Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ÖtletElek

0 bejegyzést írt és 138 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A süllyesztést leggyakrabban a süllyesztett fejű csavarok és szegecsek fészkének, csavarok, illetve alátétek felfekvési helyének megmunkálására alkalmazzuk. Nem csak esztétikailag kifogásolható egy kiemelkedő facsavar fej, de a felfekvést is gátolja. Süllyesztéssel a…..
ÖtletElek 2017.10.25 10:38:22
A LIFE magazin - ami híresen nagy hangsúlyt fektetett a fotóira - 1936. november 23-án jelent meg először és 1972-ig az egyik legbefolyásosabb képes hetilapként tartották számon. A legendás magazin legelső számát ITT tudod átlapozni. A népszerű LIFE magazinnak dolgozó fotóriporterek nagy része -…..
A halak jelleme Idő... 2014.08.17 08:45:54
Az idő alapvetően nem egy rossz találmány.  Egy baj van vele, mégpedig az, hogy telik. Néha lassabban, de többnyire mostanában inkább gyorsan.  Akit az idő mindenféle fizikai aspektusa érdekelne, az olvassa el Hawkinstól  „Az idő rövid története” című alapművet. Jó.…..
Dinamó Műhely A semmi szigetei 2014.07.18 09:55:30
Valami úgy tűnik végleg elromlott az MSZP-ben, meg a DK-ban. Nem elég a csúfos választási eredmény április 6-án, nem elég a sok kiábrándult szavazó, úgy tűnik semmiféle alternatívát nem képesek felmutatni már. Ehelyett inkább beszállnak a cigányozásba, hátha attól majd…..
Sziasztok, Csajosok! Atergó Annamari, a tapasztalt, örökké vidám és szókimondó férfifaló újra jelentkezik életvezetési és élvezési tanácsokkal. Ne feledjétek: ha nem tesztek érte, sose kapjátok meg! Ha akarjátok, mondjátok meg, követeljétek, vegyétek el! (Kép…..
Első nyugati márka ---> ADIDAS!!! Torziós cipő istenítés, utcán újjal mutogatás, irigykedés! Késöbb Austriából hozatás, vagy már itthon megvevés ---> SORBANÁLLÁS!!! Adidas boltban kurva nagy tömegnek levés, kiabálás! Gyerekek csak torziósat akarás! Semmi mást fel nem…..
És Jézus is. A Slate-ben nemrég arról írt cikket egy fekete szerző, mennyire furcsa volt úgy felnőni, hogy az iskolában fehér volt a Mikulás, otthon pedig fekete. Az apja persze próbálta neki megmagyarázni, hogy a Mikulás bőre mindig pont olyan színű, mint azoké a gyerekeké,…..
ÖtletElek 2013.12.13 18:17:26
@danialves: az előző kommentem neked ment, csak elfelejtettem a válsz gombra nyomni, bocsi.
ÖtletElek 2013.12.13 19:28:07
@danialves: igazad van, rosszul fogalmaztam. Ha Kossuth néger lett volna, nem biztos hogy hagyják például elmondani a beszédeit. Szóval ilyen szempontból tényleg nem mindegy, hogy ő néger volt -e vagy sem, de szerintem itt és most nem erről van szó. Arról szól ez szerintem, hogy valaha élt jószándékú emberekről szóló mesékből hagyományok lettek, és most azon megy a finghámozás, hogy amúgy milyen színűek voltak, mintha a hagyományok lényegén és mondanivalóján ez bármit is változtatna. Szóval igazad van, Kossuthnál, főleg Martin Luther Kingnél vagy Mandelánál valóban nem mindegy, de róluk mondjuk tudjuk is ezt konkrétan. Azért csak tartom a véleményemet, hogy a Mikulás meg a Jézuska ma nem létező személyek, gyakorlatilag hagyományokat megtestesítő eszmék, és mint ilyenek, nem nyelik el a fény egy részét, nem verik vissza a maradékát, semennyire nem láthatók, tehát nincs színük.
A gyors helyváltoztatás szabadsága az ember régi álma, és függetlenül attól, hogy erre éppen milyen lehetőségei vannak a szamártól az űrhajóig, valószínűleg mindig fennmarad. Már a mesékben is azt kérdezi a táltos paripa a gazdájától, hogy úgy haladjanak-e, mint a szél,…..
A vonalkódot mindenki felismeri. Egy váltakozó vastagságú vonalakból álló jel számsorral, mely minden forgalomba kerülő terméken megtalálható. De mi is az a vonalkód? Mire való tulajdonképpen? Használhatjuk kreatívan is? A vonalkód olyan gépek által optikailag leolvasható…..
ÖtletElek 2013.10.29 15:54:34
@Emmanuel Goldstein: az ország neve Bulgária, ha jelzőként szerepel, akkor bolgár. Szóval bolgár lesz az...
Megjött az új trend, nyakán érezve az LG lehelletét (vagy fordítva, az LG orra alá fityiszt mutatva) a Samsung tegnap hirtelen bejelentette az első hajlékony kijlezővel (Super AMOLED) szerelt készüléket, a Galaxy Roundot. A félreértések elkerülése végett: a rugalmas…..
Az űr a legvégső határ. Gene Roddenberry klasszikusa (ez a Star Trek filmek egyik alapmondata) új értelmet nyert a Gravity után. Az Avatár után ugyanis Cuarón volt az első, aki arra használta a 3D-t, amire az született: megmutatni, amit emberi szem még nem látott, valóra váltani a…..
ÖtletElek 2013.10.06 21:43:09
Előrebocsátom, hogy nem olvastam "A szürke 50 árnyalata" vagy "A sötét 50 árnyalata" c. könyvet - nem vagyok mazochista háziasszony, és vak komondorom sincs - csak metaforaként használom az ismert könyvcímet, azt hangsúlyozni, hogy a mazochista magyar kétharmad (52 százalék), egy…..
ÖtletElek 2013.09.14 18:51:42
@félázsiai 2llkedő: ha lesz blogjuk, amit lesz gusztusom elolvasni, és abban véleményt ténynek állítanak be, illetve felületességük okán nem lesz igaz az, ami amúgy az lehetne, valamint ha esetleg érdemesnek találnám bármelyiket arra, hogy a véleményemet megosszam velük, akkor oda fogom írni, hogy miért tartom őket gyökérnek. Tudom, sok a feltétel, de a saját szabadidős tevékenységem végzésének feltételeit egyelőre még én diktálom.
ÖtletElek 2013.09.14 19:40:41
@Zsoo: ezt biztos nekem akartad írni?
Csemeték szexuális felvilágosítása nálunk adhoc-jellegű. Olvastam azon szakkönyvek idevonatkozó tételeit, mely szerint a gyerek szintjének megfelelő válaszokat adjunk az általa feltett kérdésre. Én is ezt az elvet vallom. Ne bonyolítsuk túl, ne adjuk elő az ötévesnek a Káma…..
ÖtletElek 2013.09.05 13:45:03
@marypoppins37: "bízom abban, hogy addigra már csak egy lombik és egy keverőpálca kell, így a felvilágosítást (és a gyermeknemzést) megoldják kémiaórán :)"

a frigiditásról mit mondtál neki? hogy te magad vagy az élő példa?
Mexikói fizikusok egy matematikai modellel estek neki Usain Bolt 100 méteres világcsúcsának, hogy annak segítségével megfejtsék a jamaicai sprinter sebességének titkát. Bolt ugyanis még sosem bukott meg doppingteszten. Nemrég atlétikai világbajnokságot rendeztek Moszkvában, ahol…..
ÖtletElek 2013.08.24 18:33:25
Lehet megnyugodni, egyik, az ATV hírműsorát néző (mazochista) olvasónk bizonyítékot szolgáltatott a párhuzamos világok létezésére. Az ATV egy olyan Magyarországról sugároz, ami egy visszafelé forgó olyan Földön található, amin a kontinensek fordítva helyezkednek el,…..
Így nézne ki a Föld, ha a Szaturnuszhoz hasonló gyűrűje lenne Ron Miller író, illusztrátor, egy csillagászati honlap szerzője szerint, aki szívesen foglalkozik efféle, a világegyetemet, de leginkább a bolygónkat érintő, mi lenne ha típusú kérdésekkel. Eljátszadozott már többek közt azzal a…..
ÖtletElek 2013.06.27 19:15:16
@Giggsy: a Hold egész pontosan 38mm-t távolodik minden évben a Földtől, és kb 4,5 milliárd év múlva fog elszabadulni.
Valószínűleg nem létezik olyan nő a Földön, akinek ne jelentene gondot, a cipők, ruhák, vagy éppen az ékszerek tömegének tárolása. Ilyenkor van az, hogy több, mint a fele cuccunknak rejtélyes módon nyoma veszik, és hónapok, vagy talán évek folytán akadunk rájuk az ágy vagy a…..
Mindörökké Off Konyhai kütyük 2013.05.10 09:10:00
..
ÖtletElek 2013.05.11 16:24:08
@v2peti: nem lapos, és nem is korong. Szappan alakja van, mert szappan. Nem hittem benne, de kaptam egy ilyet ajándékba, és működik.

blomus.hu/termekek/index/63113-Szagtalanito-szappan
Szombat reggel még azt találgattuk vajon mit fognak lépni okosék, miután a saját alkotmánybírójuk, Stumpf István is meg találta állapítani, hogy átlépték az alkotmányosság határait. Mindenre számítottunk talán csak arra nem, hogy az egyetlen reakciója a hétvégi…..
ÖtletElek 2013.03.25 20:47:08
Gyerekek, itt alapvetően azon megy a cinikus viccelődés, hogy az úgynevezett cookiek nem is gyűjtenek adatot, meg nem is hoznak létre adatbázist, meg különben is a Viktor is meg a fidesz is...

Én nem tudom, hogy a Viktor meg a kis buzik a fideszben milyen adatokat gyűjtenek, de azt tudom, hogy ki kéri el a vezetéknevemet, a keresztnevemet, az irányítószámomat, az emailcímemet, és ki kéri a beleegyezésemet az alábbi dolgokhoz:

„BELEEGYEZŐ NYILATKOZAT
Kattintásommal hozzájárulok ahhoz, hogy a Haza és Haladás Egyesület (továbbiakban Egyesület) valamint jogutódja a személyes adataimat, valamint politikai szimpátiám tényét, mint különleges adatot … kezelje, velem kapcsolatot tartson. Aláírásommal tudomásul veszem, hogy a Haza és Haladás Egyesület szövetséget kötött a Milla Egyesülettel és a Magyar Szolidaritás Mozgalommal, politikai tevékenységüket az Együtt 2014 Választói Szövetségben közösen végzik, így személyes adataimat a közös cél érdekében … e szervezetek kezelhetik. Aláírásommal hozzájárulok továbbá ahhoz, hogy személyes adataimat az Egyesület az alapszabály szerinti céljainak megvalósításában közreműködő harmadik személy részére továbbítsa …, illetve hogy azt az Egyesület vagy az adattovábbítás címzettje Magyarországon, az Európai Gazdasági Térségről szóló szerződésben részes valamely államban, illetve harmadik államban működő adatfeldolgozó részére adatfeldolgozási céllal átadja…”

Na most akkor van -e adatfeldolgozás politikai szimpátia alapján, vagy nincs? Ezen olyan nagyon nincs mit magyarázni szerintem.
ÖtletElek 2013.03.27 19:17:51
@épészmérnök: Kedves mérnök, nem igazán értem, hogy miért kisfiamozol, nem gondolom, hogy rászolgáltam, de igazából ez mindegy is. Teljesen igazad van, normális dolog, hogy ha adatokat gyűjtenek rólad, akkor kérik hogy egyezz bele. Nem normális dolog, ha úgy kerülsz egy listára, hogy nem egyezel bele. Tiszta sor. Hogy adatbázist építenek politikai szimpátia alapján, azt én egyáltalán nem minősítettem, se a tényt, se a módját.

Csak és kizárólag azt jegyeztem meg, hogy ezer helyen kismillió posztot és kommentet olvastam, a cinikusan viccestől a fröcsögően gyűlölködőig mindenféle stílusban, amik mind azt mondták, hogy ez a szervezet nem épít adatbázist, csak az egybites fideszesek azt se tudják miről beszélnek /a legtöbbször amúgy szerintem se tudják.../. Erre bemásolom a szöveget, miszerint mégis épül ilyen adatbázis, nem véleményezek, nem uszítok, nem fröcsögök, csupán megállapítok egy tényt, erre kapom itt az ívet mindenhonnan, hogy 60 alatti az IQ-m, meg idefigyelj kisfiam, meg ilyenek.

Elmagyaráznád, hogy miért jár ez nekem?

Előre is köszönöm.
Tizenöt éve gólt se tudunk nekik rúgni, előtte azonban 65 éven át nem tudtak nyerni a magyarok ellen. Ami állandó volt: a folyamatos balhé a magyar-román meccseken. Tulajdonképpen minden válogatott meccs román meccs is egyben. Lehet bár Izland, vagy a trianoni traumához vajmi kevés…..
ÖtletElek 2013.03.22 13:25:39
@vladimir964: nincs olyan szó, hogy médiák, média van, ami már többes szám.
Random Kis óvszer kisfiúknak 2012.11.07 12:01:56
Kisebb méretű óvszer kapható Svájcban miután egy felmérés szerint kiderült, hogy bár a tizenévesek már élnek szexuális életet, de nem védekeznek. Sokan a 13-20 évesek közül akik használtak már óvszert túl nagynak érezték a kapható méretet. A Hot Shot nevű óvszer alig 4…..
A terhesség-megszakítások szabályozását látszólagos egyetértés övezi – legalábbis ezt tükrözik a közvélemény-kutatások: a többség rendre a hatályos szabályozás mellett foglal állást. Azonban a téma az alkotmányozáskor újra napirendre került, ez pedig zavart okozhat. „II. cikk Az emberi méltóság…..