Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Peter T. Sinclare

1 bejegyzést írt és 803 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hatalmasat tévedtem. Szilárd meggyőződésem volt, a kommunista propaganda legnagyobb feladata az volt - ld Pravda - hogy Ivan Ivanovicsot ellássa asztalterítővel, kapcával, szalvétával, szigetelőanyaggal a fakunyhó réseibe, etc. Az orosz nyomdatechnológiáé pedig az, hogy elegendő ólmot juttasson az…..
Peter T. Sinclare 2013.07.22 12:05:19
@teddybear01: A nyugati szövetségesek nélkül Sztálinnak esélye sem lett volna. Hitler is hülye volt, de a szovjet tábornokokhoz képest katonai zseninek számított.
Volt ugye a klasszikus kőbe vésett lomtalanítós felirat, aztán a hevenyészettebb lomisfoglalt (így egyben), majd aki egy szál lappal lefoglalt egy fél utcát, az utóbbi időben pedig egyre inkább terjed a lomis fogva kifejezés - bármit is jelentsen ez. Mindezek megkoronázása ez…..
Peter T. Sinclare 2013.07.15 22:20:47
@belekotyogok: mondjuk ha a hatóság tehetné a dolgát, egy sem táborozna kint az utcán. Le se mernék tenni a valagukat, mert a közterületesek a rendőrökkel és az apehosokkal (most éppen nav) együtt vegzálnák őket agyon.
Ha valaki leleplezi a tékozló, bukott angyalokat, akkor kérhet-e menedékjogot a Sátántól? Hát nem épp azt kívánja megakadályozni, hogy a Föld pokollá váljon? Képzeljük már el, mi várna az orosz, kínai, iráni vagy algériai Snowdenre. Nem jogállami tárgyalás, az biztos. A…..
Peter T. Sinclare 2013.07.13 02:51:52
@Dövan: Mióta dobnak repeszbombát amerikai csapatokra mondjuk Fort Lauderdale-ben? Ja, hogy olyan országokban kapnak a nyakukba, amiket ők taszítottak még mélyebb nyomorba és terrorba, mint ami azelőtt volt? Ráadásul önkéntes katonákról, zsoldosokról beszélünk, nem mint Vietnamban, ahova berángatták szerencsétlen Joe-t a nebraskai farmjáról, és beküldték a zöld pokolba, hogy ölje VK-kat, akikről az alapkiképzése előtt még csak talán nem is hallott.
Minden idők egyik legnagyobb könyvsikere a Harry Potter-sorozat. A sodró lendületű cselekmény mögött azonban pár elég meglepő jelenség is felsejlik. Szerencsére mindez az elsődleges célközönségnek számító gyerekekben nem tudatosul, ők csak kedvenc varázslótanoncaikért…..
Peter T. Sinclare 2013.07.11 17:02:04
@TH: Dehogy van kidolgozva! Éppen ez a probléma. Az első négy könyv meseregény, mesékre jellemző világgal, rendszerekkel (mágiar. pénzr. politikai r. stb.). Ami a mesében működik, az magasabb kategóriába lépve azonnal áttetsző papírmasévá válik. Dumbledore elektromos lámpafény elnyelő "önoltója"? Varázspálcás hókuszpókusz? Bank, amit gnómok vezetnek, de senki sem tudja, ki honnan mennyi pénzt kap, egyáltalán: honnan van pénz a varázsvilágban?

A főgonosz és a főjó tipikus mesefigurák, ami fantasy terén kb. a 90-es évekre legkésőbb megbukott, olyannyira, hogy lényegében a fantasy kezdett teljesen ponyva lenni. Aztán jött Robert Jorden, majd Martin, és visszaadták a fantasy valódi jelentését.

A gondok meg sokasodnak, ahogy a regényfolyam halad előre. Potter kap egy "mobilt" (zsebtükör) Siriustól, hogy azon keresztül tudnak kommunikálni, majd nekiáll mindkettő kandallókat használni, és mindenfajta rejtekmódot a kommunikációra. Az írónő szimplán elfelejtette az egyik legfontosabb kelléket abban a részben, és mire észbe kapcsolt, már megvolt a kötet. Kimagyarázta azzal, hogy Potter a nagy izgalomban elfeledkezett a tükörről.
Érted? Az egyetlen élő, rajongásig imádott rokona ad egy instant kommunikációs eszközt, Potter meg elfeledkezik róla, miközben azon agyal, hogy tudnának beszélni. De a leveleket ezerszer újraolvassa. Közben meg Sirius is elfelejtette a tükröt, naná.

A Weasley ikrek kifejlesztette mágikus páncélzatról egyik rész végén még arról van szó, hogy a Minisztérium érdeklődik, sőt, megrendelés is van, majd a következő részben már senki sem tud róla semmit. Az ikrek sem. Még véletlenül sem csinálnak tucatszám páncélzatot a Főnix Rendnek.

Ezek csak tipikus írói hibák, de maga a rendszer is széthullik az ötödik résztől kezdve. A pénz/gazdasági rendszer egyszerűen nincs, csak kijelentések vannak, hogy valaki gazdag valaki szegény, vagy átlagos jövedelmű.
A horcruxok szintén egy utólag jött ötlet, több sebből is vérzik.
Az meg, hogy van idővisszafordító (amivel Hermione jár több órára egyszerre), de ezt Piton nem használja, hogy megmentse a szerelmét (Potter anyját), azért meg már megint egy baltát érdemelne az írónő.
Áll a bál Amerikában a National Security Agency (NSA) megfigyelési gyakorlata körül. Mióta az NSA-nak dolgozó Booz Allen Hamilton 29 éves munkatársa, Edward Snowden kiszivárogtatta, hogy a titkosszolgálat Prism programja kilenc szolgáltatótól – többek közt a Google, a…..
Peter T. Sinclare 2013.06.14 02:39:46
@belekotyogok: olyan ez, mint a helyzetmeghatározás (rádiós, gps): egy paraméter sosem elég.
Viszont a többi szokásod alapján könnyű szűrést végezni:
1. minden nap megnézed X politikus lapját
2. milyen politikai oldalakat likeoltál, mi a politikai nézeted (ha megadtad)
3. milyen politikai csoport tagja vagy
4. milyen politikai posztokat likeolsz (itt a megosztó személye a fontos, ő hova sorolható be)

Ez még nem ad biztos eredményt, de:
5. összevetik a tipikus likeolási szokásaidat és a likeolt zenekarokat, filmeket, eseményeket stb. az adott politikai tömörülést kedvelők hasonló adataival, és ha nagy az átfedés, akkor már meg is mondták, melyik párttal szimpatizálsz.

Ez az 5. a legfélelmetesebb: anélkül nagy pontossággal megmondják a politikai, vallási nézeteidet, szexuális szokásaidat stb, hogy te ezeket megadtad volna.
Mert hát van vele baj rendesen. Ami viszont a legjobban felidegesít, az a kimondatlan ideológia, ami mögötte húzódik: feltételezi, hogy alapvetően minden ember egy szemétláda. Bizony. A férfi terrorizálni fogja a nőt. A fehér ember a feketét. Aki európai, az antiszemita. Minden…..
Eltekintve attól, hogy Stohl Buci olyan fejet vág az egyik képen, mint aki éppen most akarja leszakítani valakinek a fejét és belehányni a tüdejébe, az István a király legújabb feldolgozásához (IK30, baszki, ez a hivatalos neve) készült felirat és állatfej igencsak indigóval…..
Mandiner blog Trafikország 2013.05.01 07:01:00
A bürokrácia ostorozója, C. Northcote Parkinson írja egy tanmesében: amikor egy atomerőmű építéséről kell dönteni valami bizottságban, akkor az atomerőmű költségvetését egy pillanat alatt megszavazzák; míg a biciklitárolóról a végtelenségig fognak vitatkozni. Az ok…..
Peter T. Sinclare 2013.05.02 01:30:44
@Noferheperuré Uaenré: 2011. 380 Mrd Ft bevétel dohánytermékek után, 80 Mrd Ft ráfordítás dohányos betegekre. Kérem, végezze el a kivonás általános iskolás műveletét, aztán kérdezze meg parlamenti képviselőjét, hova a k. anyjukba tették a további 300 Mrd Ft-ot, ami a teljes dohányos társadalom gyógyításának költségén túl megmaradt.

Na ennyit az emelt eü-járadékról. Tessék kevesebbet lopni, a dohányosok már így is kb. 500%-os adót fizetnek minden doboz cigaretta után
Peter T. Sinclare 2013.05.02 01:37:47
@teknős: "Tipikus kórtünet, amikor minket, dohányosokat szidnak. Végül is, mi találtuk fel a legtöbb újkori találmányt és elméletet, ami miatt a nemdohányosok frusztrálódnak és neurózisaik alakulnak ki". - Sigmund Freud válasza Albert Einsteinnek. Felolvasta Sinkovits Imre, Pilinszky János naplóbejegyzéséből.
A Vámpírnaplók a CW egyik zászlóshajója, ez az a sorozat, ami a tinivámpír-hullámot jókor és jól lovagolta meg, és ráugrott a Twilight-franchise rajongóira, akiknek a mozifilmek mellé szolgáltattak vérszívást és szomorkodó középiskolás vámpírokat. A kísérlet bejött, a…..
Puzsér Róbert Média: a népek ópiuma címmel tartott stand-up estet csütörtökön a Bazaar Klubban. Terítékre került Hajdú Péter, Friderikusz, Tvrtko és Horváth Ádám, a Szomszédok rendezője is. Kérdés, hogy mennyivel különb náluk a magyar média fenegyerekének kikiáltott kritikus, aki maga is a…..
Többször előfordult már a közösségi oldalon történt beírás miatt, hogy az illető posztolónak kellemetlensége támadt a véleménye miatt a mindennapi életben. Személyes meglátását nem helyeselték, véleményét nem fogadták el, beperelték, trollok anyázták, figyelmeztették a…..
Peter T. Sinclare 2013.04.17 00:21:00
@Töksi: Miért hazudna? Schweitzernél maga az országelnök (régebben: köztársasági elnök) járt személyesen, mert szegényt szóban inzultálták. Az nem volt kamu? Nahát.
Mutánsok, kétfejű medvék, és artériára támadó rétisasok helyett, Csernobilban és körzetében virágzik a természet. Az itt élő állatok köszönik szépen jól vannak. A Nat Geo információi szerint a tiltott zóna gazdag természeti rezervátummá vált az elmúlt húsz…..
Peter T. Sinclare 2013.04.07 23:37:33
@djangyu: az állatvilágban csak az életképes egyedek maradnak meg, az ember viszont igyekszik mindenkit megmenteni. Tehát ha a vaddisznó 5 malacot ellik, amiből kettő végtaghiányos, kettő leukémiás és egy agyarai túlméretesek, akkor vélhetően a leukémiások érik meg az ivarérett kort, a végtaghiányosok és a mutáns agyarai miatt táplálkozásra képtelen testvéreik hamar elhullanak.

Az emberi világban meg mind az ötöt igyekeznek életben tartani.
Peter T. Sinclare 2013.04.07 23:40:00
@Baines: Ezt a rakás idiótaságot honnan hallucináltad ide?

A felrobbantott atombombák miatt világszerte ugrásszerűen megnőtt a rákos és allergiás betegek száma. Vagy tényleg elhitted, hogy a dohányzás okoz mindent?
Peter T. Sinclare 2013.04.07 23:45:41
@Baines: 2.bp.blogspot.com/_FSm8-GqEmfE/TIh3N5sIY2I/AAAAAAAAFBw/KmGiFc-9NdQ/s1600/atomic+bomb+effect.bmp

k1project.org/weapons/hiroshima-and-nagasaki-the-long-term-health-effects/

pl:
" According to the RERF, the data corroborates the general rule that even if someone is exposed to a barely survivable whole-body radiation dose, the solid cancer risk will not be more than five times greater than the risk of an unexposed individual."

www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1469615/
Kecskés Áron Angliában vendégmunkás, tervei szerint ősztől, szintén a szigetországban, történelmet fog tanulni. Azért választotta az angliai diplomaszerzést, mert az Orbán Viktoréhoz "hasonló rezsimek szeretnek belenyúlni, hogy mit is taníthatnak történelem címén". Emellett…..
Peter T. Sinclare 2013.04.07 01:37:02
@strucc007: havonta 300.000 HUF-nak megfelelő összeget? 10 óráért? Öregem, te k*rvára nem vagy képben azzal, hogy vidéken nagyon sokan napi 10-12 órás munkával talán a minimálbért keresik meg. És nem alja munkával.

Tehát ha 10 órát dolgozol nyugaton, alja munkával megkeresel 300.000-t, míg Magyarországon átlagos iparos munkával ennek a harmadát is alig.

Tényleg nem éri meg :)
Peter T. Sinclare 2013.04.07 01:40:15
@GERI87: Koma, mert aztán most tipikusan a saját érdemeik szerint lesznek igazán jómódúak a magyar elit tagjai, és nem azzal kerültek a felső tízezerbe, hogy összelopták, hazudták, harácsolták maguknak... Amit mondasz legfeljebb azokra igaz, akik tényleg a tudásuk, szorgalmuk, tehetségük révén jutottak kiemelkedő pozícióba.

Na, egy ilyenre jut tíz köztörvényes, fehérgalléros bűnöző
Peter T. Sinclare 2013.04.07 01:42:12
@sántaturul: mondd ezt a naponta holokausztozóknak is, köszi!
Soha nem sietnek sehová. Kizárt dolognak tartják, hogy napi 7 óránál többet dolgozzanak és azt sem a mi kelet-európai / amerikai feszített tempós hajtásban teszik. Nincs ölelkezés, puszilkodás. De ez nem azért van, mert nem fogadnak be, egyszerűen ilyenek. Ma Norvégiába utazunk,…..
Peter T. Sinclare 2012.09.30 14:45:16
@MajanBaken: Ez a lényeg. Abszolút számokban kifejezve drágább. Reálértéken (helyi fizetés - helyi ár) nézve messze olcsóbb, mint a Magyarország. Általában a nyugati, európai országokra ez igaz. Háromszor annyit keresel, másfélszeres árakkal = feleannyiba kerül minden.
Az iPhone 5-ösért éjszaka is sorban állók százai bizonyították be, nagyon is mobilizálhatóak egy tárgyért, de ha valami többet, hasznosabbat, érdemeset kellene tenni, akkor már oda a nagy lelkesedés. Ez a lefelé nivellálás világa, ez a tehetős csőcselék világa. IPhone 5…..
Peter T. Sinclare 2012.09.29 00:45:01
@varga-bocsi: a kérdezett helyett, mert érintve vagyok én is, válaszolva: amelyik jobb. A márkahűség olyan felesleges műviszony, amelytől érdemes minél hamarabb megszabadulni.
Peter T. Sinclare 2012.09.29 00:50:58
@rockjano: Magyarország a térség legjobb lehetőségekkel bíró állama volt 1990-ben. Most csak a Balkánt előzzük meg, mert Románia kezd minket lehagyni.Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Csehország, stb: mind előttünk jár.
Peter T. Sinclare 2012.09.29 00:54:37
@Boka1: De hát éppen ez az! Mennek tüntetni Csatáry és Biszku ellen, mind többen cselekszenek hathatósan is. Az LMP azt csinálja, amit anno a hárommadaraknak kellett volna, a Jobbik képes reményt adni a vidékieknek, és ahogy milliókat ér utol a Nyomor Expressz, úgy nő a feszültség a társadalomban. Tízezrek ki tudnak vándorolni. Milliók nem.
      Ez nem poszt, csak egy po, vagy inkább csak egy p.      Kihirdették az idei ERC Starting Grant eredményeket. Ez a fiatal kutatók részére kiírt legnagyobb uniós tudományos pályázat. 536 pályázatot támogattak összesen 800 millió euróval.  A kutatóhelyek szerinti…..
Peter T. Sinclare 2012.09.29 00:49:02
@xylon: Itt a hiba - hogy a fenébe lehet egy 100%-osan ázsiai állam társult?! Még Oroszországnak is több joga volna rá (már ha akarnának társulni). Adnák a grantjeiket valóban európai államoknak.

Nem Izrael ellen beszélek, hanem az EU hülyeségei ellen.
Jelentem, hurrá: megvan Katona László utóda!!! Fedezzétek fel Ti is ezt az új tanítót, őstehetséget, aki szellemi előképéhez hasonlóan rázza le magáról a provincializmus nyűgét, és emelkedik a kor meghozta bölcsességgel egyetemes, örök emberi magasságokba. Hogy a Vad Fruttik…..
Elutasította a Központi Nyomozó Főügyészség a jobbikos képviselők, illetve Mansfeld László Mátsik György elleni feljelentését, mondván, az egykori ügyész az akkor hatályos törvényeknek megfelelően kért halálbüntetést az "államrend ellen szervezkedő" Mansfeld Péterre,…..
Nívó Ki futtatja a KDNP-t? 2012.09.18 14:51:36
Kicsit bulvárosan hangozhat a cím, de tényleg nincs ötletem arra, hogy vajon mit keres ez a pártocska a magyar parlamentben. Eleve, ez a párt szinte nem is létezik: rendszeresen a Fidesz viszi be őket az országgyűlésbe, ha egyedül kellene indulnia, gyorsan a történelem…..
Peter T. Sinclare 2012.09.18 23:18:57
@bananarepublica: bocs, de ez az egyetlen terület, ahol nem ellentétes a ténykedése a kereszténységgel. Jézus, tanítja az Újszövetség, az emberekért halt meg, nekik ad bűnbocsánatot, ők győzhetik le a halált, blablabla és bla. Állatok? Sehol sincsenek. Egy keresztény annyi állatot öl meg és úgy, ahogy akar, ez a legkisebb mértékben sem fogja befolyásolni azt, hogy tökéletes keresztény lehessen. Ilyen a vallásuk.
Proszektúra Az Anonymous vezetői 2012.09.09 21:01:41
A HVG mai cikke szerint - gondolom az adófizetők pénzét nem kímélő látványos akcióban - elfogták az Anonymous hekkercsoport magyarországi tagozatának vezetőjét, egy 16 éves dunaújvárosi fiatalembert. Nem feltételezem, hogy a HVG-nél ennyire hülyék. Csak ők is szeretnének pár…..
Peter T. Sinclare 2012.09.10 00:31:29
@Tomi from Space: nem az a kérdés, hogy tud-e jobbat csinálni. A Ferrari milliószor jobb, mint a Trabant, de nem kell a Trabantnál jobb autót építened a garázsban, hogy igaz legyen ez az állítás.

A V mint Vérbosszú az 1984 egy ultragyenge, röhejesen siralmas remake-je, ahol a legdurvább fasiszta elnyomást az jelenti, hogy.. hogy mi is? Tilos kijárni este? Teljesen jellegtelen az egész, van benne csúnyagonosz Palpatine-utánérzés, meg klasszikus "hatalommal visszaélő rossz zsaruk megtámadni főhősnő sikátorban, megszívni álarcos főhős által" hipergagyi fordulattal.

Ótvar semmi az egész.
Peter T. Sinclare 2012.09.10 00:51:43
@Vincenzo90: az Orsós-magánsereg, a TEK csak azután csapott le, hogy Orsós et. hazai kenyéradó gazdája, Simicska Főméltóságú Oligarcha Úr Közgépének honlapját megpiszkálták a hülyegyerekek.

Igen, törvénytelen, amit csináltak, de nem lopnak milliárdokat "legálisan" közpénzből. Nem gyilkolnak magyarokat sorozatban. Nem terrorizálják a lakosságot. Nem követnek el belföldi terrorista akciókat, amelynek során kábellopásnak álcázzák a vasúti közlekedés, az áramszolgáltatás, vagy a tömegkommunikáció szabotálását.

A TEK szarik ezekre, mert nem a magyar nemzetet szolgálják, hanem Orsós et. magánhadserege
A blog első, önmeghatározó postjának érdemes olyan tartalmat adni, mely kétséget kizáróan - ha úgy tetszik egyértelműen - meghatározza annak célját és hangvételét, valamint politikai hovatartozását. Ez amolyan ars poetica, ami ugyan nem hasonlítható a költők lírikus…..
Peter T. Sinclare 2012.09.08 23:20:09
@radikalisviccek: Tőlük csak ennyire telik. Az a helyzet, hogy még mindig a náci propaganda-tankönyv szerint járnak el (ilyenkor nem szégyen a nácik eredményeit felhasználni): "ismételd el elégszer és magad is elhiszed."
Ghostwriter A jövő elkezdődött? 2012.09.08 16:47:38
Olvashattunk róla: terjedni akar a métely. A Jobbik elindult nyugat felé – az észak-kelet magyarországi megyékhez hasonló pozíciókat akarnak kiépíteni maguknak az ország fejlettebb felén is. Nyitányként ma Veszprémben szerveztek felvonulást maguknak. És megbuktak vele.…..
Peter T. Sinclare 2012.09.08 23:08:50
@tintamin: elég nehéz higgadtnak maradni, ha éppen egy cigányhorda lincsel meg a családod szeme láttára, csak mert "paraszt" vagy.

Elhiszem, hogy valóságelvonásban szenvedsz, de szívesen ajánlok neked címeket, ahova csak el kell menned, lehetőleg késő délután, és máris megkapod a szükséges dózist a realitásból.
Peter T. Sinclare 2012.09.08 23:12:27
@nemzetikonyves: Ez az a jövő, ami védett, in-kallal őrzött lakóparkokban és villákban lehet egyedül élvezni. Aztán majd csodálkoznak, ha szembe jön velük a valóság.
Ősszel nem lesz, jövő tavasszal pedig várhatóan az utolsó Critical Mass-t rendezik meg a szervezők. Ezzel lezárul a kerékpározás hazai történetének legtöbb vitát kiváltó rendezvénye.A Critical Mass elévülhetetlen érdemeket szerzett a környezet- és emberbarát közlekedés…..
Peter T. Sinclare 2012.09.05 23:23:55
@doxi2: A magam részéről pártolom a biciklis közlekedés terjedését és terjesztését, csak nekem ne tegyék kötelezővé! Másrészt megnézném én azt a bringást, aki agglomerációból beteker a belvárosba, dolgozik, nagybevásárol a családnak, majd hazateker 25 kiló cókmókkal. Hóesésben. Este.

ugyan már. A bicikli kiváló közlekedési eszköz kis távolságra, kevés csomaggal, jó időben. Minden más esetre ott az autó, BKV (ha muszáj).