Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GL

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Birtokunk Vidék kontra (fő)Város 2019.08.22 16:27:00
Saját kertünk látképe (2013.) Egy nagyon átfogó témát szerettem volna már régóta feldolgozni. A történet 12 évvel ezelőtt indult, amikor úgy döntöttünk, hogy - ma divatos kifejezéssel élve - kiléptünk a komfortzónánkból és hátunk mögött hagyva a fővárost, vidékre költöztünk. Erről már…..
GL 2019.08.23 12:53:10
@lyzX: Bocs, félreérthető volt, mert nem válaszként írtam... csak azt gondoltam, az idézett mondatból látszik, kire gondolok...
Rád az a mondat vonatkozott, hogy jó, ha valaki bemutatja milyen abban a kis vagy nagyobb településen élni, mivel szembesülhet az aki ezen gondolkodik. Ugyanígy gondolok azokra a blogokra is, ahol egy-egy másik országba költözés tapasztalatait mondják el.
Illetve még egy kicsit vonatkozik az is, hogy lényeges, hogy az a település hol van és mekkora, milyen környezetben. Nyilván egy keleti határmenti kis 200 fős falu más...
Alig dobta fel a sajtó a nyelvvizsga felvételi követelmény elhalasztásáról szóló álhírt, hogy aztán szörnyülködhessenek az olvasók a kemény realitáson, majd az EMMI jóságos amerikai nagybácsiként kétszer kéthetes külföldi nyelvtanfolyamot ígért 140 ezer középiskolásnak. Kásler Miklós miniszter…..
Vidéken viszonylag könnyebb keresni, mert nincs olyan sűrű beépítettség. Budapesten műholdképen vadászni ugyan picit nehezebb, és sokszor csak olyanba akadsz bele, amit már mindenki ismer...
GL 2018.09.16 00:01:35
@Karfiol: Egy autónál, kamionnál nem lehet ilyen szerkesztett 3D váz és pontosítás, mert lehet hogy egy óra múlva sincs már ott. Pedig ilyenek is vannak.
Szerintem is az lehet, hogy az egymás utáni különböző szügből készült képek sokaságából építik a 3D képet automatikusan. Ezért van az, hogy az álló autók jól látszanak a mozgó, vagy nem minden szögből készült képen ugyanott levők pedig szétkenődnek vagy nincsenek is. Ezért is van olyan kevés autó a nagyobb forgalmú utakon is :)
pl:
Ez a kamion pl jól körbejárható: tinyurl.hu/KPdu/
Itt a kis utcában állók stabil tereptárgyak, a lámpánál állók szinte csak szellemképek :)
tinyurl.hu/w2uv/
Szinte mindenki környezetében van valaki, aki cukorbetegséggel küzd. Ez nem véletlen, hiszen a diabétesz csaknem félmilliárd embert érint világszerte, a betegek száma pedig egyre növekszik. Hazánkban sincsen ez másképpen, hiszen Magyarországon 2003 és 2015 között megduplázódott a cukorbetegek száma.…..
GL 2018.07.17 22:53:10
@Socialman: Szerintem leginkább az, hogy mozogni kell, de csak személyre szabott edzéstervvel, vagyis személyi edzővel...
Egészen megdöbbentő módon reagált az ellenzék, s nem utolsó sorban az ellenzéki sajtó Kövér László minapi ötletére. A kormány rendeletalkotási jogának felvetése teljes elutasítással, sőt rosszul eljátszott, mondvacsinált felháborodással találkozott a baloldali, liberális…..
GL 2013.09.13 13:52:49
@Bruteman: "holott láthattuk, hogy a fidesz 8 éves ellenzéki szerepben milyen szinten gáncsolta az országban bármilyen reform megszületését "
A vezér maga mondta még a választások előtt, hogy erős ellenzék nem kívánatos, mert gúzsba köti a kormányt. Sőt azt is, hogy részéről mindent meg fog tenni, hogy erős ellenzék ki se alakulhasson. Magyarul gyakorlati egypártrendszert akar. Az istenadta nép meg adott neki kétharmadot. Most meg teljhatalmat akar a törvénykezésben. Miért?
Mert amíg van 2/3 addig úgyis ezt csinálja, max a néhány napos gombnyomogatási procedúra a parlamentben.
De ha esetleg nem lesz csak sima többség? Na akkor kell neki a rendeleti kormányzás.
Napnál világosabb a törekvés... az istenadta nép meg megint bólogat rá... 20 évnél régebbi emlékek, amikor utoljára ilyen volt? áááááá... már 10 év is sok nekik.
GL 2013.09.13 14:01:05
@parandroid: Ja, meg az infláció is sosemlátott mértékben csökken :)
...és minden második mondatban ott a "bukott baloldal" kifejezés :)
GL 2013.09.13 14:30:21
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Igen, és van még sok ütős mondata a hatékony propagandáról. Azt pedig mindannyian tudhatjuk, hogy mennyire volt hatékony a propagandájuk, hiszen még azt az eszement embertelen rendszert is képes volt végigvinni.
A módszere működik, de többnyire nem alkalmazzák mindegyiket, mert a legtöbb emberben, politikusban, van annyi tisztesség, hogy akármit azért nem... aztán van akikben nincs.
Már lenyugodtak a kedélyek, eltelt néhány nap Orbán Ráhel esküvőjének szenzációs bejelentése óta. Így adott a lehetőség, hogy higgadtan és tárgyilagosan elemezzük a történteket. Hiába sorakoznak a legelismertebb humánértelmiségi koponyák a baloldal mellett, ez a…..
Híd, ami elválaszt A Berlini Fal kapcsán már írtam a potsdami "Kémek hídjáról", most egy másik történelmi esemény kapcsán elhíresült építményről lesz szó: a német főváros Gesundbrunnen és Prenzlauer Berg városrészeit összekötő Bösebrückéről. Az 1916-ban megnyitott szegecselt acélhíd nem folyót…..
GL 2013.06.22 22:28:14
@Pepibubó: Maradjunk abban, hogy még most is alszol.
GL 2013.06.22 22:29:37
@Hamster: Igazad van, de sajnos a "magyar Berlin" itt él velünk, még ha nincsenek is betonfalak :(
Libertarian Fel ne akasszuk? 2013.06.20 00:00:00
Annak a budapesti villamosvezetőnek az esetén háborog a magyar internet, aki felpofozott egy nőt, miután az a jármű elé lépett. A nő védelmében persze minden sajtóorgánum hozzáteszi, jó hangsúlyosan, hogy az illető angol volt, nő, és ráadásul terhes is (ami, ha jól vettem ki,…..
GL 2013.06.20 15:36:31
@MaCS_70:
35 éve van jogosítványom, ezalatt egyszer fordult elő, hogy hasonlót átéljek. Nem hiszem hogy az itt észt osztó trollok átéltek volna hasonlót.
Ha mégis és ez nem hagyott nyomot rajtuk, és ezzel együtt tankönyvi szöveget nyomatnak a "helyes" viselkedésről, akkor inkább őket sajnálom.
GL 2013.06.20 16:03:11
@paradicsomleves betütésztával:
ha te abban a helyzetben udvarias és toleráns tudsz maradni, akkor nincsenek érzelmeid, csak egy gép vagy :) ELMÉLETBEN persze lehet így viselkedni.
Amúgy ha a nő csak azt mondja, bocsi, figyelmetlen voltam, akkor a vezető is lehiggadt volna egy két cifra körmondat után.
Igen, ez többnyire így működik.
De itt a nő csak olajat öntött a tűzre. Ki tudja miért, csak mert megszokta, hogy "nőként", pláne terhesként mindenkinek őt kell ajnároznia, vagy mert egyébként is egy öntelt alak, aki nehezményezte, hogy egy szaros villamosvezető mit dumál neki, hát beintett... aztán pedig játssza az áldozatot :(
Kedves látogatóink!Sok kérdés érkezett hozzánk, azzal kapcsolatban, hogy milyen feltételeknek kell megfelelni  a végtörlesztés igénybevételéhez.(Láthatóan nem csak az érdeklődés, de a zűrzavar is nagy e tekintetben.)A CHF hitelesek 180 HUF, a JPY hitelesek 2 HUF, az EUR…..
Nem kellett sokáig várni a következő végtörlesztési anomáliára, hiszen a szinte teljes jogi káoszban a legtöbb szereplő lesütött szemmel hümmög. Naiv ügyfél a Duna Ingatlanfinanszírózónál nyitotta a hitelét, ami aztán a CIB-nél refinanszírozódott. Most azonban mindkét…..
GL 2011.10.20 15:12:48
@vasgyuszi:
Szerintem nem lehet tudni, mert még maguk se tudják :)

Egyébként bármilyen szerződés amit pl. szolgáltatókkal aláírsz ugyanilyen bonyolult és átláthatatlan, csak egyszerűnek tűnik...addig amíg nincs vita.:(
Ez a refinanszírozásos buli sem más valójában mint amit sok cég csinál, hogy az ügyfelekkel való foglalkozást, szerződést, ügyfélszolgálatot stb kiadja más vállalkozásnak. A szolgáltatást (hitelt) ő nyújtja csak nem kell az ügyfelekkel bajlódnia.
Éppen ezért a refinanszírozással nyújtott hitel is pont ugyanaz a hitel amit direktben nyújt, az adósminősítést stb is ő csinálja, csak nem ő tárgyal az ügyféllel.

Na most persze a jogi megítélés az lehet más, a jog nem a logika szerint működik.
GL 2011.10.20 15:20:13
@zooDoo:
Egyáltalán nem biztos, hogy vicc, volt már "felét befizeted a többit elengedjük" akció ebben az országban. Egyáltalán nem biztos, hogy aki most végtörleszt, az jár a legjobban.
Egyébként én sem tartom helyesnek a végtörlesztés ilyen módját, de tegye fel a kezét az a nagy "hazafi", aki hasonló helyzetben dafke nem tenné meg, ha lehetősége lenne rá.
GL 2011.10.21 11:25:54
@Eric_Cartman: Pedig a jelenleg hatályos törvények szerint éppenhogy annyi az összeg.
Egyet nem értésedet Orbán, Lázár, Schmitt stb urak illetve a parlamenti képviselők kb kétharmada felé jelezd. Ne a posztolót hibáztasd.
Ha te az ő helyzetében lennél, akarnál végtörleszteni? Ha azt mondod nem úgyse hiszem el...
Megkérjük Tiszelt Vásárlóinkat, hogy a szalonnázást azonnal helyezzék az üzlet területén kívülre! És vigyék a majmokat is! Kövér seggel ne közelítsenek a kiállított bútorok felé! És ne maszatoljanak mindent össze a zsíros ujjaikkal!Mai fárasztó. Gondoltam, megosztom.…..
GL 2011.07.01 09:38:11
@VolksrodZoli:
Mi másért lenne összeszerelve, élőben kirakva a cucc, ha nem azért, hogy kipróbálja, megtapogassa valaki?
Ha az eladó ezt nem akarja, akkor rakjon ki egy fényképet (olyan is van).
Vagy a dobozokat halomba, azokon úgyis van fénykép vagy rajz. Legyen elég a hülye vásárlónak ennyi, nem?

Hogy a cucc értéket veszít? Igen. De már ettől is, hogy kicsomagolta és összerakta, pláne ha balfék módon gányolva rakja össze.

Ha meg nem rakják rendesen össze és balesetet okoz, akkor négyeljék fel a hanyagságáért.
Pl bútoráruházban elég sokban jártam, sehol nem tiltották hogy beleüljek, kipróbáljam a kirakott cuccokat.
Azért vannak kirakva!

A másik, hogy ezekben a nagy áruházakban elvétve találni -belül- olyan helyet, ahol leülhetsz, pedig nem csak huszonévesek járnak oda.
Van ahol régebben volt, de képzeljétek, ezek a panelproli nyuggerek ott üldögéltek, és újságot olvastak. Nincs is már, sőt az újságoknal "az áruházban olvasni tilos" jellegű tábla is van :)
PTinfo Fura egy üléselrendezés 2011.01.09 08:46:00
December 28-án Szöulban az egyik SMRT telephelyen egy új jármű sajtóbemutatóját ejtették meg. Az SMRT, a Seoul Metropolitan Rapid Transit Corporation a szöuli metróhálózat üzemeltetőinek egyike, kezelésében áll a dél-koreai főváros metróvonalai közül az ötöstől nyolcasig…..
GL 2011.01.10 11:23:15
@sanche:
Na én se gondoltam hogy a lóugrásban kitett üléseket is próbálni kellene.
A próba azért jó, mert hiába hozol fel teljesen logikus érveket valami mellett, vagy ellen, úgyis az utazók döntik el. Bár először láthatóan ellenzik. :-)
A háttal ülés kérdése: Noha értem a félelmeket, de: Buszon, villamoson eleve egymás mögötti ülések vannak, még könnyebb is az előtted ülőt csesztetni mintha összeháttal vagytok. Metróban is van ilyenfajta elrendezés a világban. Ott nem gond?
autózz! Megbízható szemtanú 2010.11.22 08:33:00
Korábban már többen is kérdeztétek, hogy mi az a kamera, amivel készítettem azokat a felvételeket, amik a blog youtube csatornájára vannak feltöltve sárga feliratokkal a sarkaiban, Most jutottam el odáig, hogy van egy kis időm írni nektek egy kis élménybeszámolót, meg úgy…..
Örülünk, Vincent? Alámosás 2010.10.09 21:04:00
Kedves Olvtársak!Ennek a műnek a szerzője nem én vagyok, hanem kiski kollég. Technikai okokból úgy alakult, hogy én teszem föl ide, de az ő nevében:Pasteur/cAmikor terveznek egy műtárgyat, mint egy iszaptározó, mérnökök dolgoznak az ügyön. A mérnök alapvetően gondos ember. De…..
GL 2010.10.09 23:56:59
@Shinigami Daiko:
Ha a gátőr mulasztott, akkor a gátőrt is felelősségre lehet vonni (bár ez nem elégíti ki a vérszomjasokat), ha az üzemeltetők, tulajdonosok, akkor azokat, ha az építők, építtetők akkor azokat (már ha meg lehet őket találni), de ezt cak tények és szakmai kérdések alapján lehet, ezektől politikusokat, újságírókat távol kellene tartani. persze ez csak az elmélet, mert nekik sokkal nagyobb befolyásuk van, mint egy szakértőnek.
Az elméletekkel meg az a baj, hogy szinte bármire lehetne gyártani. akár arra is, hogy valakiknek érdeke a gyár megszerzése, aztán belepiszkáltak egy kicsit, csak rosszul sült el.
De alapos vizsgálat nélkül ez is pont annyit ér, mint a többi.
GL 2010.10.09 23:59:40
@Krujs: És az illetékes már másnap tudta... és bizonyítékai is voltak?
...és orbánhoz megy elsőre... nem mondjuk rendőrségre feljelentést tenni?
Ha viszont nincs bizonyíték...és mégis azt mondja az orbán...akkor az mi is?
Olvasónk panaszt tett a bankjánál, amiért édesanyját adóslistára tették, erre őt rakták fel.2007. augusztus 6-án svájci frank alapú nagyobb összegű lakáshitelt vettem fel a B. Banktól. Az akkori árfolyam 156Ft/1CHF.Időközben egyedül maradtam tanuló gyermekemmel és a hitel…..
Ideje egy új országimázskampánynak, az angol nyelvű jelmondat pályázatára ezennel benevezzük az Andia Tabak kft.-től azt, hogy For us, pálinka is the Wiagra. Árpi küldte, köszönjük...
GL 2010.09.27 09:14:38
@Mészáros Laci:
Biztos vagy benne hogy ioncserélt a víz?
Én úgy tudom, az emberi fogyasztásra nem alkalmas.
Desztillált víz lehet az :-)
Az eheti retro kicsit rendhagyó lesz, történt ugyanis, hogy megkeresett Sam.Joe, hogy nincs-e kedvem megnézni nála pár ritkaságszámba menő hardvert. Az ő nevével találkozhattatok már itt a kommentekben (illetve ő adta kölcsön a Pac-Man társast is), de aki több évtizede forgat…..
GL 2010.09.23 14:26:06
@AgentO:
Az a végtelenített szalagos microdrive létezett külön dobozkaként is a sima Spectrumhoz, igaz az illesztéshez kellett az "Interface1" modul is.
Ez utóbbi modul ha jól emlékszem még a gépek hálózatba kötését is támogatta, bár ezt sose tudtam kipróbálni.
Ja és volt a ZX Printer, ami fémezett papírra nyomtatott. A mechanikát megnézve, hihetetlen szerkezet :-)
A cikket olvasva kedvem kerekedett elsőszedni őket valahonnan a lomtár mélyéről :-)
GL 2010.09.23 14:27:18
@lotht: Megelőztél :-)
GL 2010.09.23 15:46:42
@uni1002:
jaja, két drótdarab volt benne a gumiszíjra rögzítve egymástól 180 fokra, hogy amíg az egyik ír, a másik éppen visszafut :-)
Bigyóblog Az ultimate torrentgép 2009.03.03 09:55:00
Felvesz a tévéből, Youtube-klippeket játszik le és torrenteket tölt le - ez a BlobBox. 160 Gb-os merevlemez van benne, könnyedén csatlakoztatható a tévéhez és már indulhat is a nonstop töltögetés filmnézés. Támogatja az MP4, WMV, MOV, ASF, DivX és XviD formátumokat (nemsokára…..
GL 2009.03.03 15:35:11
@dw1: csakhogy szerintem éppenhogy a ház, meg a táp és a távirányítás a legnehezebb...
Olyan ház, amit le mersz tenni a tv mellé/alá (méret, kinézet), valamint olyan táp ami ebbe bele is fér, teljesítményben is bírja, és nem zajos.
Szokvány barebone házban nem sok ilyet láttam, a kimondottan htpc-nek szánt dobozok meg meglehetősen drágák (több mint a belevalók)...
na és a távirányító is további tizenezer vagy több (a vezetéknélküli bill. önmagában nem túl praktikus)
Nálam itt bukik egyelőre a htpc :-(
Sasszem A nagy temetőkvíz 2007.07.31 09:03:00
A mai kvíz rendkívül egyszerű, híres temetőket kell kitalálni, ha a tucatból hat megvan, már kommentezheted is. Ha nagyon nem megy, mondhatok mindegyikből egy híres halottat, de szerintem erre nem lesz szükség :-) A sorszámok után raktam nehézségi szinteket is, csak miheztartás…..