Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsuzsi_mexikoban

17 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Esik, esik és esik. Tudom, hogy otthon is esik és korán jött az ősz és nyáron is esett, de itt is esik. És 3 hónapja megállás nélkül esik. És hideg van. És pára van. És penész van. Ez valami borzalmas!Az egész úgy kezdődött, hogy a lakásban, ahol laktunk (mert lakást kellett…..
Május elején Ramón (a főnökünk), Daniel (a főnök fia), Kathrin, Louise és én meglátogattunk néhány ökocentrumunkat. Ez úttal az Ocote dzsungelbe mentünk, ami San Cristóbáltól kb. két óra járásra van autóval. A terv szerint mind az 5 ökocentrumba el kellett volna, hogy…..
Zsuzsi Mexikóban A mexikói posta 2010.07.07 19:37:00
Ma elmenmte a postára. Nem gondoltam, hogy az itteni posta olyan, mint amilyen 50 éve lehetett Magyarországon. Egy képeslapot és egy csomagot adtam fel, amit az egyik ablaknál a srác lemért és kiszámolt, majd a képeslapra 2 bélyeget a csomagra meg 25 bélyeget ragasztottunk, így a…..
Zsuzsi Mexikóban Mostanság 2010.07.05 19:09:00
Elég rég jelentkeztem, mindenkitől elnézést, aki epekedve várt az új bejegyzésre. Mindig megfogadom, hogy mostantól rendszeresebben írok, de valahogy mindig lusta vagyok hozzá. :-(Nos az utóbbi két hónapban történt egys-más. Májusban meglátogatott anyukám, itt volt két hetet,…..
Rodolfo kunyhói után Enrique kunyhóit vettem célba, Rodolfonál három éjszakát aludtam, Enriquénél pedig négyet. Enrique ökocentrumát TopChe-nek hívják, ami maja lacandón nyelven flor de árbol-t jelent vagy fa virágja. Érdekesség, hogy Enrique egyik unokáját TopChe-nek hívják.…..
Az utolsó éjszakát Palenquében töltöttük. Az amerikaiakat otthagytuk egy hotelben, mi meg sátraztunk Ernestoval. Mielőtt bárki elkezdene gyanakodni külön sátorban aludtunk. A vicc, hogy Palenquében is vannak bőgőmajmok, úgyhogy hajnai 4:20.kor arra ébredtem, hogy bőgnek.... még…..
Március 28-án (tudom, tudom lusta dög vagyok, hogy csak most írom fel ezeket a dolgoka) indultam Lacanjá Chansayab-ba. Előző este Louise-nak volt a szülinapja, szóval annyit ittunk, hogy a hajunk szála is meggörbült, én konkrétan hajnali 4:30-kor mentem haza, de csak azért, mert 5-kor…..
Ki gondolta volna, hogy tündék léteznek? Ill. vannak emberek, akik halálosan komolyan hisznek ezekben a dolgokban? Nos történt egyszer, hogy a házikóm teraszán hagytam a fürdőruhámat száradni. A házikó a Lacanjá folyó partján volt, és mint tudjuk a tündék nagyon szeretik a…..
Zsuzsi_mexikoban 2010.04.27 19:47:50
@m.eva: Szerintem is aranyos, és hidd el beszélgettem a tündékkel, gondoltam tuti, ami tuti, még fogok arra járni, szóval jobb a békesség:-)
Nos reggeli és a tündés sztori után autónkat Frontera Corozal felé kormányoztuk, persze ennek a falunak a bejáratánal is belépőt szednek önkényes alapon, de ezen már nem lepődtem meg.Frontera Corozalban lehet csónakot bérleni, ami elvisz Yaxchilánba, ami egyébként a…..
Az első naphoz még annyit tennék hozzá, hogy Ernesto otthagyott az amerikaiakkal, mert neki el kellett mennie Lacanjába kocsit cserélni, úgyhogy én tartottam a hátát, mert ugye a túra vezető elvileg nem szívódhat fel:-) Vicces volt, mert mikor megérkeztünk beszélgettem Cristiannal…..
Ernestonak köszönhetően, aki az Explora utazási iroda tulajdonosa és a Sendsurnak tagja, lehetőségem nyílt egy 4 napos hagyományos dzsungel túrára. Térkép az első napról, itt: (1) San Cristóbal de las Casas, innen indultunk hétfő reggel 7 órakkor miután felvettük a turistákat…..
Zsuzsi Mexikóban Boca del cielo 2010.03.26 17:08:00
Már nagyon rég írtam, most próbálom bepótolni egy kicsit, ugyanis vasárnap két hétre a dzsungelbe  költözöm, ahol se internet se térerő, úgyhogy kommunikálni maximum füst jelekkel lehet :-)Boca del cielo, egy gyönyörű tengerpart a Csendes-óceán partján, kicsit nehézkes…..
Zsuzsi Mexikóban A képzés 2010.03.06 21:45:00
A képzést Alix tartja, ő a francia koordináló szervezet tagja, tök jó fej csaj, úgyhogy maga a képzés is "laza" volt, olyan szempontból, hogy nem kellett percre pontosan, mindig mindenhol megjelleni követve az itteni ritmust:-)A képzés első napja amolyan bemutatkozó nap…..
Zsuzsi Mexikóban A mindenapok 2010.03.05 01:36:00
Elfelejtettem a múltkor leírni, hogy a Revolución bárban (még sokat fogjátok hallani ezt a nevet:-) a zenekar tagjaival dumáltunk a koncert után, persze mi volt az első, amit Israel (így hívják az egyik tagot) megkérdezett miután megtudta, hogy magyar vagyok? És akkor te roma vagy?…..
Az előbb elfelejtettem felcsatolni a képeket a folyosóról és a kilátásunkról, így nézzétek meg ezeket is! Elég szuper, hogy amikor reggel felkelünk a nap pont a folyosóra süt, így nem is kívánhatnék jobb ébredést, egyszerűen szuper! Pláne, hogy a lakásban elég hideg van…..
San Cristóbalban az irodában Anita várt minket, rögtön mentünk is a szállásra, ahol szembe találkoztunk Louise-zal. A lakás tök jó, van egy egy ágyas és egy két ágyas szoba, én Kathrinnal a két ágyasban lakom. Csatolok néhány fényképet a lakásról. Amúgy van egy étkezőnk,…..
Zsuzsi Mexikóban Az utazás 2010.02.24 22:03:00
Már pakolás közben is volt egy olyan sejtésem, hogy túl sok cuccom van és nem biztos, hogy felengednek a gépre, de győzködtem magam, hogy a feladott csomagokon kívül vihetek egy kézicsomagot, egy női táskát és egy lapotot. Természetesen a reptéren közölték velem, hogy ennyi…..