Regisztráció Blogot indítok
Adatok
XEP

0 bejegyzést írt és 250 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A demokratikus ellenzék, a civilek, és szinte mindenki, aki az oktatásügyben érintett, tiltakozik a tervezet ellen, amely csökkentené a gimnáziumi férőhelyek számát. A tiltakozás, Kedves Barátaim, helyénvaló. Volna. Ha és amennyiben elfogadjuk, hogy a jelenlegi oktatási rendszer megreformálható, és…..
A fiatal gyártó egy kicsit messze van még attól, hogy elmondhassuk róla, beírta magát a köztudatba. De elképzelhető, hogy ez a kezdetben telefon töltőkkel és kábelekkel megjelenő és elismerést kivívott márka, az újdonságaival egyre szélesebb körben lesz ismert és elismert egyaránt...
Folytassuk tovább a nagy hollywoodi nyomozásunkat. Tom Hardy űrkalandozásait, Leonardo DiCaprio kutyaszeretetét, Brad Pitt a híres Southfork Ranch-en történő vendégeskedését már lelepleztük. Ezúttal sikerült megtalálnunk Tom Hanks feledésbe merülő wellness hajóútjának bizonyítékait, és Jennifer…..
30 éve nem volt olyan hideg a január, mint az idei. A hosszan tartó, rendkívüli hideg miatt a szegénységben élők télre felhalmozott tűzifája hamar elfogyott. A szociális tűzifa még enyhébb teleken sem fedezi teljes egészében a rászorulók szükségleteit, az idei télen pedig különösen kevésnek…..
XEP 2017.03.07 03:53:59
@Advanced Flight: "bizonyítani az ellenkezőjét max. tettenérés esetén lehetséges."
Fűrészelt rönköket én is szeretnék találni. A kép kiváló ilusztráció, ilyenek a "lehullott faágak"...
Persze, persze, már most is úgymond-kvázi-szuperszámítógépet hordunk magunknál, de mivel nem az 1990-es közhelytárból írunk blogot, ezért lehetünk őszinték is: bőven van még hova fejlődni. Még mindig messze vagyunk például attól, hogy olyan telefonunk legyen, ami mindig nálunk van, de ha kell, akkor…..
XEP 2017.03.07 03:17:29
@Galaxiscsirke: Nem a telefonnal akarok gépezni,mert pl. mi van,ha közben telefonálnom kell?

Kihangosítod? Vagy a füledhez emeled?
XEP 2017.03.07 03:24:26
@Galaxiscsirke: egy mozdulattal a sessiont tudjam áttenni egyikről a másikra

Felhő, "Save" parancs...

@Galaxiscsirke:
és bármi egyéb alkalmas géppel bárhol folytathatnám.
És felhő ide vagy oda, még mindig jobban érzem magam,ha tudom,hogy az adataim megvannak az otthoni gépen is.

A felhő zavar, viszont bárhol (akármilyen gépen) folytatni a "szessönt" az nem...lol
Az okostelefonok monopol helyzete miatt tény, hogy egyre kevesebben érezzük szükségét a tablet vásárlásnak. Ennek ellenére a munkánk vagy az utazás szempontjait követve, sok esetben elegendő a táblagép is, nincs szükség rá, hogy a laptopunkat magunkkal hurcoljuk. Kijelenthetjük, hogy vannak olyan…..
A virginiai háziasszony, Teresa Wilson Lewis meg akart szabadulni a férjétől, Juliantől. Így akarta megszerezni a férfi vagyonát a és biztosítási pénzét. Ezért elkezdte rágni a két fiatal szeretője, Matthew Shallenberger és Rodney Fuller fülét, hogy kövessék el helyette a gyilkosságot. Ám 2002-ben…..
A karóra sokat elmond(hat) viselőjéről. Ízlésről, anyagi helyzetről, stílusérzékről mesélhetnek ezek az apró, mechanikai és dizájn csodák, ám, ahogy általában, a külsőségek alapján levont következtetéseket ez esetben is fenntartásokkal kell kezelnünk. Míg egy A. Lange & Söhne vagy egy Patek…..
Mihalik Enikő lesz az amerikai (és a magyar) Playboy Miss Decemberje, azaz a címlaplánya. Természetesen a borítón túl egy teljes anyagot leközöl róla a magazin. Mivel a Playboy-ban már egy ideje nincsenek cicik (talán Hugh Hefner 90 éves korára besokallt tőlük), így Enikő is meglehetősen szemérmes …..
XEP 2016.11.19 06:26:02
@spike179: Pont ez jutott eszembe nekem is. XD
Öt fontos dolgot kell megtenni már most, ha nem idén, hanem jövőre akarunk lakást vásárolni. A lakásvásárlás életünk legnagyobb pénzügyi döntései közé tartozik, akár első otthonunkat készülünk megvenni, akár már meglévő lakásunkat szeretnénk nagyobbra cserélni. Az év vége és az ünnepek közeledtével…..
XEP 2016.10.30 19:19:45
@jackman: igen ez így van, de az max. 3 hónap, az nem túl sok.
XEP 2016.10.30 19:23:44
@jackman: Arról nem is beszélve, hogy hitel nélkül is lehet lakást venni... :)
Rajongok az egyszerű, könnyed és minimalista házakért. Tudom, ez egy betegség, de az orvostudomány jelenlegi fejlettsége mellett gyógyíthatatlan. Jártam egy anonim körbe is a problémámmal és túl vagyok már a 10 lépésen is. Mára már elfogadtam...
XEP 2016.10.22 11:39:44
@midnight coder: az energiaszolgáltatók biztosan nem, mert jellemzően ezek passzívházak.
Nekem nagyon tetszenek.
XEP 2016.10.22 19:29:05
@TanNé: De igaz, tényleg tetszenek. :) Szerintem, passzívházak terveiből látunk itt képeket.
XEP 2016.10.22 19:31:06
@midnight coder: Nem a napelemtől lesz passzív a ház és sok üvegfelület sem jelenti azt, hogy nem lehet passzív.
A bicósok feketével írhatják 2016.10.13-át, ezen a napon ugyanis a magyar rendőrség hivatalosan is megállapította, hogy legális kerékpárt lopni. Jelmondatuk megváltoztatásán is gondolkodnak a következőre: Lophatsz és megvédünk. Most megyek feltörök egy autót, nem ellopom, csak közlekedési céllal…..
Nincs könnyű dolga az embernek, ha tévét akar venni. A boltokban és az internetes oldalakon finoman szólva sem kap mindig hiteles információkat, de TechZilla most jön és segít GRRRR! Nézzük a legfontosabb szempontokat, hogy pontosan mire is kell vagy érdemes figyelni, ha valaki százezer (100 000)…..
A világ, amiben élünk, gyorsan változik. Ami tegnap tabu volt, mára természetessé válik, öröknek hitt igazságok dőlnek le és válnak avíttá és ódivatúvá. Egyre inkább így van ez a nők és a férfiak projektekben, informatikában betöltött szerepével: évről évre egyre kiegyenlítettebb a nemek aránya a…..
XEP 2016.09.26 14:28:38
@eßemfaßom meg áll: Szerintem jobbak.
Egy érdekes és hasznos okfejtés arról, hogy ha állományformátumot választunk, érdemes meggondolnuk, hogy valamennyi összetartozó adatot egy darab SQLite állományban érdemes tartani. SQLite As An Application File Format  ..
XEP 2016.09.15 06:54:40
@Hóhér az utolsó barátod: "a legelemibb adatbázis funkciók egy részét sem biztosítja" wtf?
Manapság, az sqlite-t is orm mőgé tesszük, egy sor SQL-t sem kell írni, így boztosan nem tudod "teleírhatom bármilyen karakterekkel".

Amúgy a docx pl. xml filok egy zip-be csomagolva, bár xml, azért a shared stringben lévő elemekre "kulcsaikkkal" kell hivatkozni, amolyan relációsan. :)

Nyilván nem mindig célszerű a relációs adatszerkezet, de kétségtelen, hogy az sqlite-nak vannak előnyei is.
XEP 2016.09.15 08:18:54
@Hóhér az utolsó barátod: A típusellenőrzés hiányára írtam, hogy ORM mögött használjuk, valószínűleg én ezért nem is ütköztem soha ebbe a problémába. Ami azt illeti, ha már pl.: docx állítjuk szembe az xml-be is azt írok amit akarok. :)

Tranzakciók vannak és rollback is van. Nem tudom mire gondolsz mikor azt írod nincs.
Köszönjük, hogy kipróbálta helyettünk ezt az etanol mutatványt, azt meg pláne, hogy aztán közkinccsé is tette a tapasztalatait. Okuljunk, az Eni-Agip érintett munkatársai meg szégyelljék magukat. Kedves Homár! Először is engedd meg, hogy bemutatkozzam. János vagyok, egy hete az Agip balekja.…..
Nyilván tök jó ötletnek tűnt élő, egyenes adásban valakinek egy lángoló nyílpuskával felmászni egy létrára, majd onnan belecélozni egy, a társának torkába lenyomott tölcsérbe, dehát ez történt az America's Got Talent adásában, és be is ütött az a hibaszázalék, ami…..
XEP 2016.08.03 22:00:26
@papugaja: ez jó kérdés :)
Egy kis képes kiegészítés az angol iskolarendszerről szóló, előző két írásomhoz - "Miért szeretem az angol iskolarendszert?" és "Néhány dolog, amit még szeretek az angol iskolarendszerben". Egy gibraltári, angol "First School" képekben- ahova a gyerekek 4-5 éves kortól 8-9 éves korig járnak. És ez…..
XEP 2016.06.28 12:57:09
@Schrammel Ivett:

Kivéve, hogy nincs smart board minden teremben,
Ez igaz.
hogy két személyes padokban ülnek a gyerekek, nem pedig egy aszal körül kis csoportokban..
A lányom osztályában többen ülnek, igaz nem egy, hanem összesen három asztal körül.

hogy nem teszik ki minden gyerek alkotásait a falakra..
Kiteszik, sőt...
hogy nincs külön könyvtára az iskolának,
Még az én időmben is volt...persze lehet, hogy a legkisebb iskolákban nincs.
sem pedig könyvtár óra a tanrendben..
Van.
hogy nem ünneplik meg a gyerekek születésnapját..
Megünneplik, sőt még az én időmben is...
hogy nem rendeznek külön napokat a különböző kultúráknak (vagy itt élő kisebbségeknek)..
Erről valóban nem hallottam.
hogy az iskolában nincsenek játékok (legfeljebb első osztályban néhány lego).
Van játék bőven.

Nekem rendkívül pozitívak a tapasztalataim, a saját gyerekkoromhoz képest. (Én még valóban páros padban ültem.)

:)
Bizonyos szemszögből az emberiség két jól elkülöníthető csoportra oszlik: programozókra és nem programozókra. Hogy jobban megérthessük a programozók különleges és mások számára nehezen érthető lelkivilágát (mert igen, lelkük bizony nekik is van), összegyűjtöttük azt a top 10 dolgot a…..
képzeld magad egy biztosítási ügynök helyébe! Te mennyit kérnél, ha egy atomerőmű igazgatója szeretne biztosítást kötni nálad? 30 éve emberi hülyeség, hiányzó információk, nem alapos kiképzés, felelőtlenség és tervezési hibák előidézték egy láncreakció megszaladását és egy olyan katasztrófát hoztak…..
Nem az a baj, hogy az emberek nem akarnak vasárnap dolgozni. Én sem szerettem sose, de ez mégis ki a büdös szart érdekel rajtam kívül? Senkit. Jogomban áll olyan munkát választani, ahol nem kell ilyen tevékenységet végezni, mondjuk lehetek küldeménykézbesítő, és kelhetek reggel négykor, hogy…..
Csepel nevének hallatán ritkán ugrik be az embernek a szinonimaként a luxus. Egy 8 szobás, 700 négyzetméteres, külön szülői emelettel rendelkező (!) házról azonban, amelynek 1 millió forint közelében jár a négyzetméterára már bizony felmerülhet bennünk az elnevezés, a…..
Ha megkérdezik, hogy mi volt az elmúlt 8 év (nem a fideszes 8 évre gondolok) egyik legnagyobb tanulsága az ügyfelek életével kapcsolatban, akkor bizony az egymástól való anyagi függőséget fogom válaszolni. Ijesztő módon az emberek egyre több mindentől függenek. Függünk a munkától, a pénztől, a…..
XEP 2016.03.01 13:14:06
XEP 2016.03.03 16:34:41
@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft:

Felvesz hitelt ügyvédre, aztán majd te visszafizeted neki. :)
Mivel most már annyi mindenki ért a csokhoz, hogy még a hentesnél is elmagyarázták az anyósomnak, miért kellene minket egy harmadik gyerek legyártása irányába kapacitálni, mi is pennánkra vesszük vagy mi. Valójában persze szót sem érdemelne egy olyan ötlet, amelyet kitalálását követően azonnal meg…..
XEP 2016.01.27 14:45:24
@halaloszto: Ez tény.
XEP 2016.01.27 17:12:05
@GQ: Igen sokba kerülnek és még többe fognak kerülni. Az adó fizetése nyilván nem jár kiváltságokkal, csak visszás, hogy olyanok aggódnak a csok miatt, akik esetleg amúgy egy fillért sem fizettek.
XEP 2016.01.27 17:43:33
@halaloszto: Nem látom a költözés korlátozását, akkora problémának, ha eleve olyan helyen veszed az ingatlant, ahol van munkahely.
Informatikusként pl. dolgozhat az ember távolról is.