Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csabi Konyhája

896 bejegyzést írt és 240 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem is olyan régen a nagy muffin őrületem során készítettem már egy elég menő mogyoróvajas-banános muffint áfonyalekvárral megkoronázva és ezen a vonalon továbbmenve jött az ötlet, hogy mi lenne, ha a koncepciót egy brutális bundáskenyér formájában vinném tovább? Jelentem a mű elkészült, és azonnali…..
Az igazat megvallva ehhez a recepthez egy kis megmaradt vöröslencse adta az ötletet és bár hamar kialakult, hogy milyen alapanyagokkal is fogok dolgozni, de az elején még én magam se voltam biztos benne, hogy mi fog ebből születni. Aztán amikor elkészült a nagy mű, azonnal szíven ütött a felismerés,…..
Négy hónapot kellett várni a pizzetta második eljövetelére, ami januári extra pizza formájában található meg a Don Pepe kínálatában és igencsak ütős ízélménnyel kecsegtetett már első olvasatra is. Az első felvonásról igencsak lelkesen értekeztem én is, így aztán nem lehetett kérdés, hogy elsők…..
Csabi Konyhája Zserbómuffin 2022.01.03 11:36:29
A tavalyi év végén eléggé rákattantam a muffinkészítésre és több egészen elképesztő finomság is született (sütőtökös, mogyoróvajas-banános, almás-fahéjas) a konyhámban. Nem hagyott nyugodni a dolog, mindenképp szerettem volna egy jó kis dögös keresztezést is alkotni, így aztán az ünnepekre való…..
Egy évvel ezelőtt indult hódító útjára a Billog foodtruck a fővárosban, aminek híre azonnal heves szívdobogást váltott ki belőlem még úgy is, hogy semmit se tudtam a kínálatról. Hogy miért? Aki esetleg nem tudná, 2002 óta nyomatom a Billog zenekar basszusgitáros/énekes frontembereként, ami több…..
A fagyosabb idő beköszöntével szívesebben eszik ilyenkor az ember leveses, esetleg csípősebb ételeket és ezen a vonalon indultam el én is amikor a szóban forgó igencsak ütős, ám mégis pofonegyszerű egytálétel elkészítésébe fogtam. Friss kenyérrel fogyasztva önmagában is megállja a helyét és egy…..
Már egy jó ideje szemeztem a babka készítés rejtelmeivel és mivel az idei év számomra eléggé a cukrászat jegyében telt, rengeteg újdonságot kipróbáltam, így aztán úgy voltam vele, elérkezett az ideje, hogy ebbe is belevágjak! Szokás szerint több receptet is átnyálaztam, mire összeállt a saját…..
Mivel hatalmas sütőtök rajongó vagyok, így nem hagyhattam ki a Don Pepe havi újdonságai közül az extra pizza ajánlatot, ami történetesen egy vegán sütőtökös pizza! Nem hiszem, hogy túl sok helyen kapható ilyen nem mindennapi feltéttel pizza, úgyhogy én is nagyon kíváncsian vártam, hogy vajon milyen…..
A Retro Büfé nem csak egyik régi kedvencem, hanem a Csabi Konyhája események egyik sikeres és visszatérő helyszíne is, így aztán nem is lehetett kérdéses számomra, hogy meglátogassam Jocit a Márton-napi libaburger apropóján, amit ugyan nem most először készített el, viszont eddig nekem rendre…..
Muffin őrületem harmadik fejezetéhez értem és egy újabb pofonegyszerű, ám a végeredmény tekintetében annál nagyszerűbb receptet mutatok a zseniális sütőtökös és a nem kevésbé fenomenális mogyoróvajas-banános után most almával a főszerepben!..
A Don Pepe novemberi újdonságai közül nem is lehetett kérdéses, hogy elsőként a kedvenc ételcsoportom legújabb tagját fogom kipróbálni, ami ezúttal egy csípős-tarjás-BBQ szószos tortilla tekercs. (2690.-) A fővárosi, Gépmadár utcai egységből rendeltem most és izgatottan vártam a futár megérkezését,…..
Sütőtök fanatizmusomat kiélve most egy korábbi receptemet gondoltam újra és emeltem egy egészen brutális új szintre. Egy semmi máshoz nem hasonlítható ízvilágú, laktató, pikáns finomság született, aminek a receptjét érdemes elmenteni, mert ezt bizony nem elég csak egyszer elkészíteni!..
Nagyon szeretem a különböző savanyúságokat és chiliket is, így aztán adta magát a dolog, hogy életemben először elkészítsem a saját savanyított chilimet, amihez mondjuk az is kellett, hogy kapjak egy szatyorral a friss chiliből és rövid gondolkodás után meg is született az ötlet, hogy mihez is…..
A legutóbbi sütőtökös muffin sikerén felbuzdulva nem váratott magára sokáig a folytatás, főleg, mivel rögtön elég sok ötletem támadt, hogy még milyen összeállításokat szeretnék elkészíteni a továbbiakban. Szinte rögtön elsőként jutott eszembe a szóban forgó, talán nem annyira hétköznapi, ám mégis…..
15Tavaly csináltam már egy igencsak brutális currys csirkét és most ugyan alapvetően ismét azt főztem, de mégis teljesen más megközelítéssel és egy igencsak eltérő végeredménnyel. Igazság szerint először levesnek indult a dolog, végül egy szaftos tésztaétel lett belőle...
Ha október, akkor egyértelműen előtérbe kerül a sütőtök, egyik nagy kedvencem, amit bármikor és bármilyen formában imádok elkészíteni, illetve fogyasztani. Nem kellett sokat gondolkodnom, hogy milyen újdonságot is készítsek most belőle, hamar elhatároztam, hogy muffin fog készülni és több…..
Nagy kedvencem a gnocchi, nemrég egy cikkben pedig le is írtam kalandozásaimat, míg meg nem találtam a tökéletes gnocchi receptúráját. Aztán valamelyik nap a boltban megakadt a szemem egy nagy rakás lilaburgonyán és egyből megszületett a gondolat, miszerint ebből gnocchit kell készítenem! Mellé…..
Csabi Konyhája Házi túrós bukta 2021.10.13 11:56:51
A túrós bukta nagy gyerekkori kedvenc nálam, így aztán nem véletlen, hogy már egy ideje kacérkodtam a gondolattal, hogy elkészítem én magam is. Az idei év elején eléggé beleástam magam a kelt tészták és a cukrászat világába és már azért bátrabban bele merek vágni bármibe is, így aztán egy gyors…..
Csabi Konyhája 2021.10.13 20:39:51
@Benikuty: akár :))))))
Megmondom őszintén, elsőre annyira nem vágott földhöz a gondolat, hogy a jó öreg brassóit egy pizzán lássam viszont, ugyanakkor hajtott a kíváncsiság is, hogy vajon mit tudnak ebből kihozni. Szokás szerint a Don Pepe havi ajánlatai között jelent meg ez a legújabb műfaji keresztezés, én pedig a…..
Csabi Konyhája 2021.10.13 08:06:18
@Gato666: Bárcsak az lenne. :))) Én örülnék a legjobban. Tudom, sokaknak hihetetlen ez, de nekem amúgy bejönnek ezek a cuccok. Amúgy nem mindig, voltak itt már kemény kritikák is megfogalmazva, de például ez a szóban forgó összeállítás nekem speciel nagyon bejött.
Csabi Konyhája 2021.10.13 08:07:08
@Sunny Days: :))))
Ennek az ételnek igazából nincsen különösebb sztorija, egész egyszerűen egy brutálisan megpakolt és őrülten finom, szaftos tésztaételre vágytam és ennek megfelelően sikerült is megalkotnom ezt a tésztacsodát, amit igazából nevezhetünk sajtos tészta deluxe-nak is...
Ha pörköltről van szó, nyilván megoszlanak a vélemények, hogy kinek melyik a kedvence, nekem például biztos, hogy a marhából készült különböző verziók jutnak először az eszembe, miközben azért egy jó csirkepöri vagy épp sertés variáns is tud ugyanolyan ellenállhatatlanul finom lenni. Nekem az volt…..
Csabi Konyhája 2021.09.28 10:01:43
@Boar.: Köszi a meglátásokat!
Azért tegyük hozzá, hogy az a verseny egy falunapon volt, de tényleg el lehetett volna rugaszkodni ettől a "ha bográcsban kell főzni, akkor csináljunk pörköltet" vonaltól...
Ezt a hagyma dolgot mindig megkapom, de szerintem ez ízlések és pofonok kategória, én így szeretek mindent, ha van benne sok hagyma :) Én sose tudtam értelmezni az olyan recepteket, hogy fél fej hagyma és társai... :)
Na de ha nem teszed bele az elején a paradicsomot, akkor mikor teszed bele? LEsz ideje rendesen bele/zétfőni? Illetve a másfél órás idő alatt nekem vajpuhára főtt a hús, az nem egy rossz idő szerintem.
Igen-igen, tudom, hogy ha minél inkább a végén teszem bele a fokhagymát, annál intenzívebb lesz, de jelen esetben nem ez volt a cél. Illetve én azért nem hiszem, hogy a főzés során csak úgy eltűnnek az ízek, inkább összeállnak, de persze a hangsúlyosságon lehet mókolni.
Csabi Konyhája 2021.09.28 18:02:28
@totii: El akartam rugaszkodni egy kicsit a megszokásoktól. Én például a marhapörköltet rendszeresen barna sörrel készítem, épp ezért váltottam itt az IPÁra. Én nagyon szeretem az IPA söröket, de igazából kevésnél kapom meg azt a karaktert, amit keresek, illetve iható is marad a sör... Most, mondhatni lustaságból, csak egy szimpla bolt választékából vásároltam, viszont nálam a Soproni IPA egy "guilty pleasure" és pont hogy túlzó, már-már émelyítő karaktere miatt gondoltam, hogy kipróbálom milyen lehet főzni. Tervbe van véve a jövőben komolyabb sörökkel is főzés, ez most egyfajta teszt volt, de nekem nagyon bejött a végeredmény.
Csabi Konyhája 2021.09.29 07:36:58
@Boar.: Mondjuk én sokszor használok hámozott konzerv paradicsomot, mert a friss paradicsomnak se íze se semmi sokszor... De amúgy engem se zavar a héja.
Nálam ez a fokhagyma időzítés igazából egy régi beidegződés, de ha olyat főzök, amibe szeretném hogy hangsúlyosabb legyen, akkor később teszem bele, bár én (vagy aki épp kóstolja) szokta úgy is érezni, ha mondjuk kicsit több ment bele az elején :)
Nem is olyan régen már csináltam banános tarte tatint, akkor meg is fogadtam, hogy el fogom készíteni az almás verzióját is. Úgy voltam vele, hogy ha már belevágok, valamit mindenképp változtatni akarok az alaprecepten és elhatároztam, hogy totálisan megúszósra veszem a figurát és a karamellkészítés…..
Csabi Konyhája 2021.09.24 10:45:43
@Kyria: Fúúú igen, köszi a tippet, nádcukrot amúgy is szeretem! :)
Egy Jamie Oliver receptvideó adta az ötletet ehhez az ételhez és többé-kevésbé lekövetve az eredeti lépéseket készítettem el a saját verziómat. Kellően érdekesnek, izgalmasnak tűnt ez az ízkavalkád és az igazat megvallva a rebarbarás szósz maximálisan hozta is, amit előzetesen vártam, a hússal és a…..
Halihó Burger Fanok! Tudom jól, hogy sokan vártatok már erre a pillanatra és végre elérkezett! Lényegében majdnem pontosan egy év után újra Csabi Konyhája Burger Party a fővárosban! Ehhez pedig egy régi nagy kedvencem és többszörös CSK PARTY társam, a Retro Büfé biztosítja a helyszínt és Jocival…..
Amikor először láttam, hogy PIZZETTA néven új termékcsaládot vezet be a Don Pepe, kissé felemás érzéseim voltak. Mármint egyrészt örültem, mivel az első ilyen összeállítás egy igazi nekem való kompozíció, másrészt viszont nem igazán tudtam eldönteni, hogy most ettől miért is kéne izgalomba jönnöm.…..