Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gejzabejla

0 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aczél Endre a Galamuson megjelent, Fiúk, című írásában szenvedélyesen kádáristázza a kormányt – ez még a Kádár-rendszer sztárújságírójának is szíve joga. De hogy egy szerkesztő hogyan engedheti megjelenni a következő, egészen nyilvánvaló és vérlázító…..
  Kedvenc gyermekvédő szervezetünk, a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete ismét hallat magáról, a téma természetesen most is a nyelvvizsgával nem rendelkező tanulóifjúság kirekesztettsége a diplomások klubjából. A felnőtt emberek szüleit (is) tömörítő…..
gejzabejla 2012.07.24 18:36:46
@protézisesh: "ha utána nem az én adómból kellene fizetni a te segélyedet is."

Mennyit is fizetsz/fizettél az elmúlt évben? És mennyit titkoltál el? Ebbe ne menjünk bele, mert bár nem számon kérhető úgysem rajtad, nincs esély az igazi számokra.
gejzabejla 2012.07.24 18:40:00
@Iza Béla: "Azért ha egy diákot fel kell készítenie versenyre, vagy kérdez egy kicsit bonyolultabbat, akkor ugye nem kell a NAT-hoz ragaszkodni. Az órán elmondott és megkövetelt anyag egy keret. Az alapján lehet pl. tehetséggondozásba kezdeni, segíteni az érdeklődésében, stb. "

Mindezt nettó 120e forintért. Szégyen. 45 éves korára lesz/van legalább 2 diplomája + nyelvtudás. Tudtok még ilyet?
gejzabejla 2012.07.24 18:49:19
@protézisesh: "Csak az munka, de az alulfizetett (bőcsész!!!) pedágógusainknak az büdös. Tudod mit? A legtöbb pegyagógus annyit is érdemel a munkájáért, amennyit kap érte... "

A gyerekeidnek (ha egyáltalán van/lesz) azért jó lenne nagy tudású tanár ugye? Managerkém! Emberileg nem vagy semmi, csak majdnem. Nem irigyelem az "általad felvett/vizsgáztatott" mérnököket. Mond nagy a fluktuáció?
forcaportugal2012 Az ítélet napja 2012.06.21 13:30:00
Európa bajnokság 1996, Anglia. A portugál válogatott története során mindössze másodszor jutott ki a tornára, ezúttal csoportelsőként, igaz, olyan nem túl megterhelő ellenfelekkel szemben, mint Lettország, Lichetenstein, Ausztria, Írország és Észak-Írország. A portugál…..
Mindig elképeszt, amikor a szűk, jobbos, neokon szubkultúrából ilyen posztot olvasok, mint ez. Ha ebben a szellemi műhelyben ilyen írások születnek, mi lehet a helyzet máshol? Gúnyolódtok a liberális és baloldali gondolkodókon, műhelyeken, de nézzük meg, mit kínáltok ti. Egy…..
gejzabejla 2012.03.26 14:21:00
Először az jutott eszembe írásodat (egykori kollégám gúnyos megjegyzésére emlékezve), hogy biztos bölcsész vagy... Ráadásul balliberális... Erről az alapról indulva már magyarázatot is talált az írásod. Utána meg jobbra fenn elolvastam, hogy pozsonyi, majd prágai lakos lettél. Hogyan? Nem bratislavský, meg pražský? El vagy veszve... Mo-ot rasszistázni magyar származásúként (vagy nem?) olyan országokból, ahol a szülő roma nők petevezetékét elkötik (hogy ne szüljenek többet), ahol több méteres fallal elkülönítik a romákat, ahol nem lehetsz kettős állampolgár, ahol élnek még a Beneš-dekrétumok... Ez az, ami igazán perverz dolog. Magyarország igenis befogadó még mindig. Lehet, hogy rosszul tette a történelem folyamán. Most itt lehetne azzal jönni, hogy a törökök nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy Mo. jelentős része elnéptelenedett, és ezzel lehetőség (tér) adódott más népek, vallások letelepedésének. Ne feledjük ehhez még jön a jövevény népek kultúrája, vagy annak hiánya (legalábbis ahhoz a szinthez képest, amelyek az őslakosokat jellemezte). Az azonos alapú vallás jelenleg is fundamentum egy jól működő többnemzetiségű országban, térségben, régióban, vagy unióban. A hasonló kultúra legalább olyan fontos. A cigányság kultúrája, értékei - tetszik, vagy nem tetszik - nagyon eltér az Európát eredetileg lakókétól. Kár lenne vitatni, hogy Angliától - Romániáig, Svédországtól - Olaszországig nem nagyon kedvelik őket. És nem azért, mint amit a magyar liberális értelmiség mantraként mondogatott hogy: irigyeljük az ő "szabad" - értsd: ha nem akarok ma dolgozni menni, akkor nem megyek, zajos - értsd: ordítozós, zenével tarkított - értsd: felpattanok oszt táncikálok egy kicsit életüket. A nyugati országban élő cigányok magukat "vándor"-ként hívják. És tényleg, ők azok is. Nem akarnak megfelelni semmilyen ország törvényeinek, sokszor még a saját törvényeiknek sem. Közteherviselés? Ugyan már, hisz most itt vagyunk, holnap meg ki tudja hol. Tán Kanadában (szegény 56-os magyarok, kanadaiak). Vagy Olaszországban, Franciaországban (ja bocs, onnan hazaküldték az "anyaországba" őket). Etno-biznisz. A szavazatuk megszerzése, magyarság lejáratása (nem csak polgári), támogatások megszerzése. Közben a legfontosabb teendők vesznek csak el: mit kezdjünk velük? Pesty filmje megpróbált valamilyen problémafelvetéssel élni (sajnos nem megoldással), de a balliberális oldal - szokásához híven - nem ezzel kezdett vitatkozni, hanem ideológiát csinált és csinál belőle. Felhívnám mérnökként a "gondolkodók", "bölcselkedők" figyelmét, hogy az nem megoldás, hogy mikor a folyó partjára értem, akkor arról meditálok, hogy hogyan nem lehet átkelni a folyó fölé épített szerkezeten (mert az úgy is leomlik), hanem megtervezem, majd meg is építem azt (oszt használom). Várjuk a bal oldalról is az ötleteket. Még egyszer a fő kérdés: Mit kezdjünk a nagyszámú, iskolázatlan, improduktív cigánysággal? És az nem válasz, hogy semmit!
  Mindig is nagy szimpátiával tekintettünk a pártok felett átnyúló civil kezdeményezésekre, amelyekre szerintünk nagy szükség van. Különösen mostanában, amikor a fülkeforradalmi kormány nekilátott a Harmadik Köztársaság módszeres szétverésének, az ellenzéki…..
gejzabejla 2011.10.24 15:11:37
@Alf: Ahol viperát használnak a rendőrök, majd letagadják. Ahol meztelenre vetkőztetnek embereket. Ahol politikust vernek, majd viccelődnek rajta, hogy "Mártíriusz" (alá Kuncze). Ahol gumilövedékkel lőnek fejmagasságban vadászfegyverből! Ahol ezek után az elkövetők még kitüntetést is kapnak. Ahol letagadják, hogy nem is volt ilyen, hazugság az egész. Ahol azonosítószám nélküli rendőrök elmaszkolva támadnak az emberre. Ahol csak azért visszatartanak csapatnyi rendőrt, hátha meghal közülük valaki, akik a tv székházat védik. Ahol ellenzéki politikusokat hallgatnak le, majd beleavatkoznak egy párt belügyeibe (lásd mdf-es választás). És lehetne még sorolni. Sajnos.

Hol is voltak a mostani tüntetők akkor?

Sehol. Sajnos.

Most máshol tartanánk.
gejzabejla 2011.10.24 15:19:43
@_fű a szénakazalban: Ja persze. Üssél, csak üssél... Bőrszerkó, ustor, meg miegymás. Így gondolod? Beteg vagy. Vagy csak a fű sok?
gejzabejla 2011.10.24 15:23:00
@_fű a szénakazalban: Tipikus ballibsi gondolatok. "Borzasztóan toleráns vagyok, legfőképpen magammal, meg magammal. Csak veled nem, mert te nem érdemled meg, hogy toleráns legyek veled." Húsz éves az szdsz...
-Ezt nem hiszem el, édesapám. Hallottad Ferikém, mit találtak ki ezek már megint? Ezt figyeld, itt van e. Megszűnik az angoloktatás egész Magyarországon. Slussz, kész. Emlékszem, hogy a kisebbik lányomék olyan 88 körül még tüntettek is az iskolában, hogy ne oroszul kelljen…..
Varánusz Palik Laci, gyere vissza! 2011.07.31 06:00:00
Itt van megint a száguldó cirkusz, a Forma 1 Magyarországon. A gyorsan változó világban, a még gyorsabban változó versenyhelyszínek közötti huszonéves állandóságra büszkék lehetünk. Az évtizedek alatt volt itt kaland és izgalom, az első nagydíj Senna-Piquet csatájától…..
gejzabejla 2011.07.31 10:58:45
@the_lonewolf: A Fidesznél ez nem számít, a szakértelem sem, csak a lojalitás. Lásd Matolcsy, Balsai... Egyik sem ért ahhoz amit csinál, viszont feltétlen lojalitással nyalják orbán valagát.

Emlékeztek Draskovics Tiborra (hidd el hosszan folytatható lenne)? Az volt csak igazán a szakember. Ennyi mindenhez érteni... És mindezt lojalitás seggnyalás nélkül érte el. Bruhaha...
gejzabejla 2011.07.31 11:06:00
@the_lonewolf: A Gyulai hozta a saját embereit, és különben is a Fidesz embereit is el kell helyezni valahová. Szakértelem nem számít, csak a feltétlen lojalitás.

Te már csak tudod...
gejzabejla 2011.07.31 11:20:51
@the_lonewolf: Nem vagy egy kicsit irigy, mert ő valamikor jobban helyezkedett, ami neked nem sikerült olyan jól?
De ne keseredj el, most el jött a te időd, a Fidesz majd segít.

Ja, ez tipikus hozzáállás. Nem voltál jókor jó helyen... Igazi bolsevik gondolkodás. Ők persze igen. Mert szakértőek, értenek hozzá, "tudjuk, merjük, tesszük". Fölvilágosítalak, a fidesz pont mindig azzal teszi partvonalra magát, hogy az "embereit" nem igazán teszi pozícióba, akiket meg igen, azokat szarik megfizetni. Feltűnt-e, hogy nem nő az adósság, hanem inkább csökken? Sebaj, tovább a lenini úton.
Még mielőtt a fideszes elvtársak felkeresik a nekik fenntartott, számukra ingyenes ellátást biztosító kormányzati luxuskórházat egy gyors kivizsgálásra, azért csak felvetném, hogy sajnálnám, ha a fülkeforradalmi kormány vezetőjét rabláncon mutogatná a…..
gejzabejla 2011.07.20 14:43:19
Karácsony Gergely a mai Népszabadságban minden bizonnyal nagy vitákat generáló gondolatkísérlettel állt elő. A felvetés lényege röviden: a következő választáson indítson közös jelölteket az ellenzék három pártja, nyerjék meg kétharmaddal a választást, felhatalmazásukkal…..
 Kedves Feri! Azért használom ezt a talán indokolatlanul közvetlen megszólító formulát, mert egyszerű – mint ahogy levelem mondanivalója is rendkívül egyszerű.Az elmúlt napokban tovább folyt az az értelmetlen küzdelem, amely az MSZP megszerzéséért tart már egy…..
A foci vb-közvetítés nálunk ugyanúgy összenemzeti ügy, mint ahogy maga a labdarúgás: mindenki ért hozzá, és még bele is pofázik. A 2006-os RTL Klubos ámokfutás után újra az Magyar Televízió közvetíti az összes mérkőzést. Szépen jön a nézettség is, az M1 már veri…..
Miért menjek el szavazni, ha igazán egyik sem tetszik? – kérdezte tegnap az unokahúgom, aki nem mellesleg „első választó” (lenne), s nekem huszonnégy óra kellett, amíg nagyjából megtaláltam a választ. Talán mondhattam volna rögtön a hangzatos kulcsszavakat:…..
gejzabejla 2010.04.05 19:46:58
@Vénveterán: A mostani mdf jelöltekről lehet igazán kijelenteni a legjobban azt, hogy megélhetési politikusok (kopirájt Csapody Miklós). Az ördöggel is lepaktálnak, hogy bennmaradhassanak. Az azért világcsúcs volt, amikor a többséget szorította ki egy kisebbség mszp segédlettel a frakcióból. Utána meg mindenhonnan embert akartak maguknak keríteni, hogy a frakció maradhasson. Mindenkit kizárt dávid és herényi a pártból, aki mást mondott, mint ők. Ezzel károlyi nagyságúra zsugorodott az mdf. A rájuk szavazókat sajnálom, szavazatuk mindenképpen segíti őket.
gejzabejla 2010.04.05 20:18:26
@aum: Török Gábor írta vala, hogy keleten az ideológia számít. Mit várunk az mszp-től? Ők aztán igazán keletiek. A gazda(g)ság csak egyénileg számít náluk. De jelenleg mit is csinálhatnának? Kampányoljanak a bkv-val, malévval, co kvótával, az M6-ossal (1 milliárd havonta 30 évig Mo-nak! príma ugye?), vagy az egyetemi kolesz építésekkel, a be nem vezetett euróval, vagy a szilárd közbiztonsággal, katonai védelmünkkel? Összecsórt fontokkal (kopirájt GyF)? Szánalmas. Kajolja egyáltalán valaki ezt még? OV, mint patás ördög? Nevetséges,
gejzabejla 2010.04.05 23:27:53
@Surko: egyáltalán nem kényes a gyomrod úgy látom.

Bokros - fentebb már minősítettem, vsz. nagyképű cinikus bunkó.
Debreczeni - mondhatni igazi megélhetési politikus, pályaíve: mdf - fidesz - mszp (annak is a gyf szárnya) - újra mdf (de ez már nem az, mint az első)
Somogyi - összefonódás az nbh-val, valószínű, hogy közreműködés dávid ibolya kihívójának eltüntetésében.

Na és dávid, herényi? ők vállalhatóak? Nyugati demokráciákban vállalhatóak lennének? És a többi jelölt (emlékezz az internetes jelöltcsokorra)?
Az idei kampány sajátosságából következik, hogy akár ma is lehetett volna a választás előtti szombat: annyira semmi nem történt a belpolitikában, hogy ezt akár a kampánycsend számlájára is írhattuk volna. Igen, tudom, a terézvárosi időközi önkormányzati választás miatt…..
gejzabejla 2010.03.28 18:52:07
@hoplita:

Bocs Török Gábor, nem olvastam bele különösebben a blogodon levő reakciókba. Nem gondoltam, hogy itt is zsidrákozás van. Gondoltam, hátha itt értelmesebbek a megszólalók. Biztos, hogy túl naív vagyok. Jobbikosok színvonala, illetve inkább szinvonaltalansága. Jó reggelt Magyarország!
gejzabejla 2010.03.28 19:09:39
@jjulie:

igen a fidesz itt van a kertek alatt. Kinek-kinek lehet csomagolni, vagy lehet hurrázni. Én örülök neki, te kis kiváncsi. Arra, hogy te kire, az abszolút nem érdekel, mert magánügy.

igen le van nullázódva Mo. A magyarok által lesajnált Romániában nem volt big brother, mert ilyen szennyet nem engednek be. A saját termékeik mellett állnak ki. Sokkal nagyobb a szolidaritás. Nem termelik ki újra és újra a szellemi analfabétákat.

Az meg szvsz érdekes javaslat, hogy üres legyen a szavazólap, és mindenkinek magának kell ráírni a jelöltet, meg a választott pártot. Ráadásul költségkímélő. Egyébként meg szavazhassanak a gyerekek is, azok is vannak sokszor olyan "okosak", mint az aggastyánok.

A 7 eurós módszer mellett az ausztrált is támogatnám, ahol 100 dollár a büntetés, ha nem szavazol.
gejzabejla 2010.03.28 19:18:17
@jjulie:

csak nem te vagy megint esb?
Bizonyára - velem együtt - sokakat meglep, hogy most már napok óta tartósan a Jobbik vezeti ennek a blognak a szavazását. Több ezer voks érkezett, s bár természetesen egy ilyen szavazás nem lehet reprezentatív, és közismert az is, hogy a Jobbik nagyon erős (felülreprezentált) az…..