Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lyesmith

0 bejegyzést írt és 761 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Spoileresen beszélünk arról, ami a hétvégén történt Sansa Starkkal. Csak naprakészek kattintsanak! Elképesztő felháborodás fogadta a Trónok harca legutóbbi, hatodik részét a zárójelenet miatt: több amerikai online magazin és még egy szenátor is kijelentette, hogy ezek után…..
Én halálbüntetés-párti vagyok. Lehet szégyellnem kéne, hogy ilyen állatias ösztön rabja vagyok, hogy el kéne nyomjam ezt a fogat-fogért szemléletmódot, de sajnos túl mélyen bennem van. Ha gyerekgyilkosról, erőszakolóról, stb. hallok, mondjuk úgy, nehéz érveket találnom miért…..
Ádám harmadik éve él az Egyesült Királyságban (korábbi tapasztalatairól itt és itt olvashattok), írt egy kis számvetést arról, hogy mit ért el, mit nem sikerült megtalálnia, és mi értelme van még egyáltalán annak, hogy még Angliában van. Kérdéseit a poszt végén…..
Még néhány nap, és nálunk is látható lesz a nagysikerű bestseller moziváltozata. Romantika vagy erőszak? Szerelem vagy aberráció? Debra Fileta nagyon pontosan rátapint a lényegre, amikor arra keresi a választ, mit is gondoljon egy keresztény az egész jelenségről. Meg kell…..
lyesmith 2015.02.09 15:31:34
@raz sierpem raz mlotem czerwona holote:
Nem az a kérdés hogy a törvények vonatkoznak e keresztényekre.
Megegyszer.

1). A keresztények elfogadják hogy az Ószövetség az Isten és a zsidók között kötettett. Vagyis akkor azt is elfogadják hogy a zsidók törvényei Istentől származnak. Illetve hogy Isten anno valóban adott parancsot gyilkolásra erőszakra.

2) Függetlenül attól hogy ki mit fogad el a Bibliából, a Biblia mint irodalmi alkotás tele van nemi erőszakkal, gyilkossággal agrasszióval.
Tele van többnejűséggel, házasságon kívüli szexel. (Isten támogatta szexet a szolgálókkal és rabszolgákkal) nemi erőszakkal.
Tehát az érv hogy a Szürke 50 árnyalata morálisan rombol, míg a Biblia olvasása nem, semmit érővé válik.
lyesmith 2015.02.09 17:45:11
@beszélő majom: Kérlek mutass egy mai államot ahhol kollektiv bűnösség elve alapján ítélnek halálra csecsemőket, gyerekeket, terhes nőket.
Te személy szerint erkölcsösnek találod az ilyen ítélkezést?

Légyszíves áruld el mi volt a bűne Lót családjának ami miatt kínhalált kellett halniuk?
Pár hónappal ezelőtt írtam egy közel 80 ezer olvasottságot számláló cikket "Ezért ne dolgozz Londonban" címmel, amiben elég keményen kritizáltam a kialakult magyar módit, a külföldre menekülők parasztvakítását és az itthon maradottak lenézését. Persze a kommentekből hamar…..
Amikor az emberek megkérdezik, mióta nem eszem húst, és meghallják a választ, mindig elkerekedik a szemük. Csak néznek és csodálkoznak, hogy hogyan, ugyanis nemrég léptem át a második X-et, azaz 20 éve kb. 7 évesen döntöttem el, hogy köszönöm, de én nem akarok húst enni.…..
Tegnap ugyan azt írtam, hogy az oroszok harcolták ki a Szíria elleni amerikai légicsapás elnapolását, de ebben egyéb tényezők is komoly szerepet játszottak. A közvélemény, az internet, és Irak bosszantó öröksége. A közösségi felületek, az alternatív média növekvő…..
Jól ráijesztett hétvégén Európa barátaira a Tárki. Szerencsére csak tévedés állt megdöbbentő kutatási jelentésük hátterében, amely szerint már többen gondolják hátrányosnak uniós tagságunkat, mint ahányan jónak találják. Nincs szó tehát radikális fordulatról, de…..
lyesmith 2013.09.05 14:45:45
@Mohamed: " kedvezőbb cserearány révén (hazai vámok leépítése miatt stb.) éves átlagban 2,09 százalék GDP-értéket kitevő cserearány-veszteséget okoztak, ezzel szemben mindössze 0,6 százalék GDP-értéket kitevő nettó támogatást adtak."

Az EU-s vámok ugyancsak eltüntek számunkra. Azt nem veszed figyelembe hogy a Magyar export csak és akkor életképes ha vám nélkül tudunk az EU-ba exportálni.

És nem se Kína se az Oroszok nem fognak magyar árukat venni amikor ők is egyedül azért vannak jelen Magyarországon hogy az EU-s vámhatáron belülre kerüljenek. Az 1990 évektől (Phare program) egészen pontosan zéró olyan nagyberuházás történt amiben nem volt EU-s pénz.
TComment Biciklizel? Megöllek! 2013.08.14 06:51:13
Miért utálja az autós a biciklistát? És fordítva? Hülye biciklisekről hülye autósoknak. És fordítva. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Mert felemelem kezemet az égre, és ezt mondom: Örökké élek én! Most lássátok meg, hogy én vagyok, és nincs Isten kivülem! Én ölök és elevenítek, én sebesítek és én gyógyítok, és nincs, a ki kezembõl megszabadítson. Ha megélesítem fényes kardomat és ítélethez…..
lyesmith 2013.07.29 09:30:52
@vkl: Egy ateista nem hisz Istenben. Hisz ellenben a vallásokban amelyek nagyon is létezőek és amelyek egy nemlétező Isten nevében nyomorítják meg milliók életét.

Félreértés ne essék bármely ember, amelyik azt mondja "Én hiszek Istenben és a Bibliában" egész egyszerűen hazudik. És itt most nem a keresztények 90%-át kitevő divat hívőkről beszélek akik életükben egyszer el nem olvasták a Bibliát, hanem papokról, tanult emberekről.

Legjobb esetben vállogatnak, hogy mit hisznek el a Bibliából és mit nem.

Ha nem így gondolod akkor kerítünk egy leprást aki összenyálazza a lakásodat, aztán egy papot aki két csirke vérével meg imádsággal "megtisztítja" azt, majd megnézzük, hogy nyugodt lélekkel beviszed e a családodat.
lyesmith 2013.07.29 14:23:53
@vkl: Abban hiszel e hogy a Biblia igazat ír?

Ha nem, akkor honnan veszed hogy van Isten? Ha igen akkor meg miért nem hiszed el hogy imádság és két tiszta madár vére megtisztítja a házat a leprától?

Nem Istent támadják az ateisták hanem a vallásokat mégpedig úgy hogy rámutatnak arra hogy mekkora baromságokat állítanak. Pl azt hogy az Ószövettségi haragvó, bosszúálló, gyűlölettel teli Istent a szeretet istenének próbálják beállítani. Csak azért mert 2000 év alatt néhány közel-keleti birkapásztornak megváltoztak a képzelgései.
Eddig 4 országban laktam életem során. Büszkén mondhatom el, hogy soha nem szolgáltam királyt. Ez nem volt tudatos választás eredménye, talán freudi mechanizmus, de amikor felfedeztem, mégis jó érzés töltött el. Dolgozhattam volna Angliában is, ha összejött volna, és akkor…..
lyesmith 2013.07.24 14:43:27
@Brendel Mátyás:

"az övék is. mert ugye ha nincs pózolás, nincs fénykép, amelyet ki lehetne tenni."

El van menve az eszed. Anglia trónörököséről van szó. Konrétan kötelességük Anglia felé hogy pózoljanak a trónörökössel. A Le Monde nem kötelessége ezt lehozni.

"azoknál meg nem olyan egyszerű, hogy mindet unlike-olom, mert akkor ugye nem kapok hírt semmiről"

Akkor meg en Facebookot használj hírolvasásra (ami egy social-bulvár oldal) hanem a Google News-t ahol konkrétan megadhatod hogy milyen téma érdekel.

"FELMÉRÉS. ennek nincs jogi ereje."

Ez az emberek VÉLEMÉNYE. A nagytöbbbség véleményének egy demokráciában (amilyen az alkotmányos monrchia is) jogi ereje van. Azoknak a politikusoknak akik el akarják törölni a királyságot (mint pl a munkáspárti Tony Benn) nincs meg a kellő támogattottsága ahhoz hogy ezt véghezvigye.

A kiadás amit UK fizet a királyi család után kb 100 millió font. Évi kb 300 forint / adófizető. A királyi bébi kb 500 millió fontot fog hozni ebben az évben az országnak. Ünnepségek, turizmus, ajándéktárgyak stb.
lyesmith 2013.07.24 15:01:49
@Brendel Mátyás:

Vajon miért nem érted meg hogy UK az NEM "Monarchia" HANEM "Alkotmányos Monarchia"

UK-ben a királynőnek SEMMILYEN törvényhozó hatalma nincsen. Minden törvényhozó, illetve végrehajtó hatalom az a lakosok álltal megválasztott képviselők kezében van.

Csak azért mert hiányos a műveltséged (középiskola 3. évfolyam) még nem lesz igazad.
lyesmith 2013.07.24 15:04:53
@Brendel Mátyás:
"2) mik lennének ezek a számok, ha a királyi családot lecserélnék egy manchesteri munkáscsaládra, és ők lennének az új királyi család?"

Zéró. Egy manchesteri munkáscsaláddal nem lehet a The Sun-t eladni.
Hitler portré, Szálasi portré, horogkereszt és angolul Halál a zsidókra! feliratot is magára varrt a békés megyei Petrovszki Attila - civilben cukrász - aki most pénteken, a prágai Heroes Gate MMA-rendezvényen lép fel. A szervezők ígérik: Attila testét trikó fogja…..
Megint lövöldöztek az USA-ban, ezúttal az ottani Anyák Napja alkalmából. Lassan már az ingerküszöbünket sem ütik meg az ilyen hírek, annyi hasonló történt náluk az elmúlt időben. Miközben mondjuk egy átlag magyar értelmetlenül áll már a fegyverviselési jog előtt is, az…..
Magyarország elbukta a tél ellen vívott harcot: a vidéki úthálózat állapota sok térségben siralmas. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
lyesmith 2013.04.03 07:39:18
@ColT: Úgy látszik nem érted hogy nem a Közútkezelő dönti el mennyi pénzt fognak kapni. Az elmúlt két évtizedben soha nem kaptak az állagmegőrzésre elegendő pénzt.

Az ott dolgozó embereknek semmi más vágyuk nincsen mint az hogy modern felszereléssel jól elvégezhessék a munkájukat. Azonban év végére gyakran arra nincs pénzük hogy a táblákat kirajkák.

A mindekori kormányt kéne baszogatni az embereknek azért hogy viadukt helyett jusson az alsőbbrendű köutakra is.
Az az egy biztos, hogy nem az Isten tehet róla.   ... meg vagy gyõzõdve arról is, hogy te a vakok vezetõje vagy, meg a sötétben járók világossága, az oktalanok nevelõje, és a kiskorúak tanítója, mivel tied a törvényben az ismeret és az igazság teljessége: ha tehát mást…..
lyesmith 2013.04.01 09:26:51
@-JzK-: Nem az a baj az egyházzal hogy vannak pedofil papok, hanem az hogy ezt az egyházszervezet a legmagasabb körökben próbálja eltusolni, a papokat menteni a felelősségválalás elől.
Nem, nem csak magyar probléma. Globális probléma – sőt, a globalizációhoz tartozó folyamat az elvándorlás, a népességmozgás. A TÁRKI kutatásai szerint közel félmillió magyar él külföldön. De ez a létszám valóban ennyi? Fél millió magyar állampolgárnak van biztos,…..
Válasz a Kapitalizmus blogon megjelent Szabadság-skizo c. írásra. Gyászol a liberális oldal, szörnyű vereséget szenvedtek, újabb csapás a Nemzeti Elnyomás Rendszerében. Az Alkotmánybíróság elkaszálta a köztudottan liberális, az önkényuralmi jelképeket tiltó törvényt. Nem…..
Háromszor átpördült a tetején a Renault, mielőtt megállt. A tulajdonost megbírságolták, az autón hitel volt. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Az utóbbi hetek egyik legnagyobb sajtóvisszhangot kiváltó eseménye az volt, hogy Nagy-britanniában a tatár bífsztek alapanyagát képező marhahúsban lovat találtak. Pontosabban lóhúst. Hogy miért éppen most és kinek jutott eszébe, hogy lóDNS-t keressen előhűtott, vagy…..
2011 telén és tavaly nyáron (!) elfogadott közigazgatási reformtörvényeket módosított most ősszel is az országgyűlés. Ennek a sietségnek látszólag nincs oka, ám alaposabban megvizsgálva látható, hogy az új szabályozással már a következő választások utáni…..
Két nagyon érdekes statisztikába botlottam, mindkettő a tabletpiac diadalmenetét hirdeti látványosan. Ami kevésbé triviális, hogy éppen ebből fakadóan a tablet-forradalom törvényszerű kiterjedtségét és emiatt közelgő végét mutatják. A fenntarthatatlannak tűnő növekedés…..
Idegennyelv-tudás = a nyelvtan helyes alkalmazása szóban? Most már tök jól értem - sóhajtanak tanítványaim egy kis nyelvtanozás után -, de az tuti, hogy beszéd közben semmi sem fog eszembe jutni, és el fogom rontani. És számtalanszor hallom azt a panaszt is, hogy valaki retteg…..
Természetéből adódóan nehéznek tűnik megválaszolni a „miféle film a Felhőatlasz?” kérdést, minthogy a válaszadó sorolhatja a jelzőket, műfajokat, hogyizé, dráma, antiutópia, sci-fi, thriller, vígjáték, és ebből még mindig nehéz lesz összerakni a képet – de hé, no…..
lyesmith 2012.12.07 13:21:41
@danialves: Wachowski tényleg azt mondta hogy ha valaki értelmetlennek találja a filmet az nem a film hibája hanem a nézőé. Valmaint Victor Hugo-hoz, Dickenshez, Melville-hez hasonlítják magukat.

Ezzel együtt a film általánosságban 10 ből 6-7 pontot kapott vagyis "mixed to average" értékelést. Bár a nézők inkább 8 körülre értékelik a kritikusok meg 5 re.

Szerintem egy elcsépelt koncepció Holywoodosítása.
A cikk első részében végigkövettük azt a folyamatot, amelynek során Lajosból – egy teljesen átlagos, hétköznapi, jóravaló emberből – antiszemita lett. Itt az ideje, hogy választ adjunk, mi is ment végbe Lajosban e folyamat során. Az egyszavas válasz egy pszichológiai…..
lyesmith 2012.11.23 12:29:32
@tusuanzen: Londonban elmentem "magyar buliba" kétszer. Mind a kettő buli tömegverekedésbe torkollott. 5 év alatt csupán ebben a két esetben találkoztam agresszióval, pedig kurd-zsidó területen laktam. Akkor most a magyarok alkoholista aggresszív állatok vagy csak két rosz példából álltalánosítok?