Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JimGilmoure

0 bejegyzést írt és 103 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hét évad és 80 epizód után ma este búcsúzik a True Blood, az HBO egyik legfelkavaróbb, leggiccsesebb, legvéresebb és legtöbb csöcsöt mutató sorozata, amiben Alan Ball készítő láthatóan szabad kezet kapott, és azt csinált / mutatott meg, amit csak akart. És ő sok mindent meg…..
JimGilmoure 2014.08.24 10:39:10
Közel öt évtizedes karrier, világszerte 70 millió eladott lemez, időtlen klasszikus dalok egész sora - A Heavy Metal Keresztapjai. Ezt köszönhetjük a Black Sabbath-nak. Ebből a hosszú történetből szemezgetett ki a Loudwire 20 olyan apró érdekességet, melyről talán nem mindenki…..
JimGilmoure 2014.08.03 09:55:45
JimGilmoure 2014.08.03 10:02:21
Európa újra és újra kilök a világba a saját kultúrájából kiszakadt fattyú gondolatokat és/vagy fattyú mechanizmusokat, amelyek végül rombolják az emberiség esélyeit és megkérdőjelezik a humánum jövőjét. Így jött lére az észak-amerikai expanzív szabadság rendje, amely…..
Történt egyszer az 1950-es években, hogy hazánk gondos előkészítést követően képviseltette magát az 1958-as brüsszeli Világkiállításon. A rendezvény máig ható emléke Brüsszel egyik jelképe, a Heysel parkban található Atomium. Építését 1956-ban határozták el és…..
Mátyás király 528 éve, ezen a napon vette be „Bécsnek büszke várát”. Az öthónapos ostrom végeztével, jobbján a fia, Corvin János kísérte az ünnepélyes bevonulás alkalmával a korábbi és későbbi császárvárosba. Legendás uralkodónk valószínűleg ugródeszkának…..
JimGilmoure 2013.06.01 13:29:09
Ha valaki, akkor Carmen Dell'Orefice a tökéletes bizonyítéka a fenti kijelentésnek. Az idén 82 éves amerikai színésznő/modell egy igazi időtlen szépség, mindemellett hihetetlen formában van! Az olasz és magyar felmenőkkel rendelkező Carmen, 15 évesen került először a…..
JimGilmoure 2013.06.01 09:49:14
OFF:

@A csúcsig maxolom ki:

Osz', akó mivan? MIVAN?! MIVAN?! (üsd!)

Ha csak pár perced van arra, hogy beírj valamit, akkor előfordul ilyen hiba.
Jó lenne tolernciából is vizsgázni a nyelvnáciknak, esetleg nincs is más mondanivalójuk? Sajnálom. :(
A padlón volt vér, sár, pisi és egyéb azonosíthatatlan mocsok. A lábukon sérült emberek jó részén nem volt cipő, mint Anyun se, mert nem tudták felvenni, ők ebben jártak.Az ágy amire Anyut felületették az előző páciens vércseppjeivel volt tele. A hétvégén volt a…..
ByeAlex már a backstage-ben nagyon koncentrált. Legalábbis az Eurovízió honlapjának szerkesztője ezt állapította meg. Magyar csapat elárulta neki, hogy módosítottak a kivetítőkön futó videón. Hogy még az angol kisasszonyok is megértésék miről énekel ez a szíp magyar legíny,…..
JimGilmoure 2013.05.12 13:18:17
@immortalis: Én azt hittem, hogy már túl van rajta. :)
JimGilmoure 2013.05.12 16:19:53
@no_successful2:
A hajlítgatást azok művelik előszeretettel, akik különféle okok miatt (képzetlenség, tehetségtelenség, botfül!, alkohol és drogproblámák, nem ismeri a dallamot, mert nem tanulta meg) nem tudnak egy tiszta hangot se kiénekelni, (lásd: USA és MO etnikum) tisztelet a kivételnek.

Néha, amikor a zene, vagy a mondanivaló megkívánja, lehet egy elcsuklás, (pl.: Lloyd Webber) de szörnyű minden hangot körbeénekelni, hátha valamelyik passzol ahhoz, amit a zenekar éppen játszik.

És nekem is herótom van már az amcsi f*stól, a rmb-től, a dallamtalan nyávogástól, hajlítgatástól és a raptől.
Hál istennek nem kell hallgatnom, van még jó zene bőven.

Hajrá Friderikusz!
Megint szívatja a médiát, műsorában a képzetlen, 8-12 éves gyerekek tisztábban és szebben elénekelnek egy-egy számot, mint a sok agyonhájpolt médiajelenség. :)
Miközben én jövő héten csütörtökön épp Tankcsapdára ropom a csűrdöngölőt, Malmőben épp akkor lesz az Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntője, tehát egy hét múlva ilyenkor már tudni fogjuk, hogy miként vette az első akadályt ByeAlex, bejutott -e a szombati…..
Csodálatos sorokat fedeztünk ma fel az MTI szokásos, mozgóképes seregszemlékkel és egyéb szintagmaszörnyekkel turbózott, hiperizgalmas hírfolyamában: ByeAlex a közszolgálati szócsövön keresztül hazugozta le a Lángoló Gitárokat. Íme a kedden 14:54-kor lehozott,…..
Tavaly ősszel még kevesen gondolták volna, hogy ilyen jól indul majd a szezon a Balaton partján. Akkor 38 centiméteres volt a vízmagasság, ami nagyjából azzal járt, hogy a part közelében Balaton helyett csak homokbuckákat láttunk. A jelenség sajnos nem egyedi, inkább trendszerű,…..
Tanár úr, kérem, én készültem és csak egy törzskönyvért jöttem. És fizetni. Baj? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
JimGilmoure 2013.04.10 20:32:40
Nem emelkednek a közszolgálati fizetések 2013-ban sem.
Az Országgyűlés által elfogadott 2013. évi központi költségvetés szerint a közszolgálati tisztviselői illetményalap és a közalkalmazotti bértábla továbbra is a 2008. januári szinten marad befagyasztva.

Csakhogy azóta a nyugdíjakat kb. legalább 30 %-al emelték, többször visszamenőlegesen, a megélhetési költségek meg 50-el nőttek.

"...a közszolgálatban ezért a végletekig kizsákmányolják a maradék embereket, akik évek óta nem kaptak egyetlen fillérnyi fizetésemelést sem, de még az egyéb juttatásaikat is alaposan megkurtították. Az egészségügyben vagy a közoktatás területén sem jobb a helyzet, hangsúlyozta, ezért jelentősebb leépítés esetén mindenképpen be kellene zárni intézményeket. "
"Akkor a megyei önkormányzatnál fölöslegessé váló köztisztviselők egy részét nem tudta átvenni a hivatal, majd január 11-én kormányhatározat rendelkezett 6700 közszféra-álláshely leépítéséről. A 943-as akkori létszámból a kormányhivatal 94-et veszített, ennek felét be nem töltött álláshely likvidálásával oldva meg."

Folytassam?
Aki a közszférában dolgozik nem kapja kézhez a teljes fizetését, eleve levonják az összes járulékot és adót. ha valaki vállalkozó, azt az összeget a befizetés időpontjáig forgatni tudja (ha ért egyáltalán a vállalkozáshoz).

A minimálbérre bejelentett adócsaló vállalkozókkal mi van, akik bár sokat zsírgazdagok, de életükben nem fizettek be a közösbe egy fillért se, de évente új Kft.-t alakítanak a felszámolt helyett?
Az állami erőszak, korlátozás és irányítás hiányát veti fel a BM hóhelyzetről szóló jelentése, amely szerint a mentésben minden rendben volt, a felelőtlen polgárok okozták a dugót. Ennél sokkal érdekesebb kérdés, amit egyelőre csak karcolunk: ki és milyen utasítást…..
Elindult a Trónok harca 3. évada, a fél világ megint a haját fogja tépni vasárnaponként, hogy „bazzeg már megint vége”, és senkinek nincs mersze egy rossz szót szólni erre a sorozatra, mert különben felakasztják. Pedig hát…lenne mit mondani. Mindenekelőtt ki kell…..
JimGilmoure 2013.04.06 13:32:55
OFF
@2bk: Ez van, amikor valaki nem olvassa el a Gyűrűk urát, csak filmen megnézi, mert "divatos" és utána szagértő.

És mások se igazán olvasnak, ..."mert az a helyzet, hogy a mai gyerekek nem úgy nőnek föl, hogy olvasni akarnak, hanem a látvány kell nekik. Mellettük vagyok. Látvány kell... A hétköznapi ember fantáziája sokkal laposabb képet alkot egy könyvről, mint amilyen filmet csinál abból pár hozzáértő szaki. "
:lol:
Ez fájt.
Ja, kérem, kinek milyen a fantáziája, vagy középiskolásként még csak szótalgolva olvas, és nem áll össze a történet.
Miért is?
ON
Úgy látszik, hogy a Balaton kiszáradása címmel létrehozott projektet megfúrták. Méghozzá eléggé alaposan. Személy szerint ennek nagyon örülök, és már alig várom, hogy megnyissák a Sió zsilipjét… Ez utóbbi várandóságom egyébként azt jelentené, hogy a tó elérte a…..
JimGilmoure 2013.03.30 14:20:41
@Willyfog67: melgibson: milyen jó ötlet! Meg kellene csinálni, De ha ezt nem is, de Duna-Tisza csatorna tényleg kellene!
hu.wikipedia.org/wiki/Duna%E2%80%93Tisza-csatorna
JimGilmoure 2013.03.30 14:21:23
Nyolcvannégy évesen egy párizsi kórházban hétfőn elhunyt Willy Rizzo, a sztárok fotósaként ismert világhírű olasz-francia fotóriporter. Az 1928-ban, Nápolyban született fotóművész a világ legnagyobb fotóügynökségei és társasági magazinjai (Paris Match, Life Magazine)…..
Az elmúlt hetekben tetőzött Nagy-Britanniában a lóhús-hamisítási ügy, ami az utóbbi idők legnagyobb élelmiszer-ipari botránya lehet. A marhahúskészítményekben talált lóhús több nagy áruházláncot is érint, az illetékes miniszter pedig nemzetközi maffiacsoportokat…..
Naiv ügyfél eldöntheti, hogy kicsit akar többet fizetni, vagy nagyon. Viszont hogyan alakul ki a határozatlan időre szóló, kedvezményes díjszabás? Interneten ugye már évek óta kizárólag hűségnyilatkozattal lehet előfizetni... Egyik közös kedvencünk, a UPC lepett meg egy…..
"Hogy Wass Albert jó író-e vagy hazug? Hogy háborús bűnös vagy ártatlan?Hogy mért van több szobra mint Sztalinnak?Ezekre a kérdésekre válaszoljanak mások." Wass Albert ma 105 éve született, első regénye a Farkasverem, a személyes és nemzeti veszteségek, családi…..
JimGilmoure 2013.01.08 16:41:28
Gion Nándor Jó író, Wass Albert is jó író. Tényleg Fekete István jut az ember eszébe könyveit olvasva.
Ez is tetszett tőle:
moly.hu/konyvek/wass-albert-black-hammock
Egész jó krimi. :)
Kertész Imre... Rengeteg világháborús és lágeres könyvet olvastam, például Herman Wouk, Hegedüs Géza:
Európa közepén, stb. stb. azokhoz képest hulladék.
Alighanem egyedülálló az a hotel, melyet egy igazi Boeing 747-esből alakítottak ki. A 25 szoba nem akármilyen élményt kínál, persze főleg annak, akit nem zavar, ha egy repülőtéren tölti az éjszakát. A Jumbo Hostel egyedülálló a maga nemében, hiszen egy valódi Boeing 747-est…..