Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PWD

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mától számítva már csak két hét van hátra a hivatalos kampány utolsó napjáig, hiszen április 10-én, szombaton elvileg már csend honol majd a magyar politikában. S bár a nyitott kérdések száma az elmúlt napokban nem változott, engem egyre jobban a választások utáni helyzet…..
Kivételesen semmit nem kell tennünk ahhoz, hogy okosabbak legyünk, csak várni: mához három hétre sokkal többet tudunk majd a magyar politika jövőjéről. A parlamenti választás legfontosabb kérdései április 11-én eldőlnek: (1) kiderül, hogy van-e esélye a Fidesznek a kétharmadra,…..
Nem lehet azt állítani, hogy ezen a blogon ne foglalkoztunk volna eleget az MDF helyzetével. Január 12-én, amikor kiderült, hogy igaz a sokáig tagadott hír: az MDF valóban az SZDSZ-szel tárgyal, a következőt írtam: „Mi szüksége van az MDF-nek Retkes Attilára? Miért kell…..
PWD 2010.03.08 20:44:11
@bölcsész87: Szerintem ha az MDF-nek sikerül BP-en listát állítani akkor sincs esélye. Legfeljebb néhány elvakult liberálbolsevik adja rájuk a voksát. Az LMP viszont profitálhat ebből a kutyakomédiából. Ha a fővárosban listát állítanak nemigen szükséges nekik a 20 területi lista. Sztem 10-12 területi listával is bejuthatnak, ha Pest megyében sikerül állítaniuk, ugyanis szavazóbázisuk 90%-ban a fővárosban és környező településein található. De ha így sem sikerülne elérni az 5%-ot akkor sem sokkal maradnak le, ami ne kevés állami támogatás. Így 4 év múlva akár egy jól felépített pártként a maszop helyébe lépve átütő sikert is arathatnak.
PWD 2010.03.08 21:06:07
@bölcsész87: Nem muszáj 20 területi lista az LMP-nek. Elég lenne a fővárosban és környékén listát állítaniuk. Csak a Fővárosban több mint 200 ezer liberális van. Ez akár elég lehetne.
Előre szólok, ennek a bejegyzésnek csak áttételesen lesz köze a politikai elemzéshez. Akit tehát csak az érdekel, véletlenül se olvasson tovább, hiszen nincs rosszabb, mint a csalódott olvasó.Vallomással kezdem: a televíziós szereplések közül a választási műsorokat szeretem a…..
A Népszabadság értesülései szerint Bozóki András, Cserhalmi György, Elek István, Fleck Zoltán, Hankiss Elemér, Lovasi András, Novák Péter és Szabó Győző is szerepel majd az LMP országos listáján, méghozzá a szimbolikus-támogató részben, azaz nem befutó(nak gondolt)…..
PWD 2010.02.25 21:43:43
@szorokin: Így van. Volt szerencsém belülről látni a Jobbik erősödését és leginkább a torgyán féle fkgp-hez tudnám hasonlítani. A jobbiknak csak a szája nagy, de egy kommunista marxista gazdaságpolitikát képvisel ami eleve hiteltelenné teszi. Ha a következő kormány hatásosan kezeli a cigányproblémát, csökken a bűnözés ill. tesz néhány gesztust a radikális szavazóinak, úgy a Jobbik sorsa megpecsételődött.
PWD 2010.02.25 22:22:35
@Lucilius: Abban egyetértünk, hogy a cigánybűnözés ill. általában a katasztrófális közbiztonság jelenti a Jobbik fő mozgatóerejét. Az egész kampányuk erre épül nem mellesleg rendkívül hatásosan. Még azt is megkockáztatom, hogy a csendőrség megoldást jelentene a cigánybűnözésre. De a gazdaság rendbetételéről fogalmuk sincs. Nincsennek jól képzett közgazdász tanácsadóik. Magyarországnak jelenleg erre lenne a legnagyobb szüksége.
PWD 2010.02.25 22:41:10
@TheElf: Problémát jelent a cigányok által elkövetett büncselekmények egyra nagyobb száma ill. hogy egyre több és egyre kegyetlenebb erőszakos bűncselekményeket követnek el. Problémát jelent, a munkanélküliség ill. hogy sokan közülük nem is akarnak dolgozni. Ezt jól tükrözi a nemrég kirobbant eset egy faluban, ahol a segélyből élő cigány abból csinált botrányt, hogy nem felvágva kapta a tüzifát.
Többen felvetették a hozzászólásokban, hogy a voksolás előtt nem lenne haszontalan a választási rendszerrel is foglalkozni. Úgy tervezem, hogy – amikor nincs éppen érdekesebb téma - több bejegyzésben tekintem át a legfontosabb kérdéseket: először a rendszer általános…..
PWD 2010.02.24 09:04:21
@is: Az idén két dologra szavazhatunk. Jobbikkal kormányozzon a Fidesz, vagy nélküle.
PWD 2010.02.24 09:30:46
@simonmondja.: Orbán keményen támadja a Jobbik politikáját, hisz rá jeleni a legnagyobb veszélyt. Bajnai búcsúbeszédében szintén kitért a Jobbikra. Valahogy úgy fogalmazott, hogy Mesterházi és Orbán hazafi és demokrata a Jobbik meg szörnyként verdesi a parlament ajtaját.
PWD 2010.02.24 14:47:19
@tothh: Gratulálok az oldaladhoz. Várom a folytatást. :)
A miniszterelnök tegnapi parlamenti búcsúbeszéde kapcsán a leggyakrabban felmerülő kérdés Bajnai Gordon további karrierjére vonatkozik. Sokan már az MSZP következő miniszterelnök-jelöltjeként látják, mások biztosra veszik, hogy jövőre ő lehet a baloldal közös…..
Eltelt egy újabb hét az ajánlószelvények összegyűjtésére rendelkezésre álló időből, s bár még négy hétig vadászhatnak a jelöltek, a korábbi bejegyzés folytatásaként talán nem érdektelen ránézni már a hivatalos adatokra is:  …..
PWD 2010.02.20 08:31:09
@Pzkpfw: Ha valaki leadja, akkor azt ellenőrzik, és csak utánna veszik nyilvántartásba.
Sejtettem, hogy előbb-utóbb az MDF-fel kapcsolatban valamit már el kell találnom. Miután az utóbbi időben többször tévedtem az előrejelzésben, hiszen a párt 2004 óta rendre átbillent a küszöb felett, ezúttal a szokásosnál is óvatosabbnak kellett volna lennem. Ennek ellenére egy…..
PWD 2010.02.17 21:05:13
@zenebono: Sztem a Fidesznek lenne jobb ha egy 10-15 fős emdéef frakció is lenne, mert ha nincs meg a 2/3 könnyeb belőlük megvásárolni néhány szavazatot mint a maszopból.
Tölgyessy Péter a minap találóan háromfordulós választásról beszélt, amelynek első fordulója már javában zajlik: ez ugyanis nem más, mint az ajánlószelvények gyűjtése. Egy korábbi bejegyzésben ennek kapcsán formális és valódi feltételekről írtam, azt állítva, hogy…..
PWD 2010.02.16 16:45:35
@radala: Szerintem az egész BKV ügy az MSZP-SZDSZ(MDF) harca miatt robbant ki. A Demszky-Retkes vonalnak nagyon feszültté vált a viszonya az MSZP-vel. Nem hiszem hogy a FIDESZ-nek ehhez bármi köze lenne. Ők mást sem csinálnak, csak finoman felszínen tartják az ügyet remélve, hogy ez szavazatokat hozhat.
Bizonyára - velem együtt - sokakat meglep, hogy most már napok óta tartósan a Jobbik vezeti ennek a blognak a szavazását. Több ezer voks érkezett, s bár természetesen egy ilyen szavazás nem lehet reprezentatív, és közismert az is, hogy a Jobbik nagyon erős (felülreprezentált) az…..
PWD 2010.02.15 17:46:56
@hoplita: Az kevés, ha lőfegyvert tarthat az ember önvédelmi célból. Az is szükséges, hogy saját magát ill. tulajdonát törvényesen megvédje.
PWD 2010.02.15 20:30:19
@groggil: Rossz hasonlat. Helyesen:
Ha francia tejet veszek a magyar gazda tönkremegy, de ha magyar tejet veszek a francia azért nem megy tönkre, mert a francia francia tejet vesz.
Nyugateurópa legtöbb országában a lakosság saját nemzetének termékeit preferálja még akkor is ha esetleg drágább. Ez a saját tapasztalatom