Regisztráció Blogot indítok
Adatok
12Rómeó

0 bejegyzést írt és 79 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A rendszeres Homár-olvasóknak nem kell külön bemutatni a UPC 29-es körzetét, a helyet, ahol "helyi hagyományok és jellegzetességek is befolyásolják a hálózat bővítését," és ettől számos furcsaság megtörténhet. Például, hogy az új lakó nem tudja beköttetni a netet, amíg a régi szünetelteti az…..
12Rómeó 2017.09.06 08:22:34
@Snagal: Valószínű azért nem érted, mert úgy gondolkodsz, mint egy JÚPISZIS.
Írországban sem annyira rózsás már a helyzet, úgyhogy arrafelé is újrahasznosítanak a Tescóban. István Dublinban lőtt egy helyi sütésű almás-áfonyás pitét, amit nem tudott másikra cserélni, mert az összes penészes volt: Írországban élek és pár napja a TESCO-ban…..
Az Astra Biztosító arra szeretné kérni a T. panaszosokat, hogy legközelebb nekik is küldjék el a levelet, akkor talán fognak tudni segíteni. Nem, mintha tőlünk nem tudták volna elkérni naiv ügyfél emailcímét, de sebaj: A konkrét kárügy részleteinek ismerete hiányában…..
Balek ügyfél az Astránál kötött biztosítást, ami már eleve nem volt problémamentes. Aztán belejöttek kötelező nélkül, és hiába várja a pénzt. Elkövettem egy oriási hibát, hogy az Astra Biztosítót választottam autóvásárláskor. Kezdődött azzal, hogy a biztosítási…..
12Rómeó 2012.05.29 18:12:33
@ferand1979: folyamatban még mindig.
12Rómeó 2012.06.07 19:40:11
@ferand1979: 2012.06.07-én a MABISZ kifizette a káromat.
Belsőség Őszinte részvétünk 2012.01.11 12:47:00
Röstelljük magunkat, hogy ilyen szakadt, lúzer, hatéves A6-os Audikba kényszerültek azok, akiknek nem jutott már a hamvas Superbekből. Tényleg, őszintén. És még nehezen is indulnak. Mi javasoljuk a márkaszervizt, ha valami gond van. Istenem, mi jöhet még?! Tata Nano? (Mindazonáltal…..
Időnként sikerül kifogni, hogy éppen akkor kapcsol be egy villogó közlekedési lámpa, amikor felé haladunk. Volt már nekem is olyan, hogy nem maradt más, mint a satufék, persze a tükröt figyelve. Igaz, Budapesten vezetve ehhez amúgy is hozzá kell szokni (az éppen rendben működő…..
Az előbb kinéztem az ablakon és pont azt láttam, amiről Danzi is írt a levelében. Kis Daewoo Matiz, előtte kétharmad autónyi hely, majd a parkolóhelyek vége. Nemtörődömség ez vagy ennyire nem képesek logikusan gondolkodni az emberek, amikor fáradtan hazazuhannak a munkából?…..
Biztosan tudnánk találni  még olyan helyeket, ahol mást mutat a tábla és mást az útburkolati jel. Ha szigorúan értelmezzük a vonatkozó táblát, akkor jogos lehet Patrik büntetése. Ugyanakkor levelét elolvasva nem kételkedem jóhiszeműségében. Hiszen tényleg ott volt a…..
12Rómeó 2011.10.05 17:45:33
@D4D: Lásd fentebb.
12Rómeó 2011.10.13 15:37:02
@D4D:
Ne gyerekeskedj! Tudod jól, hogy egy tábla hatálya meddig van! Vagy nem?
De elolvashatod újra, amit feljebb írtam.
Tudod mit? Ide is leírom.
"P" tábla a parkoló szakasz elején és alatta a kiegészítő, hogy hány roki hely van és az úttesten, különböző távolságokra van felfestés (roki).
12Rómeó 2011.10.13 20:11:52
@D4D: Szerinted életszerű az 5 km parkoló szakasz? De, ha létezik az az 5 km hosszú parkoló,akkor tök mindegy, hogy azon az 5 km-en milyen távolságra vannak a roki helyek. Csak azt mondja a tábla, hogy x darab van kijelölve és az útburkolaton van fölfestve a konkrét hely.
És, ha már ennyire ragaszkodsz a táblához, akkor, ha 3 hely van kijelölve, akkor egymás tetején kellene parkolni a rokinak? mert csak a tábla után közvetlenül állhat? vagy esetleg mind a három roki hely előtt van egy roki parkoló P tábla? Nem ragaszkodok semmihez, de még nem is kaptam rossz helyen való parkolási büntit.
Múlt héten már szerepelt itt egy poszt, ahol a mozgássérülteknek fenntartott parkolóhely kitáblázását és ezzel ellentétes felfestését sikerült megvitatni. Babu hasonlóan járt, csakhogy ő felfestést sem látott, csak értelmezte a táblát, aszerint hagyott egy helyet és…..
12Rómeó 2011.10.13 19:38:11
@promontor:
-jól körül kell nézni és necces helyre nem kell parkolni.-
Ebben igazad van, csak az a helyzet, hogy mindenki jól kellene, hogy ismerje a kresz -t.:)
És mindenki jól is ismeri. Aztán ebből alakulnak ki a viták. Ennél az esetnél aki a táblákat kihelyezte és valamikor fölfestette a jeleket, "nem tudtak egymásról", mert a "P" táblánál ki kellett volna tenni a parkolás rendje című táblácskát is. Ha nincs táblácska,akkor ugye az úttesten, a járdával párhuzamosan szabályos a parkolás. (szerintem)
autózz! Objektív bűnösség? 2011.09.13 08:27:00
Tényleg jobb lett-e a közlekedési morál az objektív felelősség bevezetése óta és tényleg azokat büntetik-e meg, akik megérdemlik? Méltányos-e egyáltalán büntetések a mértéke? Frigyesmester posztjának köszönhetően ma biztos meg fog állni sok munkahelyen az élet, mert…..
12Rómeó 2011.09.13 18:14:41
@Valós Kilométer: A baj csak ott van, hogy a fellebbezés is pénzzel jár és vissza se kapod. Azaz, ha kiküldik a büntit, akkor is fizetsz, ha semmi közöd hozzá.
Én fellebbeztem egy sárga lámpát (novemberben) és azóta semmi választ nem kaptam.
Ilyen alapon akár elég kiküldeni mindenkinek egy levelet, hogy szabálysértést követett el, de ha befizeti a fellebbezési díjat, akkor megúsztad.
12Rómeó 2011.09.13 19:04:09
@mi nem foglalt még: de nem derült ki semmi, mert nem is válaszoltak 2010 november óta. AZ érdekes, hogy még a múlt hónapban is láttam a képet a honlapjukon.
Egyszerű szerintem a válasz is RaveAce kérdésére, amennyiben nem változott az utóbbi időkben az érintett helyszínen a táblázás, mostanában már ritkábban járok arra. Sokszor inkább azt tapasztaljuk, hogy a lakott terület határa messze az utolsó ház után van, így ez jó…..
12Rómeó 2011.08.31 13:06:30
autózz! Ez nem parkolóhely! 2011.08.04 08:06:00
Viszonylag gyakran fordulok meg én is ebben a kispesti bevásárlóközpontban és tanúsítom, hogy nem egyedi a posztban szereplő eset. Nemcsak a jobbkéz-szabályt felejtik itt el, hanem parkolásnál is produkálnak érdekes dolgokat. Láttam már a csíkozott gyalogúton és a Jabba által…..
Gyakran tapasztalom - főleg lakott területen kívül - hogy a megengedett 90 km/óra sem elérhető, sokan messze nem annyival mennek. És az is tipikus, hogy több sáv esetén a belsőben ragadnak a sebességtől félő autósok. Holott lakott területen kívül már tényleg szabálytalan.…..
Napi autós posztunk szerencsétlenül járt alanyának készséggel cserélte le az Opel Maxabo az alkatrészt - a baj csupán annyi, hogy nem azt, amelyiket kellett volna. A többszörös ráfizetés ellenére a cég a megbánás legkisebb jelét sem mutatja.Történt ugyanis, 2011 áprilisában,…..
Kettős érzésekkel olvastam el Mónika levelét. Hiszen ő is elég szabálytalan volt, mégis az bosszantotta fel, hogy a másik fél egy testesebb járművel szintén szabályt sértett. És ezzel kialakult egy veszélyhelyzet, mely szerencsére nem végződött balesettel. Ennyire azért nem…..
Csega nem szórakozott hosszú levél írásával, ámde rögzített az általa említett helyzetről egy videót fedélzeti kamerájával. Az persze jó kérdés, hogy ez az eredmény most tényleg a forgalmi módosításoknak köszönhető-e, mert a reggeli eső miatt sokan guruló esernyőnek…..
Várostervezőink figyelmébe! Hogyan kell olcsón, energiatakarékosan és kizárólag természetes anyagok felhasználásával fölépíteni egy húszmilliós nagyvárost? A hangyák tudják!A legtöbben soha nem töprengünk el azon, hogyan festhet három dimenzióban egy hangyaboly. Amerikai…..
Alekosz nőkereső műsorának tegnapi kiadásában egy furcsaságra lehetett felfigyelni: az önjelölt szexkiborg hol bal, hol jobb fülében egy leukoplaszttal leragasztott izé van beletolva, amiről hirtelen felindulásunkban azt gondoltuk, hogy a titkosszolgálatoknál is rendszeresített,…..
Nem is tudom, mit gondoljak Zoli leveléről. Kicsit olyan szálka meg gerenda érzésem volt, miután végigolvastam. Gondolom, nem vagyok egyedül a véleményemmel. Egyébként a 353D az mi? Mielőtt bármit is írok az esetről el kell áruljam, hogy egy 353D vel járok. A zebránál minden…..
12Rómeó 2011.03.07 11:06:32
@lordjim: Igen, A 353D az még a régi, "csőrös" Csepel, de inkább az 50-es évek vége.
Volt már néhány olyan poszt, amiben központi szerepet játszott az irányjelző használata, de ahogy kicsit lejjebb FK is írja, átfogó, részletes poszt még eddig nem született, ami oktató jelleggel vesézné ki az indexhasználatot. Rendszeresen olvasom a blogot, és ha jól tudom,…..
Levelet kaptunk.Nem olyat, amit várunk a kedves olvasótól,nem olyat, amiben megírja, hogy milyen sűrűn jár masszázsra, mit szeret és mit nem, melyik a jó szolgáltató és melyik a kutyaütő, hanem olyat, amire nem szoktunk válaszolni.Olyat, ami szeretünk nem is észrevenni.Ez volt a…..
12Rómeó 2010.06.17 14:49:44
Na persze nem emereké, abból nem szokott anyagi kár keletkezni, legalábbis legtöbbször. SzaGértő autója bánta a hétvégi koccanást és akár dühös is lehetne most emiatt, mégsem ezért írta meg a történetet, hanem mert a vétkes fél meglepően korrekt módon járt el, miután…..