Regisztráció Blogot indítok
Adatok
infocheck

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
by CN & SchA Contrary to what amateur fascists think, the really successful military elites encourage discussion, train mid-rank officers to react independently, and discourage yelling, steroid use and macho bullshit in general. Gary Brecher / War Nerd Már megint itt egy agyondícsért film,…..
infocheck 2010.03.06 17:37:18
Ha össze kel foglalni mint tűzszerész, milyen volt a film:

Szerintem OK volt. Élvezetes, tetszett alapvetően, szerintem nézzétek meg.

...mondjuk végigpofáztam a filmet, hogy "így kellet volna, úgy kellett volna", "Ne már, nehogy odamenj" "Mit csinálsz??" stb... :)

Ez gondolom szakmai hülyeség (ártalom), állítólag a Németek legnagyobb ásza a 2. vh-ban pl. konkrétan felállt a nézőtéren egy háborús filmhiradó közben amikor szabadságon volt és ordított a gépuskásnak hogy "ne most!!!!!"
:))

Visszatérve egy másik témára a realitással kapcsolatban...

Engem sokkal jobban zavar az hogy a CNN, BBC, stb még mindig nyomja a hivatalos 9/11 sztorit amikor már minden épeszű tűzszerész, szakértő, épületben járt tűzoltó, nem mellesleg az épület tervezői, stb mindenkivel próbálja megértetni hogy lehetetlen az a "Disney verzió" amit a TV-ben magyarázatként láttunk (nem a felvétel hanem a miértek)

Szóval felőlem csináljanak még tíz ilyen kafa kis filmet, ami csak néhány ponton reális de élvezhető, mint hogy a hírként kapjunk olyat a médiából ami hazugság. (és nem mellékesen sok ember életébe is került, mármint az esemény)

2001-ben emlékszem néztem a felvételeket....

Olyasmire emlékszem hogy valaki megkérdezte tőlem (fogalmam sincs hogy miért) hogy "nem lesz az épületeknek baja?"

Nézek rá... Miért lenne? Dehogy!

Erre ledől a 3 torony az alapjaira.

Kb így reagáltam magamban...
"Fi a f*szom van????????????????"

Ha már a realitásnál tartunk, itt egy gyors, 2 perces összefoglaló:

www.youtube.com/watch?v=8W0N-qH0ac4&feature=related
infocheck 2010.03.24 00:10:45
@AstarothZ:

Elmondom még egyszer, mert úgy látom sok embernél 'stack overflow' van. SZÉPEN TAGOLVA.

(Ja amúgy meg ha azt mondom tűzszerész voltam, akkor azt mondjuk el is fogadhatnád, mert én se kérdőjelezem meg hogy téged megy anya szült.)

Még egyszer elírom hogy JÓNAK találtam a filmet mint TŰZSZERÉSZ.

Nem a nem létező realitása miatt, hanem azért mert (mint azt egy normálisan gondolkodó kommentelő is írta) ez egy JÁTÉKFILM.

És mint JÁTÉKFILM : Jó.

Nem tökéletes, nem "kurvajó" nem "nagyon jó" de JÓ.

AZÉRT nem emeltem ki KONKRÉT részleteket az filmből hogy mi a jó vagy mi a nem jó mert ha REALITÁS szempontjából nézzük akkor a film értelmezhetetlen.

Konkrétan 2 dologra emlékszek most a filmből ami teljesen korrekt és reális:

+Az egyik a RUHÁZAT
+A másik az a jelenet amikor a kocsiban van egy nagy csomó nagy kaliberű TÜZÉRSÉGI LŐSZER.
(NEM BOMBA!)
és a csavó leveszi az összes védőfelszerelését.

NA ez a 2 dolog KORREKT.

(Bár az utóbbi nem szabályos, de korrekt - szokásban van akkor amikor olyan a robbanóerő hogy halvány lila esélyed nincs a túlélésre)

Ha a realitásról beszélünk akkor a film 95%-a hülyeség

A mesterlövészes jelenetek nevetségesek, röhelyes amikor az összedrótozott cuccokat húzza ki a földből, felfoghatatlan amikor a családját és a pici gyerekét otthagyja a picsába, amikor elmennek akcióhőst játszani a városba, stb stb

FOGJÁTOK MÁR FEL HOGY EZ EGY FILM!!!!!!!!!!!!!!!!

ÉS már ha az "összesküvés elméletnél" tartunk...
(valaki megint felvetette, a mellett hogy megpróbálja eltüntetni a múltamat)

Miert nem azt kérdezitek meg hogy REÁLIS e hogy egy WTC1, WTC2, WTC7 szabadesési sebességgel ben zuhanjon össze preciziós robbantások nélkül?

Mert ha ez a kérdés akkor a válaszom:

NEM reális - magyarul mindhárom tornyot robbantották.

Más kérdés?
infocheck 2010.03.24 00:38:14
@Droidfigyelő:

"infocheck „kolléga” kb. annyira tűzszerész (a korábbi hozzászólásait és az összeesküvés-elméleteit ismerve) mint ahogy én vagyok az Amerikai Egyesült Államok elnöke. "

Erről (hogy kollégának neveztél!) az a vicc jutott eszembe amikor a XY öreg költőhöz odamegy egy kezdő, ledér fiatal nő és azt mondja: "kolléga elolvasná a verseimet?"

Erre az öreg:
"Kolléga? Mióta vagyok én kurva?"

:))
A The American Conservative-tól már korábban is linkeltünk anyagokat, de egy hónapja egy olyan interjút hoztak le, amit érdemesnek tartottam, hogy szélesebb körben is megismerjenek idehaza, ezért a könnyebb olvashatóság kedvéért egyszerű linkelés helyett lefordítottam az egészet…..
infocheck 2010.02.25 18:43:47
@AstarothZ:

Én is szeretném azt gondolni amit te. Csak sajnos nem tudom, ugyanis szerintem túlságosan is összecseng pár dolog olyan forrásokkal, amelyeket már nem kimondottan neveznék "bullshit"-nek.

Nem zárom ki hogy az usa _megpróbál_ majd saját maga lépni, látszólag más ország színeiben az usa Közel-Keleti érdekei ellen. Akár a legdurvább scenárióban is... És erre fog majd "reagálni".

9/11-nél már megtették, és ez ráadásul - amiről beszéltünk -, sokkal távolabbi célpont földrajzilag az amerikai nép számára... ergó PR szempontból "veszélytelenebb" dezinformálini a médiát.

(már ha az egész, mocskos háborús tervek kapcsán beszélhetünk ilyen fogalmakról)
(Előző részt lásd itt.)A leányvállalatok merényletei, kísérleteiAz al-Káida stratégiájának fontos része volt „márkanevének” kialakítása és terjesztése az iszlám világban, de az érintettek is gyorsan felismerték, hogy az al-Káida név több figyelmet és…..
infocheck 2010.02.15 10:12:47
@AstarothZ:

"Inkább mondok a múltból:"

Ne a múltról - a jövőről. Nem volt elég egyértelmű a kérdés?

"1986 -’87-ben Kelet-Európában, de közelebbről itt Magyarországon is, még senki nem tudta volna megjósolni a keleti-blokk széthullását, és a SZU megszűnését. Senki!"

Nem tudom te hol éltél és mennyi idős voltál, de aki 87-ben nem látta előre a keleti-blokk széthullását az (nem akarom a hülye szót használni) szóval ez eléggé rövidlátó volt. És ahogy visszaemlékszem 87-ben az igezi értelmiség nagy része nem hogy hogy sejtette, de tudta azt hogy össze fog omlani)

Konkrétan emlékszem arra (amikor a falurombolás először terítélkre került Romániában) már én is 100%-osan láttam hogy ennek évelken belül vége lesz. Miről beszélsz te hogy "senki" ?

Másik adalék:

Emmanuel Todd. Magyarországon járt, és itt döbbent rá az SZU szétesésének a visszafordíthatatlan voltára. (1975-ben!!!)
1976-ban írta meg erről az azóta több tudományágban is alapműnek számító könyvét, ami az SZU széthullásáról szólt.
infocheck 2010.02.15 10:17:01
@Első Osztályú Huszárkapitány:

"mert akkor a tőzsdén beállítok pár pozíciót. A nyereségen természetesen risztelünk :-)))"

Úgy érted hogy a dollár radikális bezuhanására "fogadni" a tőzsdén? Ha erről van szó, nem mondasz hülyeséget...komolyan. Egyáltalán nem.