Regisztráció Blogot indítok
Adatok
talicskás munkásember

0 bejegyzést írt és 203 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeptemberben olvastam az indexen, hogy már egymillióan igényeltek e-személyit. A KEKKH fel is sorolta az előnyeit: a több funkciójú e-személyi a legszigorúbb adatbiztonsági feltételeknek is megfelel. A kártyával többek között elektronikus aláírások is készíthetőek, segítségével számos…..
A 24.999.999 forintos közbeszerzések "lélektanával" már több alkalommal foglalkoztam. A korábbi, már nem hatályos közbeszerzési törvény ugyanis lehetőséget adott az ajánlatkérőknek, hogy 25.000.000 forint értékhatár alatt, hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárást alkalmazzon...
Felkeltette a kormány figyelmét is: az országos népszavazásokon a magyarországi lakcímmel soha nem rendelkezettek is szavazhatnak. Vélhetőleg a vasárnapi bolti zárva tartással kapcsolatos népszavazási kezdeményezések nyomására egy új rendeletben azt is bebiztosították: a határon túliak ne maradjanak…..
Ha valóban jó hangulatú volt a Bell-Szijjártó találkozó, akkor annak nem lehetett más oka, minthogy a magyar külügyminiszter ígéretet tett, figyelembe veszik az amerikai kifogásokat. Ezek a korrupciót, a kormánytól független szervezetek hatósági vegzálását, a bíró…..
De nagyon gyorsan! Tudom, nehéz toldozgatni-, foldozgatni azt a fránya, ingatag lábakon álló költségvetést, amelyet mindenféle frinc-franc, passzió, egy kis migráns-hiszti, vagy akár néhány kormány közeli haver kedvéért bármikor megtettek, és megtesznek a mai napig is. Ám…..
Megfogadtam, hogy nem írok erről, nem beszélek az érzéseimről, gondolataimról, mert minek? De nem lehet hallgatni, vagy én nem tudok. És nem érdekel, hogy mennyire tartja magát kereszténynek és kicsoda, nem érdekel a Harrach Péter nevű nem-tudom-micsoda lelke. Ami nincs, az soha nem…..
Eddig is jól tudtuk, hogy az ügyészségen úgy táncolnak, ahogy a Fidesz fütyül. Illetve rengeteg példát írtunk már arra, hogy a magyar igazságszolgáltatásban nem az egyenlő bánásmód elve, hanem az “amit szabad Jupiternek (Fidesznek), nem szabad a kis ökörnek” elv…..
Talán emlékszik mindenki arra a kiszivárgott köztévés belsős utasításra, amely szerint nem lehet menekült gyereket mutatni a híradóban. A tiltásnak ezennel biztosan vége, az M1 most már bátran mutat fiatal migránsokat. De még hogy! Reggel többször is leadták, a honlapra pedig…..
talicskás munkásember 2015.10.09 14:43:11
@firg_firg: Valóban igaz lehet a középafrikai gyerekkatonákra vagy az ISIS által felépített kiképzőtáborok növendékeinek egy részére. CSAKHOGY ők nem jönnek hatezer kilométert a szüleikkel Európa felé. ÉS szerencsére nem minden közelkeleti és afrikai gyermek gyerekkatona. Egyedi esetből pedig nem lehet általános következtetést levonni egy egész populációra, mert az nem más, mint rémhírterjesztés.
Perrel fenyegetnek minket, mert a Fidesz szerint Rogán ott sem volt. Mi az olvasókra bízzuk a döntést. Egy olvasónk küldött a napokban egy fényképet, amit az Egyenlítő blog tegnap közölt is, és amely azt látszott igazolni, hogy Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője…..
Fehér kivitelben jelképe a békének, szelídségnek, gyengeségnek, szentléleknek. Elvakult szerelmes viszonyban klasszikus becenévként használatos, és mi sem természetesebb annál, mint hogy az egymás társaságát élvező párok turbékolnak.Városi megjelenése azonban kevésbé…..
Rogán Antal szerint én a brókerek barátja vagyok. Hát drága Rogán Úr, kinek volt a haverja Tarsoly Csaba? Ki tette be minisztériumi háttérintézményének a pénzét a Quaestorhoz? Ki adta utasításba, hogy az összeomlás előtt a lakosság tájékoztatása nélkül vonják ki onnan? Ki…..
Már Te is megnézheted, hogy a munkáltatód mennyi nyugdíjjárulékot fizetett be utánad. Nagyon fontos mind a szolgálati idő, mind a keresetünk miatt, hiszen ez a két összetevő határozza meg az állami nyugdíjunkat. Nem egy esetben történnek adminisztratív, és egyéb hibák,…..
Az alapjövedelem több mint szociálpolitika. Az alapjövedelem egy újbaloldali jövőkép. 25-50-75-100: 25 ezer a gyerekeknek, 50 ezer a munkanélkülieknek, 75 ezer a várandós anyáknak, 100 ezres nettó minimálbér a munkavállalóknak.Az alapjövedelem a biztos alap. Az alapjövedelem a…..
Y-GEN Felcsút Farkasa 2015.03.26 11:50:29
Tegnap még arról írtunk, hogy Szijjártó Questor-miniszter nyakig benne van a brókerbotrányban. Azóta Orbán előre menekült és magára húzta az ügyet. Beismerte, hogy ő rendelte el, hogy a kormányzati szervek vonják ki a pénzüket a veszélyeztetett brókercégekből. Nemsokára az…..
talicskás munkásember 2015.03.26 16:48:20
Mint arról beszámoltunk, egyszer már lebukott a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt., hogy saját gazdasági igazgatójuk, Vida István testvérének az érdekeltségében álló cégnek adtak közbeszerzés nélkül milliós megbízást, ezt mégis újra meglépték. A Magyar Narancs egy…..
Nem kétséges, hogy a mostani pénzpiaci fejlemények úgy fognak bevonulni a magyar történelembe, mint a Nagy Fideszes Brókerbotrány. Ami ráadásul meg is fogja ingatni a mostanra már úgyis megtépázott Fidesz társadalmi támogatottságát, mert átüti az emberek ingerküszöbét és…..
Annyi baromság jelenik meg a brókerbotrányról, hogy talán ideje röviden összefoglalni azt, amit nagyjából biztosan tudunk és feltenni a legkínzóbb kérdést: kinek a felelőssége, hogy mindez megtörténhetett, ki nyúlta le a zsét? Buda-Cash Amit tudunk: jól gyanítottuk, tőzsdei…..
Mai kérdésünkben nem a legjobb és legnépszerűbb termékek, vagy szolgáltatások egyikét kutatjuk, ennek ellenére pontosan beleillik blogunk profiljába, hiszen ezúttal is egy nagy döntést kell hoznotok. Az igazság az, hogy a végeredményt előre borítékolni mernénk, valójában az…..
Itt van ez a Buda-Cash botrány, amit a sajtó szépen megrágott és körül elemzett. Számtalan önjelölt szakértő és megmondóember mondott véleményt, miközben beigazolódott a legnagyobb félelmem, miszerint a felügyelettel egybeolvasztott MNB képtelen megfelelően kezelni egy hasonló…..
talicskás munkásember 2015.03.01 17:56:34
Oly furcsa nekem a sok hozzáértő "lenéző" komment. Én nem vagyok szakértő, befektető sem, mégis értem a poszt lényegét, megpróbálom összeszedni, legalábbis ami nekem lejött.
Mivel itt befektetésekkel sumákoltak, arról lehet szó, hogy sok befektetést nem az ügyfél által kijelölt kockázatú és hozamú papárba tettek, hanem nagyobb kockázatú, ámde nagyobb hozamú papírokba, az ügyfelek tudta nélkül. Amíg ez bejött, a plusz jövedelmet kilehetett venni. Amikor bukta volt, vissza lehetett tenni, ha volt mit. Amikor a bukta elég nagy lett, a négy kis bank pénzét is bevonták erre, meg további befektetők pénzét is. Ettől olyan pilótajáték-féle alakult ki.
Namost amikor borult a bili, az azonnali zárolás és botrány helyett azonnal ki kellett volna jelölni (lehet, hogy éppen ez történik) olyan hozzáértő vezetőt, aki gyorsan képes áttekinteni a papírokkal történt csalásokat ügyfélre lebontva és képes a vizsgálat végén megmondani, hogy mely ügyfelek milyen papírjaival történt csalás és azokon mekkora bukta volt. Ehhez azonban csak a máris bukóban lévő papírokat szabad lejárat előtt értékesíteni, a többivel ki kell várni a lejáratot.
Így most a pánik miatt minden igény egyszerre fut be, a papírokat nem lehet kifuttatni, még a nyereséges papírok is csak buktával értékesíthetők.
A jó lépés tehát:
- szakértő kinevezése
- új befektetések megtiltása
- teljes átvizsgálás
- bukóban lévő befektetések lezárása, tulajdonosainak kártalanítása
- időközben kifutó befektetések vizsgálata és a kockázattal arányos bukás esetén kártalanítás
- az ügyfelek futó befektetéseikkel azt csinálnak, amit akarnak. Lezárhatják, átvihetik máshová, hagyhatják itt a kifutásig, de őket akkor nem fogják kártalanítani.
Eredmény: kisebb pánik, nagyobb bizalom, sokkal kisebb utólagos bukás és semmi közösködés a többi ügyféllel. Minden befektetésnek van gazdája, mindenki perelhet, ha becsapták.
Én így értettem a fenti posztot és szerintem ez így jó is lenne.
Oké, ez most bevallottan egy komolykodó poszt lesz. Ritka, úgyhogy viseljétek el, vagy még inkább: szóljatok hozzá. Az Origo Hírek régóta ezerrel nyomul a kattintásokért, a tetszikekért és a megosztásokért a Facebookon. Nem jobbak a többi lájkkurvánál, beleértve bennünket, a…..
talicskás munkásember 2015.02.26 09:03:35
Simicska szánkózik, a rendszer mégis recseg - ropog. A múlt héten jelentette be Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője mezőkövesdi sajtótájékoztatóján, hogy a budapesti képviselőik javaslatára úgy döntöttek egy új, nagy fővárosi kórház felépítését javasolják a…..