Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csabi Konyhája

1095 bejegyzést írt és 255 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csabi Konyhája Apple cobbler 2024.04.17 11:51:45
Már egy ideje rajta volt az elkészítendő desszertek listáján ez a süti, aztán amikor nemrégiben a müncheni Hard Rock Cafeban meg is kóstoltam, akkor azonnal el is határoztam, hogy ezt bizony nekem mielőbb el kell készítenem. Ahogy az lenni szokott, itt is érvényes az ahány ház annyi szokás alapelv,…..
Ezerrel dübörög a medvehagyma szezonja, én pedig nagy rajongóként természetesen sosem hagyhatom ki, hogy valami finomságot készítsek ebből a fantasztikus alapanyagból. Ezúttal egy elég egyszerű, de annál ütősebb tésztaételt készítettem, amiben csak úgy vibrálnak az ízek. Ez bizony tényleg nem egy…..
A Don Pepénél nem kell a szomszédba menni az őrült ötletekért és az esetek többségében elég jól szoktak elsülni az igencsak merész műfaji keresztezések, extrém ötletek és az egészen elképesztő ízkeveredések. Ezúttal a hamburger + édesburgonya párosából készült pizza, ami a márciusi ajánlatot…..
Csabi Konyhája Almarózsa muffin 2024.03.01 07:24:34
Az almarózsa nem egy újkeletű dolog, bár eddig engem elkerült és úgy látom, hogy alapvetően két verzióban szokás készíteni. Az egyik az általam is használt muffin formás opció, de anélkül egy még látványosabb végeredményt kaphatunk, legközelebb majd én is kipróbálom...
Régen kóstoltam már burgert a Don Pepénél, ez a februári ajánlat pedig jó apropónak tűnt, hogy változtassak ezen. A Capricciosa Burger egy igazi olaszos összeállítás, amit jó szokás szerint a békásmegyeri étteremből rendeltem. ..
Én nagy Auchanba járó vagyok, mivel itt lakom a közelben és tök jó áron volt a tálcás bárány pörkölthús, amire le is csaptam. Kicsit igazítottam a húsdarabok méretén, de igazából túl sok dolgom nem volt az előkészítésével. Mivel egy ideje már várta a sorsát egy darab füstölt oldalas is, arra…..
Legutóbbi nagybevásárlásom során megakadt a szemem egy tálcányi akciós pulykaszíven és lényegében azonnal ki is találtam, hogy ebből bizony én pörköltet fogok készíteni. Annak idején gyerekkoromban örökre belém égett a P.Mobil azonos című slágere, most néhány évtizeddel később pedig elérkezett az…..
Csabi Konyhája 2024.02.21 08:29:23
@Blackmagicwoman: Szia! Tudom, ez sokaknak szentségtörés lesz, de én Auchannál vettem, sőt, nemrég nagyon jó bárányhúst és halat is ott vettem... :) Itt lakom a közelben, szóval nagyobb bevásárlásokat általában ott szoktam intézni eleve.
A túrógombóc a káposztás tésztához hasonlóan szintén nagy gyerekkori kedvenc, számtalanszor betegre zabáltam magam belőle, de eddig még nem próbálkoztam az elkészítésével. Az alapokat nem akartam nagyon megreformálni, viszont körítésnek mindenképp valami különlegeset akartam... ..
Évekkel ezelőtt már megalkottam a számomra tökéletes és szaftos rakott krumpli receptjét, amit szokásomtól eltérően időnként el is szoktam készíteni újra, most viszont elérkezettnek éreztem az időt, hogy egy kicsit csavarjak a történeten...
Csabi Konyhája 2024.02.14 21:25:45
@Blackmagicwoman: Na szuper, örülök, hogy tetszik! Sok sikert hozzá! :)
Immáron 10. alkalommal kerül megrendezésre Csabi Konyhája Burger Party a fővárosi Retro Büfében! Ezúttal egy régebbi nagy sikert, a bárány burgert gondoljuk egy kicsit újra, hogy azért mégse legyen már ismétlés! ..
Tavaly volt már ausztrál nyár pizza a Don Pepe kínálatában banánnal, ananásszal és céklával a főszerepben, de korábban új-zélandi vonalon ananászos spagetti pizza is helyet kapott már a havi akciós kínálatban, de úgy néz ki most megint sikerült emelni a tétet. Megmondom őszintén, nem igazán kedvelem…..
Csabi Konyhája Bounty zabszelet 2024.02.06 10:25:03
Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt kikísérleteztem egy eszméletlenül finom banános-mogyoróvajas zabszeletet, amit azóta többször is elkészítettem már, viszont itt volt az ideje, hogy valamit újítsak a receptúrán. A múltkori Bounty muffinon felbuzdulva most egy zabszelet formájában gondoltam…..
A káposztás tészta óriási gyerekkori kedvencem. Ugye alapvetően két irányba lehet elvinni ezt az ételt tálalásnál, sózva és borsozva, vagy porcukorral meghintve. Én viszont már kiskoromban is azt az elvet vallottam, hogy jó sok borssal és cukorral. Nem is emlékszem mikor ettem utoljára káposztás…..
A napokban valahogy szöget ütött a fejemben a gondolat, hogy szalontüdőt akarok enni! Korábban már kétszer is siker koronázta próbálkozásaimat (#1, #2), így aztán mindenféle félsz nélkül kezdtem el börzézni a neten az ajánlásokat és végül a XV. kerületi Víg Kalmár lett a befutó. A rendkívül…..
A korábbiakban két alkalommal (#1, #2) is lelkesen írtam a Berek Gyros tevékenységéről a berekfürdői strand területén, most pedig az a helyzet állt elő, hogy Görbe Norbi és kedves felesége abban a 16. kerületben folytatják az egység működését, ahonnan mindketten származnak. Ezzel együtt pedig az a…..
Csabi Konyhája Bounty muffin 2024.01.12 09:12:00
Az igazat megvallva nem vagyok egy nagy Bounty rajongó, de amúgy szeretem a kókuszt és valami új kihívást kerestem muffin fronton, így aztán gondoltam itt az ideje ismét valamit, nevezetesen ezt a híres csokiszeletet újragondolni.  ..
Amikor először futottam bele a receptbe, gyorsan meg is dörzsöltem a szememet, hogy biztos jól olvastam-e, miszerint ebbe a szicíliai desszert különlegességbe héjastól kerül a narancs. Több se kellett nekem, azonnal tudtam, hogy ki kell próbálnom egy ilyen őrületet. Természetesen arra ügyeljünk,…..
Heti rendszerességgel szoktam valamilyen rántotta variánst csinálni, ebben igazából számomra nincs is semmi új. Legutóbb viszont annyira jól sikerült a felturbózás, hogy egyből arra gondoltam, ebből érdemes egy cikket is csinálni, annyira extrémre és ütősre sikeredett a végeredmény! ..
3 évvel ezelőtt kisebb eltérésekkel már szerepelt ez a pizza a Don Pepe évindító januári akciós kínálatában, amit annak idején igencsak imádtam, így aztán nem esett nehezemre az újrázás. Szokás szerint a békásmegyeri étteremből rendeltem és kíváncsian vártam, ezúttal mit nyújt az ÚJÉVI LENCSÉS…..
Csabi Konyhája Kókusztejes lencse 2024.01.02 12:11:47
Ha év vége/eleje, akkor lencse! Különösebben nem szoktam a különböző szokásokat és babonákat követni, de mivel eleve nagyon szeretem a lencsét, így soha nem esik nehezemre az év végén valami lencsés ételt készíteni. A tavalyi igencsak menő harira leves után ezúttal egy sűrű, de nem kevésbé…..
Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt nagyot fordult velem a világ. Amikor keresztlányom kérésére beleástam magam a brownie készítés rejtelmeibe, egy mindaddig finoman szóval se kedvelt desszertet igencsak megszerettem. Sőt mi több, a receptemet pedig sikerült tökélyre fejlesztenem, amit ráadásul…..
Májusban már volt olyan akciós hónap a Don Pepénél, hogy a Gyulai Kolbász lett a középpontba helyezve, ezt pedig most az év végén jól megismétlik. Anno az extra pizzát teszteltem, így egyértelmű volt, hogy ezúttal valami mást kóstoljak. A GYULAI KOLBÁSZOS LEGÉNY LEPÉNY lett a választottam, amit a…..
Igazság szerint egy régi tartozásom volt a lassan már 3 éves szalonnás-fahéjas csiga receptem folytatása, továbbgondolása, viszont mentségemre szóljon, hogy cserébe ezzel a szóban forgó recepttel egészen elképesztő, új magasságokba törtem desszert kategórián belül. ..
Egy instán látott receptvideó adta az ötletet a szóban forgó étel megalkotásához, ami egy igazán különleges élmény, egyfajta továbbgondolt, elborult carbonara variáns, amit csak ajánlani tudok minden tészta és sajt fanatikusnak! ..
Sütőtökből sosem elég alapon most egy brutális rakottas ételt készítettem, amiben egészen elképesztő és változatos ízek kavarognak. Laktató és ellenállhatatlan finomság!..