Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kuf

101 bejegyzést írt és 141 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Checkpoint indulása óta igyekeztünk a kerek számú adásokról élő felvétellel megemlékezni. Így zajlott le a 100. adás, aztán a 150., a 200. és a 250., és egy live-ot akkor is csináltunk, amikor külföldre költöztem. Aztán jött a Covid, és teljesen lehetetlenné tette, hogy a 300. vagy akár a 350.…..
kuf 2022.12.29 19:53:35
Jó volt nosztalgiázni egyet a táborokról, cserébe publikus lett a '93-as parádi GURU tábor egy közel 3 órás VHS relikviája, köszönet Jocónak a felvételekért ;)

www.youtube.com/watch?v=q1EeddSJFhI

Amint időm engedi, felrakom az összes GURU/PCGURU tábor képet vmi felhős tárhelyre, 1993-tól kb 2004-ig.

Nagyon nehéz project volt a táborhely választás, ha csak 2 dolgot említek.. pl kellett elég "amper", egy átlagos táborhelyen adott épületnek, körletnek jó, ha volt egy 10A-s megszakítója, de a legfontosabb,h olyan helyet kellett keresni, ahol nem kellett megelőlegezni 500-700e Ft-ot hónapokkal, fél évvel korábban. Ezért vált be Alsóörs, itt csak miattunk húzták be az ISDN2-t, cserélték ki a kismegszakítokat 16A-ra és a jó öreg Hamvai gondok úr nem kért előleget.. :D Abban az 7-10 napban minden napra jutott valami story, a külföldi Vogel látogatók leitatása az alsóörsi kiskocsmában, Uhrin Benedek koncert, de Brazilék is tudnának mesélni a '95-ös nagyvisnyói kocsma kiszárításáról :) Sajnálom,h nem mentem el erre az adásra..csodás korban éltünk barátaim!
Folytatjuk a magyar videojátékos szaksajtót feldolgozó sorozatunkat, ezúttal egy elég nagy falattal, a Guruval. A lap ugye a legnagyobb túlélő a magyar piacon, 1990-ben indult lemezújságként, 1992-ben lett papírmagazin, aztán felvette a PC előnevet, és még ma is létezik PC Guru néven egy gémerlap,…..
Amikor a MasterCard megnyitotta a reptéri burzsujváró kapuit a fapados horda előtt - vagyis nemcsak a prémiumkártyásokat, hanem a mezítlábas Wizz hitelkártyásokat is beengedték - várható volt, hogy nem kis számban tűnnek majd fel az ingyen kajára és vodkára éhező, szomjazó ócsójánosok.  Íme hogyan…..
Már nem csak a prémium Mastercard-bankkártyával rendelkezők mehetnek be a budapesti reptér indulási oldalán található, szem-szájnak ingere váróba, hanem a Wizz-hitelkártya tulajdonosok is. Habzsi-dőzsi a bádogkarám előtt, egyszerre menő és morbid. Majdnem az lett a poszt címe, hogy ingyen…..
Régóta rá vagyok kattanva az RC autókra. Sajnos amikor az életkorom indokolta volna, akkor még egy normális készlet bőven 70-80 ezer forint magasságában mozgott, nekem pedig már volt egy drága agybajom, így a téma parkoló pályára került. Persze továbbra is foglalkoztatott,…..
Ahogy az oldal indulásakor beharangoztam, lesz egy olyan rovatunk, amiben letűnt korok letűnt vendéglátóhelyeit mutatjuk be képekkel, történetekkel, pletykákkal, lehetőleg minél színesebben. Igaz ebből a turisták, Vácon vendégeskedők konkrétan nem profitálnak, de mindenképpen…..
kuf 2017.07.24 21:12:13
@György Werner: Kedves György,

Köszönöm kedves szavait, engem biztosan nem hívott fel a cikkel kapcsolatban 2 éve, lévén 3 éve hozzá sem nyúltam a bloghoz, illetve a számomat sem valószínű,hogy tudja. Ugyanakkor a blogon szereplő emailcímből, illetve a cikkeken látszódó kommentjeimből ha szeretett volna, megtalál.

Egy hét éves bejegyzésről beszélünk,visszaolvastam, de a véleményemet tartom, most sem változott. A Kemény Déneses kezdeti időszakban jártam ott néhányszor és kajáltam is, rendben volt a hely. Illetve a bezárás előtt voltam még párszor, de tényleg pornó ment a tv-n és a biztonsági csapat és/vagy törzsvendégek sem voltak szívderítőek.

Jó néhány évvel később egy alkalomra kibéreltem Önöktől a már üres helyszínt, előzetesen bejártuk Önnel a helyet, megmutatott néhány dolgot, megírtuk a bérleti szerződést. A buli napján reggeltől kb délután 2ig hárman takarítottunk, jómagam a mosdókat dolgoztam meg domestossal. Az egyik fajansz konkrétan le volt hányva,ezt a kaució visszakérésekor említettem is Önnek. Az emeleti szinten a világos járólap több nm2-en fekete/szürke volt és ragadt, ezt is jóideig sikáltuk, hasonlóan a pulttal, fenti hűtővel és asztalokkal, de összességében mégis azt mondom,hogy maga az esemény jól sikerült! Maga a hely és a bérleti lehetőség is unikális a városban, amit nagyon jó dolognak tartok!

Gondolom és remélem,hogy azóta havi 1 jelleggel alkalmaznak egy takarítót, aki rendberakja a helyet, mert ahogy látom, hálisten gyakoriak a rendezvények.

További szép napot kívánok!
TComment A zöld Merga titka 2012.07.15 10:32:00
Ha úgy vesszük, negyven éve ismerem ezt az autót. És most már az enyém. De ez még semmi, van egy ok, ami miatt végtelenül sokat jelent nekem. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
IDDQD Checkpoint 3x01: Az Xbox 2017.01.29 22:58:44
Teljes fordulatszámra kapcsoltunk idén a podcastünkkel, az év eleji pihi után megvolt az első Mini és most itt az első vendéges adás. A sok régmúltba tekintés után most a közelebbi múltat idéztük fel, konkrétan a 2001-ben debütált Xboxot, illetve sikeres folytatását, az Xbox 360-at. Lehetne azon…..
Egész népszerű lett videojátékos podcastünk; az elején még ezer hallgatásnak is nagyon tudtunk örülni, de most például az esportos adás már 3500 fölött jár (plusz iTunes). Ezt nagyon köszönjük, viszont elég vegyes visszajelzések jönnek azt illetően, hogy milyenek legyenek az…..
kuf 2015.12.06 21:16:26
A '98-as pcguru CIH virusrol egy tokeletes korlenyomat.. :)

www.antivirus.hu/virved/index.php?CN=60.15.3.5.1&CIE=0

A cikkben jelzett Sancza, Melo Sanyi baratom, mar el is feledtem ezt a levelét..:) Az ujsag kozvetlen a Soltvadkerti guru tabor elott jott ki, volt is lent kisebb feszultseg. Ugyanitt füstölték el, ha jól emlékszem, Laayosh vagy talán pont Chris pioneer hangfalait is? ;P
Ha drón, akkor hadviselés. A többség számára legalábbis a katonai célokra alkalmazott, pilóta nélküli gépek ugranak be, pedig a békésebb felhasználás sem áll tőlük távol. Például itt a Hexakopter, a sokat sejtető MikroKopter nevű cégtől, ami egy GoPrót cipel…..
Február utolsó napjaiban, egy hihetetlen technikás bejelentésre lettem figyelmes az Eszterházy kávézó facebook oldalán  , miszerint felújítás miatt szűk 2 hétre bezárnak! Szinte egyszerre szisszent fel a dunaparti keménymag, a kutyasétáltatóktól kezdve, a reggeli…..
Vannak jóhírekről szóló cikkek is, de írni kell a szomorúbb dolgokról is. Persze minden vég egy kezdet is egyben, aztán majd meglátjuk, hogy lesz e olyan lelkes harcos, aki fantáziát lát egy bezárt, megszűnt helyben. 3 és fél éve írtam a Volt egyszer egy ... Laguna étterem…..
A jó szerszám sokba kerül, a tisztességes szerelőnek fizetni kell, de a kretén ötletek ingyenesek. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja. Az adás direktlinkje. ..
Január - februárban és úgy általában az év elején a "fű se nő", hálisten ez nem igaz kis városunkra! Dolgoznak az apró kis ember-motorok, csodával határos módon nyílogatnak a tavaszi virágok, hajtások és néhány vendéglátóhely is! Ezen kívül nagyon sok program készül…..
Cikkünk nagy port vert fel, ideje egy kicsit csillapítani a kedélyeket és eloszlatni egy-két tévhitet. És telefonáltunk is! Az Égéstér 104. adásának kommentposztja.Itt a direktlink a letöltéshez, ha netán kéne...
Hatodik éve kerül megrendezésre Vác főterén a Forraltbor főző verseny, amely rendezvényt a Curia borház álmodott meg és bonyolít le nekünk Váciaknak és az rendezvény hírére idelátogató vendégeknek! Sok újdonságot nem is tudnék írni, ha a korábbi cikkeket…..
Az Égéstér 97. adásának kommentposztja.Itt a direktlink a letöltéshez, ha netán kéne...
Változás!!! A ma csütörtöki nyitás technikai okok miatt elmarad, péntek délutántól viszont már tényleg látogatható az intézmény!! Facebook eseményoldal itt ni. Rég volt már ennyire mediterrán októberünk, novemberünk és ha így folytatódik, pár év múlva sangriát…..
Naiv vagyok, tény, de nemhittem volna, hogy valakinek van pofája ellopni a Mária Terézia Művészbejáró hangulatos kis sparheltjét néhány hete, az Eszterházy utcából. Kicsit utánnanézve, használtan 20-45e Ft körül mennek a hasonló portékák a használtpiacon, de azért megnéztem…..
Pontosan 1 hét múlva,  november 15.-én nyit a Püspökfalat, egy bisztró a főtéren. A helyszín a megboldogult Messina étterem, a beltér jelentősen átpofozva és ami igazi csavar, kap egy kis udvarszerűséget is, a ház kapualjában! A belső igazán ízlésesre sikerült, a pult…..
Judit barátunk a Curiából már augusztus végén mondogatta, hogy ne t.köljünk, menjünk le a Szekszárdi Szüreti Napokra, szerveződik egy Curiás-csapatos busz, nagy buli, nagy borok, ott a helyünk! Akkor még közbejöttek programok erre a szombatra, de végülis az indulás előtti…..
61 csapattal, csapatonként minimum 4-5 fővel számolva ~350 kiskuktával és hihetetlen látogatottsággal lezajlott a IX. Váci lecsófesztivál! Árvay Zsolti (Halászkert) barátommal együttműködve pontoztunk, már az elején egyértelmű volt,hogy egyszerűbb, ha 1 papírra dolgozzuk fel…..
Szűk egy hét és az önjelölt szakácsok kilencedszer lepik el a főteret, egészen pontosan a Széchenyi utcai Hatvani kapuig bezáródó területet. Kell is a hely, jelenleg nagyjából 40 nevező jelentkezett, de ahogy hallottam, naponta jelentkeznek újabb csapatok. A Vendégvárók Váci…..
Szeretem Vácot! A hibáival együtt. Lehet, hogy nincs szállodánk, nincs melegvizes fürdőnk, pedig mindkettő lehetne. Van viszont egy Fónagy "városmotorja" Pistánk, általa pedig egy Borutcánk augusztus minden péntekén (és talán szeptemberben is..)! Kicsit elkéstem a bejegyzéssel,…..