Regisztráció Blogot indítok
Adatok
thnita

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Volt már egy kis időm nézegetni a tegnapi eredményeket, az országos listára került töredékszavazatokat és különösen annak az 57 egyéni választókerületnek a helyzetét, ahol még folytatódik a küzdelem (ezekről később részletesen írok majd). Ezek alapján nekem úgy tűnik,…..
Egyre többet lehet hallani arról, hogy 2010 áprilisában új időszámítás kezdődik a magyar politikában: nem csupán a kormányváltás miatt, hanem a pártrendszer átalakulása okán is. Magam is írtam már többször erről, például ebben a bejegyzésben, hiszen a tavalyi év egyre…..
Tegnap délután óta tudni lehet, hogy hat pártnak (Fidesz, MSZP, Jobbik, MDF, LMP, Civil Mozgalom) lehet idén országos listája. Seres Mária pártja ugyan még nem rendelkezik hét elfogadott területi listával, de annyi jelöltje adta le az ajánlószelvényt, hogy akár kilenc megyében is…..
Két - ezen a blogon már korábban részletesen tárgyalt - ügyben is érdekes mondatok hangzottak el a mai napon. Mindkettő slágertémát érintett: valóban visszalép-e az MSZP a Fidesz javára, illetve tényleg olyan rosszak-e az MDF kilátásai a jelöltállítási folyamatban?Mesterházy…..
thnita 2010.03.04 00:18:56
@br: Nos én bele merek nézni a tükörbe, nem tudom, hogy az mdf újrahasznosított politikusai hogy vannak ezzel, de én vállalom ezt a véleményemet róluk...
thnita 2010.03.04 00:42:56
@kopogtató: én is, de én is magamból indulok ki és a többség allítólag nem így dönti el...
A miniszterelnök tegnapi parlamenti búcsúbeszéde kapcsán a leggyakrabban felmerülő kérdés Bajnai Gordon további karrierjére vonatkozik. Sokan már az MSZP következő miniszterelnök-jelöltjeként látják, mások biztosra veszik, hogy jövőre ő lehet a baloldal közös…..
Szombat délután óta próbálok valamit írni az MSZP kampánynyitójáról. Pedig készültem: megnéztem a beszédeket, szorgalmasan elolvastam a programot, aztán vasárnap a Naplóban bepillantást kaptam a Mesterházy-család életébe, s végül a pártelnök érveit is meghallgattam a…..
thnita 2010.02.22 18:16:51
@snq: Ha már így kérded, igen nekem úgy rémlik 2006-ban hitelesebbek voltak mint most. mondjuk a mostaninál nem nehéz...
hogy a 2/3 meglesz-e azt nem tudom, nem vagyok én jós :-), de azért a győzelem az szinte biztosra vehető...
azt gondolom, hogy tanultak annyit, hogy ne vegyék biztosra teljesen és ha nem hibázak egy oltárit (pl:Mikolát és tsait távol tartják a mikrofontól, mondjuk Kövért se ártana..)akkor a győzelemhez nem férhet késég.
Sejtettem, hogy előbb-utóbb az MDF-fel kapcsolatban valamit már el kell találnom. Miután az utóbbi időben többször tévedtem az előrejelzésben, hiszen a párt 2004 óta rendre átbillent a küszöb felett, ezúttal a szokásosnál is óvatosabbnak kellett volna lennem. Ennek ellenére egy…..
thnita 2010.02.18 09:11:30
@Idet: én is ezen gondolkodtam :-) sztem egy kicsit túl lett komplikálva a választási rendszerünk. miért kell már az elindulást ennyire megbonyolítani, ráadásul egy olyan elemmel ami egy csomó visszaélésre ad lehetőséget,hiszen úgyis a szavazás során dől el a lényeg.