Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lail04

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden egyhelyen... Munkák, gépek 2015.11.03 16:20:00
Közelítünk a projekt végéhez, így már nem igazán találkozunk új munkával. Tehát elérkezettnek láttam az időt, hogy írjak egy kis összefoglalót ezekről is. Munkaidőnk viszonylag nagy részét töltöttük mezőgazdasági munkákkal (ültetés, gazolás, betakarítás…..
Ebben a bejegyzésben fogok írni az itteni hobbimról. Sok szép emlékem van a gyerekként vízparton töltött időkről (javarészt békés halakra horgásztunk), de a pergetéssel mindig csak felületesen ismerkedtem meg. Itt viszont lehetőségem adódott, hogy komolyabban kipróbálhassam…..
Minden egyhelyen... Our holiday 2015.08.17 19:47:09
Az EVS program keretén belül, a hétvégéken kívül minden hónapban plusz 2 nap szabadságot (6x2= 12 nap) kell biztosítania a fogadó szervezetnek. Nálunk ezt úgy oldották meg, hogy kapunk 2 hét…..
Minden egyhelyen... Üvegház 2015.08.05 22:39:31
Már tervezem egy ideje, hogy nekifeszülök ennek a résznek, most elkezdem ezt is (lehet később még teszek fel képeket az érett paprikákról, paradicsomokról stb.). Szóval előljáróban néhány érdekes videó: Ebben egy idős amerikai nő beszél a kertjéről (Ruth Stout's…..
Írok egy gyors bejegyzést a szaunáról és a tusolóról (ezt már régen beígértem). Mivel ezen a héten a Quentinnel vagyunk a konyhán, és sikerült nagyjából mindent lerendezni…..
A képek nem egy napon készültek. Tamperében: Egy kis nyaraló övezetben tettünk látogatást Tampere mellett: Kis utcák vannak a házak között, táblákkal: Minden utcában van egy…..
Ebben a kis közösségben néhány család él (kb. 6-7), de nem állandó jelleggel. Tehát a téli időszakban zömében visszaköltöznek a városba (és olyan is van aki csak néha látogat el Kurjen tilába), de a hazaik fűtve vannak, mivel egy közös fűtési rendszerük van (a házakban…..
Bocsánat az eddigi szünetelésért, de a hétvégéken sok program volt, és nem jutott időm az írásra.   Szóval ebben a bejegyzésben megosztok pár képet a helyről ahol élünk:   Itt Quentin (francia srác) a házunk előtt barátkozik a macskával:   Belülről (az ajtótól…..
Minden egyhelyen... Közös főzés 2015.05.17 18:19:58
Arra gondoltam, nem írok hosszabb bevezetőket, csak megosztom a képeket és gépelek hozzájuk egy kis információt...   Szóval szerda reggel a kertben gyűjtött növényekből volt a saláta az ebédhez:   Manon (francia lány) tisztítja a salátának valót:   Kész a saláta…..
Minden egyhelyen... A repülésről 2015.05.13 19:17:57
Hello,   írok egy gyors bejegyzést a repülésről (és megosztok pár képet is). Szóval kicsit sűrű volt a hétfői nap, mivel azon a napon kellett elintézni a nemzetközi jogsit (hogy tudjak pl.: autót meg traktort vezetni Finnországban, mivel Szerb jogsim van), pénzt váltani (hogy…..
  Hello, ebben a bejegyzésben fogom gyűjtögetni azokat az oldalakat, amik szerintem jók, vagy valamilyen oknál fogva fontosak számomra. Valószínűleg lesz néhány amire a későbbiekben is fogok hivatkozni. Sajnos még nekem sem volt annyi szabadidőm, hogy végigolvassam ezeket az…..
Minden egyhelyen... Előszó 2015.05.09 23:11:29
„Nem mondhatom el senkinek, Elmondom hát mindenkinek.” Karinthy Frigyes: Előszó Hello, érdemesnek tartom azt megemlíteni, hogy ezzel a bejegyzéssel indítom útjára életem első blogját. Így semmilyen blogírási, és felületszerkesztési ismerettel sem rendelkezem (ezért…..