Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ceptor

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Autót vettem 2011.01.22 08:00:00
És itt akár véget is érhetne mai posztunk, ahogyan véget is fog, ezzel a két szóval, valamikor, több ezer karakterrel később. Valójában - ha egy szerencsésebb, kevésbé korrupt és gazdagabb, saját tulajdonukkal jobban törődő emberekkel teli országban játszódik a történet -…..
Belsőség Cascóra mehet? 2010.10.04 14:12:00
Reggel fővárosunk felé hatoltam éppen, mikor a rádió bemondta a Nap Autóshírét:Félmilliárdos autót tört össze egy német az autópályánBerlin, 2010. október 4., hétfő (MTI) - Egy közel félmilliárd forint értékű szupersportkocsit tört össze Németországban egy autós, aki…..
Ott mérnek, ahol kell, vagy ott, ahol többet tejel? Megkérdezték a vezetőt. Válaszolt is. Inkább ne tette volna. Tudták, hogy idehaza a szakmaiságnak van prioritása, nem a pénzszedésnek? És akkor még elő sem került a mindenható statisztika... Vélemények az azonos című…..
Persze nem mind, csak 90-95 százalékuk. Mégis, nem lenne elvárható, hogy aki jogsit kap, akár a szédítő ötvenet is el merje érni? Vélemények az azonos című írásunkról...
Ceptor 2010.07.09 22:03:27
@papptibi: Állj pozitívabban a dolgokhoz. :) 1. Legalább 10ből egy tud normálisan menni. 2. A 30-cal haladót sokkal könnyebb és gyorsabb megelőzni.
A problémát egyébként nem a tanulóvezetőben, hanem az oktatásban és főleg az oktatóban kell keresni, de szerintem erről már született cikk. De ugyanez a felsőoktatás is. Pénz beszél. Senkinek nem érdeke, hogy te (illetve a tanuló(vezető)) bármit is megtanulj(on). A pénzed kell nekik. Persze vannak kivételek. Akit te látsz 30-cal közlekedni, az valószínűleg kormánnyal csak az oktatóautóban találkozott először. Mert nálunk vidéken a fiúgyermek általában már tudja kezelni az autót mire a jogosítványt meg akarja szerezni. Ő nem fog poroszkálni előtted 30cal, mert tudja mi az a pár pedál a lába alatt és mikor melyiket kell benyomni. De mit tegyen az a szerencsétlen, akinek a családjában nincs autó, esetleg a nagyvárosban lakik és nincs lehetősége elsajátítani a vezetés alapjait egy eldugott úton. Az bizony a rutinpályán próbálja, abban a ~8-9 órában, ami valójában 3-5 óra. Magyarul úgy kerül ki a forgalomba, hogy fogalma sincs semmiről. Annyira szűkös az idő, hogy egyszerűen nem tud összeállni benne a kép, táblák, szabályok, pedálok, hangok, kormány. És fél. Fizikában van valami olyasmi, hogy a sebesség, a megtett út, az idő valami kapcsolatban van egymással és a tanulóvezető ezt ha nem is tudja, de érzi. Érzi, hogyha lassabban megy, akkor több ideje van átgondolni, hogy mit is kell csinálni, mit is jelent a tábla, most akkor kinek is van elsőbbsége stb.
cookaholics Mákos sütemény 2010.04.14 15:30:00
Hozzávalók (kb. 28 szelethez):A tésztához:50 dig liszt25 dkg vaj10 dkg porcukor2 db tojássárgája1 dl tej1 teáskanál kristálycukor (5 g)1 dkg élesztő1 mokkáskanál sütőpor (1 g)4 dkg tejföl  A kenéshez:10 dkg baracklekvár A töltelékhez:30 dkg őrölt mák15 dkg…..
cookaholics "Csupacsoki" keksz 2010.04.21 22:20:38
Gondoltam, milyen jó dolog lenne, ha nekünk is, mint a filmekben, lenne egy kekszes dobozunk, amiben mindig lenne valami finom harapnivaló. Ugyanis családunk jellemzője az "édesszájúság", ezért sosem árt, ha van otthon valami finom. Ehhez kapóra jött a Nők Lapja Konyha új…..
Ceptor 2010.04.22 08:13:06
  Mogyoródon laksz? Több mint tízéves az autód? Hirdesd meg, de gyorsan, cudar világ jön neked. Vélemények azonos című írásunkról...
Ceptor 2010.02.17 15:12:22
Emberek, emberek, emberek. Miről híres a magyar?? Na miről?? Hát a leleményéről. A magyar már csak ilyen leleményes fajta. Adódott egy új helyzet, mely megoldásra vár. Aki itt él ebben az országban az tudja, hogy szót felesleges arra pazarolni, hogy változás történjen, meg hogy milyen emberek vezetik ezt az országot. A magyar most is meg fogja találni az ellenszert, nem kell megijedni. Bízzatok az ösztöneitekben. :) Sokmindent a nyakunkba akartak már varrni, de valahogy mindig kijöttünk a szarból. (lásd. SK rendszám, távműszaki, levelezős zöldkártya, fűtőolaj, étolaj, benzin-gáz, leesett rendszám, felnyíló rendszám, rokikártya.... és még sorolhatnám) Persze mondom ezt úgy, hogy nekem ezekhez közöm sincs, mert én a birkanyájhoz tartozom. Még én sem tudom, hogy mit találnak ki az érintettek, de biztos van erre is megoldás. Lehet, hogy lesz 10millió pesti lakos az országban vagy valami. Nem tudom. De vannak a jámbor lelkek, akik sorsukba beletörődve haladnak a vezetőink által kijelölt úton és szépen minden jogos vagy jogtalan törvényt, rendeletet és jogszabályt betartanak. Mindenki döntse el, hogy melyik nyájba tartozik és próbáljon végre beletörődni, hogy ez Magyarország. Ha meg nem tud beletörődni, akkor tanuljon meg egy nyelvet, aztán irány sógorék vagy ahol a Kánaán van. Vannak szavazások ebben az országban, ahol el lehet/kell mondani a véleményt. Érdekes, hogy akkor meg csak a fizetett nyugdíjas és a lebabgulyásozott kisebbség fárad el az urnáig. Utána meg megy a nagy csodálkozás, hogy ez meg hogy. Én már túltettem magam azon, hogy kátyús az út, a 120. bőrt húzzák le rólam, hogy drága a parkolás, a hungáriát nem léphetem át, a gyalogos szívat, a kamionos rámhúz, a bmw-s levillog, rábasszák a kocsira az ajtót, a fehérfurgonos letol, a km-óra visszapörgetett, az alvázszám átvagdalt, az adózott adómat is megadóztatják, a rendőr kirámoltatja a kocsit az út mellett, az élelmiszer átcimkézett, fizetem a TBt meg a szakrendelést, a politikus hazudik, a szaros egyesgolfom árának kétszeresét már a közigazgatás elnyelte. Sajnos ez egy ilyen játék. MInt a póker. Benne vagyunk. Választhattok.
1. Végigjátszhatod, ha ügyes vagy sokáig elhúzhatod míg gatyára vetkőztetnek, de lehet,hogy azonnal elkaszálják az összes pénzed.
2. Felállsz és keresel olyan asztalt, ahol tudsz érvényesülni, kisebb a tét. 3. Vagy ha kemény vagy, felállsz és rájuk borogatod az asztalt.
A módszerváltás egyetlen pozitívuma, hogy választhatsz. Itt csakis a pénzedről szól az egész. Környezetvédelem? Kulturált közlekedés? Egészség? Rend? Fejlődés? Ugyan.... Kedves Magyarország, fel kéne ébredni...