Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jakabgipsz

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ország egyik fele kárörvendően, a másik fele kétségbeesetten fogadta a Raiffeisen 1 euróért történő esetleges eladásának hírét. Abban viszont szinte mindenki egyetértett, hogy 1 euróért a hülyének is megéri, „legyen inkább 2!” – ugratták egymást az emberek a…..
jakabgipsz 2014.01.09 21:06:17
@Narancskommunista: A nyereséges működés helyreállításához (ha egyáltalán helyre lehet) pótolni kéne a tőkét, de (ha jól gondolom), ez nem kötelessége, hagyhatja csődbe menni is (ahogy pl. az állam hagyta a Malévot).

@Rodolfo63: A shortolásért valószínűleg igen. Ha csak simán ki akar szúrni az emberekkel, akkor nem.
jakabgipsz 2014.01.09 21:44:32
@lost hope: Energiacégek dettó. Venezuela már most is tananyag (lehetne), Mo. nem tanult belőle.
jakabgipsz 2014.01.10 22:02:34
@monddazigazatmar: Az lenne az igazságos, hogy minden cég ugyanolyan arányban adózzon a nyeresége alapján, akármelyik szektorban van.

Itt van egy jó kis összefoglaló arról, hogy miért értelmetlenebb a vállalatok esetén a progresszív adó, mint a személyek esetén:
economic-incentives.blogspot.it/2010/02/why-isn-corporate-income-tax.html
Koprodukcióban mától fixen ezen az oldalon elérhetővé teszünk szerzőtársammal egy szólistát, azaz szavak listáját, amelyekkel lépten-nyomon összefutunk, és talán segítség lehet másoknak, a blog olvasóinak és a Google bátor használóinak egyaránt. Rejtélyes szerzőtársam…..
Bár 2010-ben még olyan elemzők is akadtak, akik – lengyel mintára – egy sajátos jobboldali kétpártrendszert vizionáltak, s a Fidesz és a Jobbik versenyfutásaként képzelték el a magyar politika jövőjét, ezek az elképzelések egyelőre nem váltak valóra. A Jobbik ugyan több…..
Érdekes dolog ez a profit-kérdés. Mi számít vajon extraprofitnak? Két százalék, négy százalék, tíz százalék? Habár az energiaszektort érintő kommunikáció eddig rendre hatalmasnak állította be a tőkeköltségre vetített 2,5-4 százalék közötti megtérülési mutatókat, most…..
Spanyolország az idén Januárban változtatott egyet az alkotmányon, ami lehetővé tesz egy bankbetét adót. Eddig ezt az alkotmány nem engedte. Pletykák szerint 0,2%-os lesz ez az adó. Spanyolországban eddig is volt bankadó, de azt tartományi szinten szedték és egyes tartományok…..
jakabgipsz 2013.03.25 10:24:08
@Dörnyei József: Az nem az átutalásokra van, csak az értékpapír adás-vételre.
Jose Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke, azt követeli, hogy minden ciprusi elsőszülöttet adjanak el adósrabszolgaságba, hogy a szigetország törleszteni tudja a nemzetközi hitelezők felé fennálló tartozásait. Amilyen mostanában az Unió PR-ja, nem lennék meglepődve, ha…..
  A Magyar Bankszövetség főtitkára saját maga erősítette meg, hogy a legtöbb bank áthárítja a tranzakciós adót ügyfeleire. Kiragadtam két, a Bankszövetség állásfoglalására reagáló megnyilvánulást a kormány és az MSZP részéről, aztán szabadjára engedtem a…..
Önmagában is hűen tükrözi a hazai közállapotokat, hogy a politikai elemzőket, a népszerű bloggereket és az ellenzéki pártokat egyaránt alaposan meglepte, hogy az Alkotmánybíróság (bár nem első alkalommal) tett egy bátor lépést és elkaszálta az előzetes regisztrációt. Arra…..
A minisztériumban nem végezték el a házi feladatot, de mi kiszámoltuk helyettük: mibe is fáj az országnak a "nem tandíj" finanszírozására tavaly beígért kamatmentes diákhitel? Aki unja a matekot, vagy nincs ideje, annak előre lelőjük a poént: ez is nagy összeg. Akár a…..
jakabgipsz 2013.01.07 12:45:42
@radam: Ez igaz, viszont az egészben van egy nagy költségvetési trükk. A befizetett tandíj most megjelenik bevételként. Viszont az állam jövőbeni kamattámogatási vállalása nem jelenik meg az államadósságban, de ettől még (nagyrészt a következő kormányoknak) ki kell majd fizetni.
(Mint a kamattámogatott lakáshitelnél.)
A sikerhez két dolog kell. Változó összetételben - de mindkettő elengedhetetlen. Az egyik a tehetség. A jó külső, a színészi képesség, ha sportoló vagy, a teljesítmény. A másik a pénz. Nem pesszimistán és nem is cinikusan mondom. Csak egy megfigyelés. Nem mondom, hogy…..
jakabgipsz 2012.12.21 13:50:57
Szombaton éjjel 84:77 arányban döntött az LMP kongresszusa a párt szövetségi politikájáról. Miközben az alternatívák - taktikai okokból - szépen be voltak csomagolva,  az eredmény valójában a baloldali ellenzéki pártokkal való választási együttműködés elutasítását…..
A Bajnai Gordon által 2012. október 23-án életre hívott Együtt 2014 mozgalom ugyan még csak szárnyait bontogatja, ám rendesen felkavarta az ellenzéki állóvizet. Hirtelen mindannyian tudni szeretnénk, hogyan is működhetne a gyakorlatban a választási szövetségkeresés,…..
Bajnainak egyáltalán nincs könnyű dolga. Nehéz megfelelni a sokféle elvárásnak, amit támasztanak feléje. Hisz abban sokan egyetértenek, hogy ennek a kormánynak távoznia kell a porondról az első adandó alkalommal, és ezek többsége abban is egy véleményen van, hogy ő lehet az…..
jakabgipsz 2012.10.23 12:53:15
@Kókadt-szegfű: És az államadósság mennyi lenne most, ha mindezeket nem lépte volna meg?
jakabgipsz 2012.10.23 12:58:30
@Kókadt-szegfű: Ja, és ezek közül melyiket csinálta vissza a Fidesz? Tudtommal csak a gyes-t.

Az áfát meg 27%-ra emelte, hogy a többi megszorításról ne beszéljek. Amikre szintén szükség van, a gazdaságot kevésbé hátráltató módon is be lehetett volna vezetni (persze akkor nem közvetve, hanem közvetlenül terhelné az embereket, úgyhogy a legbirkábbak is látnák).
A 2010-ben kétharmados többséget szerző kormánypártok alkotmányozó többségüket minden különösebb teketória nélkül használják arra (is), hogy a következő választásokon a lehető legrosszabb helyzetbe hozzák versenytársaikat. Összeszedtük a legfontosabb korlátozó…..
jakabgipsz 2012.09.27 13:38:20
Az MSZP titkos stratégiájában (amit a Fent és Lent Blog publikált) akadnak szimpatikus elemek. Örvendetes például, hogy legalább megpróbálnak úgy tenni, mintha megérkeztek volna a XXI. századba (Orbánék néha dermesztő múltbafordulásához képest mér ez is valami). De az…..
jakabgipsz 2012.09.18 16:00:26
@Koseberga: Nincsenek illúzióim, hogy más lenne a céljuk, de önmagából egy kampánystratégiából ez nem következik. Ugyanis ha lenne más motivációjuk is, arról minek írnának egy kampánystratégiában? Nem az a témája.
Gyurcsány csinált pár vállalhatatlan gazdasági trükköt, és elismerte, hogy hazudott. Az eredmény: folyamatos tüntetések, zavargások, Gyurcsány pedig (megérdemelten) örökre pária lett a magyar politikában, próbáljon bármilyen blikkfangos akciót kitalálni azért, hogy…..
Mi a közös a norvég tömeggyilkosban, a Batman-filmen lövöldöző ámokfutóban és Quadrille Lobsterben? Hogy egyikünknek sincs FB accountja. Következtetés: mind sorozatgyilkosok vagyunk. Szerintem meg az olyanokkal nem szabad semmi komolyba fogni, akik függők és még nekik áll…..
A kormány kézi vezérléssel osztja szét az uniós pénzeket. Testület is alakult hozzá, Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság (NKF, naná, hogy nemzeti), így mindenki számára egyértelmű, kivel kell jóban lenni és nem veszik el a sok bába között a gyerek. Az elnök Orbán Viktor,…..
Az 1942-es Beveridge-jelentés az alábbi nyomorúságok megszüntetését célozta: Mocsok, tudatlanság, szükség, dologtalanság és betegség. A japán jóléti törvény (1949) így sorolja fel a szegénység okait: betegség, sérülés, gyerek születése, rokkantság, haláleset,…..