Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wilder.wein

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kritikus gusztustalan, nyálkás dolog, nem is ember: állat. Piócaként szívja rá magát mások alkotásaira, genyózik, észrevételez, mindent jobban tud. Nem is ragozom, ismerjük ezt a férget. Megszelídítésének, kezelésének két módja lehetséges. Az egyik a Szeretet…..
Csáp Géza Lóvé Parádé 2006.08.27 21:12:00
Egyeseknek örömöt okoz, ha többszázezer hasonszőrűvel összegyűlhet, és ezen alkalommal apokaliptikus lármát meg reklámot fogyaszthat. Ezt hívják tömegkultúrának meg Budapest Parádénak. A parádé a maga félmilliós résztvevőjével a harmadik az ilyen jellegű társadalmi…..
wilder.wein 2006.08.28 10:04:49
Láttam, egyesek hiányoltak egy objektív beszámolót. Én ugyan idén távol maradtam a rendezvénytől, de úgy döntöttem mégis megkísérlem betölteni ezt a tátongó rést, nehogy már csorba essen az objektivitáson.

Immár hatodik éve, hogy ifjúságunk az Andrássy úton végigvonulva, gépi zenére mulatozva búcsúztatja a nyarat, elvegyültem hát kollégáimmal magam is a Budapest Parádé színes forgatagában. A kedves olvasó talán nem ismeri a modern technika vívmányai segítségével létrehozott, XXI. századi techno-muzsikát, így röviden megemlékezünk a műfaj létrejöttéről. Már a múlt század (jaj, milyen furcsa is ezt leírni!) elején elkezdtek a muzsikusok mindenféle zörejekből zenét komponálni, amit a hangrögzítés technikájának lendületes fejlődése tett lehetővé. Később, a lemezjátszók, a szempler nevű eszközök és a személyi számítógép (PC) elterjedése nyitott utat a gépi zene úttörői előtt, gondoljunk csak a német Kraftwerk zenekarra, vagy a közkedvelt szintetizátor-mágusra, Jean-Michel Jarre-ra. Mára a lemezlovasok (DJ-k, vagyis diszkdzsokék) szórakoztatják a kikapcsolódni vágyó ifjúságot, hazánkban is ezreket hív táncba szombat esténként DJ Sterbinszky, vagy a Náksi-Brunner duó, a legnagyobb magyar lemezlovasok lüktető muzsikája. A Love Parade Berlinből indult az 1990-es évek elejétől. A Love Parade angol kifejezés, amit Szeretet Parádénak fordíthatnánk, bár mint kollégánk elmésen megjegyezte a lenge öltözetű lányok láttán, mindez talán sokkal inkább szól a sex-ről, mint a szeretetről. Az ennek mintájára létrehozott Budapest Parádé ékes bizonyítéka annak, fiatalságunk naprakész módon követi Európai Uniós társait a kultúra fogyasztásában, ahogy az egy européer fiatalságtól elvárható. Vidáman baktattunk hát mi is a zenélő kamionok mögött, lufik és konfettik tengerében és egészen hihetetlen élmény volt látni, amint a kissé zord küllemű Andrássy út, ha csak erre a délutánra is, de disco-klubbá alakult át. Amekkora lelkesedéssel a vidám fiatalság síppal, dobbal, nádi hegedűvel üdvözölte a felbukkanó diszkdzsoké-óriásokat, messze lepipálták a négy gombafejű Beatle sikoltó rajongóit is. Nemcsak a húszéveseké ám a világ: a menetben ott táncoltak boldog negyvenes apukák és anyukák, és ősz hajú nyugdíjas nénik sem akartak kimaradni a karneváli hangulatból. Talán ezért Szeretet Parádé ez a rendezvény, talán kell egy ilyen nap, hogy lássuk: mások vagyunk, de mégis jól tudjuk együtt érezni magunkat. Jövőre, veletek, ugyanitt.
Mikor írtál utoljára számot? És mikor fogsz? Két-három éve. Legalább egy szám lesz az elkövetkező tizenöt évben is. Egy vagy több biztosan. A politika tehát nem érdekel, de társadalmilag aktívnak mondanád magad? Igen, sokat koncertezünk például. Kurva unalmas ebben az…..
wilder.wein 2006.08.10 12:42:32
Csáp Géza Franci meg a loliták 2006.08.10 10:12:00
A Quimby koncertet követő Franz Ferdinand az első igazi szupersztár élmény az idei szigeten, a várakozásnak megfelelően százával tolonganak a tinilányok a Nagyszínpad előtt. A közönség átlagéletkora a színpad felé csökken, viszont a lolitákon kívül meglepően sokféle a…..