Regisztráció Blogot indítok
Adatok
OkoskaTo:rp

0 bejegyzést írt és 3053 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   Az időközi választáson, ahogy jósoltuk, kikapott az ellenzék. Nem véletlenül javasoltuk egy hete írt nyílt levelünkben a visszalépést, a civil jelölt közös jelöltként való támogatását. Egyből meg is indult az ellenzéki felelőskeresés, a gyászmunka, a kivetítés - a felelősség másra hárítása,…..
A polgármesteri meghívó szerint ötvennyolc előterjesztésről  - plusz a 2022. évi költségvetésről  - döntenénk a március 3-ai testületi üléseken - csakhogy épp a legfontosabb előterjesztések mindmáig nincsenek feltöltve a govcenterre - tehát nem olvashatóak el. Ezekről az el nem készült, netán…..
A februári testületi ülés legfontosabb anyaga a Rákosrendező fölött Zuglót Angyalfölddel összekötő felüljáró tervei, de a megfogyatkozott szocialista frakció is offenzívába kezdett, rendezvényre költenének, fákat ültetnének, de csak a saját körzeteikben. Mindeközben a polgármester Városközpont…..
Zuglóban a szocialista éra óta gyakorlat, hogy nyaranta a Gazdasági Bizottságra testálják az összes döntést - nem mintha a képviselők havi 540 ezer forintokért (mármint a koalíciós képviselők kapnak ennyit) ne tudnának havi pár órát szavazással tölteni. A bizottságra testált három hónapos hatalom…..
Pár napja a Partizánban Gulyás Márton remek interjút készített Tóth Csabával, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselőjével. Tóth magyarázkodásai, metakommunikációja a legtöbb esetben már magukban önleleplezőek, azonban a történelmi hűség, és a tisztánlátás miatt állításait, és velük szemben a valóságot…..
 Két, a zuglóiak által sok fórumon kért, felpanaszolt egészségügyi témájú előterjesztést vittem a novemberi "testületi ülésre". A polgármester a veszélyhelyzeti egyszemélyes döntési jogkörével élve egyiket sem támogatta.  A Hermina úton a labort még tavasszal szüntették meg, azóta két hónaposra…..
Május óta újra van átláthatósági biztosa a zuglói önkormányzatnak! Az örömteli  megbízásról, melyet a polgármester április 29-én kötött Békefi László ügyvéddel, furamód azonban azóta nem tájékoztatta sem a képviselő-testületet, sem, (pl. a Zuglói Lapokon) át Zugló lakosságát. Jobb az ilyen…..
Zuglóban a Herminamezei részen augusztus elsejével vezetik be a legújabb, harmadik zónában a fizetőparkolást. Csakhogy két nappal a kitűzött dátum előtt a zónába eső utcák felében még fel sincsenek festve a parkolóhelyek. A Gyarmat utca Columbus utca sarka. Parkolóóra van, felfestés kb. a zónához…..
OkoskaTo:rp 2020.09.27 17:00:35
@barkas11: Azért nincsenek kint ott táblák, mert az övezet nem a Czobor utca elején kezdődik.
www.zugloiparkolas.hu/parkolasi-zonak-2-2/
Ennek a posztnak nincs most egyéb célja, minthogy népszerűsítsen az olvasói körében egy kiváló tanulmányt, amit minden ellenzéki pártnak kivülről betéve ismerni kéne, ha valóban stratégiai igénnyel akarna politizálni. (De ahogy ezerszer megmutattam már ezen a blogon, nem akarnak, pontosabban nem a…..
OkoskaTo:rp 2020.08.29 14:41:15
@Bogomil: Igen, ebbe nem akartam belemenni. A migránsozás és a hajléktalanok kriminalizálása épp erről szól. Ha van, akit még egy lyukóvölgyi cigány is lenézhet ("migráncs"), máris többnek érzi magát, és hálás a Bölcs Vezérnek, aki megvédi tőlük. Orbán vitathatatlanul jól csinálja: támadott meg téged migráncs az elmúlt 5 évben? Naugye.
OkoskaTo:rp 2020.08.30 08:56:56
@cvsvrs: Az állam sosem megy csődbe, amíg van államosítható, vagy alárendeltektől (pl. önkormányzatok) elvehető tulajdon.

Antallék gazdasági dilettantizmusát, Medgyessy gulyásszocializmusának következményeit sem érezte meg az egyszerű szavazó. Például a 13. havi nyugdíjjal épp elég szavazatot tudtak megvásárolni - mint ahogy vidéken most is uralja magát az "Orbán [személyesen, nyilván a saját pénzéből, nem az én adómból] adott nekem 10.000 forintot Erzsébet utalványban, Gyurcsányék meg nem" hangulat.
Vitathatatlan, hogy az egyik legkedveltebb streetfood a hamburger. A gyorséttermektől kezdve a kézműves burgerezőkön át a legnevesebb éttermek étlapján is megtalálható. De nincs annál jobb, amikor egy otthoni kerti partyn saját ízlésünk szerint készíthetjük el a család hamburgerét. Így hát…..
PromontorBlog Rakparti benyomások 2020.08.03 09:25:00
Felfedeztem a pesti alsó rakpartot. Mármint persze nyilvánvalóan ismertem a pesti rakpartot, néha sétáltam is arra, évente egyszer-kétszer talán. Meg jártam arra autóval, mondjuk kétévente egyszer talán, amikor arra navigált valamelyik mobilos csodaszoftver. Egyik formában se fogott meg, gyalogosan…..
Nagy nap ez a mai a hazai közlekedésben. Kora délután befutott Budapestre a Regiojet cseh magánvasút első vonata, mely mostantól naponta közlekedik Budapest-Bécs-Prága útvonalon. Ez csak az első lépés a MÁV hegemóniájának megtörése irányába, de az utasok máris érezhetik a verseny előnyeit. A teljes…..
OkoskaTo:rp 2020.08.01 19:42:37
@nemecsekerno_007: Csodálom, hogy még nem alapított üzletet rá valaki, hogy unatkozó nagyikkal fuvaroztasson csomagokat. Önköltségen ingyenes (gyorsvonaton minimális pótdíjjal) szállítás, néhány óra alatt az ország távoli városaiba is.
Először a Belvárosi Plébániatemplomról szóló cikk kapcsán merült fel a téma. A panorámát bemutató fotók egyikén akadt ki valaki Facebookon, hogy mégis hogy néz ki ez a tetőráépítés a kép közepén: Pedig ez még egy egész pofás megoldás, többé-kevésbé igazodva a szomszéd ház geometriájához, ráadásul…..
Egy rövid nyári szünet előtti utolsó bejegyzésünket olvashatjátok ma. Tényleg nem hagylak benneteket sokáig lógva, az "őszi" első bejegyzés augusztus 23-án fog megjelenni. Mielőtt bárkiben felmerülne, a szünetnek nincsen köze az index körüli "felhajtásnak". A blog addig marad itt ezen a felületen,…..
A híres 1904-es zsebkendőszavazásról mindenki hallott már, ha máshol nem akkor történelem órán. Most következő cikkünkben ennek a szavazásnak az igaz történetét fogjuk elmesélni, amelyet sehol máshol nem olvashatnak...
Plasztik József címmel új dallal jelentkezett a Tankcsapda. A dalra videó is készült Till Attila rendezésben, az egy hét múlva debütál majd...
Az eltévedt demokrata Repülőhiba 2020.07.13 20:47:25
Nem fér a fejembe, hogy amíg a Magyar Honvédség bizonyos alakulatainak kiképzése világszínvonalú, bevetéseiket elismerik a nemzetközi közösségben, néhány alakulat felkészültsége kívülről katasztrofálisnak, bevetésre alkalmatlannak tűnik. A siklóernyős baleset tragédiába torkollása ugyanis felvet…..
OkoskaTo:rp 2020.07.14 14:22:11
@Nancsibacsi: Te fizetésért vagy ilyen hülye?

A siklóernyős gyakorlott alpinos volt, simán le tudott volna jönni magától. Ennyit is kért a földön tartózkodóktól: kötelet, beülőt. A BMSZ (barlangi mentők) úton levő alpinistája ezt vitte volna fel neki.

A helikopterről lelógatott kötél 1. rövid volt, 2. nem volt csatlakozási lehetőség rajta, amivel kiemelhették volna az ernyőst, 3. nem volt a végén légimentő, aki navigált volna, vagy magára csatolta volna, 4. és legkésőbb kifelé menet gyönyörűen beleakadtak volna a siklóernyő felette levő zsinórjaiba.
És alapvetően nem a fa volt korhadt, hanem rajta volt egy vitorlányi siklóernyő. Tudod, aminek épp azért nagy a felülete, hogy jól belekapjon a levegő.

Bármit is duruzsolt a fülébe a bevetési központ, a művelet lebonyolításáért a pilóta felelős. Ha ő úgy érzi, hogy nem tudja biztonságosan megtenni, akkor nem köteles veszélybe sodorni magát, a gépét, és a mentendő személyt.

A siklóernyős pedig tisztában van vele, hogy veszélyes sportot űz, amire az OEP ellátása nem is vonatkozik. De azzal nem lehet tisztában, hogy egy sérülés nélkül megúszott fára landolásból a kimentésére (?) küldött szak(?)ember fogja az intenzívre juttatni.
Az első testületi ülés a veszélyhelyzeti szünet, a polgármesteri egyszemélyi döntéshozatal után. A 25 napirendi pontban több igen fontos, régóta várt előterjesztés, és több a kerület számára veszélyes, az önkormányzati vagyon eladását célzó rendelettervezet szerepel..Lássuk sorra: 1. Hasznos az…..
Az interjút Daniss Győző készítette. Kétszáz évvel ezelőtt Magyarországon – nem lévén kanonizált helyesírási szabálykönyv – még nemigen illett, lehetett bárkit is elmarasztalni azért, mert ezt vagy azt a szót „így” és nem „amúgy” írta. Hiszen a Magyar helyesirás’ és szóragasztás’ főbb szabályai…..
Szenvedélyem a régi, színezett fotók. Sajnos nem művelem ezt a művészeti ágat (szerintem az), de szívesen nézek ilyen gyűjteményeket és - talán emlékeztek rá - mi is csináltunk 2 éve itt a blogon egy ilyen projektet, amit saját erőből finanszíroztunk és 25 magyar képet színeztettünk ki. Mikolaj…..
A magyar Neumann János az 1940-es években Amerikában kidolgozta a mai modern számítógépek alapelveit, melyet összefoglalóan Neumann-elveknek nevezünk. Ezek közé tartozott a kettes számrendszer használata, a teljesen elektronikus működés, a belső memória használata, a programok tárolása későbbi…..
OkoskaTo:rp 2020.06.07 07:46:24
@wjozsi: lynx, megvan?
1914. Lenin Zakopanéban az Osztrák-Magyar Monarchiában. Valószínűleg a Krakkóban gyógykezelt feleségével, Krupszkajával együtt töltötte ott az időt..