Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csabi Konyhája

783 bejegyzést írt és 188 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tavaly szeptemberben már volt egy igazán jól sikerült közös burger estünk a Nagykörúton, most viszont a Retro Büfé eredeti helyszínén, azaz a Kis Salétrom utcai kis családias egységben kerül megrendezésre a folytatás. Ezúttal egy régi nagy favoritot, a céklás Csabi Konyhája burgert fogom újra…..
Tavaly mutatkozott be a Don Pepe kínálatában ez a szóban forgó őrület, aminek a neve pontosan azt ígéri, ami. Azaz egy szelet óriási rántott húst pulykamellből, különböző őrült feltétezéssel megfejelve. A tavalyi összeállításokra már nem emlékszem, illetve akkor sajnos le is csúsztam róla, most…..
Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt volt először Csabi Konyhája Burger Party a nagymegyeri Chili House-ban, ami a mai napig az egyik legdurvább, legpörgősebb események egyike volt és nagyon nagyon sok jó élménnyel gazdagodtam, gazdagodtunk, így aztán nem is volt kérdéses a folytatás! Ezúttal is…..
Jó pár évvel ezelőtt már szerepelt itt a blogon egy jó kis kolbászos lapcsánka recept, és akkor meséltem is az igen régi rajongásomról, miszerint még gyerekkoromban egy karácsonyi vásárban ismerkedtem meg eme finomsággal. A cikkben szereplő verziót és egy cukkinis változatot is készítettem később…..
Csabi Konyhája 2020.07.15 09:07:01
@egyinges: hahaha, igen, de amúgy ahogy @Attilajukkaja is írta, lényegében egyáltalán nincs tök íze, szóval nem kell félni tőle. érdekes, hogy kiskoromban meg nem ettem volna a tökfőzeléket, aztán felnőtt fejjel egyik nagy kedvencem lett. :)
Csabi Konyhája 2020.07.15 09:07:54
@enrikokaruszo: a kérdés jó, nálam mindig ilyen érdekes adatok vannak, de így utólag belegondolva, kicsit több liszt mehetett volna bele, de amúgy jó volt így is :)
Csabi Konyhája 2020.07.15 09:11:43
@Galerida: hát ez szerintem megint csak ízlés kérdése, de nálam nincs olyan, hogy "sok hagyma", amúgy szerintem nem lett sok, illetve túlzottan hangsúlyos az ízvilágban.
A múlt havi ananászos-spagettis pizza ugyan első olvasatra sokat ígért, de engem végül annyira nem igazán talált be, ezúttal viszont mondhatni biztosra mentek a Don Pepénél. Egy jó kis fullos CAPRICCIOSA pizza, a jól megszokott Pepés bőkezűség jegyében. A békéscsabai étteremből rendelve már az…..
Ilyenkor a nagy nyári melegben sokakkal ellentétben engem nem különösebben szoktak taszítani a nehéz, brutális fogások, viszont a konyhában eltöltött időt azért a legnagyobb hőségben én is igyekszek minimalizálni. Így jutott eszembe, hogy csináljak egy gyorsan és egyszerűen elkészíthető tésztaételt,…..
Nagyon szeretem a pestós ételeket, legutóbb egy elég menő ultrasajtos csirkés őrületet csináltam, most pedig már az elején tudtam, hogy valami kolbászos különlegességet fogok csinálni, de valami csibészes fordulaton gondolkodtam még, hogy mivel lehetne feldobni az összeállítást. Persze mindez már a…..
Első olvasatra nagyon elképedtem és bár nem gondoltam komolyabban bele, hogy vajon milyen élményt is nyújthat egy ilyen nem mindennapi őrület, de valahogy azt éreztem, hogy ez egy igazi nekem való összeállítás. Ráadásul ezúttal még háttérsztori is van egészhez, íme: Állítólag Új-Zéland korábbi…..
A blog rendszeres olvasóinak nyilván a könyökén jön már ki a Don Pepe tekercsei iránt érzett rajongásom, de mégis úgy érzem, hogy minden egyes alkalommal meg kell említenem, hiszen szorosan hozzátartozik a teljes képhez, illetve minden esetben egy erős de egyáltalán nem elfogult kiindulási alap.…..
Sajnos a múlt havi fish & chips burgert kihagytam, pedig nagyon ígéretesen hangzott, így aztán most a júniusi specialitás, a Mojito Burger (1890.-) kapcsán úgy döntöttem, hogy mindenképp lecsapok rá. Ugyan nem igazán vagyok rajongója a csirkés hamburgereknek, viszont eléggé nyitottnak is tartom…..
Nemrég Martfűn jártam egy baráti látogatás kapcsán és kifejezetten kértem, hogy látogassunk el majd egy burgerező helyre is, ami végül a szóban forgó Dzsinn Grill Büfé lett, amiről már amúgy korábban is hallottam pár jó szót. A hely nevéhez hűen egy igazi klasszikus, kissé retró jellegű büfé, ahol a…..
Nagyon szeretem az erőteljes fűszerezésű ételeket, a curryt pedig kifejezetten imádom és jó pár kiválóság született már a konyhámban ebben a műfajban. A currys székelykáposzta például nagy kedvencem, de a currys lencse is egy emlékezetes mű volt anno és egy igencsak extrém babos egytálételt is…..
Csabi Konyhája 2020.05.21 17:24:36
@Pécsi bölcsész: legközelebb megfogadom a tanácsod! köretek terén hajalmos vagyok kicsit elkamuzni a dolgokat néha... :)
Csabi Konyhája 2020.05.21 17:25:32
@shantung: én úgy vagyok minden recepttel, hogy soha, semmi se muszáj, mindenki mindent úgy csinál, ahogy neki jólesik! ;) :)
Csabi Konyhája 2020.05.26 21:04:16
@Benikuty: :))))))
Korábban sose csináltam rizottót, de azt tudtam, hogy szigorú szabályoknak kell megfelelni a készítését illetően, hogy valamit rizottó néven illessünk. Így aztán jó pár cikket átnyálazva, néhány csalást megengedve elkészítettem az én kis verziómat...
Jogosan merülhet fel a kérdés 2020-ban az emberben, hogy vajon komolyan lát még valaki fantáziát egy újabb burgerező megnyitásában? Ugyan nem tisztem erre válaszokat keresni, de mivel az azért kijelenthető, hogy nagyjából több zár be, mint nyit, így valahol érthető a dolog, ráadásul Békéscsabának…..
Korábban még sose csináltam kifejezetten quiche-t, bár sok hozzá hasonló pitét készítettem már nagy sikerrel, úgyhogy gondoltam elérkezett ennek is az ideje. Ráadásul egy elég szimpi insta videó hozta meg a kedvem az egészhez, amiben a tészta helyett egy sült zöldséges alap a kiindulási pont. És bár…..
Csabi Konyhája 2020.05.15 21:27:39
@Attilajukkaja: hahaha, tudom, szokatlan, de néha napján kipróbálok ilyen húsmentes cuccokat is. :)
hát.... turmixgépem van csak, az meg nyilván nem vitte, haha, úgyhogy igazából extra munkát csináltam csak magamnak. én amúgy szeretek reszelni... a "kellemetlen" jelzőt csak azért használtam, mert tudom, hogy az emberek többsége nem szeret...
Csabi Konyhája 2020.05.20 08:33:08
@Benikuty: :)))))
Békés városa már büszkélkedhet egy jó kis burgerezővel, amiről én is több ízben írtam korábban, illetve két közös burger party is megrendezésre került a helyszínen, a most 3 éves Grebb mellett viszont Feri és Omnia Pub & Food csapata úgy gondolta, hogy nincs ez a műfaj még teljesen kiaknázva…..
Ezt egyszerűen nem lehet megunni! Hónapról hónapra lankadatlan kíváncsisággal várom az újdonságokat, és ugyan nem mindig kapom fel egyből a fejem, de szerencsére elég sűrűn sikerül betalálni ezekkel a meg-megújuló havi tekercsekkel a Don Pepe akciós kínálatában. Első olvasatra ugyan nem éreztem,…..
Csabi Konyhája 2020.05.15 11:14:45
@Benikuty: Nem vagyok a Don Pepe ügynöke, ha az lennék, már eltettek volna láb alól, haha. Ha kicsit visszább pörgetsz az oldalon, írtam már pár elég komoly oltást, ha az adott élmény ezt kívánta. Érdekes, hogy amikor lehúzom őket, akkor mindenki ujjongva tapsikol, amikor jót írok, akkor mindig kérdőre von valaki. Én úgy tartom igazságosnak, ha mindkettőről szó esik. :) Az meg, hogy ki milyen alapanyagot használ, egy teljesen jogos kérdés, csak akkor sajnos sokkal mélyebbre kéne ásni és sok ünnepelt helyről lehullhatna még a lepel. Elég csak arra gondolni, amikor egy burgert Angus hússal adnak el dupla áron és a hús még csak hírből sem ismeri az angust... stb.... stb...
Csabi Konyhája 2020.05.15 21:24:22
@Benikuty: hahaha, amúgy teljesen igazad van... amúgy fordítva is igaz: szuper, prémium alapanyogkból is lehet szart csinálni! ;)
Amúgy ti ismeritek egymást??? @Attilajukkaja Jól elvagytok.... :))))
Eddig nem igazán voltak elkényeztetve a Békés megyei tex-mex rajongók és az igazat megvallva nem is igazán tudnék másik opciót mondani, ahol ilyen jellegű ételeket lehetne kapni. Tavaly indult hódító útjára a viharsarki gyökerekkel rendelkező Mexicali Burritruck a fővárosban és számos fesztivált is…..
Csabi Konyhája 2020.05.11 10:48:38
@enrikokaruszo: mármint? mi a probléma?
Csabi Konyhája 2020.05.12 10:06:20
@Benikuty: egy igazi troll komment, nem is szabad foglalkozni vele, bár én is megpróbáltam fényt deríteni a probléma forrására, mindhiába....
Pár éve eléggé rákattantam a leveles tésztára és egymás után csináltam a brutális fogásokat. Sütöttem spárgás, sütőtökös vagy épp kolbászos pitét is ezzel a tésztafajtával, de a legnagyobb sztár egyértelműen a Wellington Burger lett kicsit több, mint másfél évvel ezelőtt, de egy elég bitang sütőben…..
Csabi Konyhája 2020.05.11 11:22:28
@Beginner14: haha, igen, van benne valami! :)
Csabi Konyhája 2020.05.11 11:27:48
@Attilajukkaja: Én sose voltam ilyen számolgatós arc, de azt persze tudom, hogy az ilyen leveles tésztás ügyek nem éppen fogyókúrás kaják, mondjuk én soha nem is képviseltem ezt a vonalat. Egyébként érdekes, hogy két ilyen kocka elfogyasztása egyáltalán nem nyomott el, nem okozott kajakómát, semmi ilyesmit. Szóval nem tudom, hogy mit mutathatnak a számok, de egyáltalán nem ütött ki. :)
Már látom előre, hogy sokaknál kiveri a biztosítékot a cikk témája, hiszen az egy dolog, hogy instant, de még mikrós is a szóban forgó sütemény! Ez egyszerűen FELHÁBORÍTÓ!!! :) Ugyan én se vagyok a mikrókaja vagy épp az instant cuccok rajongója, ugyanakkor elég nyitott is vagyok a világ dolgaira és…..
Csabi Konyhája 2020.05.04 09:23:04
Amilyen egyszerűnek hangzik, a valóságban is olyan rendkívül gyorsan elkészíthető ez a krémesen lágy finomság, az eredmény pedig önmagáért beszél. Az alapötletet az adta, hogy a napokban kaptam egy komolyabb adag laskagombát, a recept többi része pedig hamar össze is állt ezután...
A LIDL oldalán futottam bele egy igen extrém receptbe, ami azonnal elnyerte tetszésemet, mivel az én ízlésvilágomnak pont kellően extrémnek tűnt valamint az édes és sós ízek keveredése is elég vadítóan hangzott. Mautner Zsófi eredeti receptjét itt-ott kicsit módosítva elkészítettem a szóban forgó…..
A grillszendvics egy tipikusan olyan étel, amit a végtelenségig lehet variálni, csak az ember képzelete szab határt. Korábban Csabi Konyhája események keretein belül nagy sikerrel készítettem már grilled cheese hot dogot, és egy igencsak elvadult SMACK leveses fúziót nem számítva, hagyományos…..
Csabi Konyhája 2020.04.24 08:49:37
@Attilajukkaja: köszi, örülök, hogy tetszik! :)
Csabi Konyhája 2020.04.24 08:50:30
@motoroskonyhaja: hajrá-hajrá! én nem is értem, eddig miért nem nagyon alkottam ebben a műfajban... lehetőségek tárháza! :)
Korábban alkottam már valami hasonlót, ez csak később jutott eszembe, de nincs is ezzel semmi baj, mert hát ha valami igazán jó, azt a végtelenségig lehet variálni. Az alapkoncepció ugyan erősen hasonló, jelen esetben egy adag jó kis házikolbász adja meg az igazi különlegességét ennek az elvadult…..
Csabi Konyhája 2020.04.21 07:41:08
@élhetetlen: igen, azt bele is akartam írni a cikkbe, hogy egész biztos megosztó ez a kaja, mert tudom, hogy nagyon sok ember idegenkedik úgy alapból a kaportól és hát jelen esetben ez még csak egy dolog, haha. :) Amúgy én egyszer egy ismerősömnél ettem valami hasonló kenyérlángost (mínusz túró) és akkor én is ledöbbentem, hogy amúgy mennyire működőképes a kapros-tejfölös-kolbászos-szalonnás feltét, persze némi nyitottság azért erősen javallott.
Csabi Konyhája 2020.04.22 08:46:39
@élhetetlen: Na akkor itt a probléma! Hát én viszont nagyon nagy fokhagyma fan vagyok, szinte nincs olyan étel, amibe ne tennék bőségesen. Ha kicsit betegeskedek, akkor eszem nyersen, reszelve citrommal és mézzel elkeverve. :) Fú de amúgy ez a velős pacalos lángos meg az ananászos szalonnás rántotta (ha komoly), akkor igen érdekesen hangzik... Ez utóbbit szerintem ki is próbálom, aztán majd jól szétszednek a kommentelők és az anti ananász hadsereg :))))
Csabi Konyhája 2020.04.22 16:14:06
@élhetetlen: köszi a részletekbe beavatást! utóbbit biztos megcsinálom majd valamikor! :)
Most így Húsvét után különösen aktuális lehet, hogy megmaradt némi kalács, amiből nagyon egyszerűen lehet mennyei finomságot varázsolni. Nekem az ünneptől függetlenül várta már a sorsát egy ideje a fagyasztóban pár szelet egyébként elég hitvány minőségű csíkos kalács és gondoltam itt az ideje, hogy…..