Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MB126

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van élet az Easy Rideren túl: motoros filmek Európában is készültek. Egyik kedvencem a lengyel Motodrama: az 1971-es mozit valamikor gyerekkoromban láttam először televízióban. Nyomokban megvolt a tartalma is – bevallom, a lengyelt én nem értem igazán –, de annyi jó motoros…..
Szánalmasan vánszorgó, ütött-kopott fekete robogó hajtott fel néhány napja a négyes számú főút Üllőt elkerülő szakaszára. Vezetője nem törődött azzal, hogy kismotorral nem közlekedhet autóúton. Vajon azt képzelte, megúszhatja a budapesti irodából egy gyömrői garázsig…..
Volt már alkalmam elképedni olyasmin, amire Tibor hozott fel két példát is. Az én esetemben az idióta hülyegyerek szépen ki is kerülte a félsorompókat a kispesti Derkovits Gyula utcát keresztező vasúti átjáróban, ami egyébként is tipikus abszolút beláthatatlan fajta. Vajon…..
Belsőség Ami drága, az tartós? 2011.10.01 07:00:00
Peka barátunk arról híres a szerkesztőségben, hogy a világ legváratlanabb pontjairól – ennek következtében – a legváratlanabb időpontokban képes bejelentkezni valami érdekességgel. Úgy látszik, egy ideje már az USA keleti partvidékén portyázik, huzamosabb floridai…..
www.youtube.com/watch Gyorshajtó a köcsög porschés? Nem törődik senkivel és veszélyezteti a motorosokat? Naná, van ilyen, de a videóban ügyesen karikírozták a karaktert. A másokat veszélyeztető autós persze megkapja a büntetést: érdemes végignézni, csak a káröröm az egyetlen…..
A Golf egy jó autó. Ezt szinte mindenki elismeri, kortól, nemtől, autómárkához való hűségtől függetlenül. Az első széria pedig egy faék, ami elvisz mindenhova. Viszont van, akinek a gyári külső nem igazán jött be. Vasember, ügyeletes VW fanatikusunk pedig egy ilyet talált a…..
Robogó Harley-Davidson robogó? 2011.03.18 13:42:00
Harley-Davidson Topper A külső szemlélők legalább annyira a chopperekkel azonosítják a Harley Davidson márkát, mint az ittas vezetést Stohl Bucival. Pedig a valóságban egyáltalán nem nagyszakállú, lehugyozott csizmás rockerek szerelik össze a gépeket két sör között…..
Viszonylag szabványos karácsonyunk volt, idén először közös fadíszítés, a szokásos bejgli, mézes süti, meghitt csendeséj, élénkebb pásztorokpásztorok, lezárva vidám jinglebellsszel, no meg a feltekert fűtés. Ajándék vonalon sem tudok különlegességekről beszámolni, én…..
MB126 2010.12.27 08:47:54
Nagyon jó kis történet.

Mi tavaly karácsonyra, sógorommal ketten kiötlöttük, hogy apósomnak kellene egy motort venni. Mivel pénzem nem sok volt, úgy csináltuk, hogy nekem állt a garázs mélyén egy TS 125-ös MZ, zsír gyári állapotban, 28 évesen 10.000 km-el, csak annak idején, nagyon jó vétel volt, de nem volt több pénzem már átíratni, mert a vizsgája is le volt járva és az okmányiroda meg szépen kivonatta forgalomból és a saját nevemre már nem írathattam, így azt döntöttük el, hogy az lesz az apósé. A műszakit, átírást, stb. papírozást sógorom fizette én meg adtam a projekthez a motort. A papírozás külön tortura volt, meg teljes a konspiráció, mert a pl. motor szállítgatásához apósomtól kellett az utánfutót elhozni. Már az egész család benne volt az összesküvésben. Utolsó momentumként jött az átiratás, amikor is talán olyan 21-22-én mentem be az okmányirodába. Direkt rákérdeztem az ügyintéző nőnél, hogy ugye a törzskönyvet nem küldik ki neki karácsony előtt, szinte könyörögtem, hogy neeee. Ő megnyugtatott, hogy minimum 8 nap mire kijön, úgyhogy az bőven karácsony után lesz. Meg is nyugodtam, minden rendben levőnek tűnt. Ekkor jött a csapás: 23-án a postás kivitte apósomnak a törzskönyvet!!!!! Hát ilyen még szerintem nem volt sem a magyar bürokrácia, sem a posta történelmében.
Hívott az öreg, hogy mi ez. Próbáltam magyarázkodni, valamennyire sikerült is, de már másnap nem volt olyan a meglepetés. De nagyon örült. Legalábbis úgy látszott.
*Azaz gyorsbombázó. A terminus technicus nem takar mást, mint egy olyan – jellemzően könnyű, maximum közepes – bombázógépet, amely elég gyors ahhoz, hogy a vadászgépek ne tudják utolérni. A múlt század harmincas éveiben tette magáévá a koncepciót sok, zömében…..
MB126 2010.04.13 18:08:18
@Goose-T: Na, az is od@b@sz!!!!
Minden különösebb kommentár nélkül közzé tenném a levelet, amit a nagyobb teljesítményű gépjárművekre kivetett luxusadó munkanéven futó projekttel kapcsolatban írtam az Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalnak.  Válasz a hatályos jogszabályok alapján 15 napon belül…..
MB126 2010.04.02 07:37:58
No nem arról van szó, hogy nem tudom fizetni, hanem arról, hogy minek fizetem, amikor vannak akár tíz millió feletti autócsodák is, amik nem érik el a határt és pl. azokra nem kell fizetni, mert valamilyen oknál fogva, pont kiesnek a 125 kw-ból.
Arról meg nem is beszélve, hogy lehet, hogy ha az enyémet beméretném fékpadon már lehet, hogy az újkori, gyári teljesítményének a felét sem produkálná, de valószínűleg alá menne a 125-nek, míg a forgalmiban 135 szerepel.
Egyébként meg van mellette a családban, (az asszonynak), egy 6 milliós családi autónk is, amire meg nem kell, mert csak 90 kw. Na, akkor most mi is van? Nem azért mintha az után szeretnék fizetni, csak hát nem értem.
Egyébként egy normálisabb országban egy akár 10-15 milliós autó sem luxus, csak nálunk, az irígy, dolgozni nem akaró emberek, meg a szétosztogatjuk a lóvét segélyekre országban. Ez már tényleg durva, hogy itt az autó értékét, a teljesítmény határozza meg.
Na a másik meg, hogy pl. OT-s autóra nem kell fizetni. Meg kell nézni, az igazán szép OT-s járgányok értékét. Azt egy földi halandó nem engedheti meg magának. Mert ugye, az már tényleg csak hobbi kell legyen és általában, azokat csak megveszik az olyanok, akiknek telik rá és nem maguk építgetik, szépítgetik. (tisztelet a kivételnek)
Mondjuk 2 év múlva az enyém is minősíthető, úgyhogy, addig kell csak kihúzzam valahogy és szépen helyrerakni, majd jöhet az OT vizsga és már nem is kell fizessek.:)
  Nem tudja lerakni az autót? Mert a kék, horpadt Kispolák a kedvenc helyén telel, tavaszol és nyaral? Azt hiszi, van megoldás? Vélemények az azonos című írásunkról...
Az ember keze önkéntelenül is ökölbe szorul, mikor ilyen levelet kap, mint amilyet ma reggelre én. Olvassák: Kedves István, A csatolt képen látható autó édesapámé… Volt… Tegnapig… Aztán valakik úgy gondolták, hogy a továbbiakban nincs rá szüksége.…..
Belsőség Volga anyácska odavág 2010.03.21 15:57:00
Hogy mit keres egy Volga a Tuning Show-n? Tudja a fene. Aztán belenéz az ember a motortérbe, ahol a vártnál picivel több hengerrel szembesül. A fekete Volga megérkezett. Ma már nem félünk tőle, pedig kéne Egészen pontosan nyolccal. A motort a GAZ 66-osból sikerült betottyantani…..
Pontban éjfélkor láttam meg a porlepte Opelt, ahogy kibukkan az aluljáróból Pozsony szélén és pontosan három perc múlva parkoltak le mellettem. 00:03. Mikor zárt be a McDonald's meleg, kényelmes, leülős étterme? Bingó! Éjfélkor. Szerencsére a McDrive nonstop, így értő tolmácsolásom segítségével…..