Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ertzui

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szozo fragmentált története szerint az Otthon Centrumnál nem a vevő az első, hanem a kolléga, ha épp ő is lakást keres. Az akción a tulaj bukott közel egymilliót: Egy érdekes  Otthon Centrumos gyakorlatra szeretném felhívni a figyelmeteket. Lakásvásárlásban vagyok és ennek…..
ertzui 2010.02.16 17:40:56
Az én sztorim Duna House. Én is hirdettem alakást, meg ők is, ugyanazona honlapon.
A vevő a DH hirdetétét hívta fel, nem az enyémet. Jönnek nézni a lakást, a vevő meg az ingatlanos az ajtó előtt mutatkozott be egymásnak, nem is ismerték egymást!!! Megállapodok a vevővel, az ingatlanos jutaléka 1 millió lett volna. Mondom, hogy ezt nem fizetem ki a semmiért, hiszen semmilyen hozzáadott értéket nem képviselt a munkája. Kap egy jutányos összeget, ami fedezi a benzinjét, vagy inkább nem adom el a kuncsafjának a lakást. Összevesztünk, viszontlátás... 2 hónap múlva eladtam én a lakást, 500 ezerrel többért, mint amennyi az ő jutaléka után nekem maradt volna.
Én úgy képzelem, hogy az ingatlanosnak legyen egy épkézláb adatbázisa a potenciális vevőkből, akikkel amúgy hirdetés útján nem akadnék össze. Ha hoz egy ilyet, azért megéri kifizetni a 4-5 % jutalékot. Mo-n úgy működik, hogy akinek van egy telefonja, meg ki tud tölteni egy számlát, az elmegy ingatlanosnak. Felrakja az internetre a lakást, felveszi a telefont. Odaszól az eladónak, hogy mikor legyen otthon, és ennyi. Erre markol fel százezreket. Tisztelet a kivételnek, én elhajtom mindet.
Eladóknak azt tanácsolom, hogy hirdetheti a lakást az ingatlanos, minimum 5 %-kal magasabb áron, mint Ő. Ha ebbe nem megy bele, akkor nem szabad foglalakozni vele, hiszen azon akar pénzt keresni, amit a megbízó is meg tud csinálni, ingyen. A vevő meg legyen észnél. Ha ingatlanoson keresztül veszel lakást, akkor azt kihagyva min. 5 %-kal olcsóbban is megveheted ugyanazt. Az 20 milliónál 1 misi.