Regisztráció Blogot indítok
Adatok
emdé_old

0 bejegyzést írt és 180 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
X. kerület A Kőbányai Casino 2010.02.03 18:58:00
Kevesen tudják,hogy kerületünkben létezett hivatalos mulatóliget, amit 1847-ben a kőbányai vasútállomás mellé építettek. Ennek oka, hogy a vasút megjelenésével a pesti polgárság felkapott szórakozásává vált kivonatozni a városból egy közeli állomásig, s ott a zöldben…..
Nekünk Commodore 64-ünk volt, azt hiszem Ausztriából hozták a szüleim. A kazettás verzió volt, és nagyon irigyeltem azokat a barátaimat, akiknek floppyjuk is volt. Volt egy úgynevezett Turbó kiegészítője is, ezzel gyorsabb volt. Először a kicsi fekete-fehér Junoszty tévén…..
emdé_old 2009.04.15 12:58:44
Vujity Tvrtko jól a fejébe húzta a baseballsapkát, és nekiállt oknyomozni. Kiderítette, hogy az „interneten keringő” egyik legnépszerűbb videó főszereplője Magyarországon él. Persze egyrészt a videó közel sem olyan népszerű, mindössze 400 ezren látták például a…..
emdé_old 2009.02.24 19:54:41
A TV2 szappanoperájában hétfőn debütált először Pongrácz Barbara szerepében Legerszki Kriszta. A sztori szerint Barbarát olyan súlyos égési sérülések érték, amikor karácsonykor felrobbant a kórház irodája, hogy plasztikai sebész tudta csak összerakni az arcát. Akik…..
"Eladó egy lakás Soroksáron. Kitűnő fekvésű, ugyanabban az országban van, mint a Balaton és a Hortobágy. Meg az Alpok." - nagyon sarkosan így lehetne értelmezni annak a hirdetésnek a környékleírását, amit Sadia szúrt ki az Urbanistának. Ám nem is az ingatlanos tájleírása a…..
hu_neutrino következik ismét, nem kispályás félrefordítással. Az első kettő az Igenis Miniszter úr című sorozatból van, és ugyan a másodikban lévő Florence Nightingale már szerepelt korábban, kiteszem ezt is, mert itt még durvábban jön ki, ugyanis gyakorlatilag meg is…..
emdé_old 2009.01.22 17:14:19
@Dráááúúútkoszorú: Nem vitatkozni szeretnék, de én is tapasztalatból beszélek. :))) Viszont ez már rég volt, (2003 körül) úgyhogy azóta lehet megváltoztak a szokások vagy csak nekem volt szerencsém mindig ilyen szöveghez. :)
Fellélegezhetünk, állítólag eldőlt a dolog: John Wells addig unszolta George Clooney-t, az egykori Ross dokit, hogy a mostanában szakállas pasikat alakító sármőr igent mondott egy nyúlfarknyi Vészhelyzet-vendégszerepre, csak szálljanak már le róla. Azt még egyelőre nem tudjuk,…..
A Band from TV nevű formáció Jay Lenónál járt a napokban, egész jól nyomják a színészek, nem? ..
emdé_old 2009.01.21 14:35:15
sklasse79: lesz harmadik évad a Tudorokból?Igen lesz, sőt, ha minden igaz már le is forgatták, és hamarosan bemutatja a Showtime, majd ezt követően az HBO is - nálunk.easyfriend: Pár éve volt az AXN-nek egy olyan terve, hogy "The Amazing Race Central Europe", ahogy a neten…..
comment:com Lecsapott a TV2 2009.01.15 07:11:00
A Prae.hu művészeti portálon november környékén tűnt fel egy blog, amit egy bizonyos Hungarian helyszínelő jegyzett, és hogy finoman fogalmazzunk, a TV2 számára kissé kényelmetlen információkkal és pletykákkal szórakoztatta rajta a nagyérdeműt. A blog számos bejegyzése elég…..
Az IKO Media Group egyik gyermeke, az RTL-közelinek is nevezett Sorozat+ eddig nem nagyon volt blogunk célkeresztjében, mert olyan sorozatokat adtak, amiket már vagy láttunk, vagy eleve nem érdekeltek minket. A csatorna ráadásul nem túl sok helyen érhető el, a három nagy (UPC, Digi,…..
A How I met Your Mother (Így jártam anyátokkal) című CBS-sitcom idei évada minden várakozást felülmúlt: a tavalyi, sztrájkkal súlyosbított csonka szezon után istenesen magára talált a a hétfői vígjátékblokk egyik húzóneve, sorra döntögette a szezon, majd a sorozat…..
Kampányba kezdett az ORTT, a román médiahatóság kölcsönfilmjeivel mutatja be, hogy mivé lesz a gyerek, ha magára hagyjuk a tévé előtt. Az ORTT szerint rúdon pörgő szoftpornós és hentelő sorozatgyilkos. A cél nemes, tényleg nem a képernyőt betakaró karikák, hanem a szülők…..
emdé_old 2009.01.07 18:01:28
@Teddypompom: Szerintem vannak ennél sokkal szolidabb megoldások is. Én nem igazán vagyok a piktogramok szakértője, de a német csatornákon semmi ilyet nem látok, a románoknál más a besorolás és a jelzés is szolidabb, nem olyan hatalmas színes bumszli, mint nálunk.

Amúgy régen, mikor ez elindult, hallottam egy olyan pletykát, ami lehet, hogy fake. Állítólag csak félrefordítás miatt van a műsor közben is, nem csak az elején a figyelmeztetés, mert egy angol vagy német (nem tudom) nyelvű ajánlás alapján dolgozták ki a besorolást, amiben egy "or"-t vagy "oder"-t nem "vagy"nak, hanem "és"nek fordítottak. Nem tudom igaz-e, de mindenképp elgondolkodtató. :-)
Az A&E nevű amerikai kábelcsatorna kreatívjainak agyára mehetett valami, túl erős anyagot szállított a nepper, vagy los angelesben még most is lehet napszúrást kapni, ki tudja, mindenesetre azt nehéz elképzelni, hogy valaki ép ésszel képes egy olyan reality-t berendelni, amiben…..
Úgy látszik nem csak minket érdekel, hogy hol van Budapest valódi határa. A Magyar Hírlap információi szerint a Fidesz vezérkara négy lehetséges modellt vizsgál a fővárosi önkormányzati rendszer átalakításával kapcsolatban: 1. "megmarad a huszonhárom kerület, de bizonyos…..
Az amerikai tévékben nem szokás szilveszterkor ún. szórakoztató műsorokat vetíteni, mert minek, arrafelé tényleg nem sokan tévéznek, legfeljebb a visszaszámlálást követik nyomon kedvenc csatornájunkon. Ezt persze élőben adják, és mint minden élő adásnak, ennek is megvan az a…..
A címben rejlő mondat a Békéscsaba-Szeged vonalon és vonaton hangzott el. Jobb helyeken a kalauzok utaskísérők jegyvizsgálók a kérdést úgy teszik fel: segíthetek felszállni?És persze az is igaz, hogy mindig lesznek olyanok, akik még az utóbbi kérdésre is "nem, baszd…..
emdé_old 2009.01.04 23:28:14
emdé_old 2009.01.04 23:30:34
"Mi olyan szocializmust akarunk, amely megtisztul a múlt lerakódásaitól, s ugyanakkor örökli mindazt a legjobbat, amit elméletünk megalapítója hozott létre, ami megtestesül népünk munkájában és erőfeszítéseiben. Olyan szocializmusra van szükségünk, amely az egész világ…..
emdé_old 2008.12.25 09:20:36
 „Fáj az istent roncsokban látni” – hosszú ideje már ez az érzés kerülget, amikor az MDF soros ügyeiről hallok. A párt mai vezetői persze nem istenek, legfeljebb napkeltés bölcsek, akikért nem kár: nincs az a politikai csapás, amit többé-kevésbé meg ne…..
emdé_old 2008.12.22 00:38:27
Gulyásdemokrácia Kedves vasutas! 2008.12.19 22:59:00
Üljünk le és beszélgessünk. Te a saját géped előtt, én az enyémnél, ígérem, normális leszek, semmi kedvem elkúrni a karácsonyodat, remélem, te se fogod az enyémet. Szóval mint két európai kultúrember, próbáljuk meg, jó?Észrevetted, mit sikerült összehoznotok? Az egész…..
Görögországban sokkal nagyobb a gond, mint eddig hittük. Nem elég, hogy az országot válság, korrupció sújtja, aztán többnapos zavargásokban verik szét a városokat, de ráadásnak még egy alakváltó is garázdálkodik a fővárosban. Egyelőre még nem tudni, hogy egy űrlényről…..
Félrefordítások Ákádemi-díj 2008.12.13 10:24:00
Ez egy nagyon vicces poszt lesz és még vicces videókat is fogok hozzá ajánlgatni, sőt még azt is kiderítettük, hogy hol került hiba a gépezetbe. Szóval, ketten is beküldték az alábbi félrefordítást, először, még nagyon régen Krisztián: A Comedy Central-on időkitöltőtként,…..
emdé_old 2008.12.14 09:53:46
A szinkron manapság olyan, amilyen. Én személy szerint azok közé tartozom, akiknek nem okoz problémát egy angol nyelvű sorozatot eredeti nyelven, akár felirat nélkül megnézni, de egyet nem szabad elfelejteni a feliratokról: mint ahogy a szinkron is változtat a szövegen, úgy a felirat is. A szinkron (jó esetben) a szájmozgás és az adott dialóg hosszúságát is figyelembe veszi, míg egy feliraton általában kevesebb, tömörebb szöveget látunk, viszont dramaturgiailag pontosabb fordítást. Úgyhogy lehet választani, melyik a jobb. Én szeretem megadni magamnak az esélyt, hogy adott keretek között kiválasszam melyekhez van kedvem, ámbátor maximálisan egyetértek nyolc_mini_vese kollégával az ügyben. Tegye fel a kezét az, aki szeret egy sorozatot és még - fogalmazzunk úgy - nem találta meg a módját annak, hogyan élvezhetné eredeti nyelven felirattal akár vagy anélkül... Biztos vannak ilyenek, de elenyésző. Ahogy az összes tévénézőhöz képest elenyésző mennyiségű ember támogatja a tévében eredeti nyelven felirattal sugárzott programok elterjedését. Hollandiában pl. ez nem okoz nagy gondot, mivel ott a tévék - és mozik is - szinte mindent eredeti nyelven, feliratosan sugároznak. De ez Magyarország, egy aránylag elöregedett lakossággal, akik még oroszt tanultak, a fiatalok nyelvtudása pedig nem minden esetben üti meg a nemzetközi mércét. Ráadásul én is szívesebben nézek a tévében magyarul dolgokat, de persze tényleg jó lenne, ha már ennyire jó nekünk minden, ami digitális - digitális kábeltévé, digitális földfelszíni sugárzás, IP TV - végre úgy működne, ahogy kell.