáron az erasmussal Madridban tanuló Klára Levente biciklivel indult haza, az út alatt a helyi biciklis közösségeknél aludtak, többen csatlakoztak is…..
kispista5 2012.03.24 21:26:38
2011. október 25-én kellett volna átadni a kerékpáros forgalomnak az új csepeli kerékpárutat, amit Vitézy Dávid, a BKK vezetője ígért be még az ősz elején. A Weiss Manfréd úti 2885 méter hosszú kerékpárút építése azonban néhány hete megakadt. Az iho.hu szerint a…..
A Londonban kerékpárral közlekedő fiatal felnőttek tüdejébe kétszer több korom jut, mint a gyalogosokéba. A bartsi Jonathan Grigg professzor és a London School of Medicine nemrég publikált tanulmánya szerint igaz, amit azért eddig is lehetett sejteni: bringázás közben sokkal…..
Nem csattogott a szalagvágó olló, fű alatt megnyílt a Margit híd budai hídfőjébe fúrt kerékpáros alagút. (Tenczer Gábor kolléga átbiciklizett rajta, és írt egy posztot.) Kedden a legforgalmasabb fővárosi kerékpárúton közlekedők egyszer csak azt vehették észre, hogy nem…..
Kemény fellépést sugalló akcióval üzent hadat az illegálisan pakolóknak a litván főváros polgármestere. Artūras Zuokasnak elege lett a parkolási tilalmat rendszeresen figyelmen kívül hagyó luxusautó-tulajdonosokból, páncélozott katonai szállító járművel hajtott át Vilnius…..
kispista5 2011.08.03 09:33:57
Egy éves szünet után újra napirendre került Budapesten a közösségi kerékpáros rendszer létrehozása. Az előző ciklusban eltervezett és Bubi névre keresztelt ezer kerékpáros dokkolóhálózatról döntött közgyűlés. Szinte egy időben a budapesti döntéssel Montrealban közben…..
kispista5 2011.06.24 11:41:12
A dugóban álló autót balról előző kerékpáros zavaros identitású, követelőző alternatív, akit az LMP támogat, így méltó utóda az SZDSZ-eseknek, és partnere az MSZP-nek. Tóth Gy. László politológus a Magyar Nemzetben közölt eszmefuttatásában leszögezi: a kerékpározás…..
Berlinben 2004 és 2010 között a belváros számos útvonalán alakítottak ki kerékpárutat úgy, hogy az eredetileg kétszer kétsávos úttest külső sávján másfél méter széles bringasávot létesítettek. A gépjárművek számára kettő helyett egy forgalmi sáv maradt mindkét…..
Közel kétmilliárdos uniós támogatásból újította fel belvárosát Nyíregyháza. Az EU-s pénzből - nyílván pályázati feltétel volt – kerékpárúttal is megajándékozta a városvezetés a lakosságot. A közgyűlés döntése alapján a beruházásra még tavaly 90 millió…..
Pont a szombat délutáni gyülekező idején borult be az ég Budapest felett, de így is 25-30 ezren vettek részt az első utolsónak kinevezett kerékpáros felvonuláson. A pesti oldalon már sütött a nap, és a hőmérséklet is ideális volt egy zavartalan Critical Mass-hoz. László…..
Egy, a kerékpáros szervezetek által nem ismert embert nevezett ki a miniszterelnök a hazai kerékpáros ügyek koordinálására. „Orbán Viktor április 18-i hatállyal egy évi időtartamra megbízta Garancsi Istvánt a természetjáró és kerékpáros turizmus, úthálózat és…..
Ment már 220-szal, de csak görgőkön, szabad ég alatt eddig „csak” 171 a rekordja. Nagy György újabb idényt kezdett, hogy egyszer az amerikai Nagy Sóstóban új kerékpáros sebesség-világrekordot állítson fel. Csütörtökön a szél nem kedvezett, de Vecsés és Üllő…..
Végre itt a jó idő, ismét többen szállnak biciklire, ami nagyon pozitív több szempontból is, ugyanakkor több a veszélyforrás, jobban oda kell figyelni. A bringás társadalomban is megvannak az ésszel közlekedők és a szabályokra fittyet hányók, vagy pedig azokat…..