Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ciberemacs

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 „Hány ember élhet a Földön?” David Attenborough újabb szenzációs és meghökkentő ismeretterjesztő filmmel rukkolt elő. A „How many people can live on planet earth?” (Hány ember élhet a Földön?) c. film már megtekinthető a youtube-on is. Megtekintése…..
Sziasztok! Az alábbiakban írok egy sztorit arról, miként húzza csőbe álláskeresők tömegét egy ismert óriásvállalat. A történet ott kezdődik, hogy érettségivel, középfokú nyelvvizsgával (és egy be nem fejezett OKJ tanfolyammal) a zsebemben egy éve úgy gondoltam, állást…..
ciberemacs 2010.06.06 17:26:40
Jelentem, ez a módszer nem egyedi, és eleinte engem is átvertek páran, igaz, csak addig jutottak hogy ha volt időm beültem végigröhögni az előadásokat, hogy lássam, épp milyen parasztvakító dumával próbálkoznak, hogy legközelebb már az a cég se tudjon átvertni! Van pár ismerős sablon duma, már cégnév se kell, kiatálom. Egyik cég rendszeresen iwiw-en nyomul. Ismerem az egyik főmuftit: legrövidebb út gomb a levélküldtőtől, ha szerepel a neve a listában, tudom, melyik cég :)) De már annyiszor olvastam a levelüket, hogy kívülről tudom. Ha nem mondanak cégnevet el se megyek!

Egyébként volt már olyan cég, amelyikhez csatlakoztam, mert tisztességesen keresett meg, valóban átlátható, normális dumával és azóta törzsvásárló vagyok. Nagy hálózatot nem bizti, hogy felépítek, de nem is célom. Magyar cég, és jók a cuccai.

Az ilyen gátlástalan szenyákat meg messziről kerülöm. Amúgy nem csak az ilyen cégek nem jelentenek be, sok más cég se, vagy max minimálra. De ha be is jelentenek, droidnak kell sok ember. Valójában manager meg vezető csak kevés emberből lesz, hosszú idő és munka után. 17 éve dolgozom, szinte folymatosan az ucsó 1 évet leszámítva. Van diplomám, amivel kb. kitörölhetem (1 szakos nyelvtanári) és DTP meg Webdesign gyakorlatom, és igaz, soha nem is vágytam rá, máig nem vagyok vezető. Inkább szabadúszom, irányítom a magam életét és max azért vállalok felelősséget. Vagy alkalmazott voltam 15-16 évig. Pár éve jól ment, most ez is áll mint Katiban a gyerek. Kiadónál nyomtam le 6-7 évet, most ennek lőttek. Sajnos az elmúlt 1 évben én is állást kerestem és sok ilyen MLM cég vetette ki rám a hálóját, meg pénzügyi tanácsadó cégek stb. Akinek ez megy, csinálja! Nekem más a profilom. De még idén is felültetett egy ismerősöm, február környékén. Azt mondta, saját vállakozásához keres koordinátort. Úgy tudtam, nyelviskolája van a férjével, de mint kiderült, időközben 3 gyerek mellett felcsapott ő is MLM ügynöknek. A legszemetebb dolog csak az volt, illetve az én hülyeségem is, hogy órákig a városban mászkáltam, hogy este találkozzam vele. Hazamenni nem érte volna meg egy másik, déli megbeszélésem után. Csak akkor esett le, hogy mibe akar berántani, mikor egy szállodába vitt be és elkezdődött az előadás... Szó sem volt nyelviskoláról! Szívem szerint otthagytam volna a fenébe, nagyon mérges voltam rá, de már úgyis elment a napom, kb. mindegy volt! Persze, azonnal be akart léptetni. Na, akkor mondtam meg neki, hogy kivel csinálja ezt máskor! Ráadásul sürgősen kellett volna a meló, meg a fizu, mert egy vasam se volt. Kiröhögtem, hogy tőlem akar belépti díjat bevasalni. 2000 Ft lett volna. Pont annyim volt egész hétre, kajára!!! Hát, nem hagytam ott a pénzt! Átvertek, csúnyán, ráadásul ismerős!

Ha most lennék 20 éves, talán én is bedőlnék ezeknek a cégeknek, mint hogy jutalékért ügynököljek, de ha ma lennék 20 éves, talán én is belefutnék még inkább. Nem ítélem el, aki próbálkozik, de a fentiek után én már biztos nem ülném végig az ilyen szájtépést! Hacsak nem azért, holgy a végén röhögve álljak fel! Ha már a gyanú felmerül, hogy erre megy ki a játék, hátra arc! Sőt, ha telefonban nem derül ki egyértelműen, hogy grafikusi munka, és pontosan milyen cég, felejtsenek el. Még interjúra se megyek!

Persze, mindenki a saját szerencséjének a kovácsa, és maga tudja, mire van esélye, lehetősége, mihez érez affinitáást. Én már a 90-es évek közepén is munkaképes korban voltam, végigjártam pár hálózatot, 1-2be, ha nem volt drága a beugró, be is léptem. De mindig volt mellette főállásom. Azt sose csináltam meg, amit egyesek, hogy kiléptek a munkahelyükről...

Amúgy magát az MLM-et se ítélem el, mert alapvetően ezek a rendszerek nyugaton működnek, csak nálunk vált a hazai mentalitás és speciális gazdasági környezet hatátsára ilyenné ez a munka. Egy amcsi keres - még a nagyon csóró is - min. 3-4 ezer dolcsit havonta, de inkább 8-10 vagy még több ezret. Nekik ezek a cuccok nem drágák, és így megy a bolt is. Csak nekünk drágák ezek. A nyugati "kolléga" a bejövő jutalékból max kicsivel jobb helyre megy nyaralni a családdal és ezzel tisztában is van, nem is vár el többet, és ez is a célja. Aki szerencsés, többre is megy, de elvan vele akkor is, ha "csak" jobb autót vesz. Csak nálunk vakítja el az embereket a nagy zsetonról szóló duma. Ami persze csak keveseknek jön be, akiknek vannak pénzes ismerőseik és megvesznek mindent. Vagy elhisznek mindent. De egy bizonyos ponton túl telítődik a piac is. A fizetőképes kereslet is sokkal kisebb és kevesebb a befűzhető alany. Vagyis csak jóval kevesebben keresnek annyit, hogy ezeket a cuccokat meg tudják fizetni tartósan és sok hálózat közt oszlik meg ez is. Túl sok a halász, kevés a hal... És egyre rosszabb az arány! Mindenkiből halászt akarnak csinálni, ami még tovább ront a helyzeten!
Varacsk Gyúrunk, vaze!? Ámen! 2010.03.24 21:16:00
Bristoli éveim egyik sokkoló élménye volt, amikor megláttam egy konditerem plakátjait a templom falán. A nyitott ablakon benéztem és hát látom, hogy a "gyülekezet" bizony keményen gyúr odabent. Nem hittem volna, hogy Angliában ezt meg lehet csinálni, az emberben még él…..
ciberemacs 2010.04.20 20:53:53
@joomagam: Szia! Nyilván nem ilyen konkrétan értettem, hanem elvontabb értelemben van valami oka annak, hogy a társaság ellen ennyire kiakadtál, vagy a ragasztgató ellen... Pontosabban arra céloztam, hogy észosztásért és papolásért neked se kell a szomszédba menned, ahogy látom :) Nyilván, valamennyire ismered magad, de valahol legbelül mégiscsak megnyomott egy gombot a téma...

Na mindegy, ez az egész nem biztos, hogy ér annyit, hogy így kiakadj, függetlenül attól, hogy ki tette. Mindenesetre, ha itt a kertkapunkra valaki kirakna egy matricát, meglepődnék... ha meg bemászna, Artúrral gyűlne meg a baja :))) Egy belvárosi vagy lakótelepi házban ez nyilván másképp működik. De erre jó a térfigyelő kamera... Egy kanadai kisvárosban egy ideig eltűntek az újságok. Bekameráztak pár udvart és kiderült, hogy rókák járnak arra. Ezt valószínűleg ember tette, de míg nem tudod, ki volt, addig az ártatlanság vélelme mindekit megillet és nem állíthatod biztosan, hogy a blogolók voltak, ha nincs rá egyértelmű bizonyíték.
Varacsk filmjeink főszereplőit érdemes megnézni ebben a formabontó, új darabban! A helyszín tökéletesen magadja az alaphangot, az Iparművészeti Múzeum gobelinekkel, puttókkal veretett Díszterme igazán abszurddá teszi a swingerklubbok világát. Tasnási István Kupidója kemény…..