Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jim32

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elnézést kérek a mérsékelten költői cím miatt, de az elmúlt napok kicsit betették a kiskaput. Úgy esett, hogy hónapokkal ezelőtt elhatároztunk Mariannal, hogy idén végre tényleg visszamegyünk Prágába, ahol tíz éve voltunk. Kicsit fapados üzemmódban, az elmúlt három…..
HamPLÓ Karácsonyi vásárszemle 2011.12.13 19:00:00
Már másfél hete nem volt időm beszámolni arról, hogy megnéztem magamnak a két "konkurens" vásárt - a Vörösmarty térit és a Bazilika előttit -, úgyhogy most gyorsan, minimális körítéssel berakom a képeket, mert húsvétkor még kevesebb aktualitásuk lesz. Disclaimer: a…..
HamPLÓ Levegőben 2011.11.16 09:30:00
Kezdjük a napot valami dinamikussal, valami olyannal, amiben olyan hangok vannak, hogy vzzzzzzzz meg vrummm :) Ezek után pedig egy virtuóz váltással térjünk át a közegre, melybe a videón látható gépek felkapaszkodnak: a levegőre! A levegőre, ami helyett most már jó ideje csak…..
jim32 2011.11.16 13:40:08
@Hamster:
Szerintem sokkal több kormot okád egy busz, mint 10-15 autó, különösen, mert az autók több, mint fele benzines. És akkor is pont ennyit termel, ha csak egy utas melegszik éppen rajta. Láttam a TV-ben, hogy megint van buszgyártás Magyarországon, de nem tudják kinek eladni. BKV sem tőlük vesz, mert minek, olcsóbb a kormos használt, nem? Egyébként ha kitiltanák őket, az utasok többségének akkor sem lenne módja autóba ülni. Úgyhogy csak nyerhetnénk a dologgal.
Avar-égetés: Én nem értem, hogy miért égetik. 190 Ft egy 100 literes zsák, nagy a kertem, de 5 zsákba bele tudtam tömni az összes falevelet, elvitték és kész, tiszta a kert. Ez kb 10 szál cigi ára, ennyit egy átlagpolgár elszív, mire összegereblyézi :-) Faágakat nem darabolgatok, mert annyi időm nincs, azt általában elégetem, de akkor már egy bográcsot is akasztok fölé.
jim32 2011.11.16 14:42:24
@Hamster:
No, nem kell megsértődni, nem rossz szándékkal írtam. Tőlünk a 17. kerületből vagy busszal, vagy vonattal mész be a városba (Örs-ig, KöKi-re). Ha nincs busz, többen mennének vonattal.
Szó nincs arról, hogy az nem ember, akinek nincs kocsija, a családomnak pl. sosem volt, kizárólag tömeggel közlekedtem 26 éves koromig, akkor saját keresetből vettem egy 1978-as Ford Fiesta-t.
De lehetnének más megoldások is. Pl. a gyorsforgalmi utakat Madridban csak akkor használhatod, ha nem egyedül ülsz az autóban - szerintem ez okos. Vagy javítani a vonatközlekedésen - sokan nem használják a késések, megbízhatatlanság miatt.
Mindegy, valamit csinálni kell, Szabi nyolcadikos és úgy kell középiskolát választanom, hogy melyik az, ami 1 órán belül elérhető és nem az a szempont, hogy milyen a suli.
Tetszett neki egy a 4. kerületben - irreális, többet utazna, mintha Szegedre járna. Szerettem volna az AKG-ba iratni - irreális, 3. kerület, 2x2 óra naponta.
Na ez a város szégyene. Azt mondod, a BKV még úgy-ahogy elműködik. Nem, nem működik. Egy budapesti gyerek nem tud Budapesten bármelyik suliba járni, mert NINCS közlekedés.
jim32 2011.11.16 21:26:15
@PonDrow:
Ez úgy butaság, ahogy van. Ha vidéki vagy, az ország BÁRMELY gimnáziumába járhatsz, legfeljebb kollégiumban laksz. Ha pesti vagy, nincs kollégium.
Én pl. Monoron laktam, Kecskemétre jártam gimibe.
Építős blog Zebrák a körúton 2010.10.02 13:54:00
Pár hete írtam róla itt az Építős blogon, hogy újra megjelennek a főváros fontos, gyalogos aluljáróval is biztosított kereszteződéseiben a felszíni gyalogátkelőhelyek. Ez egyrészt a részbeli akadálymentesítés, másrészt a város élhetőbbé tétele miatt lényeges. Az…..
A sebesség oltára Gój robogós 2010.09.30 10:21:00
Érdekes új fajt lőttem itt a szerkesztőségünk előtt a motoros faunából. Szenzációs hír a biológusok számára, hogy a gój motoros után megjelent a faj különleges, összeérő bokájú mutációja, a gój robogós. A kisköbcentis turbómagyarok részére nagyszerű lehetőség, hogy…..