Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anarch

0 bejegyzést írt és 1370 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Attiláék egy vagyont hagytak ott az Euronicsban, többek közt egy F energiaosztályú porszívóért, ami nem működik szőnyegen. Nem tűnik nagy fogásnak. Naná, hogy a bolttól a hatóságig mindenhol próbáltak igazságot keresni maguknak. Ebből a hatóság mérsékelten jó ötlet, egyedi esetekkel ugyanis nem…..
anarch 2017.09.07 14:07:05
@zálogból visszamaradt 1zen1gyedik czazy one: Ezt te hol olvasod, mármint hogy a meglevő készleteket eladhatják? Amiket én olvasok ott kifejezetten az értékesítes és importálás tiltásáról van szó.
anarch 2017.09.08 08:51:56
@megamedve: A gyártása biztos nem tilos, az EU-n kívül is lehet értékesíteni. Ráadásul az EU-n belül sem egységes, a 900W az felső limit, svédeknél ez pl. 800W.

Próbáltam az EU-s oldalt végignézni, hogy most akkor el lehet-e adni a készleteket, vagy tovább kell küldeni; de egyelőre nem vettem ki semmi használhatót ezzel kapcsolatban. Viszont azt részletesen taglalja, hogy hogyan is kell mérni az éves fogyasztást, bedob egy pár képletet is hogy úgy legyen a tuti.

Megnéztem pár fogyasztói tesztet is, és amiket írtok, hogy gyenge lesz meg stb, hát nem épp ezt támasztják alá. Nemcsak az ideiek, hanem a régebbiek is (2014-ben sok nagyteszt volt, mert akkor 1600W-ban maximálták, ezt vitték le idén 900W-ra.)
A munkáltatói márka kölcsönös együtthatásban van a fogyasztói márkával, ugyanis egy ismert, pozitív imidzsű fogyasztói márka magával húzhatja a munkáltatói márkáról alkotott képet. A munkáltatóknak rossz hír, hogy ez a termék vagy szolgáltatás minőségromlásának tekintetében sajnos fordítva is…..
anarch 2017.08.10 09:31:54
@blaubner: Azért van pár támpont arra, hogy belülről ez hogyan történhetett. Ami kiderült (legalábbis ami nekem bejött a látómezőmbe):

* A T-nél ebből 3 hónap volt fejlesztés
* A CEO a go-live előtti napon utasított mindenkit emailben tesztelésre (azért ez elég kétségbeesett dolog)

Ebből azért lehet valami fogalma valakinek, hogy mégis hogyan zajlott mindez belülről :).
Mihály minket is cc-zett a levélre, ami rajtunk kívül az OBI-nál és 8 kormányzati emailen landolt, innen a címzés. A probléma pedig a fogyasztói társadalom rákfenéje: az átmeneti ideig használható, látszólag tartós fogyasztói cikkek ügye. Létezik, hogy egy apró alkatrész meghibásodása miatt kukázni…..
anarch 2017.07.27 11:29:04
@CID...: Jah, RIP alkatrészellátási kötelezettség. Élt 1978-2003
Az alábbi mobilparkolásos sztoriban nem is az a legérdekesebb, hogy miért nem emelik ki az oszlopon vagy az sms-ben, hogy limitálva van a pakolás hossza, hanem hogy nekem Pesten a válasz sms mindig tartalmazza a zóna, a rendszám és a díj adatai mellett azt is, hogy legkésőbb mikor áll le la…..
anarch 2017.05.22 10:46:44
@onlajnok: Már nem azért, de ez fasság. Ha annyira fontos a túlfizetés-védelem, akkor küldjenek emlékeztető-sms-eket 4-8 óránként, hogy itt és itt aktív parkolásod van, ott vagy-e még?

Mint ahogy meg is tették amikor a szülészeten parkoltam majd' egy hétig. Nem volt ennyire tervezve, de így alakult... Volt elég stressz anélkül is, hogy 4 óránként állandóan meg kellett volna hosszabbítani.
A cipővásárlás örök téma a Homáron, nyilván mert mindenki csinálja, évente többször is, és, ha ez a mennyiségi túltengés nem lenne elég, ráadásul ezer és ezer variációban tudjuk megjárni vele.  Ezúttal az a kérdés, hogy ha kedvezménnyel vesszük és nem minőségi okból…..
Nem akarásnak nyögés a vége. Ezúttal egy savmaratott ajtóüveg utángyártási projektjét fúrta meg egy cég vezetője az ügyfél szerint csakból, ami egy szolgáltatótól akkor sem túl jó megoldás, ha egyébként az olvasónkban felmerülő kérdések egy részére igazából tényleg lehet az a válasza, hogy igen, és…..
anarch 2017.04.06 11:56:20
@KaTe: Poszter konkrétan az ÖSSZES üveget cserélni akarta. Ha Mr. köpcös annyira nem akarta _azt_ megcsinálni, ajánlhatott volna valami mást amit elvállal ami megy rutinból és a poszt tolónak is tetszik.

De Mr. Igazgatót igazából semmi nem érdekelte, egyetlen kérdést nem tett fel, csak belehazudott az ügyfél arcába és elhajtotta.
Nekünk eddig soha nem volt nagy eltérés a bookingos ár és a ténylegesen fizetendő között, de persze ez nem jelenti azt, hogy nem gyakori. Aki szokott Booking.com-on foglalni, bökjön már legyen szíves alul a mini közvéleménykutatásunkon! Tisztelt Tékozló Homár! Különösebb hozzáfűzni valóm nincs a…..
anarch 2016.09.15 09:49:19
@cmx85s: A csatolt kép alapján a poszter rendesen töltötte ki. Ha pedig az ár változó, (hétvége, akármi) arról általában a booking.com tud és eleve úgy mutatja az árat. Az lehet, hogy a horvát szálloda slendriánul adta meg az adatait a booking.com-nak, de akkor tartsa is magát az árajánlatához.

Eddig sosem tért el a booking.com-os ár attól amit fizettünk, igaz Horvátországot nem próbáltuk.
Állati jól hangzik az ELMŰ Gyorsszerviz szolgáltatása: a dugulás, csőtörés, zárrohadás típusú hétköznapi ügyekre kínálnak nem túl magas havi díjért ügyintézést és szervizt olyan extrákkal, mint a 24 órás segítségnyújtás és a garantált 4 órán belüli kiszállás. Kár, hogy ez csak a csillámpónik…..
anarch 2016.07.11 11:15:10
@GiaMarie: Hát, ha még mindig Magyarországon vannak, akkor azért nem lehetett túl jó gimi...
Elég bosszantó lehet itthonragadni egy útlevél érvényességi para miatt, de azt valószínűleg még olvasónk sem vitatja, hogy nem lehet bemondásra elhinni, hogy valahol a világban van neki  egy másik. A kérdés persze igazából az, hogy a Wizz Air kötözködhet-e a dolog miatt,…..
anarch 2016.05.25 10:49:29
@atpijkamo102: Hát, ha neked ilyen rokonaid, ismerőseid és üzletfeleid öntözik a macskád-kaktuszod-postaládád míg te távol vagy tőlük, akkor csak sajnálni tudlak.

Lazán kapcsolódik:
www.youtube.com/watch?v=AnslSas5ZOQ
anarch 2016.05.25 11:02:27
@anarch: Most DHL EXPRESS ENVELOPE néven fut - ez kikerüli a vámügyintézést, elvileg másnap megkapod.
"A 45%-os csomagveszteség miatt le kellett mondanom a Netflix szolgáltatást, napközben az internetes bankolás csak a jó isten segítségével működik, illetve az online játék/hangalapú csevegés egyáltalán nem, vagy kritikán alul működik." - és most mindenki küldjön egy erősen támogató gondolatot Márk…..
Igazán cseles a Vodafone, ha ez az Európa Napijegy nevű szolgáltatása tényleg így működik, márpedig eléggé úgy tűnik, hogy így.  Szóval, aki külföldre megy, az nagyon gondolja át, hogy mit szeretne, mert napi egy sms-sel egy hét alatt 8000 forintba fog kerülni a buli - még, ha az arról is szólt…..
anarch 2016.05.20 10:16:30
@atpijkamo96: Hmm, a fejléc meg Roltii kommentje szerint minden egyes nap külön-külön kell lemondania, hogy nem, ma sem kérem. Ami azért elég durvának hangzik, de persze nem lehetetlen.
Bár a levelezés Zoltán állításával ellentétben épp azt bizonyítja, hogy a Sony nem tojta le ügyfele panaszát, azért levélírónk álláspontja is méltányolható: szeretne egy évekig működő készüléket, és nem akar egy olyan terméket megvenni újra - még, ha 30%-kal olcsóbban is -, amivel nem volt…..
Egyetemleges lelet, mely felemleget kellemetlen esetet. Ne feledd, kezeskedjen neked mester eleve, meg ne legyen ereszed elemekre szedve hetekre. Kedves Homár és olvasók, íme egy rövid történet, hogy hogyan NE újítsatok fel lakást. Elöljáróban annyit, hogy feleségem 8. hónapos terhes, tehát a…..
Kedves Elmű-Émász Energiaszolgáltató! Olyan jó lenne, ha megszívlelnéd az elégedetlen, de higgadtan és összeszedett fogalmazó fogyasztód konstruktív javaslatait! Tisztelt  ELMŰ-ÉMÁSZ Ügyfélszolgálat! A minap egy barátom (vevőazonosító 2600704751, a meghatalmazásából én jártam el) lakását, egy…..
anarch 2016.04.25 09:24:43
@atpijkamo96: Nem feltételenül a küldő fizeti az sms-t, van jópár szolgáltatás ahol a fogadó fizet, és ez lehet emelt díjas is. Emlékezz vissza a leiratkozhatatlan horoszpók hírlevelekre kb 8-10 évvel ezelőttről.
Az Indexen írtunk nemrég arról a felfedezésről, hogy a Sparban kapható makóinak tűnő fokhagyma Kínából származik. Olvasónk ennek kapcsán kérdést intézett a Sparhoz. A válasszal azt csinálhatja, amit akar. Oké, értjük, hogy itt a Makó megnevezés márkanevet és nem származási helyet jelöl, ez kiderül…..
Elvileg annak örülnek az emberek, ha egy szolgáltató valami fejlesztést eszközöl a lakóhelyükön, olvasónk mégis nehezen válik meg az analóg vezetékes telefonjától. Kérdés, hogy jogos-e a morgolódása. Nb. Homár! Gondolom, nem én vagyok az egyetlen, aki "Kedves ügyfelünk!" megszólítással - ami…..
anarch 2016.04.14 08:41:39
@Matteo79: Azért ez nem teljesen így van, a telefon az közmű, akárcsak mondjuk a vasút. Ennek vannak olyan előnyei, hogy ha valaki ellopja a réz-optikát akkor az nem egyszerű lopásnak számít, hanem ráverik a "közérdekű üzem megzavarását" vagy mondjuk a "vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntettet" is. Viszont a közmű-lét kötelezettségekkel is jár.
Én készségesen elhiszem, hogy a CIB a szabályoknak és a szerződésben foglaltaknak megfelelően járt el olvasónk devizahitelének számítása ügyében, de a varázsképlet, amit használnak - egyben védőpajzsként feltartanak - tényleg érdekes. Megpróbáljuk megtudni, hogy mi a magyarázata ennek a…..
anarch 2016.04.07 08:59:18
@Jóska Pista: Igen, alapvetően ez az alaphiba. A bankok önkényesen definiálják az évet a naptárrendszertől függetlenül. Július Caesar vezette be anno a 365.25 napos évet, nem ma volt és elég sokáig tartotta magát :).
Az url alapján azt hittem, csak egy vicc, de nem. A kínaitelefonjavítás.hu szolgáltatója a yolo kft. Mégiscsak vicc.  Kedves Homár,  megosztanám veled a tapasztalataimat a kinaitelefonjavítas.hu oldallal kapcsolatban, hátha más nem szalad bele ebbe a zsákutcába.  Tavaly decemberben elrepedt az…..
Olvasónk jogosan dühös egy végül elintéződött ügy után, mert jó sok idő meg bosszúság járt vele, és nem kevés elszántságot igényelt a dolog. Miért nem lehet az, hogy csak úgy egyszerűen él a vásárló a jogával? Mondjuk legalább nem voltak kirívóan modortalanok vele. Üdv!  Nemrég történt az eset…..
"A hűség igazi gyöngyszem a homokszemek között, amit csak azok láthatnak meg, akik valóban értik, hogy mit jelent." Paulo Coelho Sziasztok! A rengeteg bejegyzésetekben lehet, hogy már felmerült ez a probléma a Vodafone-nal kapcsolatban másnál is. Ha így van, kérlek csak…..
anarch 2016.02.12 13:26:10
@Kulics: De, volt. Mielőtt a Voda kiépítette a saját hálózatát keményen csengetett a hálózathasználatért. Ez kb 5 éves időszak volt.
"Erkölcsi kötelessége a kormánynak, hogy ami a törvény alapján visszajár az állampolgároknak, azt meg is kapják. Még akkor is, ha egy csődbe ment külföldi biztosító helyett kell helytállni. A károsult biztosítottak az adóhivataltól kérhetik vissza a nekik visszajáró baleseti adót" - közölte az NGM.…..
anarch 2016.02.11 12:42:09
@atpijkamo124: Szóvan Andy Vajnának azért engedtek el 6 milliárdot, mert az fejenként 600Ft és mivel nem éri el az ezret így nem kell befizetnie? :)

Más: mire mi elérjük a nyugdíjaskort addigra nem lesz állami nyugdíj. Mert nem lesz aki fizesse, az állam pedig nem takarít meg semmit belőle. Az, amit "megmentettek", már réges régen nincs meg. Alternatív megoldás: nem is leszünk nyugdíjasok, mert a nyugdíjkorhatárt addigra a várható életkor fölé emelik (Az 1970-1990 között született ff-ak várható élettartama 64-68 év, nőknél 70-74.)
Igazi kínzó kérdés. Utánajárunk. Kedves Homár!  Lehet, hogy csak én izgultam túlzottan rá, mindenesetre számomra érdekes. Nem olyan rég hívott a Telenor, a telefonom pedig automatikusan minden hívást rögzít:  Telenoros hölgy: - Jó napot kívánok XY vagyok a Telenortól, szeretnénk tájékoztatni az…..
anarch 2016.02.03 11:24:42
@fillérbaszó vadász: Naja, csakhogy a a TV azt azért csinálja, hogy nagy nyilvánosság előtt bemutassa. Míg a mobiltelefonos saját magának csinálja. Az, hogy utána kirakja a facetube-ra az már egy másik történet, ugyanúgy másik történet, ha bíróságon használja fel.
Én arra tippelnék, hogy a segélyhívós operátoroknak valamiféle protokoll szerint kell az adatokat felvenniük, nem a saját heppjük a sok kérdés, és az, hogy akár többször is visszakérdeznek, de mivel Tamás mérgelődő levele nem az első a témában, most már megkérdezzük a bonyolultan semmitmondó…..
anarch 2016.01.21 11:38:00
@atpijkamo95: Eszerint a 1981-es kártyanaptár szerint meg 05 a tűzoltóság. Már az óvodásság sem a régi.

kartyanaptarak.files.wordpress.com/2013/09/c3a1b-topinform-05-tc5b1zoltc3b3sc3a1g-1981.jpg?w=235&h=373&crop=1

Egyáltalán működnek ezen számok 1-el kezdődő modern változatai mobilról? Mert skype-ról nem.
anarch 2016.01.21 11:46:01
@Tsakazertish:

1./ érthetően bemutatkozol, lakcímed (telefonszámod látja, ha akarod, ha nem)

112-t még egy lezárt billentyűzetű mobiltelefonról is lehet hívni... de a számát annak a mobilnak Te nem biztos, hogy tudni fogod.
A Sparra nem jön kiemlekedően sok panasz, mégis rendszeresen kapunk leveleket velük kapcsolatban, és baromi érdekes ezekben, hogy mintha egy kaptafára készültek volna: kivétel nélkül szerepel bennük valami trükkgyanúsan kivitelezett akció és néhány morci eladó. Azon persze…..
Vége a karácsonynak, a szeretet helyett az elkámpicsorodott ajándékozók leveli áradnak. Első körben a CEWE-t illették szép szavakkal, rögtön ketten is. Úgy tűnik ugyanis, hogy hiba készült a cég a karácsonyi rohamra az "Ott lesz a fa alatt" és a "Garantáltan megérkezik…..