Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NYulacs

0 bejegyzést írt és 61 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dreamdancer's life Rend a lelke 2014.08.09 10:19:25
A legújabb, 4.0-ás verziószámú bejárónőnek gondosan kikészítettem az általam a lakás takarítása tárgyában összeállított kézikönyvet, ami szerintem teljesen érthető, elvégre a megrendelői igények eltérőek. Délután hívott a muter, hogy beszélt a nővel, és tisztázta,…..
marsbéli krónikák Csengősék 2014.05.01 21:56:06
Szervác és László madárgyilkos életmódja akkor csapta ki nálunk végleg a biztosítékot, amikor nekünk kellett baltával agyonütni egy halálosan megsebesített, de még élő rigót. Még aznap kaptak egy-egy csengővel felszerelt nyakörvet, amitől Szervác másnap reggelre ügyesen…..
Dreamdancer's life Költözés 2014.04.11 12:23:17
Akinek nem tűnt volna fel, bő 9 év után átköltöztem a blog.hu-ra, lehet módosítani a feed url-jét a readerekben. (Szép ez a magyar nyelv, nem?) Rühellek költözni. Sőt, alapból utálom, ha a dolgok változnak, a technikai fejlődés vívmányait kivéve, mert azért a fűtőszálas…..
isolde Főleg rokonok 2014.04.09 18:43:40
A soproni rokonság, nagyszülők és dédszülők meg imádják a Lányt és persze mindenfélével bosszantanak, például állandóan látni akarják. Engem szerintem kevésbé, én inkább zavaró tényezőként vagyok jelen, nem lehet tőlem nyugodtan babázni, rájuk szólok, vagy panaszkodom,…..
Na akkor elmondom, miért vágta ki nálam (nálunk) a biztosítékot a Szabadság téri emlékmű, miért "gond", ha emlékművet állítanak a német megszállás áldozatainak.A baj nem az emlékezéssel van, hanem a konkrét kompozícióval, a Gábriel arkangyalra támadó német sas…..
isolde Sírok 2014.03.05 17:53:18
 ..
NYulacs 2014.03.06 13:51:28
Újabb átlagos napon vagyok túl: tegnap sem mondták, hogy rákos vagyok. Életem eddig eltelt 14278 napjából ilyet csak egyszer mondtak, annak pedig 9 nap híján már 2 éve. Egy rossz napja pedig mindenkinek lehet. A tegnapi szerencsére nem ilyen volt. Korán kezdtem a napot, hiszen…..
Múlt szerdán voltam az aktuális negyedéves kontrollok első felén, mely állt egy hasi ultrahangból, vérvételből és egy mellkasröntgenből. Az onkológussal péntekre van randi egyeztetve, de természetesen én már ma érdeklődtem az eredmények miatt, hogy végre kissé…..
NYulacs 2014.01.28 19:07:08
NYulacs 2014.01.28 20:44:04
@Altezza: A felét oda tudom adni, a másik felét megtartanám :)
Ismét eljött a kontrollok és az őrület kora, holnap megyek az idei első negyedéves ellenőrző vizsgálatra, de fejben már legalább két hete ott vagyok. Szokás szerint rám tört a pánik. A mostani negyedéves penzum elvileg egy vérvételből, hasi ultrahangból, mellkasröntgenből…..
Egy pillanatig meseszerű volt. Visszatekintve mindenképp. Sikeresnek mondott élet, amit én is feltétlenül annak éreztem, sőt rendkívül sokszínűnek és érdekesnek. Parádés feleség, gyönyörű gyerekek. Szuper napi elfoglaltságok, munka és szabadidő. 37 évesen, erősen, a…..
isolde Wow. Such wellness. 2014.01.14 21:13:20
Hát ha van valami, ami még álmatlan éjszakák mellett is képes felvidítani, az asszem lávaköves masszázs, vörösboros meggyfagylalt és cuki macskamedvék.  Azt találtam ki, hogy mindenekelőtt élményekre vágyom, és megőrülök, ha nem utazhatok valahova hamarosan*, ezért ne…..
NYulacs 2014.01.15 10:26:34
isolde Bérctetõt a fergeteg 2013.12.06 13:57:27
A bányászati múzeumról meg két okból akartam írni, először is, mert épp megint megszűnés fenyegeti pénzhiány miatt*, másodszor pedig azért, mert IKL látatlanban leszólta. Merthogy őt nem érdekli a bauxit meg a fejlámpa. És tulajdonképpen meg is értem és nem hibáztatom**,…..
isolde Cruel, cruel, cruel summer 2013.08.07 11:34:09
Megőrülök, komolyan: akárhányszor megnézem az időképet, tovább tart a hőség és magasabb napi hőmérsékletekkel jár, mint az előző alkalommal...
NYulacs 2013.08.08 16:03:15
@emoke.n: hát igen, régen a gáz is jobb volt......

nem tudom, ki emlékszik a júniusi rinyahegyekre a "zokniban, pizsamában, paplan alatt alszom" a 15 fokok miatt...... annyira tudok röhögni a hülye magyar embereken, amikor van 3 nap hűvös és elkezdenek azonnal az "idén sosemlátott hideg nyarunk lesz"-típusú ökörségeket keringtetni tumblin, facebookon, blogokon. Aztán meg ha jön pár nap kánikula, akkor jönnek a klímaváltozással meg a "régen minden jobb volt" dumával.
A '80-as években voltam gyerek, és egy dunántúli faluban töltöttem a nyarakat; emlékszem, amikor Apuval a kisboltban üveges körte- meg birsalmaleveket vettünk és azon éltünk napokig, mert olyan hőség volt, hogy enni sem bírtunk. Voltak régen is kánikulai napok, és 40 fok is.
NYulacs 2013.08.12 16:42:18
@aa/szvszl: oké, mégegyszer ideírom, hátha most azt olvasol, AMIT írtam, nem amit te gondolsz mögé: "amikor van 3 nap hűvös és elkezdenek azonnal az "idén sosemlátott hideg nyarunk lesz"-típusú ökörségeket keringtetni TUMBLIN, FACEBBOKON, BLOGOKON." ezek mind magyarok, akik erről és ÍGY rinyálnak, a német, amerikai, törötk ismerőseim érdekes módon nem rinyálnak miatta. az angolok máés lapra tartozik, AZÉRT az időjárásért én is folyton rinyálnék.
NYulacs 2013.08.12 16:42:21
@aa/szvszl: azért fontos, hogy dunántúli, mert egy dél-alföldi faluban a nyarak nyilván keményebbek, DE a Dunántúlon is volt kánikula, amiben ugyanúgy alig merészkedtünk ki, mint most.
És amire fel akartam hívni a figyelmet, de szövegértésből még csiszolódj kissé, az az, hogy a "megszépítő messzeséged" egy általános, torzító hatással bíró jelenség (lásd gyermekkorunkban a tél tél volt, a nyár meg nyár, és bezzeg a mi időnkben és hasonló nosztalgikus nyavalygások). Senki nem beszélt arról, hogy rendben van a nyár átlagban, ha júniusban 15 fok van, aztán pedig augusztusban 40.
Nem értem, miért támadsz, nem hinném, hogy azt írtam volna, hogy én egyedül szenvedtem a lövészárokban, ti pedig ki sem dugtátok az orrotokat. Amúgy olvass a klímváltozásnak utána, ez is legalább annyira megosztja a tudódsokat, mint más, megdönthetetlennek hitt elméletek (nem a klímaváltozás ténye, hanem az, hogy ez természetes része-e a Föld életének vagy az emberi tekényeség beavatkozásának következménye).

mindig kemény az élet, ez nem korszakfüggő, csak az változik, melyik társadalmi rétegnek, nemnek, korosztálynak kedvezőbb és kedvezőtlenebb.

peace.
marsbéli krónikák 2013.07.08 15:10:13
Ma a sétából hazafelé jövet beugrottunk a lottózóba, adjunk egy esélyt a szerencsénknek. Elől talpalt a nagyobbik, én mögötte a babakocsival. Alig értünk be, már szólt is ránk az eladó, hogy ki kell mennünk, mert 18 éven aluli nem tartózkodhat Nemzeti Dohányboltban.*…..
Édes élet. Nagyjából ennyire vágyom. Ami nem egy nagy dolog, hiszen a föld lakosságának cirka egésze erre vár. Rövidtávon mondjuk annak is örülök majd, ha végre viszontláthatom a lányom. Őt ugyanis öt napja elrabolta a nagyikommandó. Ilyen pedig még sosem történt vele,…..
Legutóbbi bejegyzésem a visszatérő migrénem legfrissebb kiadásáról szólt, ami ugye a felső végemet érintette, az elmúlt két napban azonban inkább a másik irányból érkeztek aggasztó jelek. A migrénem egy napig tartott, de a szervezetem már másnaptól gondoskodott róla, hogy…..
NYulacs 2013.05.06 13:58:26
NYulacs 2013.05.06 14:39:59
@Altezza: Örülök, hogy örülsz. Csendesen szemléltem, nem kell mindig pofázni :D
Kevés olyan visszatérő dolog van az életemben, amelynek emlékszem az első alkalmára. A memóriám igencsak furcsán működik, így látszólag fontos dolgokat képes nyom nélkül eltüntetni a fejemből, míg totálisan jelentéktelen dolgokat is képes akár húsz éves távlatból is…..
NYulacs 2013.05.06 14:23:31
@Altezza:
Ha megfigyeled, akkor az irányítható részét már ki tudod bekkelni (nyilván nem az időjárást, kedves nejed biztosan nézne, amikor reggel csomagolod a kisbőröndöt, hogy "ma melegfront lesz az előrejelzés szerint, úgyhogy elugrom a bahamákra :D; pl megpróbálod a stresszt minimalizálni illetve nap végén valamivel - lehetőleg élvezetet okozó tevékenységgel :P - levezetni, vagy ha melegfront van, akkor tovább alszol aznap, hogy legalább ne legyél kialvatlan)
Na nem mondom, hogy ez egyszer is sikerült nekem :) de hátha másnak megy.
Nem igazán volt napirenden, hogy ismét írok, de két napja sikerült eltévednem egy csodálatos honlapra, ahol megtudhattam, hogy évtizedek óta feleslegesen költenek milliárdokat rákkutatásra a különféle intézmények: a megoldás már rég megvan. Kicsit ugyan elbizonytalanít az…..
Állítólag kreatív ember vagyok, legalábbis a nálam is ügyetlenebbek ezt állítják. Akárhogy is, egyre biztosabban látszik, hogy szükségem lesz a vélt vagy valós kreativitásomra, mert egyre több dolog vár feltalálásra. Elsőként itt van mindjárt egy olyan WC ülőke…..
Az elmúlt hetekben egyre többször gondoltam arra, hogy lassan befejezem ennek a naplónak az írását, mondván, lassan nem lesz annyi napi esemény, amiről írhatnék. Nos, a szervezetem gondoskodott róla, hogy ne maradjanak új történetek nélkül az olvasók. Véget ért a hosszú…..
Kezd ürülni a szervezetemből a belé töltött veszélyes hulladék, így szépen lassan visszaköltözik a helyére a korábbi lakó, azaz saját magam. Jó újra otthon! Nyilván messze még a költözés vége, de a nagyobb bútorok már a helyükre kerültek. Lassan jöhetnek a kisebb…..