Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lez

20 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kender egy ősidők óta használt növény, mely régen jelentős szerepet töltött be az iparban. Készült a rostjaiból szövet, ruha, autókarosszéria, kötél, préseltek belőle olajat, a magját pedig csenevész gyerekekkel etették, hogy azok megizmosodjanak tőle! A kendermag a…..
Diéta és fitness Candida diéta 2009.04.11 07:52:45
Kedves blog olvasók!A statisztikáim, keresőkifejezéseim között nézegetve bizony látom, hogy rengetegen közületek anti candida receptek után kutattok. Sajnos, ez már csak ilyen női kór. Én milliószor jártam vele orvosnál, aki felírta a legkülönfélébb gyógyszereket, a diétát…..
Lez 2016.12.11 02:27:08
Kedves Sophia!

Alapvetően jókat írtál, és nagyon fontos, hogy foglalkozzunk a candidával, hozzuk be és tartsuk benn a köztudatban a betegséget, mert nagyon sunyi, és nehéz diagnosztizálni. Magam is, pasi létemre évekig beteg voltam, anélkül hogy tudatosult volna, mi a bajom. Bőrproblémák, emésztés, agy lelassulása, ilyenek voltak a tünetek, fene se gondolta volna hogy létezik ilyen betegség.

Néhány dolgot viszont a helyére tennék, mert fontosak a részletek is. A candida diéta alatt gombát és gombával készült termékeket sem szabad fogyasztani, így a tejföl sem jöhet szóba habarásként. Helyette levestől vagy főzeléktől függően pl. köleslisztet lehet használni.

A cukros bekezdés is teljesen helytálló, csak az egyetlen fontos kivétel hiányzik: a xilit. A xilitet nem tudja a candida felhasználni, ezért nyugodtan édesíthetünk vele, ráadásul még valamennyi tápanyagot is hordoz. Ha hihetetlennek tűnik, csak meg kell nézni, hogy az iparban hogyan gyártják a xilitet: candida gomba segítségével.

Továbbá nagyon fontos, hogy végleges eredményt nem lehet elérni anélkül, hogy egy szigorú diétat nőknek 3, férfiaknak 1 hónapon keresztül végig ne csinálnál. A szigorú azt jelenti, hogy nincs pohár bor, nincs fél adag szénhidrát. Következetesen kell végigcsinálni, és valószínűleg nem úszod meg, hogy napokat tölts étrenddel kapcsolatos kutatással, és magad készítsd el a napi betevődet.

Nehéz, de megéri végigcsinálni, erről biztosíthatlak :)
Szerencsétlen pénzügyi biztos még mindig nem veszi észre, hogy rég vége a koncertnek. A zenekar összes tagja levarrt már pár bulát, a roadok is végeztek a melóval, a színpad rég üres, de György még ott ugrál és tökegyedül csápol az első sorban. Pedig legfőbb ideje lenne,…..
Lemondta a Békemenet Egyesület és a Civil Összefogás Fórum a március kilencedikére tervezett békemenetet, melyet az MSZP évértékelő gyűlésére érkező Victor Ponta, illetve a szocialista párt ellen kívántak tartani. Mint mondják, jelzést kaptak a titkosszolgálatoktól, hogy a…..
Szkítiától Maghrebig A baszkok 2011.02.14 14:09:00
Rubruquisnál tehát úgy olvastuk, hogy a vandálok Baskíriából jöttek ki, ami nem más, mint maior ( vagy magna ) Hungária, vagyis a magyar őshaza! Ez a Baskíria Kézai Simon mester krónikájában is felbukkan, mégpedig szintén a magyarok őshazájának, Scythiának részeként:…..
A skót miniszter Alex Salmond és a Egyesült Királyság minisztere David Cameron aláírtak egy megegyezést ami szerint a skótok szavazhatnak majd függetlenségükről még 2014 végéig. A körülbelül 4 millió szavazó közül egyenlőre a döntő többség nem szeretne függetlenné…..
Lez 2012.11.01 19:51:49
@pcomment: offtopic, de az nem ilyen egyszerű, hogy többet kap Magyarország az EU-tól, mint amennyit befizetünk. Az EU-belépéssel együtt feladtuk a vámbevételünk nagy részét, ami egyrészt hiányzik az államkasszából, másrészt a vám hiánya a magyar gazdaságot gyengíti, különösen a mezőgazdaságban. (kínai fokhagyma, brazil pirospaprika stb.) Ennek a szociális terheit a kieső vámbevételekkel együtt le kéne vonni az EU támogatások összegéből, hogy korrekt számokat kapjunk. Ilyen tanulmányt pedig sehol nem lehet találni.
Arról nem is szólva, hogy az EU-támogatások a korrupció új dimenzióját hozták létre itthon, puncsos haveroknak juttatott támogatások formájában.
Lez 2012.11.01 22:20:50
@mizrolist: jó kérdes, össze kéne számolni. Szerintem ez az állam feladata lenne, és a számokat közzétenni. Engem kifejezetten zavar, hogy erről a vám témáról senki nem beszél a közmédiában. Csak a támogatást szajkózzák.
Lez 2012.11.02 01:27:05
@mizrolist:
A külkereskedelmi egyensúly néhány százalékos eltérése helyett szerintem inkább a versenyképesség az, ami a vámbevétel és vámkiadás közti különbséget meghatározza. Itthon is és külföldön is azt veszik, ami versenyképes, ebben pedig több évtizedes előnnyel indultak az EU többi országának a cégei.
Konkrét számokról ezt az írás elejét találtam: mek.niif.hu/06800/06897/html/0909.htm
Igaz, ez csak az egyik oldalt nézi, azért tanulságos írás.
Szégyenfalak nagyobb térképen való megjelenítése „Követendő példának”, „jó hírnek”, a „cigánybűnözés” beismerésének tartja a jobbik és tagsága, hogy Szlovákiában több településen fallal kerítették el a romák lakhelyeit. Azon most ne…..
Lez 2012.09.18 17:46:09
én minden diszkrimináció ellen vagyok. A romákat integrálni kéne, vannak működő módszerek (www.youtube.com/watch?v=tnnbJ8dyHMA).

Viszont ezt fentről kéne indítványozni, ott meg nincs szándék.
Állami szinten folyik a diszkrimináció: a roma származású családok nagyobb családi pótlékot és szoctámot kapnak mint a magyarok. "pozitív diszkrimináció"
Tavasszal lesz utoljára Critical Mass kerékpáros felvonulás Budapesten, jelentették be nyílt levelükben a szervezők. Elmarad ugyanakkor a szeptember 22-én esedékes őszi felvonulás is, hogy felhívhassák a biciklis közösség figyelmét az új problémára: fontos szakmai szervezetük…..
Augusztusban két, nemzetközi jelentőségű pszichedelikus fesztiválnak is otthont adott Magyarország: mind Ozora, mind a Kurultaj nagy sikerrel zárult. Mivel régi mániánk, hogy e két, egymástól távolinak tűnő szubkultúra meglepően sok ponton mutat átfedést egymással,…..
Az elmúlt hónapokban eléggé megpezsdültek a hírek az állami földek bérlete ügyében. Ángyán professzor úr lemondása az FVM-államtitkárságról, az ezt követő oligarchás nyilatkozatai végre rést ütöttek az ügyet körbevevő némaságon. Mégsem erről írok most, hanem egy…..
Lez 2012.08.02 08:55:04
@Szúrófény: azert ne tulozzunk, Angyan Jozsef szamomra becsuletesnek tunik.

Szoval ja, igeny az volna becsuletes emberekre.
Hallgatom Orbán bálványosi mondókáját, és azt kérdezem magamtól, hogy a Kedves Beteg vajon tényleg világtörténelmi léptékű gondolkodónak képzeli-e már magát, vagy csak a választóit nézi megint teljesen debilnek. Bizonyára hallották: Orbán éves „hegyi beszéde”…..
Lez 2012.07.31 15:13:28
@ghostwriter.blog.hu: ebből én egyáltalán nem úgy látom, hogy az EU nagyon el lenne kötelezve az európai piacok megvédése mellett. euroszkeptikus.blog.hu/2012/04/21/az_unio_marhai

Szóval egyetértek az összes fikázással is, de miért ne lehetne ebben igaza Orbánnak? Azért, mert 84% nem úgy gondolja? Erős lenne azt állítani, hogy nincs válság az EU vezetésében.
Vandad Kashefi rendező - interjú vele itt olvasható -  Anormal Sessions projektjének keretein belül legutóbb a Hangmás klipje debütált nálunk, most pedig elkészült a Quimby Legyen vörös című számának a videója is, amely egyébként a zenekar 2005-ös Kilégzés lemezén…..
Lez 2012.06.26 22:57:48
Belső vizsgálatot indított a Jobbik, mert az elmúlt időszakban egyre több karrier-magyar kezdett el megjelenni az ellenzéki pártban. Az első gyanús személy egy Takács Huba néven a pártba belépő aktivista volt, akiről kiderült, hogy Kovács Lehelként született. Születési…..
Lez 2012.06.26 18:05:46
@diktatorikus kleptokrácia: most már nekem is! köszönöm! :)
Médiatörténelmi pillanathoz érkeztünk ma: a magyar sajtóban talán még sosem jelent meg olyan cikk, amiben a média és a gazdaság, illetve a média és az állami cégek viszonyáról olyan leplezetlen módon beszéltek volna, mint ma a Gépnarancsban. A Megpróbálják cenzúrázni a…..
sorok között Európa B-terve 2012.06.11 11:27:00
Görögországot egészen addig próbálják meg az eurózónában tartani, amíg a folyamatos mentegetés költségei nem haladják meg azokat a károkat amit a kiszállás okozhat. A pontos képlet megállapítását nehezíti, hogy a rendezetlen, vagy akár a rendezett kiszállás költségei is…..
Vannak emberek, akik valók demokráciába, és valók a közösségi létre. Akik kooperálni akarnak, nem tekintik halálos ellenségnek a politikai ellenfelet, akik együtt akarnak élni Magyarországon. És vannak a többiek. A többiek általában nemzetinek és demokratának hívják magukat,…..
A legújabb, már-már szürreális adócunami, a várhatóan meginduló IMF tárgyalások, az újraszabott Széll Kálmán terv, a kabinet kilátásba helyezett átalakítása, s egyúttal a félidejéhez érkezett kormányzati ciklus keserű tapasztalatai alapján immár kimondhatjuk: nem…..
Lez 2012.04.26 20:53:31
@kovi1970: a bor ami a pincékben pihen, az itthon termelt élelmiszer, az összes szolgáltatások, szállás, közlekedés, forma-1 stb. mind olcsóbb lenne euróban számolva.

Ugyanakkor az exportra termelő cégek bevétele megnőne.

Egyébként komolyan... ha az állam csődben van, miért ne lehetne kapni a boltokban ugyanúgy bármit??? Az import áruk megdrágulnának, a hazai áruk nem (vészesen).

Persze tudom, hogy pár évig rohadtul fájdalmas, sok cég is csődbe menne, de még mindig jobb mint 20 éven keresztül kinlódni és nyomorogni, és egyik faszt a másik után elkergetni a kormányról.
Lez 2012.04.26 23:06:07
@Big-B: ezt az euróban értelmezett árat így értettem:

a forint leértékelődik az euróhoz képest, a külföldi pedig hozza az euróját és - számára - potom pénzért jóllakik, etc.

a csőd gyalázatosan fájdalmas, mint az, hogy 30 éves hiteleket görgetünk magunk előtt, amibe szépen lassan belerokkanunk. értem én hogy szar dolog az adóemelés, de ugyanolyan szar a hitelre túlfogyasztás is (elmúlt 30 év).

Államcsődből ezerféle van, lehet strukturáltan, összeszedetten csinálni. (google: structured default)
Egy dolgot nem engedhetünk meg magunknak: újabb és újabb megszorításokat bevezetni, majd amikor már tényleg mindenki a padlón van (mindig van lejjebb ugyebár), váratlanul és ezért felkészületlenül csődbe menni.
Ghostwriter Ahol a part szakad 2012.04.25 19:42:00
No, akkor kezdődjék a tánc – tárgyal velünk az EU, és az IMF. A jobbik énem azt mondja: ennek örülni kell. Egyértelmű: minden magyar érdeke, hogy legyen tárgyalás, helyreálljon a forint árfolyama, satöbbi. A most már elkerülhetetlen megszorítások miatt így is mindnyájan…..
Nem szokásom nekem ilyeneket írni. De tegnap, mikor megtudtam, hogy nem mondtál le, ennél jóval durvább kifejezések jártak az agyamban.Schmitt pál, én nem tüntettem tegnap. Nem azért, mert ne gondolnám, hogy neked semmi keresnivalód a Sándor-palotában. Hanem azért, mert nem vagy te…..
A biciklizés hamarosan annyira elterjedt lesz Budapesten, hogy a városvezetőknek és az infrastruktúra tervezőinek ugyanolyan komolyan kell foglalkozni a témával, mint az autós közlekedéssel. Erre szeretné felhívni a figyelmet a szeptember 22-i kerékpáros felvonulás, amelynek csak a…..
Az örök túlélő Torgyán József anno sikeresen lobbizott a chilei cseresznye ügyében, ki ne emlékezne azokra a régi szép időkre! De nehogy azt higgyük, hogy a kozmopolita dr. Torgyán nevéhez csak Dél-Amerikát kapcsolhatjuk. Fordítsunk csak egy nagyot a földgömbön! A kisgazdák…..
Lez 2011.07.23 18:31:04
Lez Lands Budapest Cycle Track 2011.07.01 02:17:37
Ismét bringákról szól a bringahiradó. Következő projektünkkel a http://budapestcycletrack.appspot.com/map címen jelentkezünk.Közösségi bringatérképet építünk.    Részletek és friss hírek a Fészbúkon…..
Két hónapja indult a Budapest Cycle Track nevű kezdeményezés, ami mostanra megrajzolt egy használható térképet arról, hogy a főváros melyik útvonalait használják leginkább a kerékpárosok. A „hőtérkép” az okostelefonnal rendelkező bringások mozgását…..
Amíg megérkezik a meghívó a Google legújabb közösségi próbálkozásához, elolvastam úgy egy tucat véleményt amerikai techbloggerektől és újságíróktól. Az ő benyomásaik és félelmeik alapján próbálok valamiféle előzetes véleményt (ha tetszik: előítéletet)…..