Regisztráció Blogot indítok
Adatok
T mint T

0 bejegyzést írt és 431 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasónk anyagi lehetőségei nem engednek meg kettőnél több gyermek felnevelését, de hiába próbál felelősségteljes megoldással élni, nem hajlandóak a művi meddővé tételt engedélyezni számára. Elmesélné történetét? Segítségre szorul? Van egy hasznos ötlete? Írjon a…..
Drága Réka! Olvastam leveled, és mit mondjak, nagyon köszönöm. Jó, hogy időben szóltál, nem vettem még meg a neked szánt csokrot, sem a félárú múzeumjegyet. Most akkor nem is fogom. Mert közölted: nem kéred. Azt is megírtad szerencsére, mit kérsz nőnapra. Azaz dehogy…..
Miután Frau Angela oly hirtelen eltávozott Budapestről, hogy elköszönni sem tudtam tőle, úgy döntöttem, magamban tartom, mit gondolok röpke, de legalább feszült itt tartózkodásáról. És milyen jól tettem, ugyanis a Mónika-show-t szimbolikusan jobbról előző magyar közpolitika…..
Van egy webáruház hazánkban, ami a törvényi előírásoknak szinte semmiben nem felel meg. A webáruházat (vélhetőleg) a Fidesz működteti. Azért gondolom, hogy a törvényesség bajnokai üzemeltetik, mert a http://www.fidesz.hu/webshop/ internetes címen érhető el, és fideszes…..
T mint T 2014.11.08 08:41:03
@polyvinyl: milyen erdekes felvetes! Akkor az Okotarsat miert ugy szamoltatjak el, mintha bank lenne?
Ha valamire ráírják, hogy valamitől mentes, rendszerint örülünk. Mert a -mentesség azt sugallja, hogy nélküle jobban járunk. Talán azt is, hogy eddig rutinszerűen rosszul jártunk. Amikor először olvasol egy hirdetésben ecetmentes parfümről, feltételezed, hogy ez jó dolog…..
T mint T 2014.09.25 14:12:24
@Nohát: tok jokat irsz. Nem volt rossz gyerekkorom, apamra kifejezetten ugy gondolok, mint kivalo apa. Anyam is megjarja. Megis.
Jarok 4 eve szakember (ek)hez. Van nemi javulas a kezelesi modszereimben, csak az elmenyt nem tudtam meg megelni...
Egyebkent minden objektiv kivulallo szerint tok aranyos, normalis, boldog es kiegyensúlyozott gyerekeim vannak, akik hozzak, amit nekik kell. Ugyhogy egyelore nem kurtam el teljesen az eletuket. Mondjuk a magamet azt rendesen...
T mint T 2014.09.25 16:54:01
@Nohát: ertem, amit mondasz. Probalom is ertelmezni a magam eletere. Nem ez a megfelelo hely a reszletezesre, de sajnos pont 180 fokos fordulatot vett az eletem a gyerekek erkezesevel. Es meg mindig a regi enemet, eletemet, egeszsegemet siratom. A maradando seruleseket, az elvesztett karriert, a szabadságot, a csinossagot, a hosszu, lusta hetvegeket.
Es ennek a valtozasnak az oka az a bepalizas volt, amirol a szerzo ir.
Nem hiszem, hogy ezt a feelinget nagyban meg fogom tudni valtoztatni. Mindenesetre, legalabb orulj, hogy van aki irigyel :-)
Van aki igy eli meg, van aki ugy.
En peldaul sose tudtam vallasos revuletbe esni. Van aki tud. En ertetlenul allok elotte. De ot is irigylem. Nekem ez nem adatott meg.
T mint T 2014.09.26 18:23:29
@flugi_: szerinted milyen egy olyan ferj, aki kasztralva erzi magat, mert nem dolgozik, hanem gyesen van?
Mar csak annyi a trukk a dologban, hogy no letemre kb 1 honap utan en is igy erzek. De megiscsak otthon kell lenni valakinek a csecsemovel!
Csak mint maskepp kifejtettem, szivas, ha a csaladban senki nem erzi ugy, hogy ezt szivesen csinalja. Mi pl megprobaltuk a nagyit gyesre kuldeni. De a ma Magyarországon a gyerek 1 eves koraig csak az anya lehet otthon. Slussz!
1994. szeptember 23.-án, az L.A. Times negatív kritikája miatt többek közt egy 900 fős, de szinte üres moziban mutatták be az azóta minden idők legjobb filmjévé avanzsáló börtön-drámát, amit manapság épp emiatt a titulusa miatt szokás leszólni. Nem azt mondom, hogy a világ…..
Elérkeztünk a mindennapi Kína utálat egy jelentős toposzához. Mert az általános közvélekedés szerint Kínában kutyát esznek ebédre és vacsorára. (Tegyük hozzá a kutyahús evés más ázsiai országokban is létezik, sőt  dél-amerikai országokban is.) A dolog több oldalról…..
T mint T 2014.09.14 11:18:59
@Liping: ez most komoly? A kutya husevo. A fogazata, a belcsatornaja, a felepitese husevoe. Az hogy mit toltenek a konzervbe, hogy olcsobb legyen, mas kerdes. A termeszetben a kutya ozgidat hajt, nem bogyot vagy levelet rag (kiveve, ha hanyni akar).
A ragadozó hal husa nem voroshus, az egesz felepitese es a prion kozvetito kepessege egeszen mas. Maskepp bontja le a feherjeket es mast allit elo belole, mint a kutya.
A csirket barmennyi kukac elfogyasztása utan sem nevezném ragadozonak vagy husevonek. A baromfihust a szaknyelv white meatnek, feherhusnak nevezi. Mas a felepitese is.
Egeszsegugyi vonzata maximum a salmonella, mig a voroshusok (emlosok leven, kozelebb allva az emberi felepitesnez) sokkal tobb fertozesveszelyt rejthetnek magukbal, a trichinellatol a gumokoron at a veszettsegig, es a husevoknel a prionfertozesig.

Ezek nem kimutathatok halhus es feherhus fogyasztásával.

Regen se ettuk meg a leolt farkas vagy oroszlan (ertsd ragadozo, husevo) husat, ha barmely okbol ("sport"?, veszelyelharitas, bőr szerzese, ferfiva avatas, labasjoszag megvedese, stb) levadasztuk oket.
Az mas kerdes, hogy Azsiaban annyira elszaporodott az emberiseg, hogy minden feherjet a rovartol a kutyaig az etrendbe emeltek.
Ez, tul azon, hogy csokkenti az ehseget, noveli a fertozesveszelyt. Erre hivtam fel a figyelmet -targyilagosan.
De emlithettem volna az afrikai bushmeat fogyasztasat is (milyen meglepo, hogy AIDS-esek es ebolasok, nem?).

Nem emeltem ki azon undoromat, mely ugy altalaban elfog, ha arra gondolok, hogy mikent banik az emberiseg az allattal. Legyen az lo, kutya, sertes, baromfi, szarvasmarha, stb.
Eleg csak megnezni egy allatszallito jarmuvet, amin 48 oraja utazik a lengyel farmrol az olasz vagohidra a joszag. Vagy eleg betenni a labunkat egy kabitast mellozo koser, halal vagy fekete vagohidra.
Az allatok tobb empatiat erdemelnenek, ha megesszuk oket, ha nem.
kisrigók mit akarok ezzel? 2014.09.10 14:07:55
mit akarok? elképzelhetővé tenni, hogy milyenek a hétköznapok egy családban, ahová örökbefogadott gyerekek érkeznek, nem csecsemők, nem tipegők, okos, nagy óvódások. kinek szól?  annak a többezer nőnek és férfinak, akik gyerekre várnak, akik már elképzelték magukat egy…..
Elképesztő szövegekkel nyúlnak le egyesek pénzeket, és sokszor a legjobban azokat bosszantják Magyarországon, akik amúgy fogékonyak lennének a modern készpénz-kímélésre. Külön-külön lényegtelen, filléres történetek, de az ilyen sztoriknak nagy felelőssége van abban, hogy…..
T mint T 2014.08.22 15:28:46
A fentieket Malcolm McDowell jelentette ki pár hete egy, az Empire-nek adott röpke interjúja során, és ahogy utánanéztem, nem először. McDowell játszotta a népirtásra készülő Sorant a Star Trek: Nemzedékek című filmben, amely nem csupán arról híres, hogy játszik benne Whoopi…..
T mint T 2014.08.10 17:18:21
@Bicepsz Elek: tevedes! A gepek voltak a fold alatt. A lenyek a villamokkal erkeztek, telepultek be, kb egy hettel a doghalal elott :-)
Pont stimmel
Orbán Viktor minden évben elmegy az erdélyi Tusványosfürdőre, ahol mindig tart is egy előadást. Amit azonban ma mondott a szokásos előadásnál, az eddigieknél is szörnyűségesebb akarnok-hatalmat vetít előre. A liberális demokráciának Magyarországon egy ideje vége, de csak ma…..
T mint T 2014.07.30 04:52:24
@bölcsbagoly: azt hiszem, ez pont forditva igaz. Te gondolod, hogy hu de magyar vagy. Pedig csak vakon hiszel egy eszmeben, ami elobb utobb teged is maga ala gyur.
Milyen jogon dontod el te, vagy a cimbijeid, hogy ki a magyar? 2 bekezdesem alapjan? Mik vagytok ti, gondolatrendorseg?
T mint T 2014.07.30 05:00:01
@bölcsbagoly: nem. A liberalizmus fogalmat ti sajatitottatok ki es ti mocskoltatok be! A liberalizmus jo es kell, anelkul nem lennel semmi, csak roghozkotott jobbagy, szavazat nelkuli muzsik, kiszolgaltatott barom.
Az hogy ti epp kit tekintetek megvetendonek, dekadensnek, perverznek, elutasitandonak, pillanatnyi elmezavarotoktol fugg, nem pedig jogallami normakon nyugszik.
Eljon majd a pillanat, amikor valamiert te fogsz kilogni a sorbol. Meg nem tudod, miert. Lehet a szemed színe, lehet egy hobbi, lehet hogy tul gazdag, vagy tul szegeny leszel. De a ti rendszeretekben a "normalis" fogalma egy csuszo celpont. Vagy beleesel a szorasba, vagy nem. Most epp az a nem normalis, aki civil. Szerinted EZ NORMALIS?!
A halálhoz való viszonyunk sokszor ellentmondásos. Mind tudjuk, hogy elkerülhetetlen, mégis igyekszünk nem gondolni rá. A holttesteket a legtöbb kultúrában eltemetjük, vagy elégetjük. Az, hogy kiállítsuk egy múzeumba, hogy a látogatók megcsodálhassák, vagy darabokra szedjük a…..
Tekintetes Pálos Károly Polgármester úrnak    HELYBEN    Kötelességemnek érzem, hogy egy igen érdekes stróhmanra felhívjam nb. figyelmét.    Huszthy Sándor (Deák Ferenc utca 2. sz.) az illető. Grosz Imréné zsidónő tulajdonát képező műteremben tevékenykedik már hat…..
Fotók: Urbanista A bérház előtt, ahol lakom, a Harmincekettesek terén (BP. VIII. ker, Baross utca – József körút kereszteződése) rendkívül nehéz szabad parkolóhelyet találni. A helyzeten csak ront, hogy a ház egyik földszinti üzlethelyiségében négy éve megnyitott…..
Őrültség, de van benne rendszer – ezt mindenesetre el lehet mondani a kormány civil társadalom elleni támadásáról. Az ellenzék padlón van, a demokratikus fékek és ellensúlyok rendszeréből az együttműködés motorja lett, a média megregulázva, az állami korrupció gépezete szigorúan központosítva.…..
Az országgyűlési és az európai parlamenti választások megmutatták, hogy a baloldalnak csupán néhány bástyája maradt, ahol jó esélye van megnyerni az önkormányzati választásokat: néhány megyei jogú város (pl. Szeged és Miskolc) és a főváros, valamint annak…..
T mint T 2014.06.12 14:12:37
@maxval a gondolkodó birca: nem csak a kerület atszabasok miatt lejt a palya. Simicska se nagyon ad kolcson plakatfeluletet a COF-on kivul senkinek, meg a kibelezett media sem preferalja az ellenzeket. Igy aztan elegge szembeszelben kell hugyozni. De persze, hajra, mi?
Ha egyszer szimpatiat valtasz, mert mondjuk a te bizniszedre vetnek szemet, majd rajossz, milyen nehez egy putyinista rendszertol megszabadulni.
A partszimpatiatok elvakitja a szemeteket a sajat jogfosztasotok eseteben is!
Az utóbbi időben egyre több kérdés merül fel a fapadosoknál használható kézipoggyászokkal kapcsolatban különböző fórumokon, így ideje egy kicsit részletesebben beszélni róluk. DePassant olvtárs alaposan körüljárta a témát, köszönjük. Időközben számos változás volt a…..
Hevenyészett, ám reprezentatívnak tekinthető kutatásom eredményeképp megállapítottam, hogy az Európai Únió országai többnyire nem üzenik Brüsszelnek, sem óriásplakáton, sem más médián, hogy az adjon nekik tiszteletet. Ezt csak Magyarország teszi, nem is kicsi…..
A lovaknak sem volt könnyű akkoriban...
T mint T 2014.05.18 21:26:56
Több évtizede megoldatlan súlyos környezetvédelmi probléma az óceánok szennyezettsége. Bár a szakértők több tízmillió tonna szemétről beszélnek, a vizekben úszó műanyag mennyiségét nehéz megbecsülni, mert a napsugárzás, a sós víz és a hullámok hatására egy idő után…..