Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FIGO

0 bejegyzést írt és 80 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Libertarian Az állam ünnepére 2013.08.19 00:00:00
Nagy ünnepként, a magyar állam alapításának és alapítójának ünnepeként tartják számon augusztus 20-át. Illendő dolog hát, hogy mi is megemlékezzünk róla. Ha a fogalom kialakulásának időbeliségétől eltekintve mai terminológiával akarnánk Szent Istvánt jellemezni, talán a fasiszta diktátor lenne a…..
FIGO 2013.08.20 13:47:54
@ottomoll: Elég méltánytalan elfelejteni a 907-es pozsonyi csatát, mely következménye /valamint a 10. században zajló nyugati határon túl zajló védekező hadjáratok/ volt az, hogy a vértesi csatáig nem jöttek nyugatról az országba támadó hadak! Ergo a valódi honalapító mégis csak Árpád, aki valódi magyar volt, és ezen a napon őt kéne ünnepelnünk! A 955-ös csata valójában egy puccs volt, ahol Taksony átvette a hatalmat, úgy, hogy hagyta veszni a kereszténység jegyében a kor magyar szupersztárjait! Taksony után Géza, és Vajk csak befejezte a központosítást, és az alku jegyében kiirtotta a valódi magyar eszményt! 955-től datálódik a magyarság agymosása, amiből igen keményen kivette a részét a mi Istvánunk, aki még véletlenül sem volt jó király! Az pedig egyszerűen ostobaság, hogy a kereszténység efféle felvétele tartotta meg az országot, hiszen már akkor a lakosság nagy része keresztény volt, nem nomád-pogány, ahogy azt hazudják! A magyarság az örményekkel együtt talán a legősibb kereszténységet vallotta, mely nem a Szent Pál féle judeokereszténység volt! Épp ez az ok, amiért az ősi ösztönt irtani kellett! És el kell hazudni a történelmünket manapság is!
Mielőtt a korábbi bejegyzéseim alapján nyugatmajmolással vádolnának, álljon itt egy remek példa, azt bizonyítandó, nem csak Magyarországon vannak korlátolt politikusok. Az USA-ban például egyre nagyobb teret nyer, hogy meg kellene adóztatni a hibrid autókat.  Észak-Karolina…..
Péter lízingelt autóját a CIB Bank annak ellére akarja einstandolni, hogy 3 éve takkra fizeti a részleteket és a biztosításokat. Ha átadja a kocsiját, új szerződést köthet velük, bizonyára sokkal kedvezőbb feltételekkel, ha nem, kivonják az autót a forgalomból.UPDATE 07/05: A…..
FIGO 2012.11.23 12:48:28
@ork68: Küldtem neked egy fontos mailt!
Bár alapvetően nem jellemző ránk a tematizálás, ezen a héten napon rendesen meg fogunk emlékezni arról a Nagy Magyar Tragédiáról, ami 1920. június 4., 16:32 óta nyomasztja hazánkfiainak egyre csökkenő, ám még mindig kimutatható számát, ha már a Történelmi Egyházak, köztük…..
FIGO 2012.06.04 18:35:11
@zoltaan71: Hát lehangoló, hogy a komcsi-liberális szellemiség ide juttatta ezt a nemzetet! Túl lehetett élni 1000 évet, és úgy látszik nincs tovább! Feladni persze nem lehet, még, ha tudjuk is, hogy van itt a szűk hazában is millió szám olyan nemzetidegen, mint a posztoló, vagy, mint @☉ ☾. Neked egyébként javaslom, nézd meg anyukád megfelel-e a kis közel keleti államnak, és költözz oda. Ott, ha nem leszel a többségi akaraton, majd jól pics.án rúgnak!No de mi is történt trianonban? Nem tudjuk, a gyereket nem érdekli, ők már a holokausztot tanulják emelt óraszámban! Pedig az is oly régen volt… miért nem feledkezünk már meg róla? Nem kaptak, kapnak elég kártérítést? A mi hazánk, és az elcsatolt részek, elcsatolt nemzetünk milyen kártérítést kapott trianon óta? Semmit, csak pofont, és kínzást! No ezért nem szabad megfeledkeznünk soha trianonról lovagok, és lóvaginák! Talán eljön az idő, mikor a benes nevű szarházi a tárgya szinonimája lesz az egész Kárpát-medencében! Ajánlom a felejtők figyelmébe a rongyos gárdát, és egy kis tanulmányt mi is volt itthon 1918-21 között!, persze csak, ha nem rabolja el az időt a szeretett holokauszttól ennek a tanulmányozása! Nem Horthy, nem károlyi, hanem károlyi, és kun beló voltak a játszmában azok a bábok, akik miatt trianon következett! Akik, és főnökeik miatt magyarok milliói még ma sem beszélhetnek hangosan, amiért a nemzetünk sok- sok részre szakadt! Ahogy javasoltam @☉ ☾- nak, neked posztoló, és a címzettnek is javaslom! Gondoljatok anyátokra, én is gondoltam rá!
A Napló személyes írás. Egy személyes írásból levont következtetések szintén személyesek lesznek. Az én következtetésem pedig az, hogy Széchenyi mentálisan beteg volt.  Merész kijelentés ez legnagyobb magyarról (és nem csupán frázisok szintjén tartozott a legnagyobbak…..
FIGO 2012.03.15 19:16:08
@keja: A Kis Öreg két éve még megvolt! Megható, ahogy Ő, és egész Nagycenk őrzi a Legnagyobb Magyar emlékét! Örülök, hogy olvastam a commentedet, tökéletesen egyetértek! Még egy adalék, Széchenyi az akadémiától is meg akarta vonni a teljes támogatását, és újat létrehozni, ezt legfőképp a finnugor marhaság osztrák erőltetése miatt fontolgatta, melyhez az MTA szépen asszisztált! Ismerve Széchenyi életét, nehezen képzelhető el, hogy elvarratlan szálakat hagyott volna maga mögött.
Először egy közismert vicc:- Hogy kezdődik a melegek Bibliája?- Ádám és Béla...Nos, ha nem is Béla a másik szereplő, de mindenképpen férfi!Nézzük csak: A héber Bibliában eredetileg Éva neve Hava.A v és a b ún. bilabiális hangok, tehát beszédben könnyen cserélődnek (lsd.…..
 Az EU-tól eddig nem tapasztalt, határozott és radikális lépésnek lehettünk tanúi a múlt héten. Egyre szélesebb körben elterjedt vélemény ugyanis a nyugati világban az, hogy Irán atomfegyver készítésén fáradozik, ami miatt az utóbbi években már szankciók sorával…..
FIGO 2012.02.01 11:12:48
@porthosz: "Az akkoriban egy bevett dolog volt. Megjegyzem a szomszédos országok el is picsáztak minket amikor elkezdtünk keménykedni." Mi ez a baromság??? javaslom írd be a gugliba, hogy 907 Pozsony, elég nagy pofon volt az a drága Európának, onnantól jó száz évig a Magyar Királyságba idegen had be nem tette a lábát! Ellenben mi 842-től picsáztuk a művelt nyugatot! Ne a blikkből tanuljatok már történelmet!!!
no emisszió Rékasi és a petárda 2011.12.31 11:10:28
Sajnos nem tudom pontosan, szó szerint idézni Rékasi Károlyt. Definíciója a megfelelő tűzijáték-rakétáról valahogy úgy szól: legyen minél fényesebb, hangosabb és magasabb. A közismerten agyhalott celeb ezt annak kapcsán fejtette ki az egyik kereskedelmi tévé közszolgálati…..
Az alábbi levél beküldőjét a névrokona el akarja tiltani a saját neve használatától, illetve megkülönböztető jelet szeretne belerakatni. Mikor kötelezhető erre valaki? Kedves Zugügyvéd! Tanácsot szeretnék kérni a blog nagy tudású olvasóitól.Először is kérem,…..
Akarsz-e egy húron pendülni egy táltos csikóval? Esetleg egy öreg tölgy faunjával? Vagy egy szent kút nimfájával? Akkor vedd át a rezgést!N. Péter, pogácsasütő Gyenesdiáson rálelt a tudás útjára, változtatás nélkül adom közre ezt a gyöngyszemet, ami ennek ékes…..
FIGO 2011.11.18 16:13:53
@magyar bucó: ősmagyarokról ugyanebből a korból semmit sem tudunk- hát éppen ez az!
FIGO 2011.11.18 23:19:34
@dezso: Köszi a linket átnézem, és holnap igyekszem referálni rá! Veled élvezetes a vita, örülök, ez egy kellemes agytorna mindkettőnknek!
FIGO 2011.11.21 12:26:05
@dezso:
1. Amit olvastam, mind az átkosban regnáló történelem professzoroktól való, így ezt sem tekinthetjük hiteles forrásnak! Állítják, hogy az első írásos rovásemlék a 15-ik századból való, akkor mi a helyzet a tatárlakai koronggal?
2. Ha erősnek vesszük, amit a pogácsasütő állít, akkor legalább annyira erős levonni azt a következtetést, hogy pusztán a jobbról bal felé történő írás miatt, őseink héber rokonok! Mi bizonyítja ezt?
3. Sajnos a felvilágosult Nyugat a kezdetektől kezdve szkítáknak hívott minden tőlük keletre élő népet! Így a szkíta szó nem más, mint egy melléknév, mely leegyszerűsítve jelenthet keleti embert!
4. A gót sztori ugye vicc, mert komolynak nagyon gagyi!?
5. Őszintén tovább nem olvasom, mert ostobaságnak tartom, ez így meddő vita lesz, mert az általad elém tártak finoman szólva sincsenek megalapozva! Azonban ajánlok én is valamit neked: Dentu- Magyaria c. könyv a szerző Dr. Padányi Viktor!- ebben a könyvben találsz értékes forrást szép számmal, melyek inkább meggyőzőek, mint a történelmet félremagyarázó előbb /sajnos/ Keresztény, aztán Habsburg, végül komcsi töritanárok agyszüleményei!

Tisztelettel!
Teljes békével állíthatjuk ezt: a kis németet nyugodt szívvel el lehet felejteni az idei évre. Vettel világbajnok lesz, és kész. Attól függetlenül, hogy most megverték-e volna vagy sem, Vettel csak a szezon feléig volt érdekes, onnantól azonban a schumacherizálódás…..
Hét futammal a vége előtt volt pofánk eredményt hirdetni.Vasárnap Sebastian Vettel győzelmével ért véget Spa-Francorchamps-ban a belga futam, amivel a német 92 pontra növelte előnyét legközelebbi üldözőjével szemben is az összetett pontversenyben. Hét futam van hátra, ezeken…..
A vételár a gázpedál első lenyomásától méltányosnak tűnik. Bármennyit megér a szükség esetén dühös, békeidőben szimplán csodálatos, négyfeles stuttgarti V8-as karaktere. Mai cikkünk blogposztja...
no emisszió Tahók a tavon 2011.07.15 08:23:36
Szép és ritka példája a természet - és saját nyugalmunk - konszenzusos védelmének az, ahogy a Balatonon tiltják a motorcsónakok közlekedését. Szép és ritka eset az, hogy két fontos és befolyásos döntéshozó, Siófok és Balatonfüred polgármesterei (Balázs Árpád és Bóka…..
FIGO 2011.07.15 13:57:52
@vittore: Akkor a 10% baszzon szárazon, mert láttál pár bunkót, akik a reprezentatív felmérésed szerint 90%-ot képviselnek! Az én tapasztalatom az, hogy akik valóban megengedhetik maguknak az efféle luxust, nem kérkednek, a kérkedés nagyrészt a hirtelen gazdag fuxosok képviselik, de ők mennek jet-skizni a bányatavakra!
FIGO 2011.07.15 16:31:03
@vittore: Soká kellett várnod a válaszra, de közben leértem a családdal a Balcsira, eddig tartott még átpakoltam a kocsiból /Cayenne Hybrid/ a hajóba, meg a lakásba!
Szóval barátom, én ma már élvezem a kicsit felhős eget, és a péntek estét, és nem foglalkozom tovább a hozzád hasonlókkal!
A Balcsi mindenkié, és találja meg a kikapcsolódást mindenki ahogy tudja...
Kellemes hétvégét kívánok egyúttal mindenkinek! Üdv srácok a Fairlineról!
FIGO 2011.07.15 17:08:52
@j'en ai fair any stone: Na de nehogy már a fika egye meg az óvodást!
Remélem a munkádban is ilyen maximalista vagy! Én az voltam, vagyok, és ezért lett módom hajót vásárolni! Ez volt az álmom, és hidd el nem a strandolók között bójázom vele!
Na de tényleg péntek...
Te is inkább a vízben fröcsögj!
Tegnap is sikerült egy pofonosztós sztorit kirakni, hát ne szakítsuk meg a sort, jöjjön ma is egy, ahol a szabálytalanságon kívül, kiosztanak egy maflást a biztonság kedvéért. A történet annyiban más, hogy nem férfi a férfival küzd, hanem a gyengébbik(?) nem két képviselője.…..
Bekapcsoltam vasárnap este a tévét, erre futam helyett egy négyórás időjárás-jelentést láttam Kanadából. Meg azt, hogy Hamilton megint lerombolta magát.     A derék brit ezúttal a pályán tette mindezt, nem úgy mint az elmúlt hetekben, amikor nyilatkozatai sikerültek…..
FIGO 2011.06.14 11:24:03
@THK: Többé-kevésbé egyetértünk úgy hiszem! Azt is értem, hogy harcol, és ezt bár nem kedvelem őt, de szeretem benne! Neki nem a tehetségével, hanem az eszével van baj! Csak az elmúlt két versenyen többek versenyét tette tönkre a sajátjával együtt. Ha Montrealban feléri ésszel, hogy van idő, és lehetőség még akkor akár nyerhetett volna is. Azért egy címhalmozó világbajnok se kapott ajándékba VB címeket...
De továbbra is azt mondom, Hami a Ferraritól kapott egyet!
Sok sikert neki, és bízom abban, hogy nem nyír ki senkit, még magát sem!
Azt már az elején szögezzük le, hogy egy tizenötös lista édeskevés azon magyar zenekarok, dj-k és egyéb előadók felsorolására, akiknek munkásságát haladéktalanul megengedhetetlennek nyilváníttatnánk, esetleg száműznénk az ország zenei piacának kínálatáról…..
Mindenki volt gyerek, még ti is. A kérdés az, hogy hol és mikor. Jelentem: nálam is a VHS korszak oldotta meg a vasfüggöny mögötti kulturális nyomort. A motor addig számunkra az MZ volt, de egy Simson is a vágyaim netovábbját jelentette volna, ha megvette volna fater, csak sajnos nem…..
A cím ne tévesszen meg senkit, valószínűsíthetően nem felvidéki magyarról van szó, csak egy ügyeskedő, ki tudja milyen pénzforrásokból élő alak a poszt szereplője.Napok óta egyik fő hír mindenütt a szlovák és más külföldi rendszámok honosítása. A tegnap délután…..
Bernáth Milán és a Turbometal srácok küldték el nekünk saját videójukat pár napja. Talán a véleményünkre voltak kíváncsiak vagy tanácsainkat kérték, nem emlékszem pontosan. Nekünk azonban támadt egy ötletünk, amit meg is osztottunk velük: mi lenne, ha saját kritikusainkat…..
Egyik szemfüles olvasónk küldte be az alábbi képeket és döbbentett rá minket, valójában mennyi furcsaság mellett is megyünk el naponta. Csak úgy, észrevétlenül, mert valójában már fel sem tűnnek, pedig a főváros utcái néha tálcán kínálják a jó képeket és sztorikat. De…..
FIGO 2011.04.07 12:59:12
@nov2016: Értem én, de akkor miért ír ide valaki, hogy lehet szerző egy autós lapban?
A dédimamám is írhatna, annyit ő is tud, hogy a BMW nem Suzuki! Förtelmes lett a TC!
FIGO 2011.04.07 13:39:24
@gnme: Mit mondhatnék, nem lehet vitatkozni, hisz nincs min, ez sajnos általános a facelift előtti/utánival is egyre inkább!/ 7-vel, és az előző előtti A8-val, meg a klasszikus bálna S-vel!
Egy megoldás van a problémára, mindenből a legújabbat venni! Persze, ahhoz sok lóvé kell... Ergo kompromisszum egy jó japó, vagy francia kocsi, de azt meg épp ott nem veszik komolyan, ahová veszik az emberek! Egy kivétel talán akad!10-15.000 Euróért szép C6-ost lehet kapni, és rá lehet fogni, hogy azért veszed, mert exravagáns kocsi kell! Kevés van belőle, és nem is rossz, garantáltan nem veszik a gerillák!
Nekem Audim van, de ez tuti jó kompromisszum, ha normális, nagy autót akarsz! Vagy egy VW Phaeton esetleg?
suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=143958082&__lp=6&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=5900&makeModelVariant1.modelId=14&fuels=DIESEL&minFirstRegistrationDate=2006-01-01&maxPrice=22501&ambitCountry=DE&negativeFeatures=EXPORT&maxMileage=150000&lang=de&pageNumber=1
FIGO 2011.04.07 14:42:12
@gnme: Tanulságos történet! És a vége Happy End! Mivel nekem is vannak idióta szomszédaim, nagyon tudok örülni az örömödnek!
Mikor fiatal voltam, magas, és szőke (90-es évek közepe-vége!) barátságba kerültem több nagypályással, akik már akkor hatalmas BMW-ken, Merciken jártak, de egyszer sem láttam őket ocsmányul viselkedni senkivel, ebből azt akarom kihozni, hogy azok, akik valóban komoly nagyágyúk nem kérkednek, egyszerűen élvezik amijük van! Ez a rongyrázós padlózom az öreg 730d-t hadd füstöljön csak a senkiháziakra jellemző!
Hisz, mint tudjuk a fontos embereket úgyis mindenhol megvárják..!
comment:com Közszolgálati Kokó 2011.03.25 23:30:00
Egy egész ország várta már, hogy mikor kap Kovács Kokó István végre valami megbízást. Elég soká kellett rá várni, de igazán megérte, mert kettőt is kapott hirtelen.1., A Magyar Olimpiai Bizottság az ökölvívó olimpiai bajnok Kovács Istvánt delegálta a közmédiumok…..