Adatok
Csabi Konyhája
1196 bejegyzést írt és 260 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

A legutóbbi újragondolt céklás burger után most egy teljesen új összeállítással, egész pontosan egy ízig-vérig olaszos burgerrel készülünk a 15. Csabi Konyhája X Chili House Burger Party alkalmából. ..

A legutóbbi cukkinis csirke recept után gondoltam itt az ideje egy újabb édességnek, hiszen tavaly már készítettem egy eszméletlenül finom kakaós cukkinikenyeret. Ahogy a cékla, úgy a cukkini is kiváló alapanyag desszertekhez, bár a céklával ellentétben a cukkininek nincs igazán karakteres íze, így…..

Sok különböző cukkinis recept található már itt a blogon de minden évben próbálok valami újdonsággal előrukkolni. Ezúttal egy gyorsan elkészíthető tésztaétel született, ami különösen jól jöhet a nyári nagy melegben, amikor minél kevesebb ideig szeretne az ember a tűzhely mellett tevékenykedni...

A Don Pepe júliusi újdonságai közt szerepel egy teljesen új termékcsoport, nevezetesen a BBQ PANINERIA KÉZMŰVES SZENDVICS négyféle verzióban (4590.-), tarjával, csirkével, camembert sajttal és tofuval. Első olvasatra és a promo képeket nézve is rögtön felcsillant a szemem és végül a tarjás verziót…..

Serényi Zsoltot már nem hiszem, hogy be kell bárkinek is mutatni, aki kicsit is komolyabban érdeklődik a gasztronómia, azon belül is a BBQ fogások iránt. Én korábban már két ízben is írtam a Bp BARbq-ról a blogon, előbb az Akácfa utcai bázisról még 2017-ben, aztán pedig két évvel ezelőtt az azóta…..

Hahó Burger Fanok! Sokan vártátok, kérdeztétek, mikor lesz újra, hát most elérkezett a pillanat! Immáron 14. alkalommal ismét burger fieszta lesz a Retro Büfével közösen! Ezúttal egy 3 évvel ezelőtti nagy sikert aratott összeállítással fogunk újra jelentkezni, ami tényleg annyira szenzációs volt,…..

Előbb Budapest Barbecue Company, majd Rub & Roll Barbecue néven működött Kiss Dávid étterme a Szent István körúton, ami március elsején zárta be kapuit. A folytatás kicsit beljebb költözött és az Oktogonnál nyitott meg a KissButchery a pünkösdi hétvégén. A kínálat legnagyobb, illetve…..

Májusban megújult a Don Pepe szezonális étlapja is, ahonnan elsőként a BBQ tarja burgerre csaptam le, ami leegyszerűsítve igazából egy tarjás szendvics. Sajnálatos módon leírást nem sikerült kreálni hozzá, így előzetesen sok minden nem derült ki az összeállításról. Szokás szerint a békásmegyeri…..

Nagy általánosságban kijelenthető, hogy én a világon bárhova gyermeki lelkesedéssel megyek, de Egyiptom, illetve a piramisok valahogy mindig is előkelő voltak azon a bizonyos bakancslistán, igazából gyerekkori nagy vágyam volt az egész. Most végre sikerült nyélbe ütni a kirándulást, amit ráadásul…..

Egyiptomi kirándulásom alkalmával jó szokásom szerint igyekeztem minél több helyi specialitást megkóstolni, de természetesen nem maradhatott el a burgerezés sem. Előzetesen több helyet is kinéztem, végül csupán egy lett letesztelve, nevezetesen a Manny's Burger. A helyszínre érve némileg…..

Már egy ideje szemeztem az elkészítésével ennek az érdekes fúziónak, ami kapcsán elég sokféle receptet találtam a netet böngészve. Abban rögtön biztos voltam, hogy első körben a megúszósabb, bolti leveles tésztás verzióval próbálkozom, amiből korábban már csináltam is egy verziót, ami ugyan nem lett…..

Elérkezett a várva várt pillanat, végre megkezdjük az idei Csabi Konyhája X Chili House Burger Party szezont! A nyitó eseményre azt találtuk ki, hogy egy erőteljes lórúgással kezdünk és visszahozzuk a 6 évvel ezelőtti első közös burgert, természetesen itt-ott variálva az eredeti receptúrán. Vannak…..

Korábban már készítettem pár újító, illetve izgalmas ízvilágú ételt csirke-rizs témában, nos, ez ismét egy ilyen jellegű recept. Az elkészítése pofonegyszerű, a végeredmény pedig egy rendkívül izgalmas, pikáns finomság!..

Májusban a Don Pepénél ismét a Gyulai kolbász került a havi ajánlatok középpontjába és régi ismerősök mellett azért egy újdonság is helyet kapott, ez pedig az általam már 2 évvel ezelőtt letesztelt VASÁRNAP REGGELI PIZZA továbbfejlesztett változata, a SZOMBATI BRUNCH (4990.-), amit szokás szerint a…..

Hatalmas majonéz fanatikus vagyok, így aztán elég sokat is szoktam fogyasztani, főleg szendvicsekhez. Az utóbbi időben eléggé besokalltam a bolti választéktól, illetve, hogy már lényegében szinte az összesnek van egy engem zavaró mellékíze, illetve nem olyan finom már, mint régen és/vagy marha…..

Hétfőn ünnepelte első születésnapját a fővárosi Burger'M, amiről korábban én nem is hallottam, viszont egy facebook hirdetésnek köszönhetően találkoztam a születésnapi akciójukkal, aminek értelmében egy dupla smashed sajtburger áráért kettőt kínálnak a jeles alkalomból. Több se kellett nekem,…..

Nem is olyan régen csináltam már egy elég menő spenótos-kéksajtos csirkét, most pedig hasonló témakörben ám mégis egy eléggé más ételt készítettem...

Pulled beef mac 'n' cheese, azaz tépett marhás sajtos tészta. Korábban már én is elkészített az amcsi féle sajtos tésztát, de nagy rajongója nem lettem. Aztán később újra próbálkoztam és chilis babbal ötvözve már egy határozottan megnyerő, egy igazán ütős gasztronómia élményt sikerült alkotnom.…..

Már milliószor eltekertem a sződligeti Sportterasz mellett, illetve egyszer megálltam inni egy limonádét is már, most viszont már előre elterveztem, hogy hazafelé tekerve megállok egy jó hambira majd. ..

A Don Pepe áprilisi újdonságait látva nem igazán dobtam hátast, még talán a piadina tűnt a leginkább érdekesnek, izgalmasnak sütőtökkel és kacsahússal a főszerepben, így erre végül ezt le is teszteltem. (3890.-) Szokás szerint a békásmegyeri étteremből rendeltem...

A legutóbbi, máltai cikkhez hasonlóan most is igyekszem a tapasztalataimat megosztani a kedves olvasókkal, tippekkel, ajánlásokkal fűszerezve. Jó szokásom szerint alapos kutatómunka előzte meg az utat a nevezetességek, látnivalók mellett természetesen a helyi finomságokból is felkészültem, illetve…..

A Fish & Chips nem egy túl bonyolult étel, de valahogy mégsem annyira evidens, hogy bárhol és bármikor ehet egy igazán jót az ember. Annak idején több helyen is próbálkoztam Angliában, ahol szintén elég nagy a szórás minőség tekintetében. Aztán tavaly a londoni koncertünk előtt egy klasszikus…..

Ezerrel dübörög nagy kedvencem, a medvehagyma szezonja, így aztán a legutóbbi, mesébe illően finom tekercsek után most arra gondoltam, hogy a jó öreg túrós csuszával házasítom össze ezt a zöld finomságot...

A blog rendszeres olvasói jól tudják már, hogy nagy medvehagyma rajongó vagyok. Négy évvel ezelőtt csináltam már medvehagymás csigákat, akkor egy kicsit megúszós verzióban, bolti leveles tésztát használva. Nem siettem el a dolgot, de mivel utóbbi időben nagyon kiképeztem magam saját tésztás csigák…..

A máltai kalandozásaimhoz hasonlóan a ciprusi út előtt is lelkesen felkészültem látnivalókból és gasztro helyekből egyaránt. Helyi alap sörökből a KEO és a LEON, amit kb mindenhol lehet kapni, két nagy múltú italról van szó, egyébként meglepően jól teljesített mindkettő. Mármint nyilván nagy csodát…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz