Adatok
Molnár Péter
1 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
comment:com
A tv2 nem politizálni akart a Schmitt-idézettel, a hírértékre gyúrtak
2011.03.22 12:45:00
"A politika részéről nem kaptunk visszajelzéseket a hétfői adással kapcsolatban, se elmarasztalót, de dicsérőt" - idézi a Független Hírügynökség Rényi Ádámot, a 40 milliós játszma című tévéműsor főszerkesztőjét. Korábban mi is megírtuk: a tv2…..
Molnár Péter
2011.03.22 18:37:48
www.youtube.com/watch?v=zZThsyk9Ads&feature=related
Erdő-
kerülő
meghajlanak a fák
derekuk reccsen
az égen még
magasabbra szállnak
a csillagok
bolondnak kéne lenni
eszevesztettnek
hallgatni ahogyan
a meztelen
láb arcon rúgja a port
dalolni halkan mint imát
felforgatni az összes követ
bújni…..
Molnár Péter
2010.05.02 05:15:46
Ha fölülről nézem,
összegyűrt abrosz ráncaiban
vékony szalag, két oldalán kusza,
egyenes és görbe vonalak mentén
dobozok, meg kis üres lyukak.
Van kocka szürke és fekete
tetővel, néhányon más,
hegyes…..
Megint valami nagyon jó és nagyon eredeti, amolyan exkluzív, kizárólagos, csakéntudomjólhogykellcsinálni silóval akartam a családomat kényeztetni, ezért úgy döntöttem, hogy piréz lepény leszen. A pirézek már Krisztus előtt 240-ben fejlett lepénykultúrával rendelkeztek,…..
Molnár Péter
2010.03.02 06:40:43
@marosi50: A piréz - a magyarhoz hasonlóan - párthus eredetű nép, tehát ha úgy vesszük, a post bizony piréz nyelven, piréz írással...
Na jó, hagyom a hülyeséget, Medwe koma, köszönet, megvan a ma esti elfoglaltságom. Mert hogy én ezt ma megsütöm, az biztos. (Bár csiperke nincs, de van némi szárított erdei, már ha az megfelel a piréz ízlésnek.) A húsos szalonnát meg a tavalyi röfiből maradt, cca két ujjnyi vastag házi angolszalonna - mit kapok én ezért majd a piréziánusoktól - pótolja.
Na jó, hagyom a hülyeséget, Medwe koma, köszönet, megvan a ma esti elfoglaltságom. Mert hogy én ezt ma megsütöm, az biztos. (Bár csiperke nincs, de van némi szárított erdei, már ha az megfelel a piréz ízlésnek.) A húsos szalonnát meg a tavalyi röfiből maradt, cca két ujjnyi vastag házi angolszalonna - mit kapok én ezért majd a piréziánusoktól - pótolja.
Turkáltam a neten, hogy készül a spagetti carbonara? Azt láttam, mint mindig: ugyanaz a recept sok oldalról visszaköszön, helyenként módosításokkal, máskor meg szóról szóra. Megy a lopkovice itt is. Nomeg a butaság. Már a wikipédia is átvett egy olyan "autentikus" receptet, ami szerint a carbonara…..
Molnár Péter
2010.03.01 16:37:51
Molnár Péter
2010.03.01 16:41:58
@baliquez: Figyu!
A sznob m á s o k értékrendjéhez igyekszik ragaszkodni.
Én meg a s a j á t o m h o z...
Ja, és elolvasom a posztot, mielőtt zsennyegni kezdek.
De hát, ahány ház...
A sznob m á s o k értékrendjéhez igyekszik ragaszkodni.
Én meg a s a j á t o m h o z...
Ja, és elolvasom a posztot, mielőtt zsennyegni kezdek.
De hát, ahány ház...
Van nekem egy gyerekkori barátom, a Vittorio. Eredetileg Győzőnek hívták, de az anyja lelépett egy olasz kamionossal és 9 évvel a disszidálása után egy hónapra vendégül látta az itthon felejtett fiacskáját. A Zitáliát megjárt Győzővel ekkortól kezdve nem lehetett bírni. Az addig szerény, csendes,…..
Molnár Péter
2010.03.01 08:12:59
@limbekcs: pedig jó poén... :o)))
Emlékszem, mekkora purparlé - ezt hogy is mondják magyarul? - kerekedett ebből, a medwe.hu-n annak idején.
Idevágó rövid történet:
Főnököm olasz. (Szárd az eszemadta. És eredeti szakmája szakács.)
Na most: én egy Itáliába férjhez ment hölgy, nálunk megjelent szakácskönyvében azt olvastam, hogy olasz háziasszony s o h a nem használ egyszerre vörös- és fokhagymát. Vagy az egyik, vagy a másik. De Roberto - a főnök - ezt nem olvasta.
Készült a mártás a tésztához, olaj, fokhagyma, vöröshagyma, miegyéb... Mondtam neki, mit olvastam én az olasz háziasszonyokról, meg a hagymákról. Nézett rám, mint néger az üveggyöngyre, aztán összeszedte csekélyke magyar tudását, és azt mondta - idézet szó szerint:
- Te hülye vagy, bazmeg?
Emlékszem, mekkora purparlé - ezt hogy is mondják magyarul? - kerekedett ebből, a medwe.hu-n annak idején.
Idevágó rövid történet:
Főnököm olasz. (Szárd az eszemadta. És eredeti szakmája szakács.)
Na most: én egy Itáliába férjhez ment hölgy, nálunk megjelent szakácskönyvében azt olvastam, hogy olasz háziasszony s o h a nem használ egyszerre vörös- és fokhagymát. Vagy az egyik, vagy a másik. De Roberto - a főnök - ezt nem olvasta.
Készült a mártás a tésztához, olaj, fokhagyma, vöröshagyma, miegyéb... Mondtam neki, mit olvastam én az olasz háziasszonyokról, meg a hagymákról. Nézett rám, mint néger az üveggyöngyre, aztán összeszedte csekélyke magyar tudását, és azt mondta - idézet szó szerint:
- Te hülye vagy, bazmeg?
Rámjött, hogy ennék valami jót. Ez nem tegnap volt és nem is tegnapelőtt, hanem úgy 30 éve. Sajnos meg is látszik. A hatalmas testtömeg okozta megpróbáltatásaimat igyekszem enyhíteni a kajablogolással. Általában sikerül. Mint a mai mákos bobájka. Először megsütöttem a…..
Molnár Péter
2010.02.26 20:21:24
@az igazi medwe: Mindig ez van, ha igyekszem mindenre figyelni. :o)))
Természetesen langyos víz csak a tej után, ha szükséges.
Természetesen langyos víz csak a tej után, ha szükséges.
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz