Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bubu99

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Cseles akcióval próbált megszabadulni a nyakán maradt magyar zászlóktól augusztus 19-én a Lidl. Remek árleszállítást hajtottak végre, András és felesége legnagyobb mulatságára. Íme a beszámoló, melynek végén olvasónk szeme felnyílik:Augusztus 19-én délutánján betértünk…..
Ágnes a Rádiótaxi Budapesten belül fix tarifás kedvezményével ment volna partizni a Szigetre egy külső kerületből. A taxis megpróbálta kirakni őket először a Budai hídfőnél, aztán a sziget bejárat kishídjánál: Évek óta külföldön élek, és azóta igen nehezen viselem a…..
Bubu99 2010.07.28 12:13:30
@mqqq: Nos, éjjel kettő volt. 10 perc a sorompóval együtt.
Bubu99 2010.07.28 10:43:47
@PuruttyaIrto: Nos ez tökéletes megfogalmazás. A fizetésért dolgozni kell, pont annyit, amennyire a fizetés szól, vagy annyit legalább.
Bubu99 2010.07.28 11:57:00
@mqqq: Nekem nem új, hogy van várakozási idő is, de azt kevesebbért mérik... lassabban számol olyankor a taxi óra nehezen jött volna ki a kemény 5-7 km 5500-ra

Lehet, hogy ez neked új, főleg, mivel az utazás ára km-ben van megadva... persze lehet jönni fórumozni kötekedési céllal is, de akkor ne butaságba köss bele
Ferencen egy ügyvéd olyan, sok éves BKV-tartozást akar behajtani, ami olvasónk szerint nem létező. Ferenc akár lódíthat is, de én mégis együttéreztem vele, ugyanis velem is hasonló módon szórakozik a BKV egyik követelésbehajtója. Az az iroda egy 7-es buszon történt meg nem…..
Nagyszerű, világviszonylatban is versenyképes fejlesztést vezetett be a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei ZRt.: utalványra adják a faszozást. Ez megkönnyíti mindazon vendégek dolgát, akik bizonytalanok abban, hogy hová is kellene elhúzniuk. A remek, értéknövelt szolgáltatásra…..
Bubu99 2010.03.02 09:31:43
@salapapa:
Ha normális az ember, azzal különbözteti meg magát a bunkó alpáritól, ha úgy beszél is vele, nem alacsonyodik le arra a szintre. Ha meg teszi, maga is bunkó lesz. Van különbség ember és ember között. Sajnos aki így viselkedik, és úgy gondolja, hogy néhány neveletlen vendég miatt ő is lehet az. Csak, ha betér egy normális, akkor az azt látja, hogy ez a pincér bunkó. És igaza is lesz. Mert nem válogathat kivel bunkó, kivel nem. Legyen udvarias. És feltalálták a cinizmust, amivel a bunkó vendégeket igen szofisztikáltan is helyre lehet tenni, úgy, hogy még ő érezze kellemetlenül magát. Persze ehhez kell bizonyos fokú intelligencia és sajnos mint tudjuk a magyar vendéglátásban nem ez a jellemző. Én olyan helyre megyek vissza, ahol kedvesek velem, meg vagyok elégedve a kiszolgálással. Még akkor is, ha picit drágább a többi helynél.

Ha valaki bunkón szól és a másik bunkón válaszol, akkor ugyanazon az alpári szinten maradnak. Csak sajnálni tudom az ilyen megkeseredett embereket. És, ha egy pincér bunkó az csak saját magát minősíti és nem az előző vendéget, aki felidegesítette!!!
Bubu99 2010.03.02 11:04:23
@salapapa: Na igen, csak az a baj ezzel a hozzáállással, hogy nem tiszted eldönteni, ki a "gyökér" és ki nem az. Az infarktus meg akkor jöhet elő ilyenkor, ha elfojtod a dühödet, mert mosolyogni kell. De miért fojtod el? Hmmm.

Szerintem alapvetően a vendégnek van igaza. Ez az első pont. És a második: Ha mégsem, akkor automatikusan az első lép életbe.

Hidd el a "tuskó" vendégeket is el lehet intézni szép szóval. Én nem érezném jól magam olyan helyen, ahol azt hallom, hogy a másik asztalnál a pincér és a vendég veszekszik és trágár szavakat üvöltenek. Oda többé nem mennék.
Bubu99 2010.03.02 12:57:30
@salapapa: No én még véletlenül sem mennék oda, ahol dolgozol. Ugyanolyan vagy, mint az, akit elküldesz. Én nem szeretek úgy ebédelni, vacsorázni, kikapcsolódni, hogy tányérok, vagy akár trágár kiabálások repkednek a fülem mellett. Akkor már nézek JÓSI barátot, mert ott is káromkodnak éppen eleget (dehogy nézek).

Az pedig már rég köztudott, hogy attól, mert valaki hangosabban kiabál, még nincsen automatikusan igaza. Ahol sűrű az anyázás, az nem jó hely. Nem jó helyen pedig nem jó emberek dolgoznak. Én, ha az alkalmazottam ilyet tenne, nem sajnálnám kitenni, akkor sem, ha családja van.

A vendégnek igaza van. Ez alapelv. Eképp kell viselkednie a kedves vendéglátónak. De van még más munkahely is, ahol ki lehet adni az elfojtást és "bunkó" módon viselkedni. Benzinkutasnak is el lehet menni, kb ugyanolyan nagy felkészültséget igényel, mint pincérnek lenni. És ott is sűrűn anyáznak. Szerencsére ismerek pár éttermet (ahová rendszeresen járok is) ,ahol ilyesmi soha nem fordul elő. Még mindig elégedetten távoztam. Ha nem így lett volna, többé nem megyek oda. Így van ez a szállodával is.