Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Emmanuel Carcosa

0 bejegyzést írt és 135 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eibon által idézett Carcosa őr(Hangulatzenéért kattints ide.)Amióta a Carcosa nemzetség, család csak létezik, mindig volt valaki, aki vagy névleg, vagy erős kézzel irányította azt. A kezdeti időkben, mikor a hírhedt Kar Khosa lovasok a kimmer-szkíta törzsi szövetség tagja…..
Emmanuel Carcosa 2011.05.25 19:38:01
  „A gazt akkor is ki kell gyomlálni, ha menekülni próbál!” (Hangulatzenéért kattints ide) Keleten az európai civilizáció peremterületét a gyéren lakott rusz fejedelemségek alkotják, melyek javarészt értelmetlen torzsalkodásra fecsérlik erőforrásaikat, miközben…..
Miután a Szent Germán Birodalomban Carcosa családdal leszámoltak a megmaradt családtagok a gyász mellett hamar rádöbbentek, hogy a biztonságuk legalább olyan fontos ezen vészterhes időkben, mint halottaik tisztességes eltemetése.A Carcosák nem csak fivéreiket és nővéreiket…..
Emmanuel Carcosa 2011.08.15 19:39:30
Tisztelettel tájékoztatlak valamennyiőtöket: az eltelt néhány napban az a megtiszteltetés ért, hogy Őfelsége III. Raoul király képviseletében Dimetrios Aubes báró kies, és szerencsére a közelben álló kastélyában vendégeskedhettem, részt vevén Henriett de Roc úrhölgy és Lysander Aubes nemesúr szűk családi körben megtartott esküvőjén. Mint többen tudjátok, az ara egyetlen életben maradt leszármazottja dinasztiájának, melyet az utóbbi időben sok megrázkódtatás és tragédia ért, ami azoknak, akik tudnak, tudhatnak Rigorel átkáról, nem is olyan megdöbbentő. Mindenesetre az egész családját hirtelen tragédiasorral elvesztett Henriett támasz nélkül maradt magára, s örömmel nyújtotta kezét Lysandernek, aki védelme és oltalmazója lehet bárkivel szemben, lévén vérbeli Aubes, még ha a nincstelen ágából származik is a családnak. Magam is támogattam a frigy gondolatát, mert a gyászév kötelmét felülírta a sors kényszere, valamint az a gesztus, hogy csak családi körben ülték meg a nászt, és örültem, hogy magam adhatom át az ifjú férjnek a királyi kegyről szóló iratot: nászajándék gyanánt felújítja személyében a felesége családjának ősi nemesi címét, Rá testálván a címet, rangot és birtokot is, így mostantól Lysander Aubes de Rocamadour márkit tisztelhetjük személyében. Üröm az örömben talán, hogy a királyi kegy megfoganásának egyik oka: mindent megtett a kancellária, hogy ne szálljanak vissza a koronára a hitsorosaimnak és talján bankházaknak értékük többszöröséig eladósodott birtokok – azt inkább az adósságállománnyal együtt nászajándékba adta, kettős hasznot húzván a dologból.
Természetesen tisztes nászajándékkal mentem magam is, és mindezek tetejébe újabbal tetéztem azt: felajánlottam Lysandernek, hogy birtokai vezetésének ügyintézési terheit válláról leveszem, s odaküldöm egyik bizalmasomat intendánsnak. E felajánlásomat Lysander márki Dimetrios báró javaslatára elfogadta. Annak okáért pedig, hogy lássa az ifjú pár, hogy most nem a gyásznak és szomorúságnak van csak itt az ideje, de az élet ünneplésének is, és hogy a birtok gondjairól figyelmüket eltereljem, nagy felindulásomban Nekik adtam nászajándékba az egyik pompás paradysi úrilakom, amely – mit tesz a véletlen – azt megelőzően Rocamadour kúria volt.

Akik tehát Aubesmilben megismerték Lysandert, várhatóan ismét találkoznak majd Vele, ha Paradysben járnak, mert újsütetű barátommal, Dimetrios báróval együtt fogok gondoskodni a fiatalok, elsősorban a márki úr udvari bevezettetéséről.
Megjegyzés: A szerepjáték immár több mint három évtizedes múltra tekinthet vissza; ennyi idő bőven elegendő hozzá, hogy a kezdetek az átlag játékos számára homályba vesszenek. A Carcosa-kampány mesélőjét mindig is foglalkoztatta a hobbi korai története, és kiterjedt…..
„Ó, a fájdalom…” Deodata a család ibériai ágába tartozik, a fiatalon hősi halált halt Cristoforo Carcosa és Virtudes Borja egyetlen gyermeke. Közvetlen élő felmenőin (édesanyján, anyai nagyapján és apai nagyanyján) kívül a legközelebbi felnőtt…..
Megjegyzés: A mesélőnek némi fejtörést okozott visszamenőleg beilleszteni Gordojt és a turgaszlávokat a Carcosa kampány hátterébe. Szerencsére az a fajta fickó, aki kifejezetten élvezi az ilyen kihívásokat – kivált ha még arra is alkalmat nyújtanak neki, hogy beleszője a…..
Emmanuel Carcosa 2011.06.17 05:37:31
@William Carcosa: off: nos, valóban jó ötlet, így a két nagy történelmi előkép stratégiáját követve - de jobb lenne, ha simán nekem adatna minden normann rokonom, mint kincsecském, dráágaságom, és akkor számon tartanám valamennyiőtöket... ...akarom mondani: lajstromban :)
Megjegyzés: A szerepjáték immár több mint három évtizedes múltra tekinthet vissza; ennyi idő bőven elegendő hozzá, hogy a kezdetek az átlag játékos számára homályba vesszenek. A Carcosa-kampány mesélőjét mindig is foglalkoztatta a hobbi korai története, és kiterjedt…..
A fekély kiégetése (Hangulatzenéért katints ide.) A szobor karosszékben ülve ábrázolta Górkát, nem volt hát meglepő, hogy a talapzatába rejtett kriptában is egy karosszéket találtunk – ezt azonban üresen. A falakat meg a padlót mágikus rajzolatok borították, és minden be…..
Emmanuel Carcosa 2010.06.05 12:44:01
Mazeltov!

Az elvvel teljesen egyet tudok érteni, merthogy sokak megdöbbenésére közölnöm kell, hogy nekem is vannak elveim, bármennyire is nem profithozók, vagy inkább ráfizetésesek néha.
De félre a tréfával !
Kérlek Titeket, mielőtt olyan villámcsatát kezdtek, amely hosszan elnyúló állóháborúvá válhat, vegyétek számításba (én már megtettem, és elkeseredtem), hogy milyen erőforrásokat követelne meg, a hadtáp, az utánpótlás, etc.
Természetesen nem lennék annyira indiszkrét, hogy utatokba álljak az eutanázia során, hiszen a szeret heddevrót az parancsolja „Ló tircách!”, azaz ne ölj, amit Reb Tevje, az anatevkai cádik e szavakkal egészít ki: „ne ölj tehát, de ne is törd magad, hogy életben tarts másokat”. Ugyanakkor kérlek mindőtöket, ne várjatok tőlem csodát az anyagi háttér megteremtésére, mert bár valóságos csoda a család adósságállományának refinanszírozására tett intézkedéseim eredményes sora is, oly csodát tenni mégsem tudok, mint az egyházalapítótok, ki is megsokasította a halat s a kenyeret – és egyelőre még kesergő imámra manna sem hullik alá az égből…
Legalább időt hagyjatok, hogy a kellő forrásokat ne kölcsönök felvételével kelljen megteremtenem, hisz ezek a talján bankházak már eddig is kilopták a szemeiteket tisztes kölcsön nyújtásának örve alatt. Ejh, ahelyett, hogy hitsorosaim becsületes üzleteit választottátok volna – általam. Mindegy, így utólag már olyan mindegy, majd valahogy kiizzadjuk azt a sok dukátot, de ne döntsétek az egész családot végleges anyagi csődbe, mert sosem fogjuk megvetni a sarkunkat a kívánt felemelkedés eléréséhez…

Fivéretek,

Emmanuel
Emmanuel Carcosa 2010.06.07 23:28:48
Mazeltov!
Igen, Evoryn nagyasszony, csőd szélén állunk. Igaz ugyan, hogy a bíborselyemre szóló kurrens szerződéseink nem forognak veszélyben, tekintettel arra, hogy az árukészlet javát és a syndathil-festék tartalékainkat időről időre raktárakba szállíttatni voltam kénytelen, hogy a termék ritkaság voltát hangsúlyozni tudjam, és ne árassza el a kelme a piacot (eredendően a közel keleti luxuspiacot kívántam megcélozni vele más vonatkozásban, de néhány évig kitart a készlet, hacsak nem kívánjuk populárissá tenni ezt a ritkaságában értékes és drága kelmét), de minden más bevételi forrásunknak búcsút inthetünk. A bankházak kezelhetőek, mert hitsorosaim segítenének kiváltani adósságainkat, ami rövid távon megoldást jelentene, azonban a korona iránti kötelezettségeink elmaradása jóvátehetetlen hiba lenne. Itt jegyzem meg, hogy bár egyéni pénzszerző törekvéseim eleddig nem indultak be teljesen, azokhoz egyetlen carcosa-dukátot sem használtam fel, és - hitem szerint mind - sokat fog fiadzani a Seregek Urának áldásával, ha egyszer elleni kezd...
A többiben is sajnos egyet kell értenem Veled. Külön köszönetet mondok Neked a szívbajtól való megóvásomért – bárcsak osztozna kegyes jóindulatodban és figyelmességedben a sok káptalanalapító és házassági szerződést kötő kuzin is !
Azt hiszem, teljesen jogosak a szavaid, amelyben haragja visszafogására kéred Humungust, és Ő érti is szavaid, el is fogadja azokat, de mindannyiunknak meg kell értenünk az Ő érzéseit is, mert túl azon, hogy gyökértelenség érzése lett úrrá Rajta, határozottan állíthatom, hogy m é l t á n y t a l a n s á g érte becses személyében és carcosai mivoltában egyaránt, miért mindannyiunknak segédkeznünk kell a csorba kiköszörülésében, és nem Neki kellene hűbéresküt tennie, hanem gyalázatos meggyalázójának kellene kanosszát járnia...
"Akarsz fogócskázni?"(Hangulatzenéért kattints ide) Ha sorra vesszük a családtagokat, Hellehild Carcosa több szempontból különleges eset. Először is, soha életében nem járt sem a régi, sem az új Carcosa-kastélyban, bár ezzel nem áll teljesen egyedül (például…..
A Carcosa-kampány egy több mint két éve zajló szerepjátékos történetfolyam, amely epizodikus felépítésében a népszerű tévésorozatok mintáját követi, tartalmában pedig túlmutat a kalandozó-kliséken, inkább – a Pendragonhoz vagy az Ars Magicához hasonlatosan –…..
  A Fekete Tölgy kultusza (Hangulatzenéért kattints ide.) Hibrid növény-ember alakok a brit néphitben A növényszerû emberalakok mindenütt jelen vannak a brit folklórban, s a jelek szerint igen õsi eredetûek. Régi szokás például, hogy az aratás utolsó kévéjébõl a…..