Regisztráció Blogot indítok
Adatok
adidigaga

0 bejegyzést írt és 105 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Én idén is Norvégiába akartam menni, és bár megint nem jött össze, nem adom fel. Így új célpontot kellett találnunk, és mivel nekem hegyek látványa kell, az asszonynak meg a vízé, ismét olyan hely kellett, ahol mindegyik van. Olaszország lett. De melyikkel menjünk oda a három vacak közül? -  Cili,…..
adidigaga 2018.04.26 15:38:20
@0bumbi0: ezt a biztosítós hülyeséget én is nehezményeztem, amikor először merészkedtem Horvátországba a 26 éves Alfa Sportwagonnal...Valahol a blogomon meg is írtam, hogy ilyenkor mi a teendő: "Jól kib.szni a sok k.csög biztosítóval és hibátlanul megcsinálni az utat!" - mást nem tehetsz... :-)
Szemellenzős BMW-sek is ezt nézegetik este a paplan alatt, amikor senki sem látja. De milyen járni Monica Belluccival? Vélemények az azonos című írásunkról...
adidigaga 2018.04.10 11:53:04
@kultúrpesszimista: pláne ezzel a felnivel...Amúgy érdekes, mert szigorúan véve nem rá való, konkrétan az ET nem stimmel...Valahogy az embernek (még a rendőrnek sem) mégsem erről jut az eszébe, hogy "engedély nélküli átalakítás" hanem amikor a gány F astra meg VW Golf 3 egyedi szeretne lenni és ez az autók jellegéből adódóan csak ordenáré hivalkodó felnikkel oldható meg :-P
A régi piroshátú autóskártya USA-kvartettjében volt egy Buick Skylark, talán az egyetlen autó, amelyet hátulról ábrázoltak. De nem csak ez volt az érdekessége, hanem a neve alatt zárójelben(!) szereplő rejtélyes ARDIOP LADON felirat. Akkoriban esély sem lett volna kideríteni, mit…..
adidigaga 2017.01.20 23:24:21
@Tahaa: kb. ahogy a "Dénes-vizsgálat" eredményét szokták a Maunika-sóban felkonferálni:
annak az esélye, hogy az Ardiop Ladon = Hardtop 4-door 99,99 % :-)
Van egy nagyon jó oldal, eredeti amerikai katalógusok gyakorlatilag az autógyártás kezdetétől(!) - de a nekünk érdekes 70-es évekből aztán tényleg minden... És kell-e attól autentikusabb forrás, mint a gyár eredeti névhasználata??!!

A 73-as évben valamiért fals a Buick éves katalógus linkje - de más helyről megtudhatjuk,hogy Skylark modell 72-ig volt folyamatosan, utána pár évig nem élt ez a név (maga az autó a Century-vel lett helyettesítve - aztán 75-ben visszajött a S. név már egy kisebb modellre alkalmazva)

Úgyhogy 72-őt nézve nem sokat kell keresni, jobb felső sarok - szín és a póz nagyon hasonlít az autóskértyában rajzoltra!
www.oldcarbrochures.com/static/NA/Buick/1972_Buick/1972%20Buick%20Prestige%20Brochure/image5.html

Egy évvel előtte még nagyobb képen hirdették:
www.oldcarbrochures.com/static/NA/Buick/1971_Buick/1971_Buick_Brochure/1971%20Buick-39.html

Eldőlt, ez ő lesz az! :-)
Belsőség A postások bemutattak 2012.09.28 17:41:46
Érdekes dolgok történtek a távoli Ausztráliában. Alig pár napja az Ausztrál Posta egy négyrészes bélyegsorozatot adott ki, így emlékezve meg a Mount Panoramán található Bathurst-i versenypálya ötvenedik évfordulójáról. Az természetes volt, hogy a 2006-ban verseny közben…..
adidigaga 2012.09.29 17:47:48
tetszik a meglátásod a kajával kapcsolatban, én ugyanígy vagyok a cigivel:
kocadohányos vagyok ( 1 db/alkalom/ált. 1-2 hónap :-)a füst pl. nem zavar , sőt... Van, hogy valaki rágyújt mellettem és szabályosan megkívánom a cigit a dohány illata alapján , ellenben ha azt látom , hogy valaki nem bírja kivárni a megfelelő alkalmat a dohányzásra , attól eléggé berágok. pl. megyek muterhoz a bérházba , jön ki a lépcsőházból egy nő és bagózik, amúgy anyám felett lakik egy "liftmegállóval". Végig cigiszag a lépcsőházban , a liftben is - ergo ahogy kilépett a lakásból, már gyújtott is rá. Mondom, a cigiszagot elviselem - bár azt sem szűk és szellőzetlen térben természetesen - de ez, hogy nem bír ki 10 percet nélküle , ez tényleg unintelligens dolog.

A minősített eset ebből meg az számomra, amikor valaki akkor is rágyújt/szívja, ha egyértelműen zavarja a tevékenységben, pl. ülök az anyósülésen és látom, hogy szerencsétlenkedik a kormánnyal a cigi miatt vagy pl. ház körüli melónál, pakolásnál félfaszán csak fogja meg a dolgokat a tökéletes dohányzás érdekében én meg reszkethetek, hogy mikor ejti rám a gyalupadot mondjuk...

A hivatalos dohányzással kapcsolatos propaganda mindig is túlzóan egyszerűsített volt, van egy szocialista illemkönyvem , abban még pl. egy modortalan büdös bunkó az, aki nem engedi a vendégeit rágyújtani, még ki is emeli, hogy "talán tönkreteszi a függönyt a füst?". Azóta tudjuk, hogy "igen, tönkreteszi",de most meg képesek lennének egy remek versenykocsi-legendát megpocsékolni.
(én is mondhatnám, hogy a 22 éves Alfa Sportwagonom "bianco argento" színének ma már kissé sárga tónusáért az utcán dohányzókat teszem felelőssé és legyen kedvesek összedobni nekem egy új dukkóra! :-))

Úgyhogy áldás/békesség és alakítsatok ki magatoknak differenciált dohányzás-elméleteket! :-)
A négyfős vandálcsapat két tagját még az autóban érte a kiérkező rendőr Colorado Államban, Snowmass Village egyik, turisták által sűrűn látogatott autós pihenőjében - írta a Huffington Post. A főleg az autóban hagyott élelemre utazó rongálók 14 autóban okoztak…..
Itt éppen nagyjából semmi baja a kocsinak Igen, értelme nincs. Igen, iszonyú nagy szívás. Igen, tényleg nincs értelme. Igen, egy csomó másra költhettem volna ennyi pénzt. De. Ennyi pénzből értelmes autót nem kapok, ahhoz nem kötnek történetek, nyolc év az életemből, és…..
adidigaga 2012.06.06 08:48:09
@Mérges 1234:
Na, most jó beszarattatok! :-)

Nekem a tank 2 éve pihen a garázs sarkában, igaz lezárt nyílásokkal és benzint is csak annyira tudtam belőle kiönteni, amennyire a beöntőcsonkja engedte.

Nemrég az úszót is kiszedtem belőle és az így nyert újabb lyukon a benzint teljesen kiöntöttem belőle. Jó szeles erkélyen szellőzött 1-2 hónapot, nemrég már szaga sem volt , a hétfői viharban meg még eső is került bele szerintem.

Lyuk tudomásom szerint nincs rajta, de le szeretném túrni róla a rozsdát drótkorongos flexxel és fúróval.

Vagy inkább akkor még se akkor inkább? :-s
Királyok nélkül nincsen Castle sem, noha viszonylag későn jött be ez a figura. Sajnálatos módon királyból kevesebb is jutott mint varázslókból és boszorkányokból. (A teljesség, és pontos érthetőség kedvéért ajánlom, hogy fussátok át a Kastélyok képes történetét,…..
adidigaga 2012.04.22 14:29:08
Sziasztok!

Lehet, hogy "súlyos tévedésben leledzek" , de én az 1978/79-es, még nem önálló, hanem a LEGOLAND Town "rejtett" altémájaként futó mini pre-Castle széria középső darabjára mindig is úgy gondoltam vissza, hogy a "lelátó"-sátorban egy királyi pár ül...

www.peeron.com/inv/sets/383-2

Most, hogy átnéztem, már nem annyira egyértelmű, bár én továbbra is kitartanék a véleményem mellett.
Pont a közvetlen bizonyíték - gyk: a korona - hiányzik, viszont kötvetettnek meg ott van, hogy
1. elég trónszerű ülőalkalmatosság van alattuk
2. a nő felsője és a vörös haj semmilyen más LEGOLAND szettben nem fordult elő* - kvázi "felségjelzés" :-))))

*van azér' egy durva kivétel: nekem is megvan a pár évente kiadott, néhány figurát tartalmazó LL-kiegészítő sorozat első, 1982-es darabja, amiben egy partvissal (!) ábrázolt, így minden jel szerint foglalkozására nézve takarítónő megkapta a felsőt és a "piros" hajat is! :-P

www.peeron.com/inv/sets/6302-1

Anno nem kicsit örültem ennek, utána többször is építettem várat, ahol ő lett a királynő.
Nem vállalok túl nagy kockázatot, mikor hasamra ütve azt állítom, hogy a gyerekek (na jó, legalább a fiúk) többségét lenyűgözik a repülők, és órákat képesek mondjuk egy drótkerítésbe vagy egy teraszkorlátba kapaszkodni, csak hogy a le- és felszálló gépek fülsiketítő…..
adidigaga 2012.04.15 12:00:14
Köszi a feldolgozást, jó a téma!

Mivel a 6392 végigjátszást én írtam, csak röviden:
1983-mal végetért a gyűjtésem, építettem a meglévőkből, de a 6392-as reptér 1985 Karácsonya előtt (mint potenciálisan kapható) annyira a hatása alá vont, hogy anyámék meg kellett, hogy vegyék.
Eléggé beszédes, hogy utána már tényleg nem kaptam semmit, mégis amikor az utána jövő években(86,87) valakitől kölcsönkértem (!) az éves katalógust, rengeteg azévi újdonságot ki tudtam hozni - max . eltérő színben - a 6392 elemeiből.

A "Hawaii-reptér" nekem nagyon kivonatos, lényegében egy kettős kapura épített állványos irányítótorony, a heli meg túl kicsi.

Az újakban nagyon jól írta ainex, hogy vannak ötletek, de összességében elnagyoltak. A repülők mérete elborzaszt, nekem a klasszikus éra gépei a 4 studos szélesség ellenére is teljes értékűek. Az elemeiket mi sem minősíti jobban, mint hogy a 6392-höz 1985-ben kitalált elemek mellé mindössze pár hasonló méretű, csak másféleképpen csapott alkatrészt lehetett és kellett kitalálni egészen 1994-ig, a szárnyaik meg nem is '85-ben lettek kitalálva, hanem már a 70-es (!) években LL makett-repülőknél is alkalmazták!
www.peeron.com/inv/sets/687-1
Az egész annyira össze volt rakva, hogy simán játszhattunk légikatasztrófásat, effektíve leejtettük vagy másfél méterről a repcsit anélkül, hogy baja lett volna.

Ehhez képest még szétszedve is rossz ránéznem a gyerek Indiana Jones-repülőjének szárnyelemére (megegyezik a City- utasszállítókéval) , annyira hatalmas, ugyanakkor meg gyenge és törékeny, hajlik is (!) rendesen, kiállítási tárgynak jó csak a belőle épített repülőgép :-(
A modern minifig megjelenése óta 1982 volt az az év, amely a legkevesebb új LEGO készletet hozta, szám (és a Brickset) szerint 51-et. Mint tudjuk azonban, a mennyiség nem minden, sőt! Ugye szintén akkortájt mondta Hofi, hogy: "Az imp'r'l'stáknál most rossz, és nálunk azért nem jó.…..
adidigaga 2012.04.13 09:05:22
@klarky:
Röviden: igen, az vagyok, de már a völgyben lakom, az Avason anyám lakik, de a mai napig szívesen járok oda.
Hosszabban emailben akartam, de nem találtam a címed :-(
adidigaga 2012.04.13 10:56:36
@kroll:
Egyetértek!
Abban is, hogy ez talán másnál nem volt így és csak egy bizonyos korosztályra vonatkozik...
Illetve valahogy úgy lehetett, hogy a LEGO az abszolút jó volt, de erre ráerősített az életkorunk és az akkori magyar valóság.

Én legalábbis úgy voltam, hogy tök kerek volt az életem akkoriban:
alsósként már elsajátítottam az írást, olvasást,számolást , modern panellakásban laktunk (már nem a nagyszüleimnél 60 éves családi házban, aminek a környékén is csak öregek laktak, fúj! :-) tágas játszótereken jó közbiztonság mellett (még az avasi építkezésen is figyeltek ránk a melósok, ha nagyon gázos dologra készültünk) hasonló korú és anyagi helyzetű haverekkel játszhattunk és nem utolsósorban ekkor már a pult alól / ismerős által való LEGO-vásárlást felváltotta a normális kereskedelem.
(Konkrétan 1982-ben szülinapra már a nagyim úgy vett nekem LEGO-t, hogy közösen bementünk a Centrum Áruházba és a játékosztályon február végén még ugyancsak volt miből választanom.)
adidigaga 2012.04.13 17:24:04
@siófoki35:
Ez az! Nem tudtam a nevét és persze nekem is volt / én is panelos technológia mellett nőttem fel! :-)
Az én Grossblock-omban benzinkút is volt, egy keskeny, pillérszerű panelba kellett gumicsövet begyűrni! :-)
Ja, és voltak hozzá NDK-s járművek, pl. IFA meg Wartburg 353, de csak primitív, ablaknyílás nélküli egybeöntött módon megoldva.

Yooha: mennyire keleti végekre? Csak mert az autós közösségünkben a "Keleti Vég" Borsod, Hajdú és Szabolcs gyűjtőneve.Meg amint már említettem, a Pepsi itt készült Miskolc mellett. Egyik ovistársamnak ott dolgozott a faterja, nagyon menő volt a srác, hogy amikor tartálykamiont rajzoltunk, ő rá tudta írni, hogy "Pepsi" az oldalára, persze afféle modern Kincskereső Kisködmönös Gergőként fordított "s"-sel! :-)
A sorozat befejező részében a magasba emelkedünk. Az első tűzoltó helikoptert, a 6685-öst, az 1982-es katalógusban találtam, és meglátásom szerint minimum nagyon közeli rokona például a 6384-es rendőrség helikopterének. Ebből következik, hogy nekem így sajnos számomra…..
A Jung von Matt reklámügynökség nagyon okos, nagyon minimalista művekkel készített kampányt a legónak: a legalapabb kockákból a legalapabb mese/képregény/rajzfilm-celebritásokat készítették el. A végeredmény zseniális.  Ezek után már csak egy kérdésünk maradt: tudsz-e…..
Bár a facebook oldalunknak örvendetesen sok lány rajongója van (például te is?), a felnőtt-legózás alapvetően mégiscsak férfidolog. Nem véletlen hát, hogy az autós posztjaink különös sikernek örvendenek, vagy hogy más blogok is épp az autók végett nyúlnak legós témához,…..
adidigaga 2012.02.16 23:23:44
@tutuka:
OFF
Csak összefújja a szél a szemetet! :-)
Klubtag sem vagy? Csak mert az "ámórén" biztosan nem láttalak még...
Sőt - bár nagyszabású dolgokra én sem szeretek járni, amióta meg bakon áll a verda, szeretnék, csak nem tudok :-p- de 2008-ban Veszprémben nyaraltunk és átugrottunk Gyenesdiásra egy talira, elég jó volt.
ON
Hogy mi van? Tüzet oltani vízen? Igen igen, például ha a kikötőben vagy annak közelében tűz üt ki egy hajón, vagy mondjuk a Balaton közepén kigyullad a komp, akkor hiába hívod a tűzoltóságot, se a parancsnoki autó, se a rohamkocsi nem jut messzire. Űgyhogy igenis minden család…..
Ki tud felsorolni legalább öt magyar személyautó-gyártót a háború előttről? A MÁG, az ő Magomobiljaival és Magosixeivel, ugye, megvan talán mindenkinek, a Csonkát ismerjük, hiszen az a történelem része, aztán az aradi MARTA-gyár is készített kocsikat, meg nagyon kis…..
Borzalmasan sokat kellett várnunk arra, hogy legóék rendesen felmelegítsék a kórházas vonalat. A készletek sora (?) egy olyan mentőautóval kezdődik, amely őszintén meglepett a formájával, arányaival. Simán eszembe juttatja a 20 éve elmúlt aranykor készleteit, még akkor is, ha…..
Az Architecture sorozat mindig is közel állt hozzám. Szeretem a miniatűr, valósághű bigyókat, amik hasonlítanak igazi dolgokra. Hát még ha LEGO kockákból vannak... A blogon eddig két kisebb készlettel találkoztunk közelről: a 21001 Empire State Building és a 21003 Space Needle…..
Ha nekem annak idején ilyenem lehetett volna! Talán ez iránti sóvárgásom tudatalatti emlékének köszönhetem, hogy bő egy évvel ezelőtt pont ezzel kezdtem újra a legózást. I. Alapadatok Neve: Tanker TruckSorszáma: 6695Témája: TownKiadás éve: 1984Kockaszám: 106Minifig: 1Ár:…..
adidigaga 2012.01.02 00:12:48
Sziasztok és BÚÉK!

Ez most pont jólesett a hangulatomnak, egyik kedvencem volt annak idején!
Nagyjából az volt a szitu, hogy a "jogelőd" 671-et imádtam, amióta az első legóim prospektusaiban megismertem. A legózasomat tekintve aktív 1980-1983 időszakban nagyon vártam valami ilyesmit - de nem jött...
1984 nálam a "szülői embargó" éve volt bizonyos okból - egyszer talán majd elmesélem - viszont
a cimborászók katalógusaiban láttam, hogy megjelent ez a 6695.
Akkorra már tisztességes anyagom gyűlt össze, így amikor 1985-ben kaptam egy osztrák éves áruházi katalógust egy ismerőstől és a "Tüdő Gyuszi" miatt otthon dekkoltam elég sokat, ész nélkül kezdtem bepótolni a kimaradt 2 évet.
Ez a tartályos azért is volt "viszonylag könnyű préda" , mert az én szóhasználatomban "anakronisztikus" készlet, mivel legjobb tudomásom szerint 1981-estől újabb elemeket nem tartalmaz!

Én az említett lámpa mellett még egy kunsztot hiányoltam belőle anno: az 1983-es sárga, zárt rakterű és "LEGO" feliratozású kamion-társnál a vontató alvázánál a "2x8>2x4" asszimetrikus zsanért alkalmazva a fülkét előre lehetett billenteni!

Én ilyen elem birtokában így is építettem meg, sőt sokáig úgy hittem, az eredeti szett is ilyen, csak nem látszik a kis képeken :-)

Végezetül: a 6371-el is nagyon autentikus fotó-téma, de nekem viszont ebben a szituban égett kitörölhetetlenül a retinámba:
www.peeron.com/catalogs/1985/medium/11/
Ha már azt mondták, szentháromság van, és rendőrségről meg vasútról esett már szó, akkor nem lehet kihagyni a tűzoltóságokat sem. Újabb sorozatunk első fejezete a Legoland, Town, illetve City tűzoltó állomások immáron négy évtizedesnél is hosszabb történetére tekint…..
Helló, karácsony. A hegesztőpisztoly csillagszórónak álmodja magát, fenyőtalpat szerel a nyomatékkulcs. A bejglivel tömött has alig hiszi, hogy valaha padlólemez alá gyömöszölik még. Vajon szegény Hangyász mire gondol, kehes vázként bakokon billegve? Összebújik-e dideregve a…..
adidigaga 2011.12.26 11:27:32
@Csikós Zsolt: Azért valahol irigyellek...

Nekem 2 éve készül a Sportwagonom, pedig csak úgy indult, hogy "nézzük meg, mekkora baj van a bal hátsó kerék körül, mert anélkül a lakatos úgyis átkúr", aztán egyszer csak bakokon állt a verda és akkora darab hiányzott az oldalából ,hogy már nem volt elég a javítóelem :-p

Nálam az van, hogy
1. amíg pénzt tudok keresni autó nélkül,addig a meló az első- márpedig tudok, nyilván futárként bajban lennék...
2. a család rovására (4,5 és 8 éves gyerekek) nem mehet.

Most is a jobb küszöb vége úgy van, ahogy Mikulás utáni este kihűlt a "vándorhegesztőm" melóját követően, azóta nem jutottam oda, TALÁN holnap? :-(

A bökkenő, hogy nekünk összesen ez az egy autónk van ,szóval haladni kéne vele, de még így is lényegesen kevesebbszer csendül fel a "mikor lesz már autónk",
mint a "már megint a garázsba mész?" lemez... :-)))