Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kopogtató

0 bejegyzést írt és 184 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha létezik olyan, hogy politikai tudás – márpedig létezik -, akkor politikai tanulásra (okulásra) is van lehetőség. Minden jelenség, amit a politikai élet produkál, alkalmas lehet arra, hogy abból tanuljunk, hogy máskor tudatosabban viselkedve jussunk el ugyanoda, vagy kerüljük…..
Komolyan szerettem volna írni a mai parlamenti napirend előtti vitáról, de végighallgatva a felszólalásokat, be kellett látnom, hogy időnként beszédesebb a hallgatás. Hogy azonban a kedves olvasók ne maradjanak új bejegyzés nélkül, fellapoztam a négy évvel ezelőtti parlamenti…..
kopogtató 2011.02.15 11:57:54
@nyünyüge:
legendásan rossz káderpolitika: ez elég szubjektíven hangzik:)

Az csak nekem új hír, hogy az Eu nem rántja ki a bajból az Eurozónán kívüli országokat esetleges baj esetén?? Ezért gondolom x-edik forgatókönyvre van szükség, ezért nem jelentettek be tegnap semmit. 250 milliárd tartalék???
Egy korábbi bejegyzésben arra tettem kísérletet, hogy a leegyszerűsítő, primitív állításokon túllépve – amelyek nagyjából az istenkirály versus patásördög antagonizmusban írhatók le – megpróbáljam megérteni Orbán Viktor politikai szerepfelfogását, politikai…..
kopogtató 2011.01.20 13:30:51
index.hu/video/2011/01/20/igy_vedte_meg_orban_a_haza_becsuletet/

előbb néztem ezt a francia barmot, aki Strasbourgban mondta a Viktornak, hogy az igazság nem feltétlen a többség oldalán van, ez a demokrácia alapja. ez igaz. De hol volt ez a francia barom 2006-ban? akkor gondolom nem állt ki az igazság mellett. kettős mérce...
törökgáborelemez 313. Egy fecske 2011.01.16 11:35:00
“A fideszes városvezetés Tarlós Istvánnal az élen sokkal jobban működik, mint ahogy a Fidesz az egész országot irányítja” – Karácsony Gergely fogalmazott így a minap az Inforádióban. S bár az LMP-s politikus mondatait - ahogy a Mandiner vezérkommentje tette -…..
Ha az okokról és a lehetséges következményekről el is térnek az álláspontok, tapasztalataim szerint azt még a kormányzati szereplők sem vitatják, hogy 2010 utolsó két hónapjában valami megváltozott: megtört a Fidesz korábbi lendülete, támadások kereszttüzébe kerülve…..
Régen látott össztűz zúdult ma az Európai Unió országaiból az Orbán-kormányra. A német lapok többek között vezérelvű országról értekeztek, a luxemburgi külügyminiszter a belarusz diktátorhoz hasonlította a magyar kormányfőt, Angela Merkel pedig az egyik szóvivőjével…..
Ez a blog tudatosan a magyar politikára koncentrál. Nem azért, mintha érdektelennek tartanám a világ más tájain történteket, és különösen nem azért, mert esetleg abban a hitben élnék, hogy létezhet a külvilág hatásaitól független, csupán magával „határos” magyar…..
kopogtató 2010.12.16 16:05:10
Belsőség Kálmán és a tahó 2010.11.28 09:15:00
Úgy gondoljuk, több szóra nincs is itt szükség, talán csak egy kis segítségre az olvasók részéről. Kálmán levele azért kicsit mellbevágott minket is. Szervusztok! Hétfő este, Kodály körönd. Szinyei Merse u. felől közelítve állok az Andrássy út előtti lámpánál,…..
Nem szeretem a felsőfokot, mert állandó alkalmazásával megöljük a különbségeket. Most mégis szükségét érzem: a második Orbán-kormány eddigi legsúlyosabb, legtöbb vitára esélyes és egyben legkockázatosabb döntését jelentette ma be Matolcsy György. Az elmúlt húsz év…..
Megtörtént, amire kevesen számítottak – ha nem is úgy, ahogy esetleg erre néhányan gondoltak. A ma délelőtti szavazáson egy szavazat hiányzott a szükséges kétharmados többséghez az Alkotmánybíróság jogkörét szűkítő Lázár-féle alkotmánymódosításhoz benyújtott…..
Számtalan gondja van a magyar politikának. Szinte minden nap láthatunk példákat súlyos hiteltelenségekre, magyarázhatatlan pálfordulásokra, bántó manipulációkra. A szép szólamok mellett gyakran hiányzik a politikusi teljesítmény, a valódi érdemi cselekvés. S még valami: a…..
Nyilatkozzon a legfőbb ügyész, hogy érkezett-e Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának felfüggesztéséről szóló indítvány hozzájuk - szólította fel a hétvégén Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos Kovács Tamást. A „mikor jön már a Jézuska?” vágyakozását idéző…..
Több mint egy hete van napirenden az Alkotmánybíróság jogköreinek korlátozása kapcsán kirobbant vita. Sokan magabiztosan állítják, hogy az embereket úgysem érdekli ez az ügy, mert a közjogi-alkotmányos kérdések iránt érzéketlen a kizárólag a pénztárca alapján voksoló…..
Ma éjfél körül lesz egyéves a blog. Tavaly november első vasárnapján határoztam el, hogy belevágok, s miután az akkor rendszeres éjszakai ringatások között akadt egy kis szünet, valamikor éjjel megírtam a nulladik bejegyzést. „Nagyon nem örülök ennek a blognak. Mi a…..
Az Alkotmánybíróság jogkörének korlátozása kapcsán elindult vitában szinte minden érvet ismerünk már. Tegnap hosszabb hallgatás után megszólalt a kormányfő is, és egyértelművé tette az álláspontját: támogatja a Lázár János által jegyzett módosítási javaslatot. Este a…..
Lázár János levelet írt. Elek Istvánnak válaszolt, valójában azonban a nyilvánosság számára igyekezett a korábbiaknál finomabban, összeszedettebben és érvelőbben megfogalmazni álláspontját. „Pedig kíváncsi lettem volna, ha egy olyan elemző képességekkel megáldott…..
kopogtató 2010.10.29 15:04:36
@Szimba: így van, engem nem is zavar, de sajnálattal nézem, hogy sokakat igen, sajnos a Fidesz szavazó ismerőseim közül is.
törökgáborelemez 271. Quo vadis? 2010.10.28 02:02:00
Másfél nap telt el azóta, hogy Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője bejelentette: pártja az Alkotmánybíróság hatásköreit korlátozó javaslatot kíván elfogadtatni a parlamentben. Miután az eljárás megítélésem szerint azon - szerencsére ritka - politikai események közé…..
Aki olvassa ezt a blogot, tudja, hogy az elmúlt időszakban mennyi kritikát kaptam azért, mert nem voltam hajlandó a demokrácia lényegi és a korábbiaktól minőségileg eltérő korlátozását látni a Fidesz döntéseiben. Az, hogy valami személyesen nem tetszik, még automatikusan nem…..
kopogtató 2010.10.27 11:37:22
@gyöngyök: szerintem ez csak fikció, hogy gyurcsányék a Fidesz ellenállásán csúsztak el...
kopogtató 2010.10.27 12:07:56
1. Megdöbbentően gyorsan reagált a Fidesz egy ennyie komoly kérdésben. Vagy előre tudták, hogy el lesz utasítva a dolog, és rákészültek, vagy lendületből, kicsit megfontolatlanul, megszokva, hogy az elmúlt pár hónapban ment minden erőből, gondolták lenyomják majd ezt a problémát is. Jó lenne tudni, hogy megbánták-e, vagy minden áron véghez viszik. Ha megbánták, akkor a tegnapi egy hatalmas kommunikációs hiba volt. Ha nem bánták meg, akkor eldőlt, hogy a Fidesz a 2/3-ot egy példa nélküli erőpolitizálásra használja (személy szerint én ezt nem
bánom, de tudom, hogy sokan igen). Nem tudom, hogy lesz-e
tüntetés, vagy ilyesmi, de tegyük fel, hogy normálisan, 4 év múlva lesz legközelebb választás. Szerintem ha a Fidesz elér valami látványos fellendülést (bár Kánaán nyilván nem lesz), akkor ez az alkotmányozás sokakat nem fog érdekelni. De ha nem lesz jobb a többség élete, akkor nagyon büntetve lesz a Fidesz is, ahogy most az mszp.

2. Egy kérdés: ha születne egy döntés, 100%-os parlamenti
támogatással, és a döntés kapcsán mondjuk 10000 milliárd Ft vagyonhoz jutna az állam (államosítással vagy mittudomén), és ez kellene mondjuk az államcsőd elkerüléséhez, és elmeszelné az Alkotmánybíróság ezt a törvényt, és ezek után kiállna Viktor, Mesterházy, Vona, stb. és egyhangúan azt mondanák: emberek, népszavazás ugyan nem lehet a
kérdésben, de mi most itt állunk, nem tudunk dönteni: változtassuk meg az Alkotmányt, hogy ez a hülye AB ne tudjon belepofázni ebbe, vagy vállaljuk az államcsődöt? Akkor is ugatnának, akik most ugatnak? Én azt mondanám, hogy szép dolog az alkotmányosság, de ilyen esetben nekem pl. fontosabb lenne, hogy ne legyen Államcsőd. Csak azért
mondtam ezt a példát, mert állítólag most is inkább a
Magánnyugdíjpénztárak 2600 milliárdjáról van szó, és nem erről az elmeszelt törvényről. És 2600 milliárd nagyon sok, kérdés, hogy mi történik akkor, ha rá tudja tenni a kezét az állam, és mi történik, ha nem. Lehet, hogy a Fidesz tudja, hogy ha az a pénz nem lesz meg, akkor megszorítás kell, és akkor ugyanúgy végzik, mint Fletóék végezték. Megszorítással már telítődött a lakosság, alkotmánysértésre csak egy szűk értelmiségi réteg érzékeny szerintem. Inkább ezt választják?! (Bár ha úgy vesszük, ez nem is alkotmánysértés a szó szigorúan vett értelmében. Ha jól értem ez nem törvénytelen amit csinálnak, "csak"
etikátlan, és önmaguknak ellentmondó). Kérdés, hogy mennyire nagy különbség a felvázolt fikciómhoz képest, hogy a Fidesz egyedül marad esetleg ebben a kérdésben, és a többi párt erősen támadja majd őket.
Népszavazást kezdeményez az MSZP a magánnyugdíjpénztári tagdíjátutalás felfüggesztése miatt – érkezett ma a hír. Nem hiszem, hogy bárkit komoly meglepetésként ért volna a bejelentés; várható volt, hogy a szocialisták előbb-utóbb megpróbálják lemásolni a Fidesz…..
kopogtató 2010.10.22 16:55:14
@kodó tamás:

én Fidesz párti vagyok, mégis érdekel Esztergom, mert nem értem, hogy lehet ennyire más a helyzet, mint bárhol máshol az országban. De látom közben már válaszolt TG. Igen, vesztes-vesztes szitu, bár inkább a Fidesznek rossz szerintem. Én Viktor helyében beáldoznám Meggyest bűnbaknak, ezzel meg lehetne menteni a Fidesz logó jóhírét Esztergomban.
Gyurcsány egyetért Orbánnal – írja a Mandiner a volt kormányfő blogjából idézve, a hozzászólók némelyike pedig nehezen tudja eldönteni, hogy akkor most hol is a fehér és hol is a fekete. Pedig a kormányfő a mai parlamenti beszédében sokat tett azért, hogy előcsalogassa az…..
kopogtató 2010.10.11 18:18:04
"Ez az ügy nem úgy lesz elintézve, ahogy általában szoktak, új időszámítás kezdődik" – mondta ma délelőtt Orbán Viktor Kolontáron. Nem volt szándékomban a szörnyű katasztrófa politikai vonatkozásairól írni, mert egyrészt ebben a helyzetben szerencsétlen lenne…..
Az MTV székházának 2006 szeptemberi ostromakor, amikor a rendőrök elhagyták az épületet, úgy éreztük, hogy cserbenhagytak minket – mondta ma Rudi Zoltán, a köztévé volt elnöke a parlamenti bizottság ülésén. Miután azt az éjszakát én is odabent töltöttem, talán nem…..
A magyar közéletben két szélsőséges véleményt lehet hallani a Fidesszel kapcsolatban: az egyik szerint annyira zseniális a párt és különösen vezetője, hogy még látszólagos politikai hibáik is tudatos, egy lépéssel előbbre gondolkodva tervezett lépések, míg a másik szerint…..