Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AnTalk

0 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Zseniből sokféle van, például a kiváló kőfaragók és a kitűnő balett-táncosok, nemrég pedig arra jöttem rá, hogy még íróból is több fajta zseni létezik. A szívemnek legkedvesebb két kortárs magyar író a nyelv kínpadra vonásának zsenijei. Parti Nagy Lajos és Fehér…..
Még a Könyvfeszt előtt beugrottam a Literába, és Dóra, az ügyeletes szerkesztő-angyal kapva kapott az alkalmon, hogy mérnök is jár az épületben, megkért, hogy menjek el a Könyvfeszten egy könyvbemutatóra, ahol a Typotex új sorozatának egyik kötetét ismertetik. A beszámolóért…..
Tibor egyébként nem volt ott. Tegnap számolgattam, mennyi pénzem maradt tavaszra, és eszembe jutott, hogy tavaly nyáron a Balatonnál kezdett nagyon a nyakunkba szakadni a gazdasági válság, úgyhogy miután megittuk az összes rövidet a vitorláson, elhatároztuk, hogy mégsem taxival…..
„Bizonyítéknak elég a vád. Amint hallják az állítást, már hiszik is. Az elkövetőnek nem kell indok, nincs szüksége magyarázatra, logikára. Egyedül címkére van szüksége. A címke az indok. A címke a bizonyíték. A címke a logika. Miért tette ezt Coleman Silk? Mert ő egy…..
Kelt volt olyan tündér és kölcsönadta a podcastjukban többször is előforduló Ready Player One c. könyvet Ernest Cline-tól. Nagyjából evvel egyidőben Csilla megkérdezte tőlem, hogy ha már úgyis írogatok megint, nem lenne-e kedvem az sfmagnak is. Volt. Itt olvashatjátok az…..
Scifit, celebeket és vallást ígértem nektek, márpedig szavatartó ember vagyok. Jön a vallás. Az egyik első dolgom volt, mikor kézhez kaptam a Kindle-t, hogy utánanézzek az ingyenes könyveknek, mégiscsak jobb érzés legálisan. Öröm bódottá, nagy kedvencem, G. K. Chesterton műveit…..
Kunderával már régóta szemezek a könyvesboltok polcainál. Többször fel és le is került már a várólistámról az állítólagos legnépszerűbb könyve. Családom mintha megelégelte volna ezt a bizonytalankodásomat, nem rámbízva a döntést, megvették nekem. Fontos most…..
"Születése után minden ember legalább egyszer kiüvölti magából a saját kimondhatatlan fájdalmát. A történelem nem más, mint az így összegyűlt megfejthetetlen üvöltések. A törpe az én mérhetetlen fájdalmamból fakadó megfejthetetlen üvöltésem." Cso Sze-hiPoszt a…..
Még mielőtt valaki komolyan azt hinné, hogy a fiataloké a jövő, hadd osszam meg mindenkivel az én történetemet, röviden: Elvégeztem az egyetemet. Mérnöki diplomát szereztem. (Amolyan “egyéb mérnök”, tehát nem kifejezetten gépész kategóriában). Gyakorlatilag szóba…..
AnTalk 2010.05.12 13:49:56
@mxplanet:
"külfödlön a magyar diplomával kitörölheted a segged. a másik meg gyakrolatot csak ugy tusz szerezni ha önkéntes munkába állsz.
ennyi meg egy bambi "
Ismét egy tévhit. A magyar mérnöki diplomát a legtöbb helyen csont nélkül elfogadják. Legalábbis ha azon a BME pöcsétje van nem pedig Gábor Zsazsáé.
AnTalk 2010.05.12 14:19:09
@version:
Csak az a gond, hogy Mallorkán kevés mérnöki állás akad. A te példád inkább egy nyaraló.

Egy osztrák kisvárosban pl nehéz 300 000 € alatt házat találni. Faluhelyen már kétszázért kapsz, ha szerencséd van és még rákölthetsz egy ötvenest.
Otthon hasonló kisvárosban harmadáért kaphatók családi házak.
De mindegy, a poszt nem erről szólt. Először úgyis albérletben lakna a dolgozó.
AnTalk 2010.05.12 16:53:11
@ebedli: "Ha nem jössz vissza, akkor meg kintmaradsz, az sem hazaárulás. Nem értem miért kell állandóan ilyen kifejezésekkel dobálózni. "

Én sem értem. Mikor én nekivágtam a nagyvilágnak senkitől nem hallottam ilyen véleményt. Sajnos azóta a magyar politikai élet furcsa fordulatot vett. Egyes jólfésült urak elővették ezt a kifejezést és mindenkire rásütik, aki nem velük van. Nem csak azokra, akik nem rájuk szavaztak, hanem azokra is akik a jobb élet reményében a határon túl próbáltak szerencsét. És most ezek az urak vannak nyeregben.
Könyvesblogos poszt ismét.  Stolmár Aladár - Az én CsernobilomA csernobili robbanás nemzedékem mítikus katasztrófája. Játszottunk atombunkereset, a másikat nem az anyjába, hanem Csernobilba küldtük, ijesztgettük a kisebbeket mutánsokkal. Aztán felnőttem és mérnök lett…..
a Kreatív Blogger díjat MC-től (már asszem tegnap, csak lusta voltam postolni róla).Persze én sem tartom magam különösebben "kreatív bloggernek" (ahogy ezt számos eddigi díjazott leírta már magáról:)), mindenesetre köszönöm szépen a díjat és most a díj szabályainak…..
James Clavell - SógunSzámomra a Magyar Televízió utolsó nagy húzása az volt, hogy lenyomták a Sógun sorozatot valamikor nyolcvanakárhányban. (Jó, a Parabolát is nagyon élveztem, mert tíz évesen máshol nem láttam csöcsöt, de ez most mindegy.) Egyrészt azért, mert olyan jó sorom…..
Gondolom észrevettétek, hogy elég rég frissült a blog. No igen, újévi ivászat, fokozott vizsgadrukk stb. Mindig nehéz nálam az évkezdés. Rég volt olyan januárom, amikor amúgy is marcona estéimet ne árnyékolta volna be egy szakítás emléke vagy egy keményebb vizsga/szigorlat…..
Megjelent magyarul az Anansi Boys (Anansi fiúk), a könyvesblogon olvashatjátok a gatyába rázott értékelést.Aaaamit szokás szerint ide is bemásolok. Szeretettel. Van, aki élvezettel nézi, ahogy a Mona Lisa megöregszik. Én nem vagyok ilyen, ezért volt kínkeserves számomra, míg…..
Kathy Lette - Hogyan öljük meg a férjünketSokan istenítették a könyvet, általában nők. (Most Amadeán és Csengán kívül nem jut eszembe más, amúgy már nem iszom annyit mint régen.) Éppen ezért a cselekményt meg ilyesmit most nem is ismertetném, csak röviden a…..
Fejős "Termékeny" Évának új könyve jelenik meg. Ő lesz az új Kurcmáler, bárki meglássa...
Pontilyen pont ilyen Hímsovinizmus 2009.01.22 15:33:00
"A legtöbb férfi szemében a nő az egy háziállat." Egy kedves barátnémmel beszélgettem a minap, és akkor hangzott el ez a fönti megjegyzés. Őszintén szólva már nem is emlékszem, melyikünk szájából. Annyira egyetértettünk, annyira egy húron pendültünk.Közös…..
Kedves olvasók!Bizonytalan időre felfüggesztem a  blogolást. Valamiért nem megy már. Halmokban állnak az elolvasott, de meg nem írt könyvek, ha mégis írok valamit, szar lesz. Ez nem meló, erőltetni nem érdemes.Két év, kábé 150 elolvasott könyv. Veszekedtünk itt…..
Több előnye is van, ha meglátogatnak tajvani ismerőseim. Ezek közül a sokadik, hogy filmek is lapulnak a laptopjukon. Előző este így sikerült megnézni a Cape No. 7 című filmet, amely a tavlyi év nagy dobása volt Tajvanon. Minden idők második legtöbb bevételt hozó filmje a…..
Pontilyen pont ilyen El lehet menni 2009.01.04 15:04:00
Be kell vallanom, mindig is érdekelt az "osztálytalálkozó" műfaja. Összejön (ideális esetben, tegyük föl) harminc különböző ember, és csodálkozva meredhetünk az élet játékára, amely ezerfelé sodorta őket.Én az osztálytalálkozókban valahogy mindig az élet…..
A könyvesblogon (Istennek hála, kommentek nélkül), megjelent az írásom Babcsenkóról. Olvassátok szeretettel. Arkagyij Babcsenko – Jelenetek egy háborúbólValószínűleg sokan nem hallottak még Arkagyij Babcsenkóról, pedig az épphogy 30 éves író már jó néhány díjat…..
Az Ivan Gyenyiszovics egy napjá-t első ízben 1963-ban jelentette meg az Európa Könyvkiadó. A következő esztendőben írta róla Lukács György: "... A múlt feltárása nélkül nem tárható fel a jelen, Szolzsenyicin műve, az Ivan Gyenyiszovics egy napja jelentős előjátéka…..
A minap megint olvasgattam Nietzschét. Nekem ő mindig felüdülést jelent, kikapcsolódást, szórakozást, elmélyülést és örömet.A Vidám tudományban akadt meg a szemem a következő mondatokon (nem biztos, hogy pontosan fogok idézni).1. Kit tartok hitványnak? Aki mindig a másik…..