Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vd

40 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez egy hat perces trailer a kanadai National Film Board hamarosan megjelenő dokumentumfilmjéhez. Peter Gibson a.k.a Roadsworth egy montreáli stencil művész, aki szétgrefitizte a várost. A film az ő történetét meséli el, hogy hogyan vált körözött bűnözöből nemzetközileg elismert…..
Utánozó Majom Polip otthonra 2008.07.10 23:39:00
 A DeviantARTos FilthyLuker nyomta meg ezt a felfújható polipkar-installációt valahol Franciaországban.Link. ..
Ezt az épületet a londoni Sohoban találtam tegnapelőtt a Beak Street és a Lexington Street sarkán...
Csáp Géza Unplugged 2007.03.06 15:25:00
A hazai streetart egyik fenegyereke, a jellegzetes majomfejeiről ismert Olivér Artúr első önálló kiállítása nyílik szerdán, a Forma Galériában. A képek stencillel és festékfújóval készültek vászonra, a steril és tiszta vonalú munkákon a művész saját bejáratott…..
Lássuk be, hiába vezetik az eladási listákat, a legtöbb mixlemez szar. Az bennük a szar, hogy összepakolják az elmúlt fél év slágereit, amiket amúgy is már mindenki ezerszer hallott, ezért semmi olyat nem képesek adni, ami maradandó élményt nyújthat. Különben is, a netről…..
Csáp Géza Nyugodjunk békében! 2007.01.31 12:29:00
Milyen a jó techno album? Én utoljára Leftfieldet meg Prodigyt hallgattam album formában, meg persze Plastikmant, de az kicsit más. Egy ilyen arc esetében, mint Jeff Samuel, aki korábban egy csomó sikeres maxit volt képes kipréselni, már inkább az a kérdés, hogy vajon sikerülhet-e…..
Csáp Géza Tovább a lejtőn 2007.01.26 18:05:00
A Babyshambles zenéjét tipikusan beárnyékolja az egész Pete Doherty hisztéria, ami a bulvárlapokból ömlik az emberre. Folyamatosan hallani az újabb sztorikat, hogy az arc megint feltört egy kocsit, ledobott egy színészt az erkélyről, megszökött az elvonóból, vagy egyéb módon…..
vd 2007.01.26 23:43:22
Mindig is bírtam a szintipopos arcokat, egyrészt a túlzásba vitt bőrszerkók és napszemüvegek miatt, másrészt pedig bírom azt a fura kettős érzést, amit az ilyen futurizáló, de retró hülyéskedés produkál az emberben. Itt valahogy minden összekeveredik mindennel: az elektronika a…..
Csáp Géza Lakótelepi Slipknot 2007.01.11 15:02:00
Álmosan nyitom ki a YouTube-ot a reggeli zabpehelyhez, erre mit látok, ez a klip fogad. Önkéntelenül rázni kezdem a hajamat, így elaludt fejjel, lögybölöm ki a pehely mellől a tejet, kanalat tartó öklöm magától emelkedik a levegőbe.   Rossz lehet, ha valakinek annyira…..
Csáp Géza Egy korszak vége 2007.01.08 16:48:00
Ma este ünnepli tizedik születésnapját a Trash klub, és ez lesz egyben az utolsó ilyen buli is. A londoni The End elhíresült hétfő esti sorozata főként Erol Alkan nevéhez fűződik, aki DJ-ként szinte mindent játszik, amire ugrálni lehet: főleg indie rockot, de sok-sok elektrót,…..
Csáp Géza Slágerlista robotoknak 2007.01.05 18:47:00
A holland Cybernetic Broadcasting Systems internetes rádióállomás valószínűleg a világ legprofibb szolgáltatója a nyálas italodisco és nyersen futurisztikus elekró tekintetében. A műsor főként 80-as évekből előásott ritkaságokból és a rádióhoz közel álló kiadók…..
Felkerült a Rolling Stone weboldalára 2006. legjobb számainak listája. Első helyezett a Gnarls Barkley-név alatt futó Cee-Lo és Danger Mouse Crazy című kislemeze, amit tényleg nehéz utálni, de emiatt nagyon szeretni sem könnyű. Második lett Jack White új zenekara, a Raconteurs…..
Csáp Géza Acid a zsebben 2006.12.08 13:34:00
Sajnos nincs PSP-m, ezért nem tudom kipróbálni, de elég komolynak tűnik a PSP Rhythm nevű szoftver, ami egy letölthető dobgép-program a kis fekete játékgéphez. A program nem csak dobhangokat tartalmaz, hanem van benne valami szintetizátor-szerűség is, sőt, effektezni is…..
A világsztárok koncertjeit és turnéit nyilvántartó Pollstar weboldal szerint jövő év június 30-án a Hősök terén lép fel Bryan Adams, ami gyanúsan egy T-Mobile Kapcsolat koncert lesz. A hír csak azért érdekes, mert a cég többnyire titokban kezeli az ilyen jellegű…..
Csáp Géza Robotok a Kultiban 2006.12.04 12:56:00
Ha kedvünk támad egy kis kedd esti őrülethez, esetleg hiányunk van electroclash programokból mostanában, mindenképpen tudom ajánlani a Robots In Disguise koncertjét a Kultiplexben. Garantált a vicsorgós visítozás, a beöltözős pózolás, flitteres harisnyák és gumikesztyű…..
Erzsiék hosszú utat tettek meg az elmúlt tíz év alatt, és az etnós vonaltól a jazzen keresztül most eljutottak valami furcsa funk-szerű dologig, persze anélkül, hogy pont a jazztől és az etnótól eltávolodtak volna. Számomra az benne a legmeglepőbb, hogy nincs a zenének…..
A könnyűzenei feldolgozások ritkán működnek jól. Többnyire annyit sikerül elérniük, hogy emlékeztetik az embert, az eredeti milyen zseniális volt. Slágert átültetni másik műfajba a vicc kedvéért túlzottan gyakori és olcsó húzás a zeneiparban, nagyon ritkán születik valami…..
Talán az életkorom miatt lehet, de nekem a rock igazából a Stonesig tart. Akkoriban még jóképű macsók voltak a rockerek, és a zenéjük is viszonylag élvezhető volt. A mai zenekarok már csak satnya kis semmirekellők, ugrálnak, kiabálnak, és közben a gitáros végig egyetlen…..
vd 2006.11.27 19:00:09
Ígéretünk szerint november utolsó hetéig, azaz hétfő hajnalig lehet még nevezni a Csáp Géza Online Dalfesztivál demóversenyére, illetve kérünk minden kedves olvasót, hogy folyamatosan szavazzon kedvenceire, hiszen az elődöntőbe jutó művészek közönségszavazatok alapján…..
Csáp Géza Hawtin-közeli élmény 2006.11.20 12:50:00
A múltkor pár fórumozó kiakadt, hogy Richie Hawtinról írunk a Csápban, pedig Hawtin mostanra olyan háztartási eszköz lett, mint a botmixer, vagy a gyúródeszka. Már az újságosnál is Ricardo Villalobos szól a háttérben, a fagyisnál a sorban két kislány az új Marc Houle maxiról…..
Mindig úgy voltam a Basement Jaxx-szel, hogy nem rossz, de annyira sok dolog történik, hogy inkább elpirulva hazamegyek. Olyan, mint az az arc, aki a bulin már az elején részeg, és kicsit kellemetlen, hogy folyton ölelget, de mégsem utasíthatod vissza, mert meghívott egy sörre. Tény,…..
Fórumozó barátaink már biztos régóta tudják, de hogy a többiek se éljenek tudatlanul, megjelent egy új LCD Soundsystem-kiadvány. A Nike felkérte a zenekar egyetlen tagját, az enyhén taxiskinézetű James Murphyt, hogy készítsen egy zeneművet kifejezetten kocogáshoz. A végeredmény…..
Csáp Géza Új Richie Hawtin-mix 2006.11.02 09:54:56
Richie Hawtin közismerten a leghülyébb hajú DJ a világon. Ezen kívül viszont Plastikman néven korszakalkotó Detroit-techno producer, Final Scratch-fejlesztő zseni, és mellesleg a berlini minimál trendhullám egyik legismertebb figurája. Szóval totál félisten az arc, nyilván mindenki…..
Bevallom, iszonyú előítéletekkel álltam neki ennek a lemeznek. Nem kis részben köszönhető ez a Pitchfork szájbapisálós ajánlójának, meg általában amúgy sem hallgatok olyan zenét, ami egy reklámban jön ki először. Nem elvből, csak végül valahogy nem. Szóval akkora nagy…..
A Mars Volta egy érdekes nevű zenekar, és először akkor tűnt fel nekem, amikor kijött a második albumuk, a Frances the Mute, és mindenhol belebotlottam ebbe a furcsa borítóba. Bármennyire is érdekelt, nem jutottam ennél beljebb, és meg is feledkeztem róluk, egészen mostanáig. Most…..