Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Furore Carcosa

0 bejegyzést írt és 534 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Momentum nagyot nyerhet a hétfőn kezdődő népszavazási aláírásgyűjtésen akkor is, ha esetleg nem jön össze a 200 ezer érvényes aláírás -- és nem csak az adatbázisának bővítését. A mai állás szerint világos, hogy a baloldali ellenzék nem fog segíteni a Momentumnak a kampányban, inkább érdeke…..
Furore Carcosa 2017.11.17 11:38:15
@TGabo: Merőben pragmatikus szemszögből nézve: az a fajta hisztérikus rettegés, amit itt a kommentszekcióban előadsz, nehezen vagy sehogy sem konvertálható tényleges voksokra. A „fogjál össze velem, különben elvágják a torkod!” felszólítást ugyanis mind a választópolgár, mind a potenciális politikai szövetséges hajlamos zsarolásnak értelmezni.

Válasszal ne fáradj, apokaliptikus igehirdetőkkel nem szállok vitába; további tartalmas, semmire sem vezető sivalkodást!
L. Ron Hubbard élete igen kalandos és fordulatos volt. A szcientológia alapítója tudott élni. És élt is. Többet, mint amennyit a szcientológusok képesek lennének megérteni és befogadni – legalábbis az egyház menedzsmentje szerint...
Furore Carcosa 2017.11.08 04:40:40
„…Másik példa a híres sci-fi író Heinlein-nel folytatott levelezése, amelyekben utalt akkori feleségére, Sara-ra, de ezeket persze kivágták, viszont büszkén leközölték, hogy LRH kapcsolatban állt a híres íróval.”

Naná, hogy kapcsolatban állt vele, hiszen a pulp-SF aranykorának a vezető szerzőgárdája egy aránylag szűk körű informális közösség volt, ahol Hubbardnak legalább akkora neve és tekintélye volt, mint Heinleinnek. A dianetika zászlóbontása is az Astounding Science Fiction magazinban történt, az 1950 májusi számban; az első prominens hirdetői ebből a közösségből kerültek ki. Ilyen volt mindenekelőtt John W. Campbell, az ASF szerkesztője, a modern SF atyja, Heinlein és Hubbard irodalmi pályájának elindítója; de a profi SF-szerzők közül is sokan, Van Vogt, James Blish, Katherine MacLean és mások. Az első dianetika-kézikönyv szakmai hiteléért kezeskedő orvos, Dr. Joseph Winter is SF-író volt. Persze szép számmal akadtak olyan SF-szerzők is, akik kezdettől fogva hülyeségnek tartották az egészet, felszólaltak a propagálása ellene és vitriolos hangvételű szatírákat írtak róla (Fritz Leiber, Lester del Rey, Alfred Bester).

„…Hubbard nagy mesemondó volt, prolifikus ponyvaregény író.”

Tényleg nagy mesemondó volt, de nem ponyvaregényeket írt, hanem novellákat és folytatásos elbeszéléseket a füzetes pulp-magazinokba, amiket csak jóval később publikáltak könyv formában, és általában kicsit ki kellett bővíteni őket, hogy elérjék a regényterjedelmet. Abban az időszakban, amire az ő írói munkássága esik (most nem a kései visszatérésére gondolok), a könyvkiadók még egyáltalán nem érdeklődtek a SF iránt; a zsáner publikációs terepe a magazin volt, a jellegzetes műfaja pedig a novella.

„…a tehetségtelen gyökér scifiíró...”

Baromira nem volt tehetségtelen. A fantasy zsánerében több olyan klasszikus és mű fűződik a nevéhez, mint a Fear vagy a Typewriter in the Sky; ami pedig a SF-t illeti, a R. Lafayette álnéven írt űrkolonizációs ciklusa időtállóbb és modernebb a komplett Heinlein-korpusznál, mert vele ellentétben nem tesz benne egyenlőségjelet a technológiai fejlődés és a progresszió közé – sőt, magának a progressziónak a fogalmi érvényességét is megkérdőjelezi.

Hogy gyökér mennyire volt, az nézőpont kérdése. Én a XX. század legnagyobb kaliberű szélhámosának tartom őt, aki elképesztő mennyiségű embert tudott elbolondítani és kihasználni a saját személyes érvényesülése érdekében, egy olyan általa kidolgozott ideológia segítségével, amiben ő maga soha nem hitt egy percig sem. Szóval sok minden volt, de pitiáner alak biztosan nem; bizony hogy kalapot kell emelni a teljesítménye előtt. Persze az egész dianetikának-szcientológiának csak az volt a lényege, hogy ő, Hubbard minél jobban élvezze az életet; következésképpen a halála után értelmét vesztette és egyfajta önjáró gólemmé vált. Az örökösei között egyetlen olyan nagystílű és karizmatikus pernahajder sincsen, amilyen ő volt, a szcientológia egyháza akolmelegre vágyó birkák gyülekezete, a kolompot piti kis csirkefogók rázzák.

Mindennek azonban semmi köze ahhoz, hogy L. Ron Hubbard kibaszott jó SF-fantasy író volt. Ne keverjük a szezont a fazonnal.
1. Rég nem gyalázta így meg 56 emlékét regnáló kormány Bár a tíz évvel ezelőtti zavargások szakszerűtlen és brutális kezelése eddig elsőséget élvezett ezen a téren, azt hiszem most sikerült überelni. kép innen Miután már uniós tagállamként önként és dalolva visszatértek az orosz befolyás…..
Furore Carcosa 2016.10.25 09:34:46
@Tibi !: „Simán el lehetett volna képzelni egy olyan forgatókönyvet, hogy jópáran beszivárognak a fideszes pártrendezvényre, elkezdenek sípolni, aztán amikor pár fideszes elkezdi őket verni, a tömeg áttöri a kordont és szétszórja a fideszeseket.”

Milyen tömeg?

„Talán még az orbánt is meg lehetett volna kergetni. Csak pár beavatott kell akik mozgatják a tömeget.”

Ó, a szervezett baloldali forradalmár élcsapat. Ez valahonnan ismerős.
Gondolkodj és élj szabadon 2016.10.19 05:11:42
1956 októberi forradalom. Pesti srácok. Hősök, akik értünk mindannyiunkért ontották vérüket. Ez ma a közmegegyezés, a nemzeti minimum jobboldaltól baloldalig és baloldaltól jobboldalig. Aki nem így gondolja az minimum hazaáruló. Még a Fidesz is erősen nyomatja (természetesen közpénz-milliárdokból)…..
Furore Carcosa 2016.10.19 16:48:58
@élhetetlen: „Egyébként annyira ostoba vagyok, hogy azt sem értem, mikor a beazonosíthatatlan rendőrökről pampognak. A rendőrt lehessen beazonosítani, netán a családját is megtalálni?”

Igazad van, tényleg ostoba vagy. A rendőrnek azonosítószáma van, és ha intézkedés közben valaki kéri, ezzel köteles azonosítani magát. Mégpedig azért, hogy ha később kétségek merülnek föl az intézkedés törvényessége felől, akkor ezt jogi úton számon lehessen kérni: a fölöttesei az azonosítószám és a hatósági adminisztráció alapján állapítják meg, hogy a vitatott esetben konkrétan ki intézkedett. Önmagában az azonosítószám nem alkalmas arra, hogy bemondás után bárki belője az intézkedő közeg személyi adatait, vagy pláne megtalálja a családját. Ez egyébként egy kifejezetten _liberális_ elv átültetése a gyakorlatba, része a fékek és ellensúlyok oly gyakran emlegetett rendszerének: garancia a hatósági visszaélések ellen.
Vendégszerzőnk, Csizmadia Ervin, a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatójának írása   A demokratikus illegalitásról − miért ne szabaduljon el Django? Sokáig azt hittük: a demokráciában minden nyilvános, azaz a demokrácia attól jobb rendszer, mint a többi, hogy transzparens. Ennél nagyobb…..
Tengermély tisztelettel és szeretettel üdvözlök minden kedves olvasót és kiscicát! Roppant nagy izgalmakra tessen készülni, mert bezony ez volt az adások adása, a valósgshow-epizódok etalonja, a tévés kontentgyártás csimborasszója. Annál is inkább, hogy Fördős Zénó nagymenő vidéki vállalkozónak…..
Furore Carcosa 2016.04.30 20:02:40
@csincsilla72: "Akkor csak a malackák és Törner úszhatja meg. "
Egyébként a végjátékban tényleg ez lesz az ésszerű túlélőtaktika. A jószágállomány radikális ritkítása egyszerre tölti meg a gyomrot és csökkenti a munkaterhet. Olyan ötfős osztálylétszám körül én nekifognék a vérengzésnek: előbb a kecskék, utána a nyulak, végül a tyúkok (hadd tojjanak addig). Bár meglehet, hogy a közönségszavazós fázisban ez mínusz pont lesz a széplelkeknél.
Furore Carcosa 2016.04.30 20:41:34
@csincsilla72: „Mintha ti mondtátok volna, hogy Heni nem olyan ám, túltolja, direkt rájátszik, ez a stratégiája. No, hát itt nyalt vissza a fagyi és nem kicsit. Mert a stratégia nem jött be.”
Szerintem idegileg megcsúszott az utolsó héten, de nem annyira durván, mint később sokan mások. A folytonos üvöltözéseket Norbival meg Sanyával nagyon untam, semmi értelmük nem volt, csak tépázták a veszekedők idegezetét, Heniét alighanem jobban, mint a pasikét. Korábban Vadember Attist sokkal elegánsabban és hatékonyabban kezelte, azokból a csörtékből ő jött ki győztesen, itt ez már nem sikerült neki. Persze a csatorna a trash-vonalra a hajt, a vágás ennek megfelelően tendenciózus, minden adásba fárasztóan sok balhét raknak; de a többieknél ez éppúgy torzítja a képet, mint Heninél.
Tartalmilag a vitákban Heninek gyakran igaza volt: a munkája például igenis nagyban hozzájárult a tanya üzemeléséhez; a heti gazda nem szabhatja meg, hogy mit csináljon valaki a neki járó fejadaggal; a showban egy csomó játszható stratégia van, ha valaki nem óhajt éjjel-nappal güzülni, hanem a meló mellett gondot fordít a személyes komfortérzetére, ezért nem kárhoztatható. De igazság ide vagy oda, ez a tartalom bizony nem jött át a csinn-bumm kiabálásokon.
Aztán volt Heninek pár lépése, amitől nagyot kamilláztam: például mikor kijelentette, hogy a bent tartott malacok alatt maradhat még az alom, csak két napja volt cserélve. Hát ez még egy szál macskánál is sok lenne, nemhogy két kismalacnál, szóval a heti gazdának igaza volt. Meg amikor Norbi ellenében színvallásra hívta fel Ribi Brigit; én még egyszer nem láttam olyat, hogy az a csaj bármiféle csinnbe belement volna, nyusziként iszkol minden kiállás elől. Heninek tudnia kellett volna, hogy hiába szövetségesek, nyílt, éles konfliktusban az ő támogatására nem számíthat.
A távlati stratégiát illetően Heni kockáztatott és vesztett. Ha visszajön a párbajból, a nőszövetség valószínűleg nem hullott volna szét, talán Brigi és Szintike sem égeti be magát, és Dia biztosan megúszta volna ezt a számára elég morzsolódós gazdahetet. A közösen megdumált végrendelet öngólbombájáról nem is beszélve.
Azért a párbaj előtti éjszakán, abban a rétestészta hosszan nyúló, unalmas beszélgetésben, Heninek volt egy szép riposztja Sanya felé: „én kövér vagyok, te hülye, és az nem fog elmúlni”. Attól függetlenül, hogy én – bár nem csípem különösebben – távolról sem látom Izom Sanyát hülyének, ez a klasszikus fullánk meg fog maradni az emlékezetemben.
Éppen, hogy megszabadultunk az egyik idegesítő farmernőtől, a másik egyből úgy gondolja, hogy a héten neki kell felrúgni a teliszart éjjeliedényt. Én komolyan nem értem, mi van itt? Ezek felosztották egymás közt, hogy melyik nap ki viselkedik elviselhetetlenül paraszt módon?..
Furore Carcosa 2016.04.29 02:54:55
@Well...: "es melyek azok a nyelvek ha szabadna kerdezni ?"
Amiből jelentek meg fordításaim, az főleg angol meg német, de vakogok még pár nyelven ezen kívül, csak azokra nincs nálunk piac. Amúgy a latinnal kezdtem, abból nőtt ki az egész.
"meg az is erdekelne, h szeret-e az olvasni aki hivatalbol olvas, vagy aze csinalod hivatalbol, mert eleve szerecc olvasni , azt mar meg sem merem kerdezni, h miert eppen TF regenyek "
Mindig is imádtam olvasni, többek között SF-t meg fantasyt, ami hamvas koromban csak külföldiül volt hozzáférhető, különösen az utóbbi. Önszorgalomból lefordítottam pár cuccot és beküldtem mindenféle rég elporladt kiadóknak; egy idő múlva megvettek tőlem pár kéziratot; aztán elkezdtem megbízatásokat kapni.
Furore Carcosa 2016.04.29 03:11:18
@Well...: "velemeny: alapitvany trilogia ?"
Fruskakoromban odáig meg vissza voltam érte, de felnőtt fejjel úgy látom, nagyobb a füstje, mint a lángja. Stilisztikailag hihetetlenül lapos és esetetlen, tartalmilag az egész pszichohistória-dolog valamiféle kifacsart kriptomarxizmus ál-természettudományos mázgában, ami a Futurians körben ragadt rá Asimovra. A társadalomábrázolás tök fantáziátlan, a galaktikus jövő emberei pont úgy élnek és beszélnek, mint az ötvenes évek Amerikájában. Eredeti ötlettartalom minimális, az egész sztori nem más, mint Gibbon történelmi műve a római birodalomról SF-átiratban. Karakterábrázolás zéró, Salvor Hardin = Winston Churchill és Hober Mallow = Drake admirális, az érdekesebb éleket leköszörülve. Az egyetlen igazán megragadó figura az Öszvér, őt máig csípem. Kölyökkoromban is végig neki szurkoltam, hiába tudtam, hogy azok a sótlan második alapítványisták fognak győzni.
"...mielott meghivnalak egy sorre/italra."
Ha a fentiekkel nem vívtam ki örök haragodat, itt jelzem, hogy boros vagyok. :)
Furore Carcosa 2016.04.29 03:41:19
@Well...: Kedves uram, örvendtem a csevegésnek és izgatottan várom a kilátásba helyezett örök haragot! Engedelmével most átkapcsolok a szövegszerkesztőmre, mert közben feléledt haló poraiból a szerkesztőm, és mindenféle nyamvadt határidőket emleget. (Mintha nem pont ő csúszna ki belőlük folyton!) Hacsak nem készülök ki addig a feszített iramú rabszolgamunkától, a következő poszt alatt viszontlátjuk egymást; addig is :pukedli: :szoknyasuhogás: :mosoly:
Kérem szépen mikor kibaszták oh, pardon kiesett Heni a világ legidegesítőbb nője, barátnőmmel örömtüzet gyújtottunk a kertben, és miközben körbeugráltuk, hálaimát rebegtünk a valóságshow-k isteneihez. De egy igazi boszorkányt, nem lehet csak úgy megsemmisíteni, mert…..
Furore Carcosa 2016.04.28 01:31:13
Na, bölcselkedek még egy sort, ha már olyan pechem van, hogy akkor kell ébren lennem, amikor (majdnem) mindenki szunyál…
1) Teljesen érthető, hogy Dóri már-már otthonának tekinti a gazdaszobát: többet héderezik ott, mint az összes többi játékos együttvéve, pedig még nem is volt heti gazda. Ami természetesen jelzésértékű a csapaton belüli tekintélyére és kapcsolatrendszerére nézve.
2) Most már tuti, hogy Testépítő Gabika szándékosan tetteti magát butábbnak, mint valójában. Kicsit túllőtt a célon, amikor a „kozmetika” szót cével ejtette. Ez már egy szatyorban nevelkedett félanalfabéta szintje, amit azért nehéz elhinni róla.
@kaqxar007: „(Szintike) bar tunder/pultoslany , pont azt hozza a stilusa”
Mint ex-bártündér, szeretnék az egész szakma nevében felháborodottan tiltakozni a megalázó összehasonlítás miatt. :) Szintike meghalna a pult mögött. A pultoslányok nem a fizuból élnek, hanem a borravalóból; szerinted mennyit kaszálna a vendégektől ezzel a nyegle, leszarós-besértődős modorral? Ha a valódi hivatására vagy kíváncsi, javaslom a forrásfeltárást bizonyos tematikus videóportálokon, a tetkóiról könnyen azonosítható.
Furore Carcosa 2016.04.28 10:20:29
@VV Erőlegény: „Miért mi vagy te civilben, éjjeli portás? :-)”
Kalandor hajlamú ex-bártündér és ex-bodrikutya vagyok, aki mostanában külföldi nyelven írt szövegeket abuzál a számítógépén és ezért olykor némi pénzt is kap mindenféle könyvkiadóktól (ha éppen úgy tartja úri kedvük, uszkve félesztendős átfutással). Az ilyesmit pedig iccaka érdemes csinálni, mert akkor nyugi van az ember jánya körül, nem kap sikítófrászt attól, hogy egy cicerói körmondat kellős közepén rányit valaki avval, hogy életem értelme, kenjél már nekem egy zsíroskenyeret és főzzél előtte egy kávét.
Furore Carcosa 2016.04.28 12:14:51
@VV Erőlegény: "még az "ex-bodrikutyához" szeretnék egy kis lábjegyzet magyarázatot kapni, ha lehetséges..."
A bodrikutya félreeső vidéki ingatlanokban lógatja télen a lábát, nehogy szanaszét lopják a nemzetiségiek. Nem igazi őrző-védő feladat, csak ott kell lenni és rendben tartani a kérót. A fő elrettentő erő, hogy egyáltalán van ott valaki, az esetleges illegális beszerzések ugyanis így sokkal masszívabb büntetőjogi elbírálás alá esnek. A ház körül persze így is sok mindennek nyoma vész szürke hajnalokon, de az ajtót azért nem vágják be kisbaltával, hogy kirámolják az almáriumot.
Egy falunapra szeretnélek imitálni benneteket! Mondja a postás, aki rendesen kirittyentette magát, mint Szaros Pista Krisztus neve napján. És én ezt a hibátlan beköszönő antrét el is lopom, mert ennél tökéletesebben talán semmi nem írja le a mai adásban várható dolgokat: Szlovéniába beköszönt a…..
Furore Carcosa 2016.04.27 04:06:56
„Nem ezen a levélen fenn akadni, hogy ostoba bosszú.”
Nem igazán érted a dolgot. Engedelmeddel, elmagyarázom.
1) Bocs a konteósoktól, de Heni végrendeletét nem a szerkesztők instruálták. A nők beszélték meg közösen, hogy mi legyen benne, még a párbaj előtt; benne volt az előző adásban, most pedig Dóri is hivatkozott rá a riportszobában. Ebből következőleg nemcsak Heni sáros benne, hanem mindegyikük.
2) A Survivorban a csupa nőből álló blokkokat fekete özvegy-szövetségnek hívják. Csak akkor működnek (de akkor nagyon), ha sikerül nekik a háttérből egymásnak ugrasztani a férfiakat. Ha egy fekete özvegy-szövetség túl nyilvánvaló, a pasik rögtön összezárnak ellene.
3) Itt a férfiak eddig mindenféle háttérsugalmazás nélkül is lelkesen nyírták egymást. Erre jön ez a végrendelet, ami körülbelül annyira volt finom mívű manipuláció, mintha vörös posztót lobogtattak volna a képükbe. Sikerült is azonnal közös platformra hoznia Vadember Attist, Favágó Norbit és Izom Sanyát, ami korábban elképzelhetetlen lett volna.
4) Pár hülye poén és óvódás szintű szívatás kedvéért óriási helyzeti előnybe hozni az ellenérdekelt felet nem stratégia, hanem irdatlan nagy ostobaság. Tegyük pluszban hozzá, a nők még mindig nem értik (pedig Izom Sanya és Vadember Attis is elég szájbarágósan elmagyarázta nekik), hogy a párbajban az a fél van előnyben, amelyik megválaszthatja magának az ellenfelet. Amikor megbeszélték Heni végrendeletét, Dia arra buzdította a többi lányt, a következő kiválasztásnál tegyék mind a jelüket Vadember Attisra… aki már az első hét óta azon kepeszt, hogy ez összejöjjön neki.
Szóval idiotizmus a teljes vonalon. Én eleinte nagyon a nőknek szurkoltam, de most úgy leszerepeltek előttem, hogy alig várom a lemorzsolódásukat.
Furore Carcosa 2016.04.27 04:11:36
@SzilajSzilard: Szerintem Testépítő Gabika egy buta fickó, aki agyafúrt módon még butábbnak tetteti magát; de az azért odabaszna, ha egy ilyen fazon nyerné meg Mo. első határértékesen igényes túlélő-stratégiai realityjét
Furore Carcosa 2016.04.27 04:26:33
Ami még furdalja az oldalamat, hogy Szintike diónyi kis agyában milyen fogalmak keringhetnek arról, hol van ő és mit kéne csinálnia. A taktikája eddig abban merült ki, hogy az első héten másodcsicskása volt a műsor legnagyobb tahójának; később aludt, bőgött, hisztizett és toporzékolt; cukimukin gügyögött az állatoknak; továbbá felváltva fogdosta, ölelgette és csókolgatta a pasikat és a csajokat. Egy trash-realityben ez impozáns teljesítmény, de itt nem túl meggyőző. A helyzetfelismerő képességéről annyit, hogy eddig öt párbajból ötben a vesztes félnek szurkolt.
Az utóbbi tíz napban durván összeveszett Izom Sanyával, Vadember Attissal és Favágó Norbival; a maradék két férfi teljesen indifferens az irányában, vagyis leszarják, mi lesz vele. Ami a nőket illeti, egyszer tök fölöslegesen beszólt Dórinak a csacsi miatt, egy másik alkalommal pedig tök értelmetlenül rakott egy jelet Brigire. (Nem mintha Ribi Brigi a jelenlegi szétcsúszott állapotában bárkit támogatni vagy veszélyeztetni tudna.) Az egyetlen szövetségese Dia, nyilván korosztályos alapon, de a párbajtól heti gazdaként se tudja megvédeni; küldhet ugyan helyette mást párbajozni, de az az illető választhatja ellenfélnek Szintikét.
Miben bízik ez az agyonvarrt mancsú nyafonc? Talán abban, hogy a tanya körül végzett rengeteg fontos munkája nélkülözhetetlenné teszi őt a többiek számára? Vagy hogy félelmetes párbajtudása miatt visszarettennek majd a kihívásától? Vagy… egyszerűen csak agyhalott szegény?
Nagy egók feszülne egymásnak a mai párbajban, mondja Zé, aki a szürke zakóban, barna gatyában és csillogósra suvickolt cipőben tökre beleillik a vidéki gazdákról alkotott általános képünkbe, Sly meg Andy mehet a picsába a gumicsimmával meg a zizegős piacos mackóval...
Furore Carcosa 2016.04.26 01:19:03
@VV Erőlegény: „Norbi meg kb mintha majdnem ugyanolyan szándékból ment volna a Kutyáshoz, mint annó a Szúnyogcsődör, amikor meg akarta magát üttetni.”
Favágó Norbi nem a szívem csücske, de itt kénytelen vagyok ellentmondani neked. Részéről ez a mácsóság rokonszenvesebbik oldala volt, miszerint oké, iccaka tajtrészegen rányomultam a nődre, de most már kivirradt, itten vagyok, vállalom érte a felelősséget. Elég sokszor volt alkalmam tanulmányozni élőben ezt a viselkedésmintát.
Furore Carcosa 2016.04.26 01:38:13
@VV Erőlegény: „Majd egy nő egyszer elmagyarázhatná nekem, hogy mi történt tegnap Brigivel? Férfiból vagyok, egyszerűen csak kapkodtam a fejemet...”
Kérlek szépen, állok szolgálatodra. Az érzelmi önkontrollja már régóta a hatérértéken rezgett, a show-románcba is emiatt fulladt bele. Nem bírta a gyűrődést, megpróbált piával lazítani, amit alapból nem bír,, és a sovány farmkoszt ezt csak súlyosbította. Eredmény: stresszoldás helyett totális lebőgés minden vonalon.
Bennem is volt már hasonló szintű drukk, amikor zsenge koromban bemutatkozós karácsonyhétre mentem az aktuális lovagom családjához. Négy napig kifogástalanul játszottam a szende szüzet papa-mama előtt. Az ötödiken egy nemtomhanyadfokú rokonhoz mentünk látogatóba, aki pálinkával kínált. Következő emlékem, hogy sugárban körbehányom a kocsit és a lakást. (Bár előtte, ha hihetek a beszámolóknak, nem smároltam boldog-boldogtalannal.)
Furore Carcosa 2016.04.26 01:46:25
@Empty Bee: „Attis már ezen pörög egy ideje, oltogatta is a többieket, hogy a következő lépés Gergő és Brigi szétszedése.”
Stratégiailag abszolút igaza van. Ha összeáll egy show-románc-páros, szét kell robbantani őket, mert az ugye egy kétvoksos blokk, és minél kevesebben maradnak játékban, annál nagyobb súllyal esik latba.
Három dolog történt tulajdonképpen a hétfői adásban: embertelen bebaszás, hatalomátvétel és a disznók eljövetele. Mindegyikből kiágazott még valami apróság, csak hogy ne legyen nyugalom a tanyán persze, de Attila és Norbi például kurvára nem akarta egymást agyonverni, ami az előző hetekhez képest…..
Furore Carcosa 2016.04.12 23:52:46
@csincsilla72: Én se vagyok Vadember Attis-rajongó, csak ismerem a fajtáját, lehúztam pár évet csupa ilyen pasi között. Azért köt bele okkal-ok nélkül a többi férfibe, hogy idegileg amortizálja, aztán párbajban kiejtse őket, egyben nélkülözhetetlenné tegye magát a tanyán. Az első héten körbe-körbe vagdalkozott, csak a férfiként nulla hímnemű egyedeket hagyta ki a szórásból; most már összpontosítja az erőfeszítéseit Favágó Norbira, Kaszkadőr Gergőre meg Izom Sanyára.
Furore Carcosa 2016.04.13 00:31:44
@Furore Carcosa: „De ha Brigi enged Kaszkadőr Gergő ostromának, szerintem nagy ostobaságot csinál.”
Elnézést, korrigálom magam. Van olyan forgatókönyv, ami szerint ez mégsem lenne ostobaság. Nagyjából ilyenformán:
Rendben, kiscsődör, jöhetsz az ágyamba, azt se bánom, ha éjszakánként néha elvándorol a kezed, amíg uralkodsz magadon. Viszont ez a megállapodás csak addig érvényes, ameddig arra szavazol, akire én mondom. És ha még egyszer felrúgod a csajbrigádunk taktikáját, akkor mégy vissza a szalmazsákra, csőrözheted a kutyádat és tapizhatod a teheneket.
Optimális megoldás, a Survivorban a nőszövetségeknek mindig bejött. :)
Furore Carcosa 2016.04.13 06:32:59
@savanyú a narancs ( Villanyfényes): Ezt az offtopik szarborogatást muszáj itt művelni? Lövésem sincs, min kaptatok össze Paranyuszival, de nem is érdekel. Ha gőzöl a fejed, üvöltözz egy sort a monitoroddal vagy eredj valami netes dühöngőbe.
Anikóra valaki rászólt, hogy ne álljon kis terpeszben a felkonf alatt, mert a pajtában kóringyáló birkák már csak poénból is átszaladnak a lába között, ami jó, viszont továbbra is sztreccsfarmerbe öltöztetik, ami meg nem. Jó, erről nem tehet, illetve egyikről sem, a gatya a stylist, a Véber Gyuri…..
Furore Carcosa 2016.04.12 05:49:13
@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll: Ezek nem mély gondolatok, csak józan tervezés és előrelátás. A komolyabb realityknek éppen ez a nézőcsábító ereje, nem a pofátlan manipulálás; az inkább ront a dolgokon. És én meg vagyok győződve, hogy legalább néhányan a castból felkészültek előre, mire számítsanak. Nem olyan mesterség végigböngészni a tematikus wikiket és megnézni egy sor YouTube-videót.
Furore Carcosa 2016.04.12 05:59:56
@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll: Engem inkább az zavar, hogy a sok kukkolás mellett alig mutatnak olyan jeleneteket, ahol a játékosok a stratégiáról beszélnek – és ha mégis, mindig a férfiak a kezdeményezők. Pedig a nők szintén egyeztetik a terveiket, ez nyilvánvaló. Brigi elmondta adásban, hogy Henivel már az első napokban megalakították a szöszikommandót; Dóri említette, hogy tagja egy hatos szövetségnek. Na, az ilyen megállapodások kialakulását és megvitatását sokkal szívesebben nézném, mint a díszcsődörök mosakodását és lerészegedését.
@VV Erőlegény: Borzalmas vinkókat itatnak velük, ezt már Kaszkadőr Gergő is felpanaszolta egy héttel ezelőtt. Tűzoltó Sanyi egyszerűen nem iszik belőle és kész. Hülye lenne ilyen sovány koszt mellett még a gyomrát is nyírni. Mondjuk nagy koppanás lenne az RTL-klubnak, ha a hetigazda köszönettel átvenné a két demizsont, levinné a kamrába, aztán mindennap kiporciózna belőle egy-egy pohárral munka előtt az ásni küldött játékosoknak...
Furore Carcosa 2016.04.12 06:17:34
@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll: Különlönben Tépőzáras Gizellát kifejezetten stratégiai játékosnak küldte be az adó. Rögtön úgy kezdte, ahogy a kieséses realitykben kell: szövetséget szervezett és szavazási stratégiát alakított ki. Csak éppen tökéletesen alkalmatlannak bizonyult a szerepre, és a kihullása után a stáb nem tudja, kit mikor kell keresni a kamerával a taktikai snittekhez, mert a szövetségek spontán alakulnak ki, nem a szerkesztők elképzelése szerint. Ez a tanya azért sokkal kevésbé kontrollált környezet, mint mondjuk a VV-villa; a játékosoknak pedig nincs elég tapasztalatuk hozzá, hogy jelet adjanak és odahívják a kamerát, ha megbeszélésre készülnek.
Durva időcsapdába kerültünk, így lehetséges, hogy a 15. és 16. rész hogyvoltja után máris fürdőzhetünk a 17. epizód összefoglalójában is, de az RTL-nél is adódtak ezzel gondok, ugyanis Laura, Dani és Márk még mindig ott feszítenek a főcímben, no de haladjunk. Napraforgó konferál megint, Sanya…..
Furore Carcosa 2016.04.10 09:39:01
@lac64: „Mi az, amit jól játszik?”
Például elvégezte a házi feladatot. Előzetes felkészülés nélkül aligha tudott volna 13 emberre főzni a semmiből a második héten, hiszen a saját bevallása szerint odakint egyáltalán nem is mozog a konyhában.
„Erősnek tünteti fel magát, konfliktust gerjeszt, és a többiek elmondása szerint nem hasznos tagja a társaságnak.”
Tehenet fejni és birkát terelni nem tud, de a benti feladatokat remekül megoldotta mindig. A Laura-féle helycserés támadás (amit alighanem a műsorszerkesztők sugalltak a modellkislánynak) rendesen betett neki, ő pedig csak rontott a helyzeten, amikor konokul bizonygatta, hogy ő igenis mindenhez ért. Vagyis ugyanazt csinálta párszor, amit Vadember Attis és Favágó Norbi folyamatosan nyom a show indulása óta; és ez éppoly kevéssé állt jól neki, mint nekik. A jövő héten visszakerül a házba, ott újra elemében lesz.
„Ezek egy ilyen típusú játékban nem számítanak éppen előnynek.”
Ha nincs mögötte kraft, akkor tényleg nem, lásd Tépőzáras Gizella esetét. De Heniben ugyanúgy van kraft, mint Attisban vagy Norbiban. És igen, ugyanúgy gerjeszti a konfliktusokat is.
Furore Carcosa 2016.04.10 09:44:59
@paranyuszi: "Marha egyenes csávó! :DDDDD "
Figyu, azt nem mondtam róla, hogy okos - csak azt, hogy a maga módján egyenes. Ebbe még teljesen belefér, hogy Szintike az orránál - vagy inkább valamilyen más testrészénél fogva - vezesse.
Furore Carcosa 2016.04.10 09:51:23
@Krétagarbó: Pedig VV Erőlegény ezt telibe találta. Én évekig éltem olyan pasik között, mint Vadember Attis, és tényleg ilyen relációban áll a viselkedésük az érzésvilágukkal. Nem is mentem férjhez egyikhez se. :)
Anikóval indítunk, aki szintén nagy hogyvolt rajongó lehet, mert mióta Bruti szóvá tette lábainak természetellenesen görbülő mivoltát, azóta igyekszik a lehető legidétlenebbül pakolgatni őket, hátha mindez feledésbe merül. Attila a hintán fütyörészve instruálja a díszes társaságot, olyan örök…..
Furore Carcosa 2016.04.04 23:40:01
@2bullfighter2: „annak mi értelme egy műsorban, hogy nem mutatják azt, aki a szálakat mozgatja?”
Annak tényleg semmi értelme, de a reality kemény forgatókönyv nélkül megy, az események olykor rácáfolnak a várakozásra. Az elején az egész adásidőből Tépőzáras Gizella folyt, mert úgy tervezték, hogy ő lesz majd a farm Nagy Manipulátora, csak hát az a címeres ökör kint is, bent is mindent elcseszett. Ugrott az első klikkesedés, ugrott a nagy románc, ugrott az alapkonfliktus. A csatornának most menet közben kell építkeznie a romokból, de én őszintén szólva nem bánom, mert az eredeti recept szerint készült gizelladíszes trash-menühöz nagyon nem volt étvágyam, ebből pedig még valami emészthető is lehet.
„itt nincs olyan játékos, aki összetett stratégiára, vagy manipulálásra képes„
Hm. Ezt honnan veszed? Levágod róluk ránézésre?
„attila a rosszfiú szerepét játssza, míg norbi a jófiúét. ez a döntésük tudatos. de stratégiájuk vagy manipulálási képességük zéró”
Nem is róluk beszéltem, amikor a legjobban taktikázó játékosokat emlegettem, bár Vadember Attisnak szerintem van stratégiája.
Furore Carcosa 2016.04.04 23:42:51
@Commodore: Úgy látom, ennek a kecskének rendesen ápolták a patáját. :)
Furore Carcosa 2016.04.05 02:00:21
Fitnesz Vivi néha meglepően okosakat tud mondani (mint a párbaj előtt Laurának), máskor meg nagyon szőke. Például bulikázás közben, amikor az „élj a mának! élj a mának! te se leszel már fiatalabb!” bölcsességgel biztatta Brigit, hogy ne hessegesse már annyira magától az atomrészeg Kaszkadőr Gergőt.
Hát, én a Brigi korosztálya vagyok, de meg sem fordulna a fejemben, hogy kamerák előtt összefeküdjek egy gyakorlatilag vadidegen pasival, akármennyire jóképű és akármilyen gőzerővel fűz. Szűzies együtt alvás szintén kizárva, engem ne ölelgessen ugyanabban a ruhában, mint a kutyáját. Némi csőrözésről viszont egy idő után szó lehet, szigorúan csak józanon, amíg minden héten arra szavaz, akiben megállapodunk (vagyis akit én sugallok neki). A kameráknak persze eljátszanám az ilyenkor igényelt románcot. Aztán félrevonnék egy szóló nőt, nem a fruskagárdából, hogy figyelj, fogjunk össze, én szállítok két tuti szavazatot. Három szavazat itt már elég, hogy bárkit felterjesszünk párbajra, mert az alfahímek mind vezérbikának képzelik magukat és összevissza pakolják egymásra a jeleket. Velük nem kell foglalkozni, mind veri a mellét, hogy micsoda szégyen lenne nőt kihívni. Koncentráljunk inkább a fruskagárdára, mielőtt befognák maguknak a bikákat. Ezek persze valószínűleg közülünk fognak ellenfelet választani, de annyi baj legyen, őket még nem láttam spárgázni az asztalon.
Ja, és nem föltétlenül tepernék a fődíjra. Lefogadom, hogy a csatorna a tiplizőkön kívül minden játékosnak ad zsetont, minél később hullanak ki, annál többet. És ezen kívül is rengeteg módja van annak, hogy a résztvevők profitáljanak a műsorból. Heni és Dóri például állítólag karkötőket készít a szabadidejében, hogy a játék után farmszuvenírként értékesítsék őket. Legalábbis Tépőzáras Gizella szerint, aki ezzel próbálta kimagyarázni, hogy Dóri jobban köt csomókat nála.
Indul a hülyezene, jön Anikó, és már nyakig is vagyunk a műparasztok mindennapjaiban. Bájos műsorvezetőnk rájött, hogy, ha eléggé keresztbe kuszálja a lábait, akkor az isten meg nem mondja, hogy most görbe, vagy nem, de mivel az én lábaimat meg ki se lehet olvasni, ezért ígérem, leszállok a témáról...
Furore Carcosa 2016.03.31 00:30:09
@Well...: Elvileg van olyan realitys modell, amiben a kieső játékosok közül valaki vigaszágon visszajuthat, ez azonban csak akkor működik, ha már a legelején tisztázzák a mechanizmust és a szabályokat, nem ilyen hasraütéses rögtönzésekkel. Viszont korántsem tartom kizártnak, hogy Gizellát nem a tőkepénzes apuci nyomná vissza a műsorba, hanem maga a retekklub, mindenáron – mert úgy lőtték be, hogy az ő gyökérsége szállítja nekik a nézettséget. Ez esetben nem törődnek se a precedenssel, se a kilógó lólábbal, hanem feltámasztják szépen a halói poraiból, mint Lázárt. De mondom, gőzerővel drukkolok, hogy ne legyen igazam. Csak sajna kétlem. :(
Furore Carcosa 2016.03.31 00:40:16
@Well...: Hát a farmtól én elég messze vagyok, a Tépőzáras família civil székhelyéhez viszont igen közel. Akkor csináljunk munkamegosztást, én majd hozzájuk küldöm a drónokat és teleszórom őket az itteni kommentek ihletésére készült röplapokkal. :)
Furore Carcosa 2016.03.31 01:00:19
@Farmer85: „Már ez is elég blama a retekklubnak, hogy 2en leleptek...”

Dehogyis. Hogy Terhes Tina tiplizni fog, azt előre betervezték: ha nem adja fel magától, az orvosi megfigyelőcsapat küldte volna haza, amikor beüt az éhkopp. A cserejátékos ott várt beizzítva, felvételek is készültek vele a főcímhez. A második lelépő az ő beépített emberük volt, ez szinte ordított róla: azért játszotta a farmon a retardáltat (különben igen meggyőzően), hogy korrigálhasson, ha zavar támad az erőben. És pontosan ez történt most: szépen kivonták a játékból, hogy visszatolhassák helyette azt az elegánsan hosszúkás arcot, amit a múlt héten sikerült a fél országgal megutáltatniuk, de legnagyobb meglepetésükre kihullott az első párbajban.
A valamiért sárgára sminkelt Anikó nyitja a műsort, aszongya, hogy a Gyökérválogatotton belül szerelmesedik a helyzet, pontosabban Dani, a cs.k. és Laura, a békaszájú modellnő között lenne valami, de Dani, a nyikhaj nm tudja,hogy érdemes-e hegyezni a cerkát, feleslegesen meg egyet sem ránt a…..
Furore Carcosa 2016.03.28 22:25:51
@VV Erőlegény: Szerintem már szárazra itták a kamrát, csupa üres üveget mutatott a kamera.
Furore Carcosa 2016.03.28 22:30:01
@perszepolisz: Dia ért ehhez, ő megfogta a tyúkokat, hogy ne kapálózzanak, Gizella és Favágó Norbi pedig nyisszantottak. Gizella ezzel akarta bebizonyítani, hogy ő milyen tökös fickó, utána harsányan elhőbörgött vele az ebédlőben, aztán visszazuhant az ágyba aludni. Favágó Norbi meg - aki szintén először csinált ilyet - később részletesen beszámolt róla a riportszobában, hogy mit érzett közben.
A kulturális antropológusokkal nehéz vitatkozni. A kívülálló objektivitás, a világra való madártávlatos rálátás önjelölt képviselői ők, felsőbbrendűségi tudatuk van. Igaz, a felsőbbrendűségi érzés amúgy szerintük rasszizmus. Nem állítom, hogy a Lányi Andrást…..
Furore Carcosa 2015.09.30 16:55:40
Jörg Baberowski német történész gondolatai a migránskrízisről a "Németország erényköztársasággá változik" című cikkéből. (Őrá aztán tényleg nem lehet rásütni a bélyeget, hogy náci fajgyűlölő: de.wikipedia.org/wiki/J%C3%B6rg_Baberowski.)

1. A szövetségi kormány ignorálja a polgárok aggodalmait.

"A kritikusan látó polgároknak, akik fölemelik a hangjukat az erényőrület ellen, a vezetés azt mondja, hogy szívtelenek és nem vehetnek részt a bevándorlással kapcsolatos vitákban."

2. Németországban véleménydiktatúra van.

"Németország ellenzék nélküli ország, amelynek a vezetése azt kívánja, hogy mindenki egy nyelvet beszéljen és egy véleményen legyen. Az alattvaló csak hallgasson és dicsérje, amit a vezetés valóságként tálal föl neki."

3. A társadalmi béke veszélyben forog.

"Itt a társadalmi béke a tét: a szegények lesznek majd kénytelenek szembenézni az ellenőrizetlen bevándorlás következményeivel, amit a jómódúak retorikája idézett elő."

4. A média is cinkosa a véleménydiktatúrának.

"Aki az egészséges józan észre hivatkozik, a kirekesztést és a megvetést kockáztatja. Sokan azért hallgatnak, mert nem akarják, hogy jobboldalinak bélyegezzék őket - és ezzel kizárják őket a nyilvános diskurzusból. Aki vét az erényköztársaság konvenciói ellen, azt Sötét-Németországba száműzik."

5. A polgárok kérdésfölvetései jogosak.

"A problémák nem tűnnek el attól, hogy agyonhallgatják őket. Miért szegi meg a kormány az európai jogot, miért teszi túl magát a menekültjogi eljárást szabályozó törvényeken? Egyáltalán milyen alapon tarthat igényt egy bevándorló olyan szociális támogatásokra, amikért a már itt élőknek évtizedekig kell dolgozniuk?"

6. A következmény a megcsömörlés a politikától.

"A polgárok elfordulnak a politikától, mert elveszítették iránta az érdeklődésüket. A tömeges bevándorlás következményeivel viszont nekik kell megbirkózniuk. Erről azok, akik úgy döntöttek, hogy Németországból soknemzetiségű állam legyen, hallani sem akarnak."

7. A kelet-európai országok elfordulnak Európától.

"Németország feladta a nemzeti szuverenitását és az illegális bevándorlók kezébe tette le a döntést, ki jöhet és ki maradhat. Ebből a szomszédos kelet-európai országok nem kérnek - és jó okuk van rá. Mert őke nem azért léptek be az Európai Unióba, hogy feladják a nemzeti szuverenitásukat, hanem azért, hogy megvédelmezzék."

8. Végkövetkeztetés:

"Németország a felismerhetetlenségig meg fog változni. A társadalmi béke és összefogás forog kockán... A kancellár asszony azonban behunyja a szemét, hogy ne lássa a katasztrófát, amit ő idézett elő. Más országokban ennél sokkal kevesebbért is visszavonultak már politikusok."

www.nzz.ch/nzzas/nzz-am-sonntag/deutschland-verwandelt-sich-in-eine-tugend-republik-ld.2198
Furore Carcosa 2015.09.30 18:04:24
@chrisred: „Rossz az első link.”

Az „ö” karakter bemásolása meghülyítette. Próbálkozz ezzel:

https://de.wikipedia.org/wiki/Jörg_Baberowski

…vagy szimplán pötyögd be a német wikipédiába, hogy „Jörg Baberowski”. Nagyon jó könyveket ír, javaslom az elolvasásukat.

„Menekültek esetén nem merül fel a vita lehetősége, a társadalmi egyetértés szükségessége, az államnak tennie kell, amit az egyezmény előír.”

Nem értek veled egyet. Minden állam elsősorban a saját állampolgárainak tartozik felelősséggel. Ha a migránspolitikája társadalmi feszültségeket kelt és hosszú távon megbontja a belső rendet – olyasféle állapotok kialakulásához vezetve, mint amilyenek például Duisburg-Marxlohban uralkodnak (lásd lentebb a linket) –, akkor a migránspolitikáján kell változtatnia az állampolgárai érdekében. Azt pedig honnan veszed, hogy a manapság Európára zúduló tömeg csupa háborús menekültből áll, nem pedig pusztán a jobb élet reményében útra kelő gazdasági migránsokból – akikre a genfi egyezmény nem vonatkozik? Egyébként még a háborús menekültnek sincs joga önhatalmúlag eldönteni, hogy az unión belül melyik országban (vagy az országon belül melyik tartományban) vegye igénybe a neki járó ellátást – pláne ha még el sem bírálták a menedékkérelmét, és illegális határátlépőként tartózkodik a befogadó állam területén.

Duisburg-Marxlohhoz:
www.focus.de/politik/deutschland/internes-polizeipapier-jung-und-vorbestraft-diese-drei-clans-regieren-ueber-die-no-go-areas-in-marxloh_id_4982483.html
A migrációs hullám néhány hónapja bőven elegendő volt a hazai balliberális blokk totális koncepciótlanságának bemutatására. A Facebook-os kommentek még a DK, az Együtt és az MSZP támogatói között is inkább a kormány lépéseit dicsérik. Zsákutca 1. A drótkerítés…..
Furore Carcosa 2015.09.19 08:14:11
@Заграница нам поможет, запад с нами.: "Érdekes módon a kommentek viszont szinte kivétel nélkül dícsérik Magyarországot."

Érdemes a twitteres reagálásokat is átfutni: ugyanez a tendencia.

europe.liveuamap.com/
Furore Carcosa 2015.09.19 08:24:12
@Moin Moin: „Orbánék azért hiszterizálják a naiv népet a "migránsveszéllyel", mert így akarnak "a haza megmentőinek" szerepében ttszelegve és a magyarok többségének alaktalan (egzisztenciális) szorongásait kihasználva hatalmon maradni.”

Engem aztán senki nem hiszterizál a migránsveszéllyel: látom én azt a tulajdon két szememmel is. Továbbá azt is látom, milyen megoldást kínál rá a baloldal (például: egyuttpart.hu/tobb-emberseg-nagyobb-biztonsag/), meg hogy mit cselekszik a kormány. És nem esik nehezemre érzékelni, hogy magyar választópolgárként melyik jobb számomra a kettő közül.
Magyarország az új Izrael? Na, nem úgy. És persze nem is szándékozok alaptalan párhuzamokat találni Izrael és a palesztinok viszonya, valamint Magyarország és a tegnap a magyar határzárat ostromló multikulturális világutazók összeütközése között. És nem fogok most igazságot…..
Furore Carcosa 2015.09.17 16:42:51
@Kandeláber: "Ja, véleményem szerint ez a söpredék alábbvaló még az állatoknál is.
Azok foggal-körömmel védik a kölykeiket."

Megelőztél: pontosan ugyanezt akartam írni.
"Aki ballib, az csak feltétel nélkül, lihegve imádhatja a menekülteket, aki meg jobbos, az csak szittya indulattal gyűlölheti őket. Baromság" - szólt szívemből nemrég Geszti Péter a menekültügy kapcsán. Az utóbbi hetekben gyakorlatilag az egész világ a menekültekről beszél.…..
Furore Carcosa 2015.09.18 20:44:14
@Onereality: Semmi értelme bármiféle felajánlást tenni, amíg az sem tiszta, hány embert kéne Európában szétosztani és mifélék ezek az emberek. Felelős kormány nem tesz olyan kijelentést, hogy igen, befogadunk 10 ezer vadidegent, akik papírok nélkül szambáztak be Európába és halvány gőzünk sincs róla, kicsodák. Nem is beszélve arról, hogy a migránsok nem _akarnak_ nálunk maradni: Németország meg Svédország kell nekik. Hogyan akadályozzuk meg, hogy a befogadásra kiszemeltek a többi után menjenek, esetleg tartóztassuk le őket?

"A schengeni hatarok vedelme torvenybe foglalt kotelessegunk."

Röszkénél éppen hogy ennek a kötelességünknek tettünk eleget, azóta egyfolytában kapjuk érte a szidalmakat.
Furore Carcosa 2015.09.18 21:12:12
@Onereality: "Merkel egyebkent ugy kepzelte a kvotakat, hogy mindenki abban az orszagban kapja meg a juttatast, ahova "beosztottak"."

Milyen érdekes visszatáncolás ez az olyan kijelentések után, hogy Németország tárt karokkal vár _minden_ szíriai menekültet, meg hogy a befogadásnak _nincs_ felső korlátja! Szóval egyszeriben kiderült, hogy mégis van? És Mutti Merkel „visszaosztana” Magyarországra pár ezer migránst, akik a) nem akarnak Magyarországra jönni, b) mi még véletlenül sem hívtuk őket, de azért c) fizessük nekik mi a szociális juttatásokat? Szóval ez lenne az a sokat dicsért európai megoldás? Le a kalappal előtte, a vak is látja rajta, hogy gyorsabban omlana össze a tényleges bevezetése után, mint Horvátország migránsellátó rendszere. Nem csodálom, hogy a magyar kormány nem kér belőle.
Furore Carcosa 2015.09.18 21:33:40
@Onereality: Igen, egyetértünk. Részemről is kösz a beszélgetést.

@5perc: „Magyarul ki kell várni tétlenül, segítségadás nélkül a legvégét és számolgatni, kik akartak volna de nem jutottak ide.”

Dehogynem kell segíteni. Létrehozni egy európai pénzalapot, és abból nagyon masszívan megtámogatni a törökországi és libanoni menekülttáborokat. Aki meg közben Európába jött, azt tömegesen visszatoloncolni oda.

„Legutóbbi információm alapján nálunk -54 ezer menekültet helyeznének el. Várj, kiírom betűkkel: mínusz ötvennégyezer. Merthogy innen elvinnének 54 ezret, de a Horvátország felől ma érkezőket kivéve gyakorlatilag töredéke sincs itt.”

No igen. Merthogy azt úgy gondolják, hogy mi majd szépen fogadjuk és gyűjtögetjük őket, nagyon európaiasan, kerítés és karhatalom nélkül, nyílt hot spotban, egyenként regisztrálgatva, azonosítva és ellenőrizve mindenkit, vélhetőleg az uniós bürokraták áldásos segítségével, néhány röpke hónapig, amíg el nem szállítják tőlünk azt a bizonyos 54 ezret. A többi meg marad a nyakunkon, mert nem szól róluk a kvóta.

Tudod mit? Akkor már inkább egyáltalán ne legyenek az országban: be se engedjük őket, hacsak a határon annak rendje-módja szerint nem igazolják és regisztráltatják magukat.
„Wir schaffen das.” Igen, megcsináljuk? Gyurcsányi jellegű, megalapozatlan, teljesíthetetlen nagyotmondás csapdájába estek Németország vezetői? Angela Merkel német kancellár, a CDU elnöke pár napja még arról beszélt, Németország meg tudja oldani a migránsválságot, a…..
Furore Carcosa 2015.09.14 12:42:44
@Helyes Írás: Szerintem önszorgalomból hülye a továris, mert ha posztonként strigulázva fizetnék, legyártana néhány pármondatos sablont és azokat rakosgatná ki némi variábilitással. Amúgy nem kell reagálni rá, akkor bolygó lidérc marad; csak hát akkora bődületes ostobaságokat ír, hogy az ember néha nem bírja megállni.
Furore Carcosa 2015.09.14 13:20:53
@Заграница нам поможет, запад с нами.: Ebben sok igazság van. De ha a Bürger azt látja, hogy az elemista gyereke osztályába benyomnak féltucat frissen betelepült közel-keleti nebulót, akik alig beszélnek németül és a tanárok kénytelen-kelletlen hozzájuk igazítják a tanítás ütemét, akkor valószínűleg fölmegy benne a pumpa. És ha túl sok Bürger akad ki az ilyesmiken, már nem lehet majd mindet lenácizással elhallgattatni. Én azt tippelem, hogy a Willkommen-szivárványköd varázslatos gyorsasággal fog szétoszlani.
Furore Carcosa 2015.09.14 13:41:31
@Заграница нам поможет, запад с нами.: „Merkel most szerez magának és pártjának pár millió nagyon hálás új szavazót.”

Akik aztán egy nemzedéken belül saría-zónákat gründolnak majd a német nagyvárosokban, a szabadságjogok felkent bajnokainak legnagyobb örömére.

A norvég Zöld Párt egyébként azt javasolja, telepítsenek afgán menekülteket a Spitzbergákra:

„A sziget számos lakója a szénbányászatban dolgozik, ám ez a munka bizonytalan: nemrégiben a legnagyobb munkaadó bejelentette, hogy 150 alkalmazottjától válik meg. Fogadóállomást építeni a migránsoknak stabilabb munkalehetőség volna, ráadásul az ország így eleget tenne morális kötelezettségének a migránsok iránt, mondják a javaslatot benyújtó politikusok.”

www.independent.co.uk/news/world/europe/norwegian-politicians-propose-putting-refugees-on-svalbard--remote-arctic-islands-with-more-polar-bears-than-people-10498859.html

Bennem már csak az a kérdés merül fel, hogy ha kész a tábor, mihez fognak kezdeni ott a migránsok? Jegesmedvére vadásznak?

Egyébként azért éppen afgán menekültekre gondoltak, mert a Spitzbergák jogállását egy olyan nemzetközi egyezmény szabályozza, amit Szíria annak idején nem írt alá, de Afganisztán igen. Ennek most bizonyára nagyon örülnek.
Vendégszerzőnk, Bencsik Gábor írása   Két, élesen különböző magatartásminta látszik végzetesen összecsúszni a migrációs válság által próbára tett európai társadalomban: az önzés és a következményekkel számoló, felelős, nemet mondani is tudó jóság. Hadd…..
Furore Carcosa 2015.09.11 15:23:40
@Jean Sol Partre: A plakátkampány ordas baromság volt, ahogy a nemzeti konzultáció is: az erre fecsérelt pénzt, időt és energiát elsősorban a határvédelem kiépítésére, másodsorban ideiglenes befogadó állomások létesítésére kellett volna fordítani. Öröm az ürömben, hogy senki nem volt nálunk bölcsebb az unióban, most minden európai politikus hisztérikusan kapkod fűhöz-fához, mint a mérgezett egér. Gyanítom egyébként, hogy a hírszerzésük figyelmeztette őket; csak éppen a politikusok részéről régi szép tradíció, hogy ami nem vág egybe az általuk elképzelt világgal, azt nemes egyszerűséggel ignorálják. Meg ugye arra is vigyázni kell, hogy jópofik legyünk a közvélemény előtt, mert mindjárt jönnek a következő választások...
Furore Carcosa 2015.09.11 15:57:28
@Jean Sol Partre: „…bár azért ezzel együtt bölcsebbnek tűnnek azok az országok, ahol legalább a gyűlöletet nem szították és az elvárásokat nem emelték megoldhatatlan magasságokba jó előre.”

Németországban meg a menekültsimogató cukiságkampány ment ugyanilyen elánnal, szintén megoldhatatlan magasságba emelve az elvárásokat. Objektíve nézve mindkettő orbitális balfogás volt.

@gyalog.galopp: „…ha nincs nem ugyanolyan naivan fogadjuk a migráns hullám elejét…”

Sokan így is ugyanilyen naivan fogadták, és a kampány élesen polarizálta a lakosságot. Egy tolmács ismerősömet például az adományokat hordó civil aktivisták „gyilkos gengszter”-nek nevezték a határon, mert 36 óra szakadatlan meló után elszakadt nála a cérna és nem ékes irodalmi nyelven szólt a migránsokhoz.

Engem a plakátokban és a konzultációban különösen az sértett, hogy a legkissebb közös szellemi nevezőn voltak megkomponálva. Komolyan fölment bennem a pumpa, hogy ez a kormány tényleg _ennyire_ hülyének néz engem, mint választópolgárt?

És visszatérve az eredeti kérdésedre: ha hullám érkezésekor már áll a mélységben kiépített védőzóna, többé-kevésbé elegendő őrszemélyzettel és mögötte valami infrastruktúra-félével, az _nagyságrendekkel_ többet használna az országnak, mint egy rakás idióta plakát meg kérdőív. Ilyen helyzetben nem kommunikálni kell, hanem cselekedni.
Furore Carcosa 2015.09.11 19:57:40
@gyalog.galopp: "...ezért csak a ballibnek adott muníciót."

Éppen ezt értettem polarizálás alatt. A plakátkampánynak viszont továbbra sem látom semmi értelmét. "Nem veheted el a magyarok munkáját?" Hát én nem úgy láttam, hogy a Sámsoni úti tábor lakói az utóbbi években beleszakadtak volna az integrálódásba meg a munkakeresésbe, a most érkező migránsok meg eleve nem akarnak itt maradni. Az efféle szlogenek csak az olyan régóta nálunk élő és dolgozó külföldiek ellen hergelték föl a népet, mint az a szír doki, akihez én kezelésre járok. És aki senkitől nem vett el Magyarországon munkát, ellenben munkalehetőségeket teremtett az egészségügyben, mert a vállalkozásába a saját tőkéjét fektette be.