Regisztráció Blogot indítok
Adatok
siculus

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez már megint egy olyan pillanat, amikor nehéz bármit is mondani. Olyan erősek a képek és persze a zenei aláfestés, hogy ezután a katartikus élmény után szinte képtelenség megszólalni. Médiatörténeti pillanat ugyanis, ahogy az exmaszopos pótkerényi, aki fideszesebb mint Orbán…..
siculus 2006.07.27 17:50:56
Zúgügyvéd:

Tisztelt Adófizető Nép!

Az elmúlt tíz év alatt egy gyermekelhelyezési perből kiindulva kb. két tucat perem volt. Tapasztalataim annyira döbbenetesek voltak, hogy az első év után elkezdtem dokumentálni minden ilyen eseményt - video és hangfelvétellel! Szerencsémre. Ugyanis egy néhány pert csak úgy tudtam megnyerni, hogy "letettem az asztalra a felvételeket".
(Volt is meglepődés!)
Továbbá szándékomban áll a teljes anyagot nyilvánossára hozni és így rendelkezésemre állnak "a minden kétséget kizáró bizonyítékok".
Előlegként egy kis csemege:
-1. A PKKB-n az egyik ügyben a bírónő kihirdette az ítéletet, majd egy néhány hét múlva írásban is megkaptam. Csakhogy a szóban kihirdetett ítéletet közben a bírónő megváltoztatta. Írásban már nem az volt!!!
-2. A gyermekelhelyezési per során a BKKB által kirendelt SOTE Igazságügyi Szakértői Intézete olyan igazságügyi pszichológus szakértőt rendelt ki a vizsgálatok elvégzésére, akinek erre nem volt jogosultsága. Magyarán nem volt igazságügyi szakértő.
No de a hab a tortán csak ezután következet, mert ügyészségi - amolyan tessék-lássék vizsgálat - lett belőle amikor is a tanúként meghallgatott álszakértő azt nyilatkozta, hogy kb. száz (100!) csalágjogi perben adott "szakvéleményt". Vagyis minimum háromszáz ember sorsáról döntött a magyar (i)gazság-szolgáltatás egy álszakértő "szakvéleménye " alapján!
A slusszpoén: az ügyészség, majd a továbbiakban a bíróság semmilyen törvénysértést nem látott. Az ügyészségi határozat szerint az ügyészségnek nem azt kellett vizsgálni, hogy az illetőnek van-e jogosultsága e tevékenység végzésére, hanem azt, hogy ért-e hozzá. (Sic!) Tehát e logika alapján, ha elkapnak a rendőrök, hogy gépkocsit vezetek jogosítvány nélkül, akkor nem azt kell vizsgálni, hogy van-e jogodítványom, hanem azt, hogy tudok -e autót vezetni ... épületet tervezni, házat építeni, orvosolni,... és a többi, sorolhatjuk.
Hol is élünk mi ? Miféle banánjogállamban ?!?
Egyszer s mindenkor tudomásul kell venni, hogy a "JOG" átszövi mindennapjainkat, a teljes életünket és egy olyan társadalomban, amelyben az igazságszolgáltatás nem működik megfelelően, nem lehet Élni !!!
De könyörgöm mi tartjuk el ! Mi etetjük őket, a gyerekeiket! Szükségünk van egy ily módon működő igazságszolgáltatásra, az úton álló rendőrtől az alkotmánybíróságig ?!? Mert végül is, ha egy kissé megkaparjuk a dolgokat nem a jogszabályokkal, hanem azok alkalmazóival van a baj. Ott van az a bizonyos eb elhantolva! A ország legrosszabbul működő vállalkozása. Ha a többi vállalkozás is így működne, már réges-régen éhen halt volna mindenki széles e hazában. Társadalmunkban ugyebár mindenkinek megvan a helye. No de miért van ez esetben az az érzésem, hogy mindenki a másik helyén van ?!?

Üdv (szinte) mindenkinek,
Siculus.
(címem és telefonszámom a lányoknál.)