Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tundrazuzmo (törölt)

0 bejegyzést írt és 2918 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Türelmetlen barmok. Más szó már nem jutott eszembe, ami még elbírná a nyomdafestéket is, miután Norbert történetét elolvastam. Saját tapasztalatom nekem is, hogy a magyar autópályákon pont a megengedett 130 km/óra (meg még felette az a néhány százaléknyi, ami még belefér) az…..
tundrazuzmo (törölt) 2013.06.28 14:25:25
@Circus: "Az volt már, hogy ha folyamatos 130-cal megyek a külsőben, akkor elméletileg senkit sem veszélyeztethetek akár egy hirtelen kormányrántással a belső felé, mert hiszen a szabályok értelmében a maximális megengedett sebesség 130, ergo, senki nem kerülhetett hozzám közelebb a belsőben előzési pozícióba?"

Tegyük fel, hogy a belsőben is olyan valaki halad, akinek az órája 130-at mutat, de mégis utoléred a külsöben. Mert nincs két egyforma km óra. Ha ekkor (vagy bármikor) átrántod a belsőbe az autót, akkor nem adod meg az elsőbséget annak, aki abban a sávban volt. És ez nem elmélet, hanem KRESZ.
Felemlegetjük itthon gyakran Bendegúzt. Főleg, amikor levest eszünk, a kendnek is sűrű a levese kezdetű párbeszédet.. Igen sokszor láttuk ugyanis az Indul a bakterházat. Sajnos, a Borsonline értesülése szerint ma elvesztettük a főhős, Regős Bendegúz megformálóját, Olvasztó…..
Ha szalonképesebben akarom feltenni a kérdést, akkor a bejegyzésem címe szerint teszem meg. Miért kérdezem ezt? Mert bár a melegfelvonulás, vagy mások által egyszerűen buzizsúrnak nevezett Pride már egy hete volt, az interneten még mindig a "miért nem volt ott Tarlós, és a Fidesz?"…..
Úgy gondoltam, semmiképpen nem fog megártani, ha alszom egyet-kettőt arra az interjúra, amelyet a minap a hvg.hu készített Baja Ferenccel, az MSZP politikusával. Aki egyébként ugyancsak a minap nagyon helyesen határolódott el azoktól, akik úgy gondolták, hogy Orbán Viktor…..
Sokan megégették már magukat a politikában a „soha”, a „végleg”, a „biztosan” és népszerű társaik használatától. Most mégis valami olyasmiről szeretnék beszélni, ami ebbe a körbe tartozik: valamiről, ami szerintem mára eldőlt. Bajnai Gordonból sok minden lehet még…..
tundrazuzmo (törölt) 2013.07.13 06:42:31
@felcsutisuttyo: "NA EZÉRT A VÁLASZTÁSI CSALÁSÁRT VÉRES MEGTORLÁS LESZ A NÉP KEMÉNYEN FELLÁZAD,...!!!!!!!!!!!"

Már előre magyarázod a vereséget.

A népnek most kellene fellázadnia, hol van a "nép"?
Megmondom hol van, a Fidesz oldalán. A ballib bérrettegők legnagyobb riadalmára.
tundrazuzmo (törölt) 2013.07.13 06:57:40
@felcsutisuttyo: Most már látom, hogy az a nép, amiről te beszélsz, az csupán a fejedben létezik. Megpróbálod kivetíteni valódi emberekre, de sikertelenül. A választást szavazatokkal nyerik, nem nagybetűs kiabálással.
tundrazuzmo (törölt) 2013.07.13 07:02:12
@aszekelyek: A "nagykoalíciód" támogatottsága 20% alatti. Ezzel nem lesz kormányváltás. De a legnagyobb ellenzéki formáció még lehetnek, hajrá!
Megkezdődött a franciaországi Arles-ban a világ egyik legjelentősebb fotófesztiválja, amelynek keretében ötven kiállítást mutatnak be szeptember végéig. A Les Recontres d'Arles fesztivál ezúttal az Arles in Black (Arles feketében) címet viseli és a fekete-fehér fotográfiára…..
tundrazuzmo (törölt) 2013.07.12 00:02:51
@Mai Manó Ház: Kösz

Azt értem, hogy egy olcsó mozival kezdte, de a Radio City Hall már nem az...
És továbbra is kételkedem abban, hogy egy este alatt sikerült a jó megoldást megtalálnia. Ha nem a blendével és az expozíciós idővel trükközött (és ezt elhiszem neki), akkor a film érzékenységével még mindig játszhatott, és más-más mozifilm más-más fénymennyiséget jelent.
Manapság sokaknak csípőből jön a reakció, mikor bármilyen hitellel kapcsolatos hírt, ne adj' isten, ajánlást látnak, olvasnak, hogy "mit képzelnek ezek", "a bankárok tették tönkre az országot", "rabszolgasorsba taszítanak a drága hitellel", stb. Lehetne napestig ütköztetni itt az…..
 A bejegyzés 1. részét azzal fejeztem be, hogy az eddigiek alapján azt lehetne gondolni, hogy az RMS Titanic vesztét a gömbi főkör (ortodróma) mentén végzett hajózás okozta azáltal, hogy az ilyen útvonal szükségszerűen az északi pólus (a déli féltekén persze értelemszerűen…..
Orbán Viktor tegnap azt mondta, "ha gyerekeinkről van szó, akkor semmi sem drága", illetve, hogy Magyarország jövője a gyermekeiben van. Csakhogy Viktor ezt nem akkor mondta, amikor visszaadja azt a sok száz milliárdot, amelyet elvett az oktatástól, hanem akkor, amikor a…..
tundrazuzmo (törölt) 2013.07.11 15:07:30
@félázsiai 2llkedő: ""A felsőoktatás nagy része facebook-cset szakot oktat, és monitor előtt görnyedő félhülye értelmiséget nevel."

Ezt miből állapítottad meg?"

Tapasztalat. Bőven van. De saját tapasztalataiddal cáfolhatsz, meghallgatlak.
tundrazuzmo (törölt) 2013.07.11 15:42:32
@harcsapaprikás: "Nem lát célt maga előtt az életben és a tanulásba menekül."

Így igaz. Saját magam is ezt tapasztaltam. Még az óvodában is több kapcsolat volt a valódi világgal, amikor mozdonyvezető, vagy kukás, vagy rendőr akart lenni az ember. Utána a sok tanulás felfújja a gyerekek fejét, és egy szórakozás alapú álomvilágban akarnak élni. Ha lehet, akkor állandó internetkapcsolattal, légkondis irodában.
tundrazuzmo (törölt) 2013.07.11 15:44:30
@Fekete Pestis: "Csak egy kerdesem lenne : te ugye, egyik sem vagy az alabbiak kozul : Hegesztő, műszerész, gépkezelő, lakatos, ács, forgácsoló, stb.

Gondolom feher galleros vagy te is, igaz ?"

A kérdés nem releváns a probléma megoldása szempontjából.
Elvadult tájon gázolok:Ős, buja földön dudva, muhar.Ezt a vad mezõt ismerem,Ez a magyar Ugar. Aki figyelt magyarórán, emlékezhet a tanító bácsi/néni tanulságos leckéjére, miszerint Ady Endre közéleti tevékenységében, újságírásában, költészetében azért kritizálta…..
Jelenlegi kormányunk egykoron belengette a pedagógusoknak a nagy fizetésemelést - egyelőre azonban úgy néz ki, még a matekszakosok sem tudják, valójában mennyi lesz a borítékban (pardon, a számlán) a NAGY emelés után. Mert ugyebár nemcsak azt kell nézni, mennyivel lesz több a…..
Egyre nehezebb szavakat találni arra a kutyakomédiába illő miniszterelnöki szereplésre, amellyel a választásokhoz közeledve egyre inkább tele vannak/lesznek elég sokunk mindennapjai. Hogy a hócipőnkről ne is beszéljek. Orbán Viktorunk ugyanis nem hagy ki egyetlen lehetőséget,…..
Kóczián Péter Habony igazsága 2013.07.10 09:40:06
Nagyon hasznos, hogy Habony Árpád autóhasználati szokásairól szinte napi szinten értesülünk, s mindig vonzóan hátborzongató, amikor a spin doctor maga válik a karaktergyilkossági kísérletek alanyává, de lenne ennél fontosabb téma is, amit Habony sikeres tevékenysége nyomán…..
Minden idők egyik legnagyobb könyvsikere a Harry Potter-sorozat. A sodró lendületű cselekmény mögött azonban pár elég meglepő jelenség is felsejlik. Szerencsére mindez az elsődleges célközönségnek számító gyerekekben nem tudatosul, ők csak kedvenc varázslótanoncaikért…..
tundrazuzmo (törölt) 2013.07.10 19:34:48
Tudjuk jól, hogy a Fidesz retorika szintjén igencsak szereti szapulni az általa hanyatlónak, akaratát ránk erőltető Nyugatot vagyis az Európai Uniót. Pedig a kohéziós alapokból befolyó uniós fejlesztési pénzekre olyan szüksége van az országnak, mint egy falat kenyérre. De a…..
tundrazuzmo (törölt) 2013.07.09 22:58:17
Az a fajta buzizás, amit a Jobbik képviselői folytatnak nem túl elegáns, és semmiképpen nem köztévé-konform, ebben azt hiszem megegyezhetünk, csak nem lehet olyanokat mondani, hogy buzifelvonulás az esti Híradóban. Az MTVA sokkal rafináltabban jár el, nem elhallgat, csak a műsor…..
Geekblog A magányos lovas 2013.07.08 14:40:03
Nézni a nagy büdös semmit két és fél órán át. Miközben a 4DX mozinak a filmélményt vidámparki mutatvánnyá alacsonyító rángatózó székei és süvítő levegője a maradék kedvemet is elveszi az egésztől. Röviden és lényegre törően ennyi az értékelésem a Disney cirka 250…..
Van az a szakállas régi vicc, hogy: - Egy szakképzetlen szőke bombázót vesznek fel a helyedre, mi az? - A szopás hatalma.  Ez, és a címadó mondat jutott eszembe mikor bejáratott benzinkutamon megvásároltam az utolsó dobozt a kedvelt cigarettamárkámból ma reggel, és a…..