Regisztráció Blogot indítok
Adatok
László56

0 bejegyzést írt és 648 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden ilyen ügyben elindul a demokrácia végéről szóló vita. Én pedig ahelyett, hogy szépen beállnék vagy ebbe a kórusba, vagy abba a másikba, amelyik kéjesen kacag és (a nyilvánvaló politikai megfontolás helyett) üzleti döntést emleget cinikusan, újra és újra megpróbálok - reménytelenül - érvelni…..
László56 2016.12.18 12:20:44
Aleppo, vagy amit akartok......

Syriában és Törökországban voltam. Mentem, láttam, jöttem, de nem győztem. Nehéz a helyzet és átláthatatlan. Nagy a nyomor és sok a hazugság. De, a legfőbb hazugság az EU igazsága.

Angela Merkel és csapata kétszínűen sajnálkozik az aleppoi embereken mintha semmi közük nem lenne a bombázásukhoz. Pedig az EU nevében ők voltak azok, kik minden áron a szyriai elnököt al-Assad-ot az amerikaiakkal együtt meg akarták dönteni és hasonlóan eltüntetni a föld színéről, mint annak idején a libyai Gaddafit. Ők voltak azok is, akik legelőször az oroszok segítségét kérték a bombázásukhoz. Amit meg is kaptak. De primitív módon azt gondolták hogy az oroszokat majd irányítani tudják és azok majd úgy ugrálnak ahogy ők szeretnék. Tévedtek.

Ugyan libyában akkoriban nyertek, de most csúnyán vesztettek. Az amerikaiak segítésével rossz lóra tettek. És mindezt az EU nevében, pedig az EU-ból csak a németeknek és a franciáknak volt közük a syriai polgárháború kirobbantásához. Ebből is látszik, hogy mennyire semmibe veszik az EU többi tagjait. A németek a franciákkal együtt határoznak, a csatlósaiknak meg követni kell őket. Mert az EU többi tagjaira csak mint csatlósaikra tekintenek. Megtehetik, tehát csinálják is.

De mi is történt a syriai eseményekkel kapcsolatosan ?

Az már ismert hogy az amerikaiak EU-s segítséggel – és ez alatt főleg a németeket és franciákat kell érteni -, meg akarták az al-Assad rezsimet dönteni és ezért segítették az ellenzéket egy polgárháború elkezdéséhez. A probléma azonban ott kezdődött, hogy az ellenzéki polgárháborúra rátelepedtek a Kurdok és az IS katonái is.

Az így kialakult helyzetben mindenki mindenki ellen küzdött és a polgárháború helyzete átláthatatlan lett. Az oroszok bevonásával, kik al-Assad mellett álltak ki, még jobban bonyolódott a szövetségek viszonya, hiszen az amcsik azt gondolták hogy ha az oroszokkal bombáztatnak akkor azok az IS -t fogják legyőzni és ők tovább szőhetik a fonalat a polgárháború ellenzéki részéhez ami al-Assad eltávolításához fog vezetni. Ekkor még Törökország nem avatkozott bele a syriai polgárháborúba. Még az amcsik felkérésére sem. Határozottan visszautasította a beavatkozást.

Törökország későbbi beleszólása a syriai polgárháborúba két megfontolásból született. Az egyik Kurdok gyengítésének lehetősége volt, amíg a másik az IS megállítása, mert az veszélyeztette a török nagyhatalom terveit. Evvel azonban segítették al-Assad katonai bázisát is, amit tulajdonképpen a kisebbik rossznak találtak, hiszen al-Assad a török nagyhatalom ellenségének számított és számít a mai napig is. Az is ismert a politikában, ha már csak két rossz közül választhatsz, akkor válaszd a kisebbik rosszat. Ők a kisebbik rossznak al-Assad-ot találták.

Így alakult ki a mai helyzet, ahol az al-Assad katonái orosz és török segítséggel felül tudtak kerekedni a polgárháborúra törekvő ellenzéki oldalon. Aleppo-t megnyerték a hivatalos syriai egységek, a háborút azonban még messze távolról sem.

A háború megy tovább, amin az EU kétszínűsége sem segít. Angela Merkel nemzetközi hírneve ( vagy hírhedtsége ?) le fog gyengülni az új amerikai elnök politikája miatt. Kétnyelvűsége, kétszínűsége, miatt gyengülni fog az EU is. Ez nem nagy baj ugyan, hiszen az EU amúgy is gyenge, de legalább a német diktatúra is gyengülni fog az EU-ban. Ez adja majd a lehetőséget a többi EU-s államnak is, kikerülni a német diktatúra szorításából. A kérdés inkább az lesz, hogy ki e tudják, vagy akarják e mindezt használni.
László56 2017.06.21 11:19:00
A történelem megismétli önmagát ?!

A német hatalom mindig is világuralomra törekedett, de most a legfontosabb, elsődleges cél a németek számára, Európa igába döntése. A párhuzamok a hitlerista nacionálszocializmus kialakulásához és annak céljaihoz szembeötlőek. Mindez történik természetesen a mai kor és annak modern eszközeivel.

Ma már a németeknek nem kell háború ahhoz, hogy Hitler céljait elérjék. Az előfeltételek adottak. A keletnémet kommunistáknál nevelkedett, és ezáltal a fasizmushoz közelálló személyek átvették az össznémet irányítást és ma már nem is titkolják, hogy számukra Németország, Európa. Mint ahogy Európa a számukra Németországot jelent. Minden más ország csak csatlós, vagy éppen leigázott.
A jelszó, Németország mindenek előtt, a himnuszukból ugyan ki van véve, de ennek ellenére az új német gondolkodás alapja lett. Ebből is látszik hogy a kommunisták szocializmusa és a hitleristák nacionálszocializmusa mennyire testvériesek egymással. Az „osszik” ahogy a németek nevezik a keletnémeteket átvették Németország vezetését. Az „osszi” kancellárin kommunista taníttatása tette ezt lehetővé.

Európa csak eszköz a németek kezében, más népek leigázásához. De hol is vannak a párhuzamok a hitlerista Németországgal ?

Ahogy a 30-as években, úgy most sem mernek a németekkel szemben fellépni a nagyhatalmak. Akkor a fegyverkezésükkel, most meg a befolyásszerzéssel igyekeznek más népeket leigázni. Eddig olyan sikeresen, hogy az angol figyelmeztetés ellenére, még az amerikai nagyhatalom is meghátrál a német agresszió pellengérre állításától. Ez pedig már jelent valamit. Szabad utat Németország hatalmi vágyaihoz. Ugyanúgy mint akkoriban a hitlerista Németországnak is szabad utat adtak.

Európai országok vezetői, a németektől való félelmükben, hagyják kirabolni az országaikat. Így lettek német áldozatok, Görögország, Franciaország, Spanyolország, Anglia, Portugália, hogy az olaszokat már ne is említsem. Ugyanaz a félelem teszi mindezt lehetővé, ami a hitleri Németországot is hatalomra segítette. Mi sem mutatja ezt jobban mint a németek külkereskedelmi többletegyenlege, ami nem más, mint a kirabolt országok németekhez irányuló pénzfolyása. A kirabolt országok jelentősebb ipari termékeit már megszerezték a németek. Az USA már érzékelte mindezt és szóvá is tette. A német befolyás viszont már olyan nagy, hogy megengedi magának az US- elnökének kinevetését és megalázását is. Csak a német médiát kell megfigyelni.

És a népek irtásához is találunk hasonlóságot ? Nézni kell, mert csak akkor lát az ember. Miért is fontos a németeknek az arab származású menekültek Európába való beültetése ? Mert az Isrealitáknak ezek a legfontosabb és legkegyetlenebb ellenségei. A gondolat, ha már mi nem irthatjuk többet őket, akkor intéztessük mindezt el, más ellenségeikkel. A mi ellenségünknek az ellensége Európában, a mi barátaink. Ez az új német jelszó a betelepítésekhez. Hogy Európa ebben tönkremegy ? Mit számít, ha mi németek uralhatjuk Európát, mondják ők. Annál könnyebben lehet Európát Németországra szabni.

Európa az Németország lett. Ezen már csak úgy lehet változtatni, ha a politikai Európát szünteti meg az ember. Megint csak túl sokáig engedtük a németeket európai politikát játszani.
László56 2017.09.10 17:50:51
Társadalmak az idő változásaiban

Az utóbbi időben nagy társadalmi változásoknak voltunk és vagyunk a tanúi. Ahogy nem olyan régen még Európában a nyugati és keleti, vagy éppen a kapitalista és szocialista társadalmakról beszélhettünk ma már ezek a társadalmi formák is átalakulóban vannak és nehéz megmondani a nagy kavarodásban milyen társadalmi formáknak nézünk elébe.

Kavarodást okoznak a kapitalista és szocialista kifejezések azért is, mert az újabb társadalmi csoportosulásoknál egy táborban is megtalálhatjuk ezeket a kifejezéseket. Ismert kommunistákból és szocialistákból lesznek a legrondább kapitalisták, amíg a kapitalisták egy másik csoportja meg szociális érzelmeinek ad helyet. Így aztán mindent, minden csoportosulásban megtalálhatunk és a régóta ismert társadalmi kifejezések már nem állják meg a helyüket. Ehhez jönnek még olyan társadalomátalakító tényezők mint az emigrációs népvándorlás.

A legjobban talán úgy lehetne az újabb társadalmi csoportosulásokat jellemezni és megnevezni, hogy globalisták és nacionalisták.

A globalisták a népcsoportosulások keveredéséért állnak ki, továbbá propagálják a globális kapitál bevezetését mégpedig olyan formában, hogy az államok már nem befolyásolhatják a kapitál döntéseit és ezáltal megtámadhatnak minden őket megregulázni akaró döntéseket. Nem kell egyetemi végzettség ahhoz, hogy az ember lássa, mindez milyen hátrányos helyzetbe hozza az országokat és azok polgárait.

( Lásd azokat a kereskedelmi egyezségeket is, ahol már most megtámadhatók az államok, ha miattuk nem tud nyereséget előállítani egy kereskedelmi egység.)

Katasztrofális, ahogy a pénzéhes politikusok, népeiket feladják és szerződésileg hátrányos helyzetbe hozzák, csak hogy kiszolgálhassák a kapitált.

Jellemző a német globalizmusra, hogy két német globalista párt harcol egymással a jelenlegi választáson. Egymással versenyezve árulják ki hazájukat a globalizmus istenének és egyformán a német nép rovására tömnék tele a zsebeiket. A németek maguk is úgy jellemzik ezt a választásukat, hogy választhatunk a pest és kolara között. És mivel más választásuk nem marad, meg is fogják választani az egyiket.

A nacionalisták tulajdonképpen mindennek az ellenkezőjét szeretnék, erős egyéni államok és a piacot regulázó tényezők formájában. Kiállnak a nemzeti identitás megtartásáért, a történelmileg kialakult országok és azok fejlődési lehetőségeikért. Szeretnének közösségeket más államokkal, de nem a saját identitásuk feladásával. Ismerik a jelszót ugyan, hogy közösségben van az erő, de azt is tudják, hogy fejlődni csak a történelmi múlt, ezáltal a nacionalizmus elismerésével lehet.

Nagy problémájuk a nacionalistáknak, hogy a nacionalista szót a fasizmus már úgy lejáratta, hogy a globalisták könnyűszerrel a fasiszták árnyékába tudják állítani a nacionalistákat. Éppen a nacionalista szó miatt. Teszik is ezt előszeretettel. Nevetséges módon éppen a németek azok, kik fasizmust és diktátorokat kiabálnak mindazokra, kik nem hajlandók a német diktátori hajlamot elismerni és segíteni.

Pedig ebben az esetben a globalisták azok, akik a fasizmus álmait kergetik az országok és polgáraik hátrányára. Hiszen a totális társadalmi, pénzügyi és kereskedelmi diktatúra kialakulását várják el az álmaik végrehajtóitól.
A politika nehéz mesterség. De a politikát felelősséggel, becsülettel megítélni sem könnyű. Egy szóban, egy cselekedetben, egy szavazatban összesűríteni mindazt, amit a szándékokról, az eszközökről és az eredményekről gondolunk. Elválasztani, megkülönböztetni az igazat a hamistól, a természeteset a…..
László56 2016.09.24 17:39:00
Politikusnak lenni tényleg nem könnyű dolog. Megítélni talán valamivel könnyebb. De, bármelyiket is nézzük, tudni kell hogy mindkét esetben csak szubjektív megítélésről lehet szó. Egy politikust és annak cselekvését, csak karakterének és körülményei figyelembe vételével lehet megítélni. Éppen ezért, nagyon fontos a realitás felismerése és figyelembe vétele, amibe helyesen lehet behelyezni a cselekvéseket.

A jelenlegi összeurópai realitás, a politikai háború felismerése. Ez a háború a német hatalom fölényéért és annak elismeréséről szól. A politikai csatározások is ennek a következményei, ahol egy csata megnyerése még nem jelenti a háború megnyerését.

Egy ilyen csata, a sok közül, az idegenekről szóló népszavazásunk. Ami tulajdonképpen a német hatalom elismeréséről szól, de az idegenek hátán csattan az ostor. Azon idegenekén kiket a németek hívtak meg, de se megvédeni sem eltartani nem tudják őket. És ezért másoktól várják el mindezt.

A német hatalomtól való félelmükben egy ország sem meri kimondani, hogy ha a németek meghívták őket, akkor tartsák is el. Egyedül a magyar miniszterelnök fejezte ki magát finoman, a diplomácia nyelvén, hogy ez nem európai, hanem német probléma. Ez, azt is jelentette, hogy oldják meg saját maguk, mégpedig Európa nélkül. Utálják is érte kegyetlenül.
Az angolok is inkább kilépnek, mint hogy elismerjék a németek előjogait. De, ezt sem hangoztatja senki, hiszen a német befolyás tönkreteheti még az angol különutas politikát is. Tehát az angolok sem beszélnek az igazi problémáról, hanem inkább csak cselekednek.

De, mire is és miért fogunk szavazni tulajdonképpen ? Tulajdonképpen nem nagy dolog és mégis sorsdöntő. A NEM szavazatok mennyisége azt fogja megmutatni, hogy milyen arányban van az ország a magyar kormány, -idegeneket elutasító-, politikája mellett. Nem több és nem kevesebb.

Igen, idegenekről beszélünk, mert nem menekültekről van szó. A menekültek és azok elismerése a nemzetközi egyezmények alapján történik, amit a magyar kormány is elismer. Ami ellen a magyar kormány védekezik az nem más, mint a németek bevándorláspolitikája, amit másokra is rá akarnak erőszakolni.

Ki ezt hagyja, az elismeri Európa német vezetését és feltétel nélkül lefekszik a németeknek. Ki nemet mond, az a magyar önállóságára, szuverenitására teszi le a voksát.

Mindenki a lelkiismerete szerint. Ha még a magyar kommunisták hagytak valakiben is lelkiismeretet.
László56 2016.10.04 13:00:06
Jöttünk, láttunk de nem győztünk

Igaz, hogy nem is vesztett a magyar nép. Verte a propaganda dobját a kormány és nem is rosszul, de saját maguknak voltak az útjukban. Mégis az első reakciónk az volt, hogy még mindig ennyi kommunistáktól elbutított ember és hazaáruló lenne az országunkban ? Nem hisszük el !

Ha, így lenne, akkor tényleg a kommunisták győztek volna. De nem ők győztek, hanem a kormány a magyar néppel együtt vesztett. Nagy különbség !

De, hogy történhetett meg, hogy népünk egy már különben szinte megnyert választást az érvénytelensége miatt elveszített ? A kommunista propaganda lenne a hibás ? Igen az is, de túl egyszerű lenne mindezt csak a primitív kommunistákra fogni.

A régebbről itt maradt félelem az egyik fő ok. A félelem a néptől. Ez adta az okot arra hogy a referendumok érvényességének ilyen magas lécet tettek fel mint az 50 %. Akkoriban gondolván, hogy egy népakarat kinyilvánítását, ami a mindenkori kormány elképzeléseinek megvalósítását megnehezítheti vagy akár megsemmisítheti meg kell akadályozni. Ez a puska most visszafelé sült el.

Abban az időben még a népakarattól féltek a mindenkori hatalmon lévők, ahelyett hogy ezt megtanulták volna irányítani. Pedig a demokrácia lényege a népakaraton alapszik, ami nem csak a választásoknál kell, hogy érvényesüljön.

A választó rétegek 50 % -át szinte lehetetlen elérni, különösen azoknak, kik nem a kormányon vannak. Még akkor is, ha már megtörtént az ilyesmi is. Evvel, csak papíron létezhet a demokratikus népakarat kinyilvánítása.

Még olyan országokban, mint például Svájc, ahol a referendumok és valamilyen választások szinte napirenden vannak és a nép majd egy évszázad alatt, -már csak a direkt demokrácia miatt is-, hozzá van szokva a szavazások és választásokhoz, még ott is nagyon ritkán éri el a szavazók mennyisége a 60 % -ot. A legtöbbször 50 % alatt marad. Akkor mit várunk egy olyan néptől, kik még csak most tanulják a demokrácia alapszabályait.

Például azt, hogy ki nem szavaz, az magára vessen, mert akkor mások döntenek helyette. De, pont ezt az alapszabályt nem veszi figyelembe az 50 % részvételi követelmény és ezzel meghiúsít egy demokratikus alapszabályt.

Ez azt jelentené, hogy nem kell semmi követelményt állítani az érvényességhez ? Nem, ez nem azt jelenti ! Inkább ezt a követelményt a reális körülményekre kell szabni.

A reális érvényességi küszöb nálunk magyaroknál az valahol az összes bejegyzett szavazók 30 és 35 % között lenne. Ez abból jön, hogy 30-40 % -ot eleve le kell vonni a teljes szavazó mennyiség számából, kik általában notórikusan nem szavaznak és teljes politika érdektelenségben élnek. Így nem lehet evvel 30-40 % nem szavazónak a politikai érdektelenségével visszaélni és úgy csinálni mintha szavaztak volna. Mert, most ezt csinálják a demokrácia ellenségei, a magyar kommunisták.

Ennek a lehetőségét ki kell iktatni avval, hogy az érvényességi határt 30-35 % -ben szabja meg a parlament többség. Ez egyezne sok más európai ország szokásaival is.

A magyar kormány amúgy is az alaptörvényeink megváltoztatására készül. Teljesen jogosan és megalapozottan. De, ha nem veszi figyelembe ezt a lehetőséget a részvételi követelmény megváltoztatásához is, akkor bizony csak félmunkát végez.

A néptől nem félni kell, hanem irányítani kell tudni. Az irányítás már egyre jobban megy, akkor meg minek megtartani a félelem jegyében készült törvényeket. Ez kormány már többször bebizonyította, hogy a népünket szolgálja, ellentétben a kommunista hazaárulókkal. Ezért kell megbecsülni és segíteni ezt a kormányt.
törökgáborelemez 515. Nekrológ 2015.03.15 23:08:48
A politikai elemzés halott. Megölték. Megöltük. S még az sem biztos, hogy sajnálni kell ezért.  Az első érdem a pártoké. Ahogy egy nagyon fontos politikus nem is olyan régen egy háttérbeszélgetésen mondta: „igen, mi csináltuk, beküldtük az embereinket, akiknek a nevét sem…..
László56 2016.07.18 13:28:04
A vitakultúra hiánya.....

nehéz eset. A kommunistáink kiöltek belőlünk minden olyan tényezőt ami egy vitát elősegíthetne. Ha megnézünk különböző posztokat az interneten, majdnem minden politikai vita avval végződik, te vagy a hülye, te vagy a kommunista, nem igaz, mert te vagy a kommunista, te vagy a hülye...., és ez még a finomabb változat, a kitaposom a beled és a többi hasonló megjegyzések mellett. Vagy jönnek a finomabb figyelmeztetések, hogy megütheted a bokád, vagy éppen terrorizáló megjegyzések.

Évtizedek óta megy ez a játszma nálunk, anélkül hogy a vita valamit is segítene. Kommunistáink közben a mai napig tarolnak tovább. Primitíven, de még mindig hatásosan.

Na príma, de mik is a tények. A parlamentünkben tulajdonképpen csak négy csoportosulás található.

A Fidesz, a Jobbik, az LMP, valamint a kommunista Szocialisták és szintén kommunista szilánkcsoportjaik. Az, ki, hogy nevezi magát, még nem mondott soha semmit a magyar politikában. Az egyetlen tény a megnevezésekben, hogy meg szeretné magát különböztetni a többitől, de az ideológiájukról a pártnevük nem mond semmit.

A tényekben keresd az igazságot, mondja egy igazán jónak nevezhető kínai közmondás.

A tény azonban, hogy nem a pártkönyved, hanem a gondolkodásmódod mondja meg, hogy milyen ideológiai háttérrel rendelkezel.

Az már egy másik kérdés, hogy a kommunisták miképpen igyekeznek megszabadulni a múltjuktól és azt gondolják, hogy egy más név alatt már mások is vagyunk. Ebben is primitívek mint mindig és mindenhol. Hiszen a gondolkodásuk ugyanaz maradt.

Tény marad az is, hogy a kommunisták, - akárhogy is nevezik most magukat -, tönkretették és kirabolták az országunkat, valamint továbbra is erre törekednek. Ami nem kommunista, azt mind fasisztának állítják be. Nem kevés eredménnyel teszik ezt, különösen külföldön.

Tény az is, hogy a FIDESZ rendbe teszi az országot, valamint sok-sok munkával és rizikóval igyekszik megvédeni a magyar népet. A szociális gazdaság és a polgári demokrácia megteremtésével egy olyan feladatot vállalt magára, ami csak egy kezdet lehet, mert a kommunista rombolás után, ez több nemzedék feladata lesz.

A Jobbik-nak sikerült egy olyan ellenzéket kialakítani amit nagyon is komolyan kell venni, hiszen szavahihetően képviselik a sajátos gondolatmenetüket. A problémájuk még mindig ott látható, ahol reális politikai tapasztalat kellene. Ennek a hiánya ugyan megmagyarázható, de az nem helyettesíti ezt a hiányt.

Az LMP pedig a legjobb úton van ahhoz, hogy tényleg egy önálló párt legyen és nem csak valamelyik párt szavazó segítője. Ehhez a teljesítményhez csak gratulálni lehet, hiszen az önállósághoz sok rizikó járul, amit azonban magukra vállalnak. Evvel lettek azonban szavahihetőek.

Így néznek ki nálunk a tények, minden más csak mellébeszélés.
László56 2016.07.20 11:22:50
Szocialista gazdaság, kommunista magyar módra
Szociális gazdaság
Szabad piacgazdaság
Szociális piacgazdaság

Mindegyik különbözik egymástól. Csak úgy néz ki, hogy a kommunista tanárok ezt még nem ismerik. Azt hiszik a szociálisra, hogy az szocialista. Ehhez méltóan is hülyítik a hallgatóikat.

A szocialista gazdaságot viszont már sajnos nagyon is jól ismerjük. Többek között, megteremtette és természetessé tette a korrupciót, ami minden gazdálkodásnak a legnagyobb ellensége. Ennek ellenére generációkat nevelt fel a korrupcióval, amit a mai napig is nyögünk. Nincs olyan kormány amelyik ezt rövid idő alatt meg tudná szüntetni, hiszen a kommunista uralom alatt csak evvel lehettek az emberek életképesek. Ezt kinevelni az emberekből generációk feladata. A kommunisták most sunyi módon azt követelik, hogy szűnjön meg az, amit ők neveltek bele generációkba.

Ezért is igaz ez az idézet

„ A kommunistáknál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek ! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista ! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki nem mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja. „

Mindazáltal igaz az is kommunista szemmel nézve, a kommunistáknak a polgári demokráciába csak rosszabb lehet. De az országnak viszont igazi felszabadulás a kommunista primitívség alól.
László56 2016.09.04 06:55:11
Idézetek – Tények – Féligazságok

Sokan használják az idézeteket. Mink is, mások is, ki, ki, vérmérséklete és érdeke szerint. Ebben, nem különböznek a politikai csoportosulások sem.

Vigyázni kell velük ? Semmi esetre sem. Sokkal fontosabb az idézetek értelmezése.
Nem mindegy, hogy melyik korból valók és azok a tények amik megmutatják hogy a használat idejében még érvényesek lehetnek e az idézet által kifejtett mondanivalók vagy éppen nem. Tehát nem félni kell tőle, hanem használni kell tudni.

Igen, volt bizonyos korszak, úgy minálunk mint ahogy máshol a világban, amikor az úgynevezett jobboldaltól kellett félni. Ami azonban nem jelenti azt, hogy az akkori baloldal jobb volt nála. Csak éppen most, nem abban a korszakban élünk.

Különben is, jobboldal, baloldal, ezek a megjelölések a politikában nem mások mint etikettek. Etiketteket azonban általában borosüvegekre ragasztanak. Politikai mondanivalójuk nem sok van. Mi sem mutatja jobban mint a német Kancellár Angela Merkel maga. Erős szocialista politikát folytat egy jobboldali párt vezetőjeként. Akkor most ő maga micsoda ? Talán zwitter. Se nem nő, se nem férfi. És ez még az enyhébb kifejezés rá.

Ki a saját nemzetét feladja, kiadja idegeneknek, hazáját kétes célokért elárulja, az ki lehet vagy mi lehet. Csakis kommunista, mondja egy kollégám. És igaza lehet.

Nálunk magyaroknál, ezt senki nem tuja jobban. Hiszen átéltük és átéljük a hazaárulásuk és népellenességük minden formáját. Tehát a sok-sok idézet ami a kommunista primitívséget illeti, ma is megállja a helyét.

Annyira primitívek, hogy még a fáradságot sem veszik a mai jobboldal hibáit kielemezni. Sokkal inkább avval a trükkel élnek, hogy amit ők tettek meg tesznek azt egyszerűen ráfogják a jobboldalra és evvel a számukra el van intézve a politika.

Amire azonban a primitívségük folyamán nem gondolnak, hogy ez a taktika elárulja azt is, hogy tudatosan fosztották ki az országot és tették tönkre a magyar népet. Hiszen nem véletlenül mondják a mai jobboldalról ugyanezt, mert ők így csináltál és mást nem is ismernek. Borzalmas primitív népség. Sajnos kell egy pár generáció amíg ezt a rákfeneséget a magyar nép kiöli magából.

Eppen ezért, a változások korát éljük. Segítsük a kormányunkat, hogy ezek a változások ne tudják a magyar népet elsöpörni a világ térképéről. Ki most nemmel szavaz, az a népéért és a magyar nemzet megmaradásáért teszi le a voksát.

Köszönjük meg a kormányunknak, hogy szavazhatunk. Nem úgy mint a kommunistáknál.
törökgáborelemez 514. A tét 2014.12.04 02:11:12
Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai szenátor mégis ezt gondolja. S amit mond, az legfeljebb árnyalatokban, jelzőkben tér el…..
László56 2014.12.04 09:20:40
Nagy szép és munkás napot kívánunk Mindenkinek

A tét......, írja az elemzőnk és igaza van. Sőt a tét még ennél is nagyobb. Magyarország polgárosodása, ezen gondolkodás kialakítása és az ország újonnan megszerzett szuverenitása van veszélyben.

Ha azonban kérdést feltesszük, miképpen juthatott idáig az a kormány, amelyiket az ország legjobb kormányának lehet nevezni, mióta csak magyar kormány egyáltalán létezik, akkor csakis egy komoly elemzés segíthet a problémán. Teljesség igénye nélkül, talán az első megállapítás az lehet, hogy a politikában a látszat többet ér, mint a tények. Az ilyen típusú látszatkeltésnek pedig az ellenzéki kommunista propaganda az igazi nagymestere.

A magyar kormány nem vette és nem veszi komolyan a kommunisták fasisztázását és ennek a levét issza meg az ország. Ennek a kommunista propaganda eredményeképpen, szép lassan és csendben, úgymond a suba alatt lett minél több helyen a magyar kormány, mint a fasisztákhoz közelálló kormány, először Európában majd később az USA-ban elkönyvelve.

Persze hogy nem fasiszta és nem is diktatórikus a magyar kormány, csak éppen a kommunista látszat teszi azzá. És mint ahogy már írtuk, a látszat többet ér a politikában mint a valóság. A kormányunk nem veszi komolyan ezt az image rombolást és ez lehet az ország veszte is, ha ezáltal megint a kommunisták kerülnek a hatalomra.

Egy másik probléma, annak a megengedése, hogy a hatalmat megszemélyesítse a kommunista propaganda. Azáltal, hogy a magyar kormány ez ellen nem tesz semmit, hihetetlenül megkönnyíti a kommunisták dolgát, hiszen így a legkönnyebb egy diktatórikus régime legendáját elhinteni. Teszik is, roppant eredményesen.

A kormányunk, győzelmei magabiztosságában azt hiszi, hogy a kommunista ellenzéket legyőzte és a kétharmados többség biztonságával kormányoz. A kormányzással nincs is hiba. Hiszen a legjobb kormányunk van amit csak kaphatott az ország.

Ahol a kormányunk azonban hibádzik: a kommunista ellenzék legyőzésével, még nem tudta legyőzni a kommunista gondolkodást. Ez az ami megengedi a pártoknak, különböző pártmegnevezések alatt, a kommunisták országromboló tevékenységét, nagyon is eredményesen továbbfolytatni. Ez ellen sem tesz semmit a kormányunk.

Ezek a problémáink gyökerei és minden más csak ennek a következménye. De, ha mindez így van, akkor mi az ami segíthet ?

A valóság összekapcsolása a látszatkeltéssel. Nem a liberalizmus az ország ellensége, hanem a kommunista gondolkodás liberalizmushoz kapcsolódó felfogása. Nem a szocialisták az ország ellensége, hanem a kommunisták kik a szocialista név alatt a kommunista gondolkodást propagálják továbbra is.

A kormánynak van demokratikus ellenzéke az LMP és Jobbik pártjaiban. De nem az a demokratikus ellenzék, ami annak a látszatát kelti és amely elnevezés ellen a kormányunk meg sem próbált védekezni. Az országimage építést újra kell gondolni és összekapcsolni egy új demokratikus gondolkodással, amely nem párosítható a kommunista gondolkodással. Erre kell rámutatni a világban és nem másra.
László56 2015.01.15 09:07:35
Török Gábor az ATV-ben....

Huhhhh..... A kommunista gondolkodású Olgához menni kb. annyit jelent, hogy megfingatnak. Csak azért fejezem ki magamat ilyen profánul, hogy az itt, ezen a blogon lévők is megértsék.

Olga néni különleges személyisége a magyar közéletnek. Roppant intelligenciával tudja a legprimitívebb kommunista gondolkodást is istenesíteni. Ez adja a báját a műsorának. Primitivizmust az intelligenciával párosítani körülbelül annyit jelent mint a kört négyszögletesíteni. Senkinek nem sikerül ezt olyan sikerrel tenni mint Olga néninek. Tulajdonképpen nem is értjük, hogy miért nem a politikát választotta tevékenysége színteréül. Csodálatosan elférne a sok országromboló között. Arról nem is beszélve, hogy az ország első intelligens kommunista politikusát üdvözölhetnénk a személyében.

Török Gábor meg elmondhatja magáról: Jöttem, láttam.... megfingattak. Hogy, ő maga nem így látja az csak a kommunista iskolázottságának a kérdése. Kihasználták a gyengéjét. Minden politikai történést csak a belpolitikai szemüvegen keresztül néz. Csodálatos alany volt Olga néni számára. Ezzel is sikerült a miniszterelnökünk személyét a belpolitikai mocsárba rángatni.

Teljesen elfelejtetve, hogy az EU minden miniszterelnöke az Unió legfontosabb politikusai közé is tartozik. Kijelentéseiknek lehetnek ugyan belpolitikai következményei is, de ha az EU-s adminisztráció politikáját kritizálják, akkor nem a belpolitikájuk áll az előtérben. A miniszterelnökünkre ugyan a belpolitikai nagykabátot szeretnék ráhúzni az uniós politikája miatt, ami viszont egyáltalán nincs avval összefüggésbe. De az országunk ellenségeinek csodálatos alkalom megvezetni a polgárokat.

Amit a magyar miniszterelnök ott és akkor mondott az az unióra vonatkozott és sokan mások is ugyanazt gondolják ami a magyar miniszterelnök. Még többen azonban ki sem merik mondani. Ami egyáltalán nem csoda. Hiszen ismert fogalom a politikában a csorda viselkedés. Ki nem követi a nyáj vezetőjét az kilóg a sorból és csak rossz ember lehet. Miniszterelnökünk már többször bebizonyította, hogy egy politikai személyiség, ki nem alkalmas a csordaviselkedésre. Országunk és a magyar polgárok szerencséjére.

Az Unió történetében még soha nem volt ennyi szerencsétlen ember értelmetlen halála a politikusoktól ilyen szemérmetlenül kihasználva mint ebben az eseteben. Jól gondoltuk, de rosszul csináltuk..., tipikus jellemzője a hibásan értelmezett liberális gondolkodásnak. Így lesz a liberalizmusból, -szinte észrevétlenül-, bal liberalizmus. A primitívek liberalizmusa.

A liberalizmus jellemzője a sajtószabadság...., üvölti a csorda és elhallgatja a liberalizmus másik jellemzőjét: a saját szabadságod csak addig tarthat, amíg mások szabadságát nem veszélyezteted vele. Ugyanez vonatkozik az érzelemre is. Sajtószabadság címén, mások vallási érzelmét a mocsokba húzni, semmi köze a szabadsághoz, hogy a sajtószabadságról már ne is beszéljünk. És ezek merik a magyar sajtószabadságot kritizálni. A politikus csorda megszólalt és mindenkinek kuss legyen. Ez az ő sajtószabadságuk.

Nem csoda ha a polgárok nálunk megvezethetők, amikor a kommunista tanfolyamokat magukba szívó rektorok még mindig a becstelenség lovagjait propagálják egyetemi tanároknak. Hogy ez azonban nem mindenkire vonatkozik az természetes, hiszen mindig kevesebben lesznek a becstelen nevelőkből. De, hogy ezek még mindig mennyire befolyásolják a gondolkodást szerető tanárokat, az éppen Török Gábor esete mutatja a legjobban. Jól gondolja, csak éppen rossz befolyás alatt áll.
Én igazán megértő szoktam lenni a magyar politika népszórakoztatásra kitalált dolgaival. Nem a legszebb dolog hülyíteni a választót, de többé-kevésbé a világ minden részén alkalmaznak ilyen fogásokat. Nagy kárt nem is okoz, egészen addig, amíg maguk a politikusok nem hiszik el…..
László56 2014.11.22 15:57:06
Nagyon szép hétvégét kívánunk Mindenkinek,

A fecni nem pirul el, írja az elemzőnk. Így igaz, de az elemzőnk sem. Miért is pirulna, ha nincs tudatában írásának fonákságaival. Olvasom az írását és az első gondolatom, hogy segíteni akar. Rá szeretne világítani kormányunk hibáira és jóindulatúnak hangzó, kritikus hangvételével akar utat mutatni a világpolitika megértéséhez. Annak a magyar kormánynak szeretne utat mutatni, amelyik több évtizeddel előbbre van a népénél, a politikai folyamatok kiértékelésében. Mivel az elemzőnk a nép fia, ugyanannyival le van maradva a kormányunk gondolkozásától, mint amennyivel előbbre van a kormány őnála.

Ha valaki egyszerű történetről beszél egy nagyon komplikált esetben, biztosak lehetünk abban, hogy nem értette meg az eseményeket. Nem ezért mert buta, hanem a nevelése nem engedi. Ugyanúgy mint ahogy a népünk kommunista nevelése sem engedi a mai politikai folyamatok megértését. Egyszerűbben, a tanárok primitív nevelése, primitív diákokhoz vezet. Ahol a rektor maga is a primitív kommunista tanítás áldozata, ott a rosszul nevelt tanárokért és hallgatókért sem kell messze menni.

A legtöbb társadalmi probléma hazánkban, ebből adódik.

Amerika a szövetségesünk, írja az elemzőnk. Milyen igaz. Csak éppen a szövetséges szó demokratikus fogalmával nincs tisztában az elemzőnk és ezáltal körülírja azt az értelmezést, amit a kommunisták használtak a nagy Szovjetunió „szövetséges barátságáról” és az oroszoknak feltétel nélküli alávetésről. Az, amit ír, a tiszta kommunista fogalom elemző Úr, de nem a demokratikus felfogás a népek barátságáról. A szövetséges jelző a politikában meg még csak nem is barátságot jelent, hanem közös érdekképviseletet egy vagy több cél érdekében. Érdekünket feladni és feltétel nélkül alávetni magunkat olyan akaratnak, amely nem a magyar nép érdekeit szolgálják, szó sem lehet a kormányunk részéről.

Ezért nem fogja figyelembe venni az elemzőnk kritikáját a magyar kormány. Nem vitás, az Amerikai Egyesült Államok egy erős ország. Nagy demokratikus tradícióval rendelkezik, de az érdekérvényesítésénél legalább ugyanannyi hibával is. A hibákat nem érdemes átvenni, tiszta félelemből alávetni magunkat idegen akaratnak azonban még nagyobb hiba lenne. A magyar kormánynak ez világos. Egyetemi oktatóinknak azonban még sokat kell magukat képezni ahhoz, hogy a politikai prioritás világos legyen.

Ha feltétlenül le akarjuk egyszerűsíteni a problémát, mint ahogy elemzőnk erre kísérletet tett, akkor meg kell tudnunk különböztetni a lényeget a lényegtelentől.

Az országunk szuverenitásáról van szó és nem másról. Ez a lényeg és nem más. Mivel ezt a magyar kormány felismerte nem tehet mást, minthogy az érdekképviseletünk érdekében politikai tárgyalásokat folytat és kompromisszumot keres.

A magyar kormány teszi a munkáját. Ezt joggal várja tőlünk is. Köszönetet nem vár, ennek ellenére köszönettel tartozunk kormányunk minden tagjának. Az első magyar kormány, amely a népünk érdekeit érvényesíti és védi. Köszönjük Orbán Viktor és köszönet a magyar kormánynak.
László56 2014.11.29 06:34:49
Nagyon szép hétvégét kívánunk Mindenkinek

Csak egy szóra......, a szeretnék politikus lenni Uraknak. A politika fontos, Olyan fontos, hogy anélkül nem is lehet élni. Vagy Te politizálsz, vagy a fejed felett mások politizálnak és döntik el a sorsodat. A választás lehetősége mindenkinek fenn áll. Erre már a politológusunk is rájött.

Politikus szeretne lenni. Feltételekkel ! Ez az, ami nem megy a politikában. Feltételeket szabni a politizáláshoz. Hiszen a politika éppen azért politika, hogy a társadalmi élet kereteit megszabja és ezáltal a feltételeket kialakítsa. Ehhez kell a közösség, mert az nem egyéni feladat. Tehát először kell politikusnak lenni és csak utána jöhet a feltételek kidolgozása. Hogy saját magának is szabhat az ember feltételeket ? Igen. Természetesen. De, ha valakinek saját maga fontosabb, mint a közösség akinek dolgozni szeretne, az ne akarjon politikus lenni. Olyanból sajnálatos módon nagyon sok van már. Tönkre is tették az országot.

Mi örülnénk, ha az elemzőnk a politikában megmérettetné magát. Mint ahogy minden embert csak bátorítani tudunk, ki a politizálást választja, hiszen csak ezáltal lehet a saját sorsunkat, mint ahogy a közösségét is, amiben élünk, befolyásolni. Politizálj ! De, ne feltételekkel, hanem azért mert magadért, a közösségért és hazádért szeretnél valamit tenni.

Ugyanakkor féltjük az elemzőnket. A naivitása ölheti meg a politikai ambícióit. Az a naivitás amelyik el akarja velünk hitetni, hogy Ő maga mennyire független. Gyerekesen naiv, ha azt hiszi, hogy nem látható át a politikai gondolkodásmódja. Arról nem is beszélve, hogy a politika nem ismer sem függetlenséget, sem semlegességet. Szavahihető politikus csak akkor tudsz lenni, ha kiállsz mindazokért az értékekért amit képviselni szeretnél. Ha, pedig ezt teszed, akkor már nem is vagy független. Mint ahogy, mindannyian függünk valamitől. Csak éppen a politikusok még jobban.

Mondd meg az igazat és betörik a fejedet...., mondogatta mindig a megboldogult nagymamám. Örök igazság és talán ez vezeti az elemzőnket is abban a próbálkozásában, hogy fátyolba borítsa a politikai elképzeléseit. Ugyanakkor a politikában a félelem nem jó tanácsadó. Ki fél, az könnyen legyőzhető. Ki mindenkinek eleget akar tenni, az saját magát teszi szava hitetlenné.

A bátorságért bátorítjuk az elemzőnket. Tegye azt amit jónak lát, de gondoljon arra is, hogy egy naiv birkát, a farkasok könnyűszerrel felfalhatnak. A politika nem éppen gyenge idegzetű, mindenkinek megfelelni akaró, embereknek való. Evvel kívánunk sok szerencsét az elemzőnknek a további életében.
Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez maradt.  (Fotó: Facebook) Most különösen nem azokhoz szólok, akik mindent és…..
László56 2014.09.27 11:26:26
Nagyon szép hétvégét kívánunk Mindenkinek,

mindenki lehet kőműves írja az elemzőnk és nem vitás, hogy a Miniszterelnökünket és politikáját próbálja boncolgatni. Nem az első próbálkozása és valószínűleg nem is az utolsó. Sajnos, egy kicsit mindig félresikerülnek ezek az írások azáltal, hogy már a kiindulópontja is hibás. Hiszen abból indul ki, hogy Orbán Viktor politikus, ami csak részben igaz, mert a Miniszterelnökünkből már államférfi lett. Éspedig, abból sem akármilyen. A legjobban a török Atatürk -höz hasonlítható, kit a kora politikusai úgy utáltak, hogy a legszívesebben megölték volna. Ma már, – történelmi távlatból nézve – viszont, a modern Törökország megalapítója, mint minden török atyja van számon tartva.

Minden kritika ellenére, az elemzőnk összes írása közül, ami Orbán Viktorral és politikájával foglalkozik, ez az írása mutatja a legjobban politológusunk gondolkodásmódjának a fejlődését. Különösen az a rész nyerte meg a tetszésünket, ahol beismeri, hogy egyszer már lemondott a politikus jövőjéről és nem lát semmiféle titkot a politikáját illetően. Mivel ugyanezt az utat már mink is megjártuk, a legnagyobb megértésre talált nálunk.

A Miniszterelnökünk egyszerűen tehetséges. Roppant tehetséges. Tehetsége azonban nem a politikai irányvonalában rejlik, hiszen azt amit Ő, sokan szerették volna elérni. A tehetsége a munkatársai kiválasztásában rejlik. A másik pillér ami a tehetségét megmutatja, nem más mint a realisztikus megítélése annak, mi az ami a jelenlegi politikai és gazdasági körülmények között megvalósítható.
Hiszen csak az a politika ér valamit, ami meg is valósítható. Politológusunk végre ezt is felismerte.

Ahol megint csak téved az elemzőnk, az a politikus bukásával van kapcsolatban. Tipikusan a kommunista tanítás jellemzője, hogy bukásnak veszik azt, amikor egy politikust nem választanak újra az előző posztjára.

Mindez annak ellenére, hogy ismert az a tény, hogy egy mandátum csak időre szól és nem örökre mint a kommunista diktatúrákban ezt szerették volna. Ezáltal nem megbukott az a politikus, kit nem választanak újra, hanem lejárt a mandátuma. A kivétel az, amikor a mandátum lejárta előtt kell valakinek elhagyni a posztját. Ilyen egyszerű lenne, ha a kommunista tanítás nem még mindig a fejekben kisértene. Mi sem mutatja jobban, milyen nehéz megszabadulni a primitív kommunista neveléstől.

Az országunk, Miniszterelnökünk és csapatának köszönhetően, átalakulóban van. Kommunistáink és a nemzetközi kapitál kiszolgálói szerint, kik eddig az ország és polgárai rovására éltek, ez egy isten csapás. Mindazok szerint, kik az ország jólétét előbbre helyezik a saját jólétüknél, egy csodálatos folyamat ami hazánkba ma lejátszódik. Hiszen az utóbbiak felismerték, hogy csak az ország jó létével lehet a többség jó létét biztosítani.

Ezen dolgozik a Miniszterelnökünk, a kormányunk és az országunk egyre szavahihetőbb politikusai is. A jó isten segítse meg őket.
Három választás éve 2014: az április eleji parlamenti után május végén az Európai Parlament 21 magyar képviselőjét, októberben pedig közel 3200 magyar település helyi vezetőit választja meg az ország. Ezeknek a voksolásoknak a politikai súlya, jelentősége természetesen…..
László56 2014.05.12 08:48:48
Szép jó reggelt Mindenkinek,

Nézzük a képet és az jut eszünkbe hogy bizony nagy huszoneggyek ezek a képen látható alakok. A magyar nemzet, országunk és társadalmunk elkötelezett ellenségei egy csoportban. Csak később vesszük észre hogy Mesterházy és Bajnai hiányzik a csportból. Így aztán, mégis csak hiányos a csoportkép. Sebaj, minnél kevesebbet látjuk őket, annál jobb.

Ellenségek vagy ellenfelek ? Mi a különbség ? Van különbség ? Van bizony ! De, még mennyire. A politikai ellenzék, mint ellenfelek, szeretik a hazájukat. Mást akarnak mint a hatalmon lévők, de semmi esetre sem az ország és polgárai kiszolgáltatottságával akarják ezt elérni. Tudják, hogy nem a hazaárulás és idegenek feltételek nélküli kiszolgálása az, ami a polgárok és nemzet javát szolgálja.

A politikai ellenfél tudja hol a határ céljai eléréséhez. Tudja, hogy csak a nemzet egysége, az ország jóléte és a polgárok felvilágosodása lehet a cél. Legfeljebb az ahhoz szolgáló eszközöket gondolják másnak, mint a hatalmon lévők.

Legalább is, így van ez a régebben meghonosodott demokráciákban. Minálunk a hatvan éve tartó kommunista primitívizmus, a komunista gondolkodást tanító oktatásunk, nemzedékeket butított le a kommunista nemzetgazdaság és társadalmi gondolkodás szinvonalára. Ha azt egyáltalán színvonalnak lehet nevezni. Ahol egy Bajnaí gazdasági szakembernek nevezheti magát és ezt el is hiszik neki, ott bizony, komoly baj van még a társadalmi előrehaladással és annak megitélésével.

De, ugyanez vonatkozik a legtöbb ellenzéki politikusra is. Csak szeretnének politikusok lenni, kik még a kommunista tanfolyamok igazságát hordozzák magukban és adják tovább a fiataljainknak. Úgy mint az a Marx imádó rektor, aki olyan embereket támogat és készít fel tanárnak, kik ugyan fiatalok, de már velejéig romlottak a tanítóik, kommunista tanfolyamokon szerzett hatásaitól.

Ugyan mit lehet tanúlni olyanoktól, kik a pártjukat azután, hogy bejutatták őket a parlamentbe, elhagyják, de nem hajlandók visszaadni a mandátumukat, hanem azok ellen használják fel, kik bejutatták őket a parlamentbe. És ilyen tanít az egyetemen. A marximádó rektor segítségével.

A becstelenség lehet tantárgy ? A haza és a választók elárulása lehet hazaszeretet ? A kommunista tanfolyamok adhattak olyan képzést, amelyik feljogósíthatna valakit is arra, hogy a mai, modern világ követelményeit felismerje ? Ezeket kérdéseket, válaszolja meg, mindenki magának.

Szinte halljuk a felháborodott válaszokat: a ma kormányon lévők is kommunisták voltak és ugyanazt a szart tanulták, amit az ellenzék. Akkor hol is a különbség ?

A különbség a hozzátanulásban rejlik. Mert nem az az érdekes, hogy ki volt kommunista, hanem az, hogy a primitívségénél fogva ki maradt meg annak. Nálunk, nem nehéz megkülönböztetni őket, hiszen egy táborban vannak. Míg ki nem halnak.

A magyar nemzetnek nem olyan primitív képviselőkre van szüksége, kik Európát akarják képviselni hazánkban, hanem olyanokra, kik a hazaszeretetüktől vezérelve, hazánkat akarják képviselni Európában.

Mutassuk meg Európának, hogy különbséget tudunk tenni, hazaárulás és hazaszeretet között. Gazdasági primitívizmus és modern társdalmi gazdaság között. Menjünk választani, úgy mintha megint rólunk lenne szó. Hiszen rólunk is szó van. Mert, a modern Európa mi vagyunk. Mi magyarok. Mutassuk meg mindezt és menjünk választani.
László56 2014.05.27 14:04:07
Hova tovább Európa.....?

Az európai parlament megválasztása a hátunk mögött van és nem tudjuk mi vár ránk. Egy szocialista, egy liberális vagy konzervatív Európa ? Európa nem tudja ! Politikusai meg, még kevésbé tudják. Európa, európai szemmel nézve, egy beteg papírtigris. Magyar szemmel nézve, meg egy katasztrófa.

Katasztrófa ! De, miért is ?

Mindegy hogy Schulz vagy Juncker kerül az EU Bizottság élére, mind a két személy, ha részben más okokból is, magyar ellenesek. De, úgy is mondhatnánk, hogy magyar gyűlölők. Ezáltal a jövőben még nehezebb dolgunk lesz az EU -ban mint eddig. Közös eredete a gyűlöletüknek, országunk kirabolhatóságának megakadályozása, az Orbán kormány intézkedései által.

Annak ellenére, hogy ez a két vezető politikus különböző pártokat képvisel az EU -ban, szintén közös bennük, a nagykapitál válogatás nélküli kiszolgálása. Tulajdonképpen ez a gondolkodás adja a EU korrupciós ügyek nagyobb részét is. Tehát változások az EU -ban nem nagyon várhatók. Marad korrupt és részlehajló, mint eddig. Hiszen a fejétől bűzlik a hal is.

Kik, ez ellen vannak, mint a jelenlegi magyar kormány is, nem tudják megakadályozni ennek a két embernek a nagyobb szerepvállalását az EU intézményeiben. Reménykednek ugyan, de hiába.

Angela Merkel, mint meghatározó politiker már megmutatta azt a kompromisszumot, ahol Juncker bizottsági elnöként, Schulz pedig EU Tanácsa elnökeként fog szerepelni. Evvel a németek lesznek a legbefolyásosabb ország az EU -ban. Mindkettő a német nagyhatalom kiszolgálására berendezkedett politiker, kik könyörtelenül letarolnak mindenkit, kik nem azt az utat járják amit ők szeretnének.

Evvel aztán a német Kancellár elérte mindazt, amiben Hitler megbukott. Németország és befolyása egyenlő lett Europával. Minden más ország, csak körítés hozzá.

Politikusok, kik ezt a német veszélyt észlelik és ellene vannak, mint populisták vannak megbélyegezve és országaik már most el vannak itélve mint extrém szélsőségesek.

Nesze neked, demokratikus Európa. Ki nem választott, az most fogja meginni a lustasága levét. Nekünk magyaroknak még még nehezebb lesz, mint eddig. Hiszen ellenségeink is tudják, hogy bizonyos magyar ellenzéki politikusok a hazaárulást szinte hobbyként űzik.

Nem lehet irígyelni a magyar kormányt. Becsülni viszont annál inkább. Hiszen minket véd, magyarokat. Saját magunktól is. A jó isten segítse őket, meg minket magyarokat és nemzetünket.
László56 2014.06.05 11:10:25
Európa újra......

Európa ellenzékének két meghatározója van. Kik minden Európai egyesülés ellen szólnak fel és olyanok, kik egy másik Európát akarnak, de az Unión belül. A magyar kormány álláspontját következőképpen lehetne megfogalmazni.

A mai Európa ellen, a jövő Európájáért.

Evvel azonban nem egyedül van a kormányunk, hanem növekvő mértékben talál partnereket ehhez a gondolkodáshoz. De, miért is kell egy más Európa ?

Azért mert a népek Európájához egy más konceptus kell, mint a kormányok Európájához. A magyar kormány és a hasonlóan gondolkodó társai, a maival ellentétben, a népek Európáját szeretnék létrehozni. Ezen van a hangsúly. De, mi is szükséges ahhoz, ami ma még hiányzik Európából ?

A feladat megosztás és elosztás az Unió és tagállamai között. Kinek, mi feladata és miért. Nem nehéz kitalálni hogy az Uniónak csak olyan feladatai lehetnek, amit a tagállamai egyedül, egyenként, a politikai természeténél fogva nem tudnak megoldani.

Példának okáért ilyen az egységes külügyi-, hadügyi-, pénzügyi- kérdések kezelése és egységes normák kidolgozása a politika, társadalom és technika terén. De ide kell sorolni azokat a tagállamokat kordináló politikai egységet is, amely a tagállamok különböző minisztériumait is koordinálja, de nem utasíthatja. Minden mást, a tagállamok feladatai közé kell sorolni.

Amíg ezek a feladatmegosztások nem történnek meg, addig csak az örökös kompotencia veszekedés lesz jellemző Európára. Sokaknak ez is előnyt jelent, hiszen ismert a mondás is, hogy a zavarosban lehet a legjobban halászni. A társadalom romboló kapitál kezelői ki is használák alaposan a politikai kompotencia hiányait és lefizethető politikusokkal a kormányok európáját részesítik előnyben.

Ezt semmi nem mutatja jobban, mint a Bilderberg csoport konferenciái, mely a társadalmi előrehaladást, a nyereség arányával határozza meg. Politikusok, kik ehhez a nevüket adják, általában gyenge karakterű emberek, kik a pézt előnyben részesítik a társadalmi feladatokkal szemben. Hogy ennek milyen következményei vannak, láthatjuk a mai Európai Unión keresztül.

A tagországok társadalmai egyre jobban elfordulnak a mai EU -tól és keresik önmagukba zárkózva a kiutat. Ezt érzékeli már régóta a magyar kormány is, avval a külömbséggel a többitől, hogy társakat keres egy új Európai irányvonalhoz. Ez a politikában legitím, sőt szükséges ténykedés.

A kormányunk ezáltal nem csak minket magyarokat és nemzetünk tagjait védi, hanem az Uurópai népek legitím kívánságát is figyelembe veszi, a népek Európájának megteremtéséért.

Mindezekért nem csak köszönettel tartozunk a kormányunknak, hanem tisztelettel és megbecsüléssel is. A jó isten védje továbbra is nemzetünket és kormányunkat. Megérdemlik, hiszen értünk és az Európai népekért dolgoznak.
A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden vegyes szisztémában övé lenne az abszolút többség. Olyan demokratikus…..
László56 2014.04.08 14:23:02
Szép napot kívánunk Mindenkinek,

Miért is nyert a FIDESZ ? Természetesen egy olyan eseménynek mint a választás elvesztésének, vagy éppen megnyerésének, soha nem egy oka, hanem több tényezője, ezáltal oka van. Sok, sok tényezője. A legfontosabbakat viszont mi nem úgy látjuk, mint az elemzőnk.

A legfontosabb tényezőként a magyar nemzet tudatosabbá válását, és a magyar nép felvilágosulási folyamatát nevezhetnénk meg. A nemzet és nép lassan, lassan felismeri a társadalmunk és gazdaságunk elkötelezett ellenségeit. Még ugyan csak elégséges ez a folyamat, de legalább elindult.

A kommunisták és segítőik, finanszírozóik és kiszolgálóik ugyan még mindig túl sok szavazatot kaptak, de a folyamat beindúlt ahhoz a felismeréshez, hogy hazaárulóknak, a külföldi érdekek kiszolgálóinak nincs helyük az ország parlamentjében. Ezt különben maguk a kommunisták is észrevették, nem véletlenül jelentette ki a kommunista vezér, hogy ezután a politikai tevékenységüket a parlamenten kívül képzelik el. Evvel azt is elismerik, hogy tlajdonképpen nem lenne helyük egy demokratikus parlementen belül. Újra kell ahhoz építkezniük, hogy megértsék a demokratikus társadalom lényegét.

Mi sem mutatja jobban a primitívségüket, mint a demokratizmusban szokásos gratuláció elmaradása a győztesek számára a választások után.

Tipikus kommunista viselkedés, mindenki hibás a kommunista vezér szerint is, csak ők nem. A választási rendszer a hibás, az emberek a hibásak, de hogy a kommunisták hibáztak volna, az lehetetlen. Ahhoz még Kálmán Olga erölködése sem volt elég, hogy Mesterházy valamilyen hibát elismerjen. A szokásos, mindenki fasiszta, aki nem kommunista elmélet uralkodik még mindig.Erről a mai napig nem hajlandók lemondani.

Ne törődjetek velük, kevesen maradtak, mondja egy barátunk. Igaza lenne, ha itt nem megáltalkodott kommunistákról lenne szó. Olyan emberekről, akik ugyan jót nem tudnak tenni, de rosszat annyit, hogy belegebed az ország. Ezért vannak még mindig sokan, akkor is egyeseknek kevésnek tünik.

A FIDESZ nyert mert őszinte volt. Avval az őszinteséggel, amilyen politikában lehetséges. Minden más politikai öngyilkosság lenne, mint ahogy a kommunista ellenzék ezt bízonyította is.

A komunisták rejtőzködőkről beszéltek, a kormányt leváltani akarók tömegeiről papoltak. Szokásuk szerint evvel is becsapták a tömegeket. Már akit be tudtak.

Már a választás korai a fázisában is világossá vált, kik is tartoznak az őszinte pártokhoz a szokásos kommunista hazugságokhoz mérve. Ezért nyert a FIDESZ, ezért erősödött a JOBBIK és ezért lett parlamenti párt megint ay LMP is. Mindez jogosan. A demokratikus gondolkodás, a demokrácia győzött országunkban. A jó isten segítse meg a nemzetünket, országunkat, választott kormányunkat és parlamentünk demokratikus gondolkodású pártjait.
Többször megírtam már itt a blogon is, hogy mennyire értelmetlennek gondolom a politikusi beszédek megszokott értelmezését. Unalomig ismételt kérdések (kiket szólított meg? sikeresen tematizált? tudott-e mobilizálni?), amelyekre tapasztalataim szerint csak azok tudnak magabiztosan…..
László56 2014.02.22 08:05:55
Nagyon szép hétvégét kívánunk Mindenkinek

Amikor a politikus beszél....., írja az elemzőnk és szerinte nincs jó módszer a beszédek értelmezéséhez. Talán igaza van, de az is lehet, hogy nem módszer kérdése a beszédek elemzése, hanem ami igazán fontos, azok beillesztése az adott társadalmi, politikai és gazdasági környezetbe.

Így éppen Orbán Viktor évértékelőjénél figyelembe kellett volna vennie, a közelgő választások tényét. Ezáltal, ebbe a környezetbe helyezve kell értékelni az említett beszédet is. És máris van értelme és haszna. Teljesen természetes, hogy választási évben más az évértékelő mint különben.

Elemzőnk ugyanakkor látványosan bemutatja a saját fejlődését is, hiszen hogy is írja: „...az egyik lehetséges út a szubjektív értelmezés“. Cseppet sem meglepő az, amit ír. Sőt, idővel rá fog jönni, hogy politikai elemzés és értelmezés csak szubjektív módon történhet. Minden más próbálkozás szemfényvesztés és önbecsapás. Így aztán nem az elemzőknek kell semlegesnek lenniük, hanem az olvasóiknak kell felismerni azt a tényt, hogy a politikában minden értelmezés és elemzés csak szubjektív lehet. Ennek a tudatában kell olvasni is, és máris nem probléma az elemzés értelmezése sem.

Az elemzőnktől valahogy elvártam volna, hogy egy évértékelőnél elmagyarázza nekünk, mit is tart kulcsmondatoknak vagy kulcsszavaknak a beszédben. Ez az ami megmutatta volna nekünk azt is, hogy ő maga hol is tart a gondolataival a beszéd értelmezésénél. Olyan kulcsmondatoknak mint például, „...2010 a második rendszerváltás éve...“ roppant jelentősége van, hiszen ilyen formában ezt még a Miniszterelnöktől nem lehetett hallani. Szerintünk ilyen és hasonló kifejezésekre kellett volna felfigyelni az elemzőnknek. Annál inkább, mert ez az a mondat, ami az ország a – Fidesz által elképzelt – jövőjére is céloz.

Azt azért tudni kell, hogy egy évértékelés, - mindegy hogy kitől – csak szubjektív lehet, mint ahogy a beszéd értékelése is. Ezért, ilyen esetben nincs olyan, hogy jó vagy rossz beszéd. Csak olyasmi van, hogy megfelel e célnak vagy sem. Ezt megállapítani azonban, ismerni kellene a beszéd célját. Ami viszont, szintén egy politikai beszédnél, nem is olyan könnyű. Azt hiszem ebben az elemzőnk is egyetérthetne velünk.
törökgáborelemez HV - A kihívó 2014.02.09 15:44:18
Mesterházy egy amatőr politikus, aki még egy rendes lejáratókampányt sem képes végigcsinálni – nyilatkozta a napokban Kövér László, a parlament elnöke. A szocialista politikushoz egészen mostanáig meglehetősen ambivalensen viszonyult a kormányoldal. Bár az MSZP elnöke már…..
László56 2014.02.10 12:23:39
Nagyon szép hetet kívánunk Mindenkinek

A kihívó...., írja az elemzőnk és Mesterházyra gondol. Ebből a szempontból, az ő szempontjából nézve, nagyon helytálló mindaz amit ír. Mi azonban teljesen más szempontokat veszünk figyelembe. Nem csak a hatalom és azoknak a feltételezések szempontjából nézzük Mesterházy ténykedését amire a média fókuszál bennünket, hanem különbséget teszünk a propagált és tényleges célok között.

Mert Mesterházy, Bajnai, Gyurcsány közös taktikája, nem a nyerés, hanem a túlélésre alapszik. A mottó mindegyiküknél, az egekbe nyúlni, hogy a földön maradhassanak. Propagálják a kormányzati célt, de az igazi cél, a parlamentben maradás.

Így nézve Mesterházy az, aki minden célját máris elérte, még a választások megkezdése előtt. A kommunisták parlamenti túléllését biztosította azáltal, hogy a nevük alatt egyesítette a kommunista kiszolgálók és finanszírozóik pártjával. Ez fogja biztosítani Mesterházi politikai túlélését az elveszített választások után is. Úgy, hogy a kommunista vezetővel számolni kell még nagyon sokáig, annak ellenére, hogy Bajnai és Gyurcsány is a bukásán fog dolgozni. Mesterházy viszont már megmutatta, hogy ezt két lelkiismeretlen és mindenkin keresztülgázoló karrierista harácsolót kordában tudja tartani.

Ennek ellenére úgy Gyurcsányra mint Bajnaira is el lehet mondani, hogy még a választások előtt elérték a céljukat. Mesterházyval ellentétben ezek nem a pártjaikat, hanem csak saját magukat akarták a parlamentbe juttatni. A pártjaik csak arra szolgáltak, hogy azok hátán parlamenti mandátumot szerezhessenek. Mi sem mutatja jobban mint az, hogy nem pártársaiknak biztosították a helyet a parlamenti bejutáshoz, hanem a liberális vezetőnek személyesen. Evvel, már most biztosítva van mindazoknak a parlamenti helye, kik közösen tették tönkre az országot.

Mindevvel a kommunista vezér, Mesterházy Atilla, nem csak a parlamenti helyeket biztosította az országrabló társai számára, hanem az Európai választásokat is előkészítette ugyanezeknek. Az EU – parlament köszönni fogja a liberálisoknak nyújtott segítséget, valamint mindazoknak az elemeknek nyújtott politikai lehetőséget, kik elsősorban az EU-t szolgálják és az országuk kirablásában segédkeznek, úgy a saját parlametükön belül, mint az ország határain kívül.

Mindezek egyedül Mesterházy Atilla érdemei és ezért az ország jövőjét nézve, országunk és társadalmunk legveszélyesebb ellenségének nézhetjük. Veszélyes mert intelligens. Veszélyes mert intelligenciáját a saját, valamint a kommunisták és nem az ország javára használja fel. Ellenség azért, mert pártja minden demokratizmus és társadalom ellensége. Egy demokratikus parlamentben ezért nincs helyük.
Kár erőlködni, a közvélemény nem fog felháborodni, bármennyire is szeretnék, nem lesz hatása az ellendrukkereknek, az emberek nagyon is jól tudják, mi az érdekük, Magyarországon az atomenergia a nyerő – írta ma egy rendszeresen kommentelő Fidesz-szimpatizáns a blog fb-oldalára.…..
László56 2014.01.19 08:01:55
Nagyon szép hétvégét Mindenkinek,

Ojé a politika...... Komplikált dolog. Ahány ember, annyi vélemény. Kinek van igaza ? Kinél van az igazság kulcsa ? Van igazság a politikában ? Vagy csak a nézőpont igazsága létezik ? Kérdések, kérdések hátán. És így folytathatnánk tovább, oldalakon keresztül.

A megoldást ismerjük a matematikából. Ha valami nagyon komplikált, le kell egyszerűsíteni ahhoz, hogy érthető legyen. De, hogy lehet a politikát leegyszerűsíteni ? Talán az alapokból kellene kiindulni. De, hol kezdődjenek az alapok ? Ha nagyon messzire megyünk vissza a történelmünkben, akkor már absztraktakká válhatnak ezek az alapok. Ha, a közelmúltunkra tekintünk vissza, akkor a történelmi hátterünknek nem adunk elég jelentőséget. Nos, akkor, hogy tovább ?

A politika leegyszerűsítése érdekében az egyik ilyen meghatározó pont lehet az 1956- os forradalmunk. Nem túl közel és nem túl távol van a történelmünkben. Egy fordulópont kezdete, ahonnan, egy fonálon keresztül, végig lehet vinni a politikai történéseket. A pufajkás hazaárulók harca, a nemzeti, forradalmi erőkkel szemben. Mint ismert, 56- ban a pufajkás hazaárulók, a külföldi erők segítségével, legyőzték az egyedül maradt magyar nemzetet.
Ezáltal, nemzedékeken keresztül, kialakíthattak egy korrupcióra, erkölcstelenségre és besúgásra alapuló társadalmat. Ki nem kommunista, az fasiszta jelszóval.

Ezzel a problémával küzdünk a mai napig, egyfolytában azóta is, a következő fordulópontok ellenére.

1989. A „rendszerváltás“ ideje magyarázzák nekünk a kommunistáink. Most már a pufajka helyett, nyakkendőben. Mert meggyőződésük, hogy a kommunista proliból a nyakkendő által és botox-injekcióval lesz értelmiség. Pedig a rendszer nem változott, mint ahogy a korrupt politikusaink sem. A kommunista torzszülöttnek adtunk egy új nevet. Demokrácia. Romlott társadalommal, romlott gazdasággal és még nagyobb erkölcstelenséggel mint ami azelőtt volt. Ez adta az alapokat az ország kiárusításához. Ami, privatizálás néven, totál sikeres lett. Hiszen minden politikus nyert, csak éppen az ország és polgárai szenvedtek.

A kommunisták, a kommunisták ellen küzdöttek. Te vagy a kommunista, mondották. Nem én vagyok, hanem Te vagy az, mondotta a másik fél. Miközben politikusaink és a polgárok egymást kommunistázták és teszik a mai napig is, tönkre ment az ország. Hiszen kommunista volt itt mindenki, különben nem élt volna meg. Ezért a kérdés nem az, hogy ki volt kommunista, hanem ki maradt meg kommunistának. Erre csak egy felelet lehet.

Nem a pártkönyved által leszel kommunista, fasiszta vagy éppen demokrata vagy akármi más, hanem a gondolkodásmódod tesz azzá, ami vagy. Mert ezt nem vették figyelembe, ezért győzhettek a pufajkás országrablók 89- ben is a nemzeti érdekek ellen. Szintén sok-sok idegen segítséggel. Ki is rabolták az országot, a demokratizmus és privatizálás címszója alatt.

Hogy a primitív kommunista nevelés és nemzedékek elbutítása ellenére, ki tudott alakulni egy fejlődőképes társadalmi réteg, azt legjobban a 2010- es választások mutatták meg. Kialakult egy olyan társadalmi réteg, amely politikai akaratot mutatott a kommunista primitívség levetkőzésére és társadalmunk megváltoztatására. Ezért is kapta meg azt a hatalmas felhatalmazást, amit kétharmadnak neveznek és ez tette lehetővé, azokat a tényleg történelmi jelentőségű változásokat, amelyek ma társadalmunkat jellemzi.

Ezért nevezhető 1989 helyett, 2010 a társadalmi rendszerváltásunk idejének és fordulópontjának. Ezt érzik és tudják a társadalomromboló, országunkat kifosztó és harácsoló kommunisták is. Nem véletlenül tesznek fel mindent egy lapra és a finanszírozóikkal együtt a társadalmi fejlődésünk ellen harcolnak. A 2014- es választások fogják megmutatni, hogy országunkat megint kirabolhatóvá tehetik e, vagy sem. Ez a tét és nem más.

A második Orbán kormány már bizonyított, hogy szakítani akar a kommunista primitívséggel és határozottan fellépett nemzetünk egyesítéséért, valamint országunk politikai és társadalmi fejlődéséért. A változtatások egyértelműen a nemzet, országunk és polgárai érdekeit szolgálják.
Hogy, atom vagy hatalom, vagy akár mind a kettő, kormányunkban megbízhatunk. Évszázadok óta először.

Ennek ellenére:

Megint a pufajkás hazaárulók harcolnak a kormányunk és nemzeti érdekeink ellen. Hogy, győznek e megint ? Most nem a külföldi haderőkön múlik, annak ellenére hogy a kommunisták megint minden idegen erőt mozgósítanak. Most azonban rajtunk, választópolgárokon múlik, hogy mit választunk.
László56 2014.01.20 11:24:17
@László56:
Csodálatos szép napot kívánunk Mindenkinek

Atom és a hatalom....írja az elemzőnk. De, az atom helyett bármi más olyan szót is írhatott volna ami az ország kedélyeit felborzolja. A választási időszakban meg olyan szakosított, magas műveltséget követelő témát választani, mint az atomreaktor, reménytelen eset. Teljesen természetes hogy egy ilyen vita a választások előtt emocionálisan, a teljes racionalitás kihagyásával zajlik le. Ez nem segíti sem a kormányt, sem a pártjainkat, sem a hazánkat. Így aztán ez a téma nem abban a mederben fog lefolyni ahogy a pártok szeretnék. Ebbe, már most belebukott az ellenzék is.

Ennek azonban semmi köze a voluntarizmus teréhez, amire az elemzőnk hivatkozik, sokkal inkább köze van a kormányunk pragmatizmusához.

Ahhoz pragmatizmushoz ami olyan kormányokat jellemez mint a második Orbán kormány, amelyik tekintettel van az ország energiafüggetlenségének kialakítására, az országunk zsarolhatóságának megszüntetésére és azokra a körülményekre amelyek zsarolhatatlan finanszírozást nyújtanak.

Kormányunk biztos érzékkel találta meg azt az időpontot, amelyik lehetővé teszi az ország számára azokat a kedvező feltételeket, amelyeket nem lehet kihagyni. Ennek azonban semmi köze a választásokhoz. Ma még megköthettük a szerződést, holnap már nem biztos. Ilyenkor ugyanazt kell csinálni, amit minden háziasszony megtenne, aki a családjára csak egy kicsit is figyel. Azonnal és határozottan vásárolni. Addig amíg lehet.

Ilyen egyszerű lenne, ha a kommunista primitivizmus nem hatalmasodott volna el az országunkban. De, mivel, sajnálatos módon, nemzedékeket butítottak el az ideológiájukkal, kénytelenek vagyunk ezt a borzalmas, színvonal alatti vitát, lefolytatni.

Lehetne ugyan erről szakszerűen vitatkozni, mint ahogy sok nyugati országban ezt meg is teszik, csak éppen ezek az országok idejében kiirtották azt a primitív gondolkodást ami a magyar kommunistákat jellemzi.

Lehet atomerőmű ellen, vagy éppen mellette lenni. Lehet alternatív energiaforrásokkal szembeállítani. Lehet jövőképet építeni, atom nélkül. Sok mindent lehet, de egyet nem. Az országunk gazdasági, politikai és társadalmi körülményeit nem figyelembe venni.

Mivel ezt a kormányunk nagyon jól tudja, kénytelen az atomerőművet fejleszteni. Nem azért, mert az olyan csodálatos, hanem azért mert ebben a kommunistáktól szétrombolt országban, ha a realitást vesszük figyelembe, más megfizethető lehetőségeink nincsenek. Hatvan év kommunista primitivizmus és nemzedékek félrenevelése nem múlik el nyomtalanul.

Ezeket a borzalmas körülményeket a kommunistánk hagyták ránk. A kormánytól viszont elvárják, hogy mindazt amit ők hatvan éven keresztül elrontottak, négy év alatt tegyék rendbe. Sokan még tapsolnak is ehhez a teljesen unrealisztikus felfogáshoz. Ugyanezek fognak a kommunistákra és finanszírozóikra szavazni. Tegyék ha akarják. De, ugyanezek fognak utána káromkodni is hogy megint átvágták őket a primitív pufajkások.

A második Orbán kormány már bizonyította, hogy tudja mit csinál. Bizonyíthatóan védi népét és nemzetét. Az országot megszabadítja az uzsorától. A hazaárulás ajtajait becsapta mindazok előtt, kik jó pénzért, az ország rovására éltek. A magyar ember most már magának dolgozik és munkájának gyümölcse nem a külföldiek zsákmánya többé. Ne hagyjuk magunkat megtéveszteni. Magyar ember tudja már most, hogy mit és kit fog választani.
Most akkor hazamegyek... – kétségtelenül szellemesen csak ennyit írt oldalára a Spanyolországban nyaraló Gyurcsány Ferenc, miután Mesterházy Attila és Bajnai Gordon ma bejelentették a közös listáról szóló megállapodásukat, amelynek kapcsán hellyel kínálták a DK-t is az…..
László56 2014.01.09 09:14:10
Szép és munkás jó reggelt Mindenkinek,

Az előválasztás vége......, írja az elemzőnk és az Ő nézőpontjából, igaza van. Mi azonban úgy látjuk hogy csatát nyert Mesterházy, de a háború folytatódik tovább. Ez azonban nem az ideológiák háborúja hanem a hadvezéreké, mert itt már csak személyekről van szó és nem politikai programokról. A sokak által lebecsült és lenézett Mesterházy megleckéztette Bajnait és megmutatta mit is jelent a politikai harc. Számunkra nem kétséges:

Mesterházy Attila lesz Orbán Viktor kihívója, Gyurcsány Ferenccel a hátizsákjában. Bajnaira csak azért van szükség, hogy a külföldiektől származó hazaárulás vérdíja, Bajnain keresztül is, továbbra is gyarapíthassa a kommunista kasszát.

Tulajdonképpen gratulálnunk kellene, mert Mesterházy teljesítménye, politikai csúcsteljesítmény. Semmiben nem marad alul Gyurcsány politikai bravúrjaihoz képest. Igen, de, gratulálni ahhoz, hogy az ország és társadalomromboló, idegeneket kiszolgáló kommunisták megint masírozhatnak hazánkban?

Ezért kell különválasztani ebben az esetben az egyének teljesítményét a politikai eredménytelenségüktől. Az egyének ugyan, jól teljesítettek, csak éppen mindegyik az ördög és idegen erők szolgálatában.

Hazánknak, Magyarországnak és magyar nemzetnek, magyar ördögre van szüksége. Olyan ördögre amelyik legyőzi a nemzetközi kommunista sátánt és ezek finanszírozóit. Olyan ördögre, ki az ország és a nemzet érdekében használja fel a tehetségét.

Nekünk magyaroknak nem kell keresgélni, mert a kormányunk már többször bebizonyította, hogy a magyar nemzetet egyesíteni, az országot és népét védeni akarja. Ez az a politikai akarat amely az országot visszarántotta abból a szakadékból amibe kommunista uralom lökte bele. Ez az akarat csukta be azokat ajtókat, amelyeket a magyar kommunisták az ország kirablására használtak fel.

Jönnek a választások és eljött annak is az ideje, hogy a magyar nép és nemzet megköszönje kormányának a teljesítményét. Annak a kormánynak, amelyik értünk és az országunk, valamint nemzetünk megmaradásáért, éjt nappallá téve, harcol. Köszönet a kormányunknak és isten áldása rájuk.
A Fidesz ma sokkal jobban áll a felmérésekben annál, mint amit a párt számára mélypontot jelentő időszakban, 2012 közepén – a trendvonalakat meghosszabbítva - erről gondolni lehetett. Ezt a mondatot nem most, hanem 2013 januárjában írtam itt a blogon. Most azonban még inkább…..
László56 2013.12.28 07:49:09
Szép jó reggelt Mindenkinek....

Jobban teljesít...., írja az elemzőnk. Nem csak jobban teljesít, hanem az utolsó 100 évünk legjobb kormányzati teljesítménye ez, amit a második Orbán kormány fel tud mutatni.

Ennek ellenére kétlem, hogy az átlag választópolgár ezt valaha is észreveszi. Ugyanúgy nem játszik szerepet válaszpolgárok többsége számára az a játék a számokkal, amit a közvéleménykutató intézetek játszanak egymással és az elemzőnk is alapul vesz. Ezek legtöbbször csak a politikában érdekelteket befolyásolják. Ha, befolyásolják. De, a választópolgárok többségét a legkevésbé érdeklik.

Ez az oka annak, hogy egy választási eredményt nem lehet előre megjósolni. Mert az csak a választás napján dől el. Addig a játszma mindig nyitott. Spekulálni lehet és szabad is, de az nem változtat azon a tényen, hogy a hatalomért az utolsó pillanatig harcolni kell. Mert hogy is mondja a Kovács, a kommunistáink első embere.

Nem a közvélemény kutatásokat kell megnyerni, hanem a választást magát. Ugyan, ezt a mondatot is lopta, jó kommunista szokás szerint, hiszen egész Európában ismert hogy ez a mondás Franz Josef Strauss-tól, a német CSU legendás vezérétől származik, még abból az időkből amikor a Kovácsunk még csak tanulgatta kommunista primitivizmust.

De, akárhogy is van, nagy dolgok előrevetik az árnyékukat. A FIDESZ-KDNP -nek szükségük van a további kétharmadra és azért harcol. Élet, ugyan enélkül is van és lesz, de az ország gyorsabb előrehaladásához szükséges lenne. Arról nem is beszélve, hogy a kommunista veszély elhárításához ez a legnagyobb fegyver. Itt a legfőbb tét az, hogy visszatérünk e a kommunista primitívek világához, vagy megmarad az ország a haladás pályáján.

További tények közé sorolhatjuk Bajnai győzelmét a választásokon. Hogy mondhat valaki ilyen butaságot, kérdezhetné valaki. Csak nézőpont kérdése, hogy mennyire butaság ez. Hiszen csak a célkitűzéstől függ. Ki Bajnait ismeri, az tudja, hogy ez az ember, sohasem saját erejéből lett valaki, hanem mindig mások hátát és eredményeit lovagolta meg. Ő csak aratott. Ügyes ember, legalábbis a kommunista elmélet szerint, hiszen ott nem a munka számít hanem az ügyeskedés. Az az ügyeskedés, ami a kommunistáknak vagyont jelentett, de az országot magát a lejtőre és rommlásba vitte.

Bajnai igazi célja a parlamentbe való bejutás. Hogy jól értsük egymást, az Ő bejutásáról van szó és nem valami pártszövetségé. Szokása szerint az Együtt és a kommunisták hátán ezt a célt már el is érte. Pillanatnyilag őt már más nem is érdekli, mert a parlamentbe való bejutás nyitja meg azokat a további külföldi anyagi forrásokat amiket lefölözhet. Tehát beviteti magát, megint csak mások hátán, a parlamentbe. Ehhez a győzelem már biztos. Hiszen ha csak egy ember kerül be az Együtt -ből az Ő lesz.

A kommunisták meg kengyeltartó szerepet játszanak, abban a reményben, hogy egy pár szavazattal többet kapnak az ország kirablásához. Hiszen a.....

„A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret.”

Ez vár minket a választásoknál polgári testvéreim és nem más. Csak rajtunk múlik, hogy mit választunk.
Ahhoz képest, hogy a felek már évek óta az egekbe emelik a 2014-es választás tétjét, négy hónappal a voksolás előtt tartalmi értelemben szinte semmi sem utal a tavaszi eseményre. A pártok persze kampányolgatnak, a kormánypárti orgánumokban mindent elural a lassan egy éve…..
László56 2013.12.06 11:24:46
Nagyon szép hétvégét Mindenkinek,

Bolha vagy elefánt ? Kérdezi az elemzőnk. Vagy talán egyik sem, kérdezem én, hiszen ez a felháborodás, műfelháborodás. Ezért nem lesz ebből, sem botrány, sem politikai muníció a választásokhoz. Mert miről is van szó?

Egy tényállásról, amit minden szakember már évek óta ismert és a különböző színű kormányok által praktizált manipulációkról úgy egész Európában, mint ahogy Magyarországon is. Nem újdonság, csak éppen az újdonságerejével hat, hiszen kibújt a szög a zsákból. Az a szög, amelyikről minden szakember tudott, hogy benne van.

A magyar kommunistáknak is nehezére esik ebből botrányt csinálni és választási előnyt szerezni, hiszen ők is nyakig benne vannak a manipulációkban. Hiszen éppen a Kovács szerezte abból a legnagyobb érdemeket, hogy elsimítson minden kételyt az Unióban a magyar kommunista barátairól. Örült ha megsimogatták a vállát és megtanították nyakkendőt kötni, valamint késsel, villával enni. Éljenek a primitívek jelszóval, hiszen azok még a saját országukat is segítenek kirabolni.

És mégis van különbség a kommunista és a mai manipulációk között. Amíg Európa nemzeti kormányai a saját országuk javát nézve manipuláltak, addig a magyar kommunisták a saját zsebükbe forgatták vissza az országtól így elvett javakat.

Most akkor hogyan csináljanak abból botrányt, ami a legjobban a saját fejükre hullik vissza. Hogy egyes primitívek ezt a botránycsinálást felkarolják, csakis abból jön, hogy a primitívségüknél és tudatlanságuknál fogva nem is sejtik, hogy mit is tett az országgal a saját pártjuk.

Még kevésbé tudják ezek a szerencsétlenek hogy sok ország Európában már rég megoldotta ezt a problémát, hiszen törvényesen megengedik egy bizonyos nagy összegű forgalom után a általány adót, vagy éppen az áfát veszik át a vállalkozótól. Miért ? Mert sok száz embernek munkát adnak, akik szintén adóznak és ezáltal az ország jövedelmét növelik. Ez ugyan sokkal komplikáltabb mint ahogy itt le lehet írni, de a lényeg a törvényességen van. Ezt kell még a kormányoknak is megérteni.

A mai magyar kormány legnagyobb hibája a kommunista ellenzék és a barátai, az országot kiraboló libások szempontjából, hogy nem olyan korrupt ők. Nem ellopják az ország vagyonát, hanem még a manipulációkkal is inkább gyarapítják. Innen van az a hatalmas teljesítmény is a kormányunk nyújtani tud a magyar népnek és nemzetnek. A kommunisták legnagyobb mérge pedig, hogy teljesen nyilvánvalóvá válik, milyen fejlődésen tud rövid idő alatt az ország keresztülmenni ha nem ellopják az ország jövedelmét, hanem tényleg az országra fordítják.

Védjük meg az kormányunkat, mert avval az országot és magunkat védjük meg.
László56 2013.12.09 09:15:22
Szép jó reggelt és dolgos hetet kívánok Mindenkinek,

„MA hallom, hogy józsa nevű, ellenzéki , majdnem valaki, nagy hanggal mondja, hogy ebbe fog majd jól belebukni a zorbánkormánya.“

Írja nekem „aszékelyek“ nevezetű tiszteletreméltó blogtársam. A kommunisták mint az ország és minden emberi társadalom elkötelezett ellenségei, sok mindent mondanak. Tenni azonban csak akkor tesznek valamit, ha a saját és a párt zsebeit, az ország vagyonából gyarapíthatják. Csak meg kell hallgatni a Kovács-, Lendvai és pártbarátai, társadalomromboló nyilatkozataikat, hogy minden becsületesen gondolkodó embernek kinyíljon a bicska a zsebében.

Ezen sajnálatos módon még a mai pártelnökük régebbi felhívása a vén kommunisták hátralépéséről sem segít. Hátraléptek ? Szó sincs róla. Úgy nyilatkoznak, mintha övéké lenne az egész párt. Jogosan, mert még mindig az övéké is. Ük mondják meg mi hogyan legyen. Mint ahogy ráerőszakolták magukat az öregek tanácsával az újnak nevezett rég vezetőségre.

Nesze neked megújult MSZP. Az új kommunisták maradtak a régi kommunisták. Ezt az országromboló játékot pár évenként újrajátsszák. Hogy meddig tehetik még ? Csak a magyar nép és választópolgár intelligenciájától függ.

Ha ezeket hallgatom mindig Szolzsenyicin jut eszembe, mert hogy is írta?

„A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”
Kommunistáink naponta bizonyítják ennek a mondásnak a helyességét. Meddig tehetik még? Csak a magyar nép és választópolgártól függ. Senki mástól.
Én személyesen és őszintén azokkal a politikusokkal tartok, kik már bizonyították, hogy a magyar nemzet összefogására képesek és az ország megújulására szóló politikai akaratukat érvényesíteni tudják.
Úgy mint a második Orbán kormány, és a kormánypártok. De ideszámíthatjuk azt az országgyűlési ellenzéket is, amely már megmutatta, hogy a kommunisták nélkül is lehet ellenzékben lenni. Szavahihetően és országépítő módon.
László56 2013.12.13 08:39:32
@Balt:
Köszönet hogy fehívtad erre az írásra a figyelmünket.

vs.hu/tolgyessy-peter-az-alapveto-bajt-kommunizmus-okozta-1107/

Ilyet csak ritkán olvas az ember. Ugyan nem az abszolute igazság, de nagyon megközelíti azt. Sokat segít mindenkinek, ki az országunk iránt érdeklődik. Érdemes lefordítatni, amit mi meg is fogunk tenni, amint a fordítás és terjesztés jogi problémáit tisztáztuk. Köszönet mégegyszer.
Nincs nagy szerencséje a szocialista pártnak október 23-ával. Tavaly ilyenkor bontott zászlót Bajnai Gordon, bejelentve igényét az első számú kihívó szerepére, s ezzel jó nagy fejtörést okozva Mesterházy Attilának, az MSZP elnökének. Bajnai fellépése előtt a szocialista párt…..
László56 2013.11.15 07:38:29
@laji: Gratulálunk ! Ennél tömörebben és jobban nem lehetett volna összefoglalni a történéseket.
Sokan megégették már magukat a politikában a „soha”, a „végleg”, a „biztosan” és népszerű társaik használatától. Most mégis valami olyasmiről szeretnék beszélni, ami ebbe a körbe tartozik: valamiről, ami szerintem mára eldőlt. Bajnai Gordonból sok minden lehet még…..
László56 2013.07.12 07:58:09
Szép jó reggelt Mindenkinek

Füstbe ment......, írja az elemzőnk. Egyetértünk az elemzőnkkel, de nem volt nehéz megjósolni. Lásd...

torokgaborelemez.blog.hu/2013/02/10/486_beverzio/fullcommentlist/1#c19015388

És ha Bajnaiból lesz még valaha valaki is, mint ahogy azt az elemzőnk lehetőségként írja, akkor sem nem ennek az embernek az érdemeként, hanem az akkori, mindenkori magyar kormány, politikai hibájaként.

Ki ezt az embert valaha is még egyszer a politika, vagy a magyar gazdaság közelébe engedi, az vagy a magyar nép és nemzet ellensége, vagy egy politikai idióta.

Az nem is vonható kétségbe, hogy Mesterházy elvégezte a munkáját. Mestermunka, ami ugyan még nem ért véget, mert a neheze még hátra van. Bajnai híveit meggyőzni, hogy rossz lóra tettek. Ez a munka azonban vonatkozik a FIDESZ-KDNP -re is.

Ennek ellenére, mestermunka volt amit Mesterházy bemutatott. Gratulálunk, mert evvel egy katasztrófától mentette meg az országot. Ugyan többet nem is lehetett és lehet várni tőle, de már ez is csúcsteljesítmény egy kommunistától.
Most már csak arra kell kell koncentrálnunk, hogy miképpen szabadulunk a kommunista primitivizmus árnyékától.

Ma már az sem lehet kétséges, hogy a jelenlegi kormányunk ismeri az utat. Az országot összefogással, a nemzetet meg egyesítéssel erősíti. Magyar föld, magyar embereknek. Magyar munkaerő meg már nem külföldiek vagyonát gyarapítja, hanem az országét. Vagyis, végre magunknak dolgozunk és nem hagyjuk magunkat kirabolni. Magyar gazdaság, magyar értékeket teremt. A magyar kormány, a magyar embert védi.

Történelmi jelentőségű ez a változás, hiszen a kommunista kormányok, évtizedeken és sok sok generáción keresztül, csak az ország kirablásával foglalkoztak, a saját zsebük javára.

Végre van értelme dolgoznunk. Ezért becsüljük és tartsuk meg a jelenlegi kormányunkat.
Bár 2010-ben még olyan elemzők is akadtak, akik – lengyel mintára – egy sajátos jobboldali kétpártrendszert vizionáltak, s a Fidesz és a Jobbik versenyfutásaként képzelték el a magyar politika jövőjét, ezek az elképzelések egyelőre nem váltak valóra. A Jobbik ugyan több…..
László56 2013.07.08 08:24:04
Szép jó reggelt Mindenkinek

Talpalatnyi föld... írja az elemzőnk a HV -ban. Még ha csak az lenne, hiszen itt sokkal többről van szó. Egy ország föld, vízkészlete és természeti kincsei mindig is stratégiai jelentőséggel bírtak. Mióta világ a világ, azóta országok és nemzetek ezekért a javakért folytattak háborút.

Ma már azonban nem csak fegyverekkel folytat az emberiség háborút, hanem gazdasággal és társadalomrombolással is. Sőt, nem igen tévedünk ha azt mondjuk, hogy a modern világban ezek az eszközök átvették a fegyverek helyét, mivel a fegyverek csak végső eszközként szolgálnak.

Így nézve helyes a magyar kormány megállapítása ami az ország szabadságharcát illeti mindazokkal szemben, kik az ország javait ki szeretnék sajátítani és mindenek előtt a külföldi érdekeket szeretnék érvényesíteni. És evvel elérkeztünk a mostani magyar földprobléma sarokkövéhez. Ki is a külföldi és ki a magyar ?

A jobbik az EU tagjait külföldinek számítja, ami az ő szempontjukból igaz is. A probléma hogy ez a szemlélet minekünk mint EU tagoknak jogilag tarthatatlan állapot, mert amíg az EU tagjai vagyunk, a szerződéseink szerint más EU tagországok nem számíthatnak külföldinek. Ezt teszi a Jobbik követeléseit unrealisztikussá, hiszen egyszerűen ignorálja az EU szerződéseket. Evvel félrevezeti saját magát és a választórétegét is. Ha pedig érvényes szerződések nem tetszenek nekünk, akkor nem lehet úgy tenni mintha nem lennének, hanem olyan kiskapukat kell keresni amelyeken keresztül a szerződések betartása mellett, megvédhető a magyar föld jelenlegi státusza.

Tehát a magyar föld, magyar kézben marad.

Hogy ilyen kiskapuk léteznek, azt már más országok törvényhozása bebizonyította és előszeretettel használják is. Minekünk csak a magyar körülményekre kellett átszabni, amit a kormány meg is tett. Teljesen jogszabályosan és törvényes úton.

Ezt hazaárulásnak nevezni a Jobbiktól, a Jobbik politikai tapasztalanságára és tudatlanságára vezethető vissza, hiszen pont az ellenkezője történik. A magyar föld megvédése és a társadalmi tulajdonjog erősítése amit itt megfigyelhetünk.

A Jobbik a politikájában hibát, hibára halmoz. Az embernek az az érzése hogy a megmozdulásaik pánikreakcióként jönnek létre, mert maguk is látják, hogy politikájuk egyre jobban a csődbe vezeti őket. Látják ugyan, de nem értik meg hogy miért. Keresik a politikai ellenséget, mikor ott van az orruk előtt. Az pedig nem a FIDESZ-KDNP, hanem az országrabló kommunisták valamint az országot kiárusítani akaró, társadalomromboló liberálkapitalisták. Ezek összefogása veszélyezteti az országunk természeti és humán kincseit és nem a Jobbik által favorizált ellenség.

Amennyiben a Jobbik ezt nem érti meg, megfigyelhető lesz, látványos hanyatlása. Pedig soha ilyen sanszuk nem volt az ország politikai életében részt venni, sőt mi több mindezt befolyásolni.

Még nem késő. De, ha nem szereznek olyan politikai tanácsadókat ami a reálpolitikához visszavezeti őket, akkor kiírják magukat a magyar politikai életből. Sokak szerint ugyan nem lenne kár értük, szerintünk azonban hozzá tartoznak a magyar társadalmi élethez. Csak már jönnének rá, hogy hol is van az ellenségük.

Váltópárt ? Ugyan már. Ahhoz először is a kommunistákat kell nekik kiszorítani parlamentünkből. Sajnálatos módon azonban, még kísérletet sem látni ilyen irányú törekvéseknek. Ki azonban a rossz utat választja, az a rossz helyre is fog megérkezni.
Szélsőségesen ellentétes reakciókat szült az a teljesítmény, intenzitás és jelenlét, amit Orbán Viktor az elmúlt napokban az árvíz idején bemutatott. Egyes szám első személyben elmondott mondatoktól a személyes irányítás folyamatos hangsúlyozásán keresztül a zoknicsere…..
László56 2013.06.12 06:13:26
Szép jó reggelt Mindenkinek

Olvasom az elemzőnk posztját és tetszik amit ír. Nanu, gondolom magamban, csak nem megtáltosodott az elemzőnk, kérdezem magamtól. Sajnálatos módon azonban, mindezek a gondolatok csak az utolsó bekezdésig tartanak. Innentől kezdve viszont, megint kibújik az elemzőnkből, taníttatásának hiányosságai.

Hiszen miniszterelnökünknek és kormányának nem szükséges a gáton bizonyítani. Ott a munkájukat tették. Mégpedig kiváló teljesítménnyel. Ha az elemzőnk egy zoknicserét show elemnek minősít, az legfeljebb az elemzőnk taníttatásának a problémája és nem a miniszterelnöké. Mintha egy miniszterelnök nem cserélhetne zoknit. Természetes dolognak kellene lennie, ha csak valakit a kommunisták nem arra tanítottak hogy egy politikus az emberfeletti lény és csak titokban cserélheti a zokniját, mert még a végén emberi lénynek nézik.

Ez a kommunista gondolkodás a múlté. Remélhetőleg nem is jön többet vissza. A polgári gondolkodás veszi át a helyét. Ahol természetes, ha a miniszterelnökkel, vagy a kormány tagjaival a villamoson,vagy éppen a gáton találkozol. Természetes, hogy ugyanolyan szükségleteik vannak, mint akárki másnak. És ha ezeket a szükségleteiket kielégítik az nem show elem, hanem természetes folyamat.

Nem vitás, nehéz megérteni a polgári gondolkodást mindazoknak, kik a kommunista erkölcstelenség és képmutatás mocsarában nevelkedtek. Nem is megy egyszerre, mint az elemzőnk példája is mutatja. Több generáció szükséges megértéséhez és felvételéhez.

A magyar kormány és kormányfő mindent megtesz az ország átalakítása érdekében. Nem a show miatt, hanem értünk a polgárokért. Nem a show miatt megy a gátra, hanem mert kötelességének érzi segíteni. Nem a show miatt alakítja át a társadalmi rendszerünket, egyesíti a nemzetünket és fejleszti gazdaságunkat, hanem azért hogy a magyar nemzet és az ország megfeleljen a jövő követelményeinek. Hiszen mindezek a követelmények hozzásegítenek ahhoz, hogy a nemzet valamint az ország polgárai, a kommunista rablás utóhatása után, megérdemelt jó létben élhessenek.

A magyar kormány és a kormányfő, minden nehézség vállalásával, átalakítják, polgárosítják az országot. Az országért, magáért. A nemzetünkért. Mi értünk, polgárokért. Miért ne mutathatnák meg a gáton is hogy értünk dolgoznak. Jól teszik ha irányítanak, hiszen az a dolguk. Ugyan természetesnek kellene lennie, de mégis köszönetet érdemelnek. Köszönjük meg, mert értünk, mindannyiunkért teszik.
Beléptünk a ciklus utolsó évébe. Eddig is sokszor tekintgettünk előre, de a politikában mostantól szinte minden a 2014-es választás szempontjából lesz fontos vagy érdekes. Bár sokan már elkönyvelik, hogy csak a Fidesz szerezhet többséget, amíg a kormányzó párt és a…..
László56 2013.06.06 12:52:26
Nagyon szép és munkás délutánt kívánunk Mindenkinek

Olvassuk az elemzőnk legújabb posztját „a kérdés a kérdés” és megint csak semmitmondónak találjuk. Tipikus az elemzőnkre, ez is lehet, de az is lehet, de lehet hogy egyik sem lesz. Ezért, nem kellett volna egyetemet elvégezni. Ugyanezt meg még tanítani is, nem más mint a következő generációk semmibevevése. Majdnem azt írtam hogy tulajdonképpen bűncselekmény a következő generációval szemben. Keményen hangzik, hiszen az ember nem tudhatja hogy elemzőnk, mennyire félti az állását, vagy milyen más indokai vannak az ilyen langyos politikai hozzá álláshoz.

Hiszen olvashatjuk tőle: „ unalmas a politikai környezet „. Mindezt abban az időszakban mondja mikor az ország társadalmi, politikai és gazdasági átalakulása elképesztő ütemben halad előre. Ha ez unalmas időszak az elemzőnk számára, akkor lehet hogy rossz szakmát választott ?

Mi meg éppen arról akartunk írni hogy ilyen izgalmas és sorsdöntő változások már több int száz éve nem történt az országunkban. Ezt a társadalomátalakítási módszert még tanítani fogják Európa egyetemein. Ebben biztosak vagyunk, hiszen mi magunk is tanulunk belőle, mikor előadásainkon elmagyarázzuk Európa politikai és gazdasági szakembereinek. A rácsodálkozás a legkisebb reakció, a kérdések tömkelege meg magasfokú érdeklődést mutat. Erre meg aztán, rendszeresen mi magunk csodálkozunk rá.

Roppant érdekes folyamatok zajlanak az országban. Európai szemmel nézve is csodálatos folyamatok, ahogy az országunkat a kormány modernizálja, átalakítja, miközben a blog „pórnépe” ezt észre sem veszi a nagy egymás szidásában és anyázásában. Lehet hogy erről veszi a mintát az elemzőnk, mikor unalomról beszél ? Hiszen ez tényleg unalmas. De, még inkább a politikai kultúra meggyalázása az, ami itt a blogon folyik.

De akárhogy is nézik a polgárok, tagadhatatlan tény a második Orbán kormány törekvese, nemzetünk összefogására, az ország modernizálására, az EU reformálására. De nem csak ezt fogják tanítani egyszer, hanem az ehhez vezető út kialakítását is, mert ez teszi egyáltalán lehetővé ezeket a csodálatos eredményeket, amit a parlamenti ellenzék annyira lekicsinyítene, hogy evvel már a saját szavahihetőségét veszélyezteti.

Mi, az elemzőnkkel ellentétben, éppen ezt az időszakot találjuk az egyik legizgalmasabbnak és az országunk, nemzetünk, valamint Európa számára a leg-tanulságosabbnak. Köszönet az Orbán kormánynak és minden polgárnak, aki ebben a folyamatban részt vesz és az országunk átalakítását segíti.

Nekünk magyaroknak van már kormányunk, amely bennünket magyarokat és a nemzetet védi. Nincs szükség egy másikra.
törökgáborelemez 492. Rájár 2013.05.01 10:14:26
Múlt pénteken kellett leadnom a Heti Válasznak azt a cikket, amely a most csütörtökön megjelenő lapban lesz olvasható. Ebben arról írok, hogy a politikai napirendet szinte kizárólag a Fidesz dominálja, a rezsicsökkentés vagy a titkosszolgálati botrány gondosan felépített, jól…..
László56 2013.05.02 10:51:47
Nagyon szép napot kívánunk Mindenkinek

Rájár.., írja az elemzőnk. Nekünk meg rögtön az jut eszünkbe....: rájár a rúd, de már kérdőjellel. És továbbkérdezzük magunktól is. Miért is járna a kormányunkra a rúd ? Így kérdezzük, mert biztosak vagyunk benne, hogy a kormányunk nem hibás azokban a szemrehányásokban amiket az ellenzékétől kap. És a kormánypártok ? Mert itt van a kutya elásva az elemzőnknél.

A kormánypártokat és a kormányt egy kalap alá veszi. Jó kommunista tanítás szerint. A hatvan éves kommunista népbutítás szemléltető áldozataként. Hiszen a kormánypártok és a kormány nem ugyanaz. Nem is lehet. A demokratikus államban a feladataik is mások, a felelősségük is más, hiszen amíg a magyar kormány az egész népünkért és nemzetünkért vállal felelősséget, addig a pártok feladata azoknak a népcsoportoknak az érdekeiket nézni, amelyik a választókörükhöz tartoznak. Így van ez jól, mert így kell ennek a demokráciában lennie.

Úgy néz ki, hogy elemzőnkhöz még nem jutott el a egy állam demokratikus felépítésének rendje. Sem a pártok és a kormány feladatainak különbözősége, sem a felelősségvállalásuk különbözősége. Pedig éppen az elmaradott a kommunista szemléletben rejlik az ellenzék szemrehányásainak legfőbb oka. A pártunk és kormányunk, szavalják még mindig a kommunista primitívek...!

Ma már viszont ez mesze távolról nem ugyanaz, tudják az előrehaladottak, kik a képzettségüket nem a primitíveken keresztül kapják. Ugyan a kommunistáink nem tudnak ettől szabadulni és megint ugyanazt vezetnék be, de népünk már tovább fejlődött a kommunisták szisztémájánál és ezért nem sok esélyt adunk a primitívek szemrehányásainak. Ez akkor azt jelentené, hogy nem szabad figyelembe venni ezeket a szemrehányásokat ?

Nem, ez nem jelentheti azt, hogy légből kapottak. Még akkor sem, ha egy része onnan származik és csak választási propagandának lehet venni. Olyan primitív propagandának, mint amilyenek a terjesztői maguk. De ha így van, akkor melyik része az igazság és melyik része a propaganda ? Jogos lenne a kérdés. Amihez azonban mélyebbre kell nyúlni, ha választ szeretnénk a kérdésünkre.

Hatvan év kommunista népbutítás és erkölcstelenség következményének vagyunk az áldozatai. Generációk nőttek és nölnek a mai napig fel, a kommunista korrupcióban. Abban a korrupcióban amit azok a kommunisták hatvan éven keresztül injekcióztak a magyar népbe, melyek ezt annak a kormánynak próbálják felróni amely éppen ettől a kommunista erkölcstelenségtől szabadítaná meg az országot. Az viszont, - a kommunista primitívek örömére -, nem megy egy pár év alatt.

Így történhet meg az, hogy látatlanba is meg lehet támadni mindent és mindenkit a korrupció szemrehányásaival, hiszen biztosak lehetünk abban, hogy az az erkölcstelen társadalom, amely kommunista éra alatt alakult ki, évtizedekig korrupt lesz a velejéig.

Ebből is láthatjuk, hogy a magyar kormány minden erőfeszítése ellenére, a társadalom megtisztulásához idő kell. Sok sok idő. A kommunista erkölcstelenség olyannyira a vérünkben van, hogy generációk szükségesek ennek a kiirtásához.

A második Orbán kormány a tisztulás folyamatára vezette az országot. Köszönetet érdemel érte. De, nem a kormányunk az ami a társadalmunkat megtisztítja. Hiszen a kormány csak a körülményeket tudja megteremteni mindehhez. A többi a mi dolgunk. A polgároké. Saját magunknak is hozzá kell járulni ahhoz, hogy soha többé ne tudjon a kommunista primitívség eluralkodni rajtunk. Nekünk saját magunknak kell a gondolkodásunkat megtisztítani és jövőre a kormányunknak további lehetőséget adni a körülményeink további javításához.
László56 2013.05.07 12:04:46
Szép napot és jó ebédet kívánunk Mindenkinek

Török Gábor reménytelen küzdelme megértésért, írja magáról az elemzőnk. Reménytelen küzdelem ? Kérdezzük mi. Nem csak attól függ, hogy milyen reményeket fűz az elemzőnk a blogához ? Mert ha a remények nem a valóság talaján állnak, akkor a beteljesedésük sem éppen reális kívánság.

Ha csak egy kicsit jobban belegondolunk az elemzőnk helyébe, akkor láthatjuk hogy az elemzőnk által kívánt függetlenség a politikában, már eleve lehetetlen kívánság. Ki nem politizál, annak a feje felett politizálnak, ki meg a politikával foglalkozik, az meg már eleve politizál. Elemezni meg lehetetlen politikai vélemény nélkül. Itt az elemzőnk a kőrt próbálja négyszögletesíteni és csodálkozik ha a reményei nem teljesülnek.

Abban igazat adunk az elemzőnknek, hogy semleges ember nem létezik, amiben viszont téved az a függetlenség definíciója a politikában. Ahogy semleges ember nincsen, úgy független ember sincsen. Azért mert valaki nem döntötte el hogy hová álljon, az még nem jelenti azt, hogy független. Legfeljebb bizonytalan. Eggyel több ok a reménytelenségének kifejezéséhez.

Elemzőnk legfőbb tévedése azonban az a hiedelem, hogy egy elemző csak akkor hiteles, ha nem politizál. Nemes gondolatok az elemzőnktől, csak éppen nem reális talajon állnak.

Sokan mondják hogy a politika az piszkos dolog. Ugyanakkor visszakérdezhetnénk, hogy lehet a a politika jobb, mint a személyek akik ezt a foglalkozás űzik ? Nem nehéz rá válaszolni. Nem lehet. Tehát ha mi személy szerint piszkos gondolatokkal foglalkozunk, mert azt gondoljuk hogy csak így tudjuk magunkat keresztülverekedni az életen, akkor a politika is piszkos lesz.

Ebből csak azt a tanulságot lehet leszűrni, hogy a politika nem lehet jobb, mint mi saját magunk és a körülményeink adta lehetőségek kihasználása. Ki azt nem látja be, hogy ha a politikát szidjuk, akkor magunkat szidjuk, az mindig is csalódni fog az életében, mert a reményei szétfoszlanak mint a hajnali köd.

Hiteles és eredményes politikát csak a realitás figyelembevételével lehet folytatni. Erősen különbséget kell tenni a mit szeretnék és mi lehetséges között. Pontosan ezért tetszik nekünk a második Orbán kormány. A magyar népet és nemzetet védve, különbséget tesz a víziója és a körülmények adta lehetőségek között. Ezáltal reális alapokra helyezi az ország és nemzetünk gazdasági és politikai jövőjét. Évszázadok óta az első magyar kormány, amely felvállalva minden evvel járó nehézséget, a magyar ember jövőképét pozitívan építi fel.

Gratulálunk a második Orbán kormánynak és elemzőnknek azt üzenjük, ha reálisabb alapokra helyezi az elvárásait, akkor reményei is jobban be fognak teljesülni.
Ahogy a rezsicsökkentés mindenhatóságával kapcsolatban, úgy a 2014-es választási esélyekről is egyre biztosabb véleményeket hallok. Akár elégedetten, akár lemondóan is mondják, egyre többen ismételgetik, hogy a Fidesz nem tudja elveszíteni az egy év múlva esedékes…..
László56 2013.04.18 08:15:14
Szép és dolgos jó reggelt kívánunk Mindenkinek

Lú e vagy szobor ? Kérdezi az elemzőnk, egy ismert anekdotára hivatkozva. Ezen keresztül próbálja megmagyarázni nekünk, hogy a pártjainknak milyen esélyei vannak a következő választásokon.

Természetesen, szokása szerint, csak hatalmi és taktikai szempontokat vesz figyelembe és ezáltal jut arra a következtetésre, hogy a mai helyzet félrevezető. Nem kétséges, hogy így is lehet gondolkozni. Mint ahogy az sem kétséges, hogy elemzőnk nem is tud másképpen. Okát nem ismerhetjük, de nem is az a lényeg.

Ugyanakkor, nem a politikai helyzet félrevezető, hanem inkább az elemzőnk gondolkodása. Pedig csak úgy gondolkodik mint sokan mások is. Szerinte a politikusok döntik el, ki is nyeri a választásokat. Ez kimondottan a kommunista gondolkodás iskolapéldája. És a kommunista uralom alatt, tényleg így is volt. Volt, mint írom, mert bizony ma már ez is egy kicsit másképpen van.

Ma már nem lehet kétséges, hogy minden politikai taktika és sakkhúzás ellenére, a magyar választópolgár fog dönteni. Még pedig nem úgy mint a kommunista kormányzás alatt, hanem szabad akaratból és a szabad gondolkodásának eredményeként. A több mint hatvan éves kommunista butítás ellenére, a magyar választópolgár kezd felnőni a politikai értelmezéshez és ezáltal a polgári feladatához.

Ezért van esélye a FIDESZ-KDNP győzelmének. Mert amíg a kormánypártok a népünk védelmében és nemzetünk összefogásával jeleskednek, addig az ellenzéke a sok lúd disznót győz alapon politizál és erőből, a külföld támogatásával és érdekérvényesítésével akarja a magyar földet és politikát lefoglalni. Ez annyira szembetűnő, hogy minden képzettség nélkül is látható. Tehát a legegyszerűbb magyar ember is láthatja, ha akarja, miről van szó. De, ha ez ilyen egyszerű, akkor honnan jönnének az ellenzéki erők által megszólítható polgárok ? Kérdezhetné valaki.

Túl egyszerű lenne egy felsorolás a megtévesztettekről, a kommunisták pofitőrjeiről, a jó amerikai dollárért, a haza minden zugát odaadókról beszélni vagy írni. Annak ellenére, hogy sajnálatos módon, ebben listában minden szó igaz lenne, mégsem ez a fő ok, hogy a mostani ellenzék még mindig emberek tízezeréit tudja megmozgatni.

Sokkal fontosabb ok azonban, hogy a polgári gondolkodás fejlődése csak a második Orbán kormánnyal kezdett elindulni. Gyerekcipőben járunk a demokratikus polgári gondolkodás talaján és ez adja az ellenzék erejét a választópolgárok meggyőzéséhez az ország kirablásához. Sokat fejlődtünk ugyan a második Orbán kormány alatt, de még mindig nem tudunk dönteni, hogy pénztárcánk vagy a hazánk és nemzetünk álljon hozzánk közelebb.

A mai magyar kormány ugyan már bebizonyította hogy a pénztárcánk és a haza szeretete nem feltétlenül áll ellentétben egymással, mint a kommunista kormányok alatt. Együtt is megy. Sőt még jobban megy, hiszen ami nem az idegenek kezébe vándorol, az az ország vagyonát növeli. A saját országunkét, a saját társadalmunkét, a saját nemzetünkét

Ezt fogja a magyar polgárok többsége érezni. Ennek tudatában fog népünk köszönetet mondani a választásoknál a magyar kormány tagjainak és az őket támogató pártoknak. A magyar nép egyre jobban érzi, hogy a kormányunk politikája nem csak a szokásos hatalomról szól, hanem főképpen népünk védelméről és nemzetünk egyesítéséről. Köszönet ezért a választóknak, köszönet a kormánynak és nem utolsó sorban mindazoknak kik éjt nappallá téve, a polgárok felvilágosításán dolgoznak. Az ország már most büszke lehet kormányára és népére.
Érdekes életet élnek a politikai közhelyek. Először rettenetesen innovatívak, látványosak, segítenek a megértésben – ekkor még nem is közhelyek, sokkal inkább felfedezések, értelmezések. Aztán egyre többen átveszik, használják, olykor megspórolják vele az érdemi választ,…..
László56 2013.04.13 09:27:28
@László56: Az EU legfontosabb gazdasági céljai az országunk kirabolhatóságát célozzák meg. Ezt kell visszaszerezniük, hiszen a jelenlegi magyar kormány minden ajtót bezárt amin keresztül az országot továbbra is kirabolhatják. Itt az EU, kéz a kézben, a nemzetközi kapitállal próbálja az ajtókat újranyitni és a megerősödött magyar gazdaságot, ahol csak tudja, gyengíteni. De, miért fontos ez az EU -nak ? Mert csak egy gyenge gazdaság az, amit kívülről irányítani lehet és ezen keresztül tudják a legjobban a közhangulatot befolyásolni. Erre szolgálnak a külföldi törekvések a magyar kommunisták és a Bajnai -féle mozgalom támogatására is. Mi sem mutatja jobban hogy a spekulációs tőkének teljesen mindegy az ideológia, ha a nyereségéről van szó. Az EU meg erős támogatója azoknak az országoknak, melyek más országok kirablását célozzák meg. Hiszen ezek az országok tartják fenn. Ezek nélkül az EU már rég felbomlott volna.
László56 2013.04.13 09:30:21
@László56: Most, hogy ismerjük a legfontosabb indítóokokat, meg lehet a védekezés lehetőségeit is közelíteni. Hogy védekezhet egy kis és gazdaságilag megfojtandó ország ? Van egyáltalán lehetősége ? Vagy inkább a kommunisták és a Bajnai -féle feltételek nélküli kiszolgálás az, ami az országon segít ?

Ezt akkor lehet a legjobban megválaszolni, ha az ember tudja, mi is az ami fontos a magyar nemzet tagjainak és az ország polgárainak. Mennyire fontos a magyar nemzet egyesítése és mennyire fontos az országunk szuverenitásának megtartása és további erősítése. Van e a magyar nemzetnek és nekünk magyar polgároknak, olyan tudatossága a kommunisták hatvan évi népbutítása után, ami megengedi nekünk az ország és nemzetünk számára fontos döntések felismerését.
László56 2013.04.13 09:32:52
@László56: Ezt fogja a legközelebbi választás megválaszolni. Az a választás, ami a történelmünk leg-keményebb és leg-vérengzősebb választása lesz. Ne áltassuk magunkat. Ami most fog ránk zúdulni, az minden eddigit felülmúlik majd. Hiszen a magyar nemzet és a magyar polgárok sorsáról lesz szó. És mindez nem csak négy évre, hanem a következő évtizedekre fog eldőlni. Az EU és az ország belső ellenségei kéz a kézben akarják a magyar nemzetet és az országot megtörni. Erre kell igent vagy nemet mondanunk.
törökgáborelemez 489. Alá 2013.03.13 22:18:03
Áder János ma este a közszolgálati televízió híradójában bejelentette, hogy aláírja az alkotmány - hazai és nemzetközi tiltakozásokkal fogadott - negyedik módosítását. A pápaválasztással összehangolt időzítés is árulkodó, a szöveg pedig szinte minden sorában ugyanazt…..
László56 2013.03.14 08:05:28
Szép jó reggelt Mindenkinek

Alá... írja az elemzőnk. És itt nem magára gondol, hanem az államfőnk aláírására az alkotmánymódosítás miatt. Hurrá, gondoltuk magunkban és kíváncsian olvastuk az posztját, mert az majd jobban érdekelt bennünket, mint maga az államfőnk aláírása. Hiszen, az egy cseppet sem volt kétséges a számunkra, hogy az államfőnk miképpen is fogja fel ezt a kérdést. Hogy a végét elejére tegyem, egyikben sem csalódtunk.

Mindkettő korunk gyermekei. Eltérő gondolkodásmóddal, de tagadhatatlanul a magyar realitást mutatja ezeknek a polgárainknak viselkedése és felfogása.

Elemzőnk a hatalom szempontjából nézi ezt a kérdést, mint majd minden kérdést, amíg az államfőnk az ország érdekeit és annak demokratikus rendjének betartását tartja szem előtt. Ezért is marad elemző az egyik, amíg a másik államfővé nőtte ki magát.

Érdekes nézni, ahogy elemzőnk elvárja a politikai tevékenységet az államfőnktől és csalódott ha nem kapja meg. Valahogy az az érzésünk, hogy nincs tisztában mit is jelent az államelnöki hivatal és milyen tevékenységet vár el tőle az érvényes alaptörvényünk. Hogy elemzőnk már dolgozott valamikor ennek a hivatalnak és ezáltal ismernie kellene ? Ez igaz, de csak felerészben. Mert akkor egy másik alkotmány volt érvényes, arról nem is beszélve, hogy akkor nem csak az alkotmány volt más, hanem az akkori államfőnk felfogása is. Az akkori államfő politikai hivatalnak fogta fel a feladatát, amit az akkori alkotmány meg is engedett neki. Ugyan, ez a felfogás hibás volt, mint ahogy az akkori alkotmány is, de érvényben volt és aszerint kellett mindenkinek cselekednie.

Ma már gyökeresen más a helyzet és az államelnök hivatalának tevékenysége másképp van megszabva a törvények elbírálásánál, mint magának az alaptörvény elbírálásánál. Ugyanakkor az államelnöki hivatal tevékenysége is más kategóriába esik, mint az elavult alkotmányunknál. Már nem értelmezhető politikai hivatalnak. Az államelnök hivatalát ma már pragmatizmus vezeti és az ország jogszolgáltatásnak nem csak jogi, hanem erkölcsi értékeit nézi és vizsgálja felül. Ez azonban más elbírálás alá esik a törvényeknél, mint az alaptörvénynél.

Ez a nézőpont nagyon jól párhuzamba vonható az alkotmánybíróságunk tevékenységével, amely eddig az erkölcs hiánya miatt, politikai tevékenységet fejtett ki. Akkor is ha ez nem volt elvárás tőle. Ahol azonban hiányzik a politikai erkölcs, ott kénytelen a politika határokat szabni. Ezt teszi a kormányunk és parlamentünk az alaptörvényünk módosításával. Kényszerből ugyan, hiszen a több évtizedes kommunista erkölcstelenség praktizálása után, még az alapvető erkölcsöt is kénytelen taníttatni az országunk első igazán szabad és a népet védő kormánya. Tény hogy a borzalmas kommunista hagyományt nehéz kiverni a fejekből, de ez a nehézség nem akadályozhatja az országunk vezető testületeit abban, hogy itt is megtegye az első lépéseket a társadalmunk modernizálásához.

Az országunk államfője jól döntött, hiszen a törvényeink figyelembe vételével nem is tehetett mást. Ennek adott a beszédében megfelelő hangsúlyt és ezért csak tiszteletet érdemel.
László56 2013.03.21 08:01:02
Szép jó reggelt Mindenkinek

Féltjük az országot. Nézzük a nemzetközi, országellenes erők, összehangolt támadásait és féltjük az országot. Nézzük az ATV -t és féltjük az országot. A magyar kommunisták masíroznak újra az ország ellen, a szerencselovagok szégyenletes támadásokat hajtanak végre az USA -ban a saját országuk ellen, a hivatásos hazaárulók mind nagyobb szerepet kapnak a magyar médiában és mindezek dolgoznak az ország ellen. Nem csoda, ha félteni lehet az országot. Minden okunk meg van rá. Mert, lassú víz, partot mos alapon dolgoznak a nemzet és az ország ellen.

A kommunisták alattomosságával híresztelik országunkról, hogy demokráciaellenes fasiszta útra lépett a magyar kormány. Híresztelik az EU -ban és a világ közvéleményét elárasztják a tetetett rettegésükkel. A demokráciát féltik, mondják ők. Pedig csak a hazaárulásuk jutalmának elvesztését siratják. De, azt mégsem mondhatják. Inkább összeállnak az országromboló nemzetközi kapitál képviselőivel, mert közösen erősek. És ez, így is van. Közösen tudják megfojtani és megszorítani a magyar embert, ki elkeseredésében majd az országot és nemzetet védő, saját kormánya, ellen fordul.

Az országellenes erők reménye viszont beteljesedhet, ezért lehet és kell is félteni az országot. Mert lassú víz, tényleg partot mos. A kormányunk és kormánypártok kommunikációja viszont annyira a belpolitikára koncentrál, hogy a kívülről hozott ellenség szabad utat talál az ország rombolásához.

Pedig, tisztában kell lennünk avval a ténnyel, hogy az országunkat, a következő választásoknál, még soha nem látott gátlástalansággal és keménységgel akarják térdre kényszeríteni a nemzetközi erők. Jobban kívülről, mint belülről, mert a kommunista sunyiságnak nincs határa. Ezt fogja továbbra is tapasztalni az ország lakossága. Nem nehéz megjósolni, hogy ilyen kegyetlen választási kampányt nem látott még országunk népe, ami most fog ránk törni.

A nemzetközi médiában már most el van döntve, hogy a magyar választások tisztességtelenek lesznek. Már most el van döntve, hogy a kormányunk a fasiszta utat választja. Már most el van döntve, hogy érvényteleníteni kell a magyar választásokat. Már most el van döntve, hogy bármit válasszon is a magyar nép, a kommunistáknak kell hatalomra jutni. Még, hogy a történelem nem ismétli önmagát ? Hiszen már egyszer kerültek így kommunistáink a hatalomra és azóta sem tudunk megszabadulni tőlük.

De, mit lehet még a magyar népért és nemzetért tenni ? Hiszen a magyar kormány a maximumot teszi a népe és nemzete érdekében. A nemzetközi téren is bástyák szükségesek, nem csak a belpolitikában.

A kommunistákat annak kell nevezni amik. Kommunistáknak, kik az országuk elleni tevékenységgel a saját nemzetük megvetését érdemlik ki. Kommunikálni kell, jobban külföldön, mint belföldön. A hazaárulókat sehol nem szeretik, tehát rá kell mutatni a hazaárulás tényére. Rá kell mutatni a kommunisták és az országromboló kaptál összeborulására. Ez annál is könnyebb, mert a ciprusi, olasz, görög és spanyol, valamint portugál események kormányunkat igazolják.

A magyar kormány jó úton jár. De, hiába jó az út, ha nyitva tartunk minden kaput az ország és nemzetünk ellenségei számára. Most még nem késő észhez térnünk, de sok időnk már nincs a választásokig. Ne felejtsük el a nemzetközi környezetünket. Ugyan, a magyar nép választ, de a nemzetközi környezetünk képes a belső ellenségeink segítségével, eltaposni a népakaratot. Nem először fordulna elő a világ történelmében.

Féltsük az országot. De, ne csak féltsük, hanem tegyünk is érte valamit. A jövő nemzedéke fogja megköszönni nekünk.
László56 2013.03.21 16:12:08
@Hepci:

Szép estét kívánunk a blog minden olvasójának

de, különösen a pórul járt „Hepci” -nek. E nemes Blog örök mécsesének és gondolataink vezérlőjének. Nélküle nem lenne láng, nélküle nem szomorodhatna lelkünk. Szomortalanság nélkül meg még magyarok sem lehetnénk. Mert hozzánk magyarokhoz úgy hozzátartozik a szomorúság, mint egyes jobbik szavazóhoz a kurva anyázás. De, hála isten ők sem egyformák. Sok sok intelligens is van közöttük. De, hogy azok miért nem jönnek a blogra ?

Oh „Hepci” Te Drága, már régebben is olvastuk a kétszáz rugós sirámodat és rögtön gyűjtésbe is kezdtünk miatta. Gyűltek is a rugók szorgalmasan. Már majdnem a végénél tartottunk, mikor valaki felfigyelt a gyűjtésre és felvilágosított bennünket. Az ilyen irányú tevékenység szavazatvásárlásnak számít. Hogy, hogy nem, be kellett látnunk, hogy igaza van.

Be kell neked is látnod drága „Hepci” hogy keresztény lelkületünk nem engedi meg a törvényeink ellen való vétséget. Pedig reméljük tudod, hogy érted mindent megteszünk, hiszen már megígértem neked, hogy egyszer egy öreg hársfa alatt még összejövünk egy kis italra.

De, ne csüggedj drága blogtársam, mert a jövő héten Törökországban vagyok és ott folytathatom a gyűjtést, hiszen a mohamedánok ismerik a baksis fogalmát és szorgalmasan gyakorolják. Talán szerencsénk lesz rugó ügyben is és megnyugtathatjuk a lelked üdvösségét.

Ha meg vannak a rugók, jelentkezem és közösen dönthetjük el, hogy kiket segítünk vele. Mert hiszen Te is tisztában vagy avval, hogy ha Te kapod akkor még mindig szavazatvásárlás lenne. Ne keseredj drága blogtársam, hiszen te tudod a legjobban, hogy az élet szép és halat is jobb fogni, mint mindig csak a pecabot végét.
Sokan nem értik, megint nem értik. Tapasztalataim szerint még az elkötelezett jobboldaliaknak sem teljesen világos, hogy miért kellett Orbán Viktornak legnépszerűtlenebb, legtöbbet támadott, időnként gúnyolt miniszterét hat évre a Magyar Nemzeti Bank elnöki székébe juttatni. Nem…..
László56 2013.03.08 08:02:03
Szép jó reggelt Mindenkinek,

Miért Matolcsy ? Kérdezi az elemzőnk és meg is válaszol rá saját magának. Írása azonban többet mond saját magáról, mint a kérdéses személyről és annak kinevezése politikai okairól.

Elemzőnk, le sem tudná tagadni hogy a kommunisták iskoláját járta ki és annak szellemében nevelkedett. Mint mi, mindannyian. Önmagában véve, magyar berkekben ez nem újdonság, hiszen más választásunk egyikünknek sem volt. Ha többet vagy jobbat akartunk, akkor magunknak kellett gondoskodnunk a továbbképzésünkről, hiszen a kommunisták primitív iskolája, a fejlett országok tudásához képest, még hideg vízre sem elég.

Ebből következik elemzőnk nézőpontbeli problémája is. Például a politikai hatalom értelmezése. A hatalmat, mint politikai célt fogalmazza meg. Kétségtelen, hogy a kommunista tanítás szerint ez így van, annak ellenére, vagy éppen ezért, teljesen hibás nézőpont.

A hatalom az nem cél, hanem eszköz a politikai célok eléréséhez. Ezért nem elítélendő dolog, hanem természetes szükségessége a politikai irányításának. És máris itt vagyunk a kommunista tanítás következő primitívségénél, ami a hatalmat, mint elítélendő tulajdonságot mutatja be. Tipikus sunyi kommunista módon, nyilvánosan elítéli a hatalomra való törekvést, ugyanakkor ha kell emberi életek árán is törekszik rá. Ez az a hibás tanítás, amit elemzőnk is nehezen tud levetkőzni a gondolkodásában. Nem hiába, korunk gyermeke.

Egy másik érdekessége írásának, Matolcsy bemutatása mint áramvonalas, Orbánhoz lojális, alárendeltségre alkalmas embert. Tipikus tulajdonságok a kommunista kormányzáshoz, ki mint élt, úgy ítél alapon. Jobban mondva, ki mit tanult, úgy alkalmazza alapon. Matolcsi esetére vonatkoztatva, micsoda tévedés.

Itt szó sincs, egyik vagy másik alárendeltségről, áramvonalasságról vagy lojalitásról. Amiről azonban szó van, hogy két hasonlóan gondolkozó ember találkozott egymással. Mind a kettő látja a másikról az őszinteséget és politikai akaratot a magyar nép felemelkedéséhez. Ez az ami összeköti ezt két embert és nem lojalitás. Különösen nem az a kommunista, alárendeltségig menő lojalitás, amit elemzőnk feltételez és a kommunista iskolákban tanult.

Matolcsy Györgyből csak egy van. Sajnos. Sokkal több kellene ilyen emberekből. Ez tény. Kevés van olyanokból, kik a kommunista taníttatásukat le tudják vetni és a népük, nemzetük érdekében annyi megaláztatást el tudnak viselni, mint amennyit Matolcsi Györgynek eddig is el kellett. Ilyesmit csak erős meggyőződéssel és a tudásában vetett hittel lehet megtenni. Ez az, ami szintén összeköti Matolcsyt és Orbán Viktort és nem a lojalitás vagy alárendeltség.

A magyar nép kommunista primitivizmusból való kivezetése, a szabad gondolkodás, a magyar nép és nemzet egysége, valamint a szabad véleménynyilvánítás megteremtése a politikai cél. Ez egyesít minden magyar embert a kormányunk mellett. Ez tartja össze a kormányunk tagjait is. Ez az a politikai cél, amiért érdemes elviselni, a még mindig érvényes kommunista primitivizmus magaláztatásait és ezért érdemes élni és harcolni.
László56 2013.03.12 08:18:19
Szép jó reggelt Mindenkinek és hálás köszönet a magyar kormánynak

Gratuláció a kormányunknak. Véd bennünket. A magyar népet és nemzetet. Védi az országot és annak demokratikus rendjét. Mindezt aközben, hogy megváltoztatja azt a társadalmi rendet, amit a kommunisták hagytak ránk. A lopás, csalás, zsarolás és korrupció - kommunistáktól államilag szankcionált - rendjét változtatja meg. Azt a rendet ami megengedte a proletár hatalomnak hogy büntetlenül rabolhassa ki az országot.

Szinte természetes, hogy ez nem tetszik a magyar kommunistáknak. Kézzel lábbal harcolnak a változtatások ellen, hiszen reménykednek abban, hogy lesz még lehetőségük az ország kirablásához. Ezekkel a törvényekkel azonban, még egyszer lehetetlen lesz törvényesen rabolni az országot. Ezt látják ők is és rohannak fűhöz, fához, Poncius Pilátushoz és szokásuk szerint nem érdekli őket, hogy az országnak kárt okoznak- Hozzá vannak szokva, hogy a magyar polgárok kiárulásával a saját zsebüket tömhetik tele. Tehát mozgósítják az EU-t, az amerikai kapitált, a világ szocialistát. Nem zavartatva attól sem hogy éppen a magyar kommunisták azok, kik a nemzetközi szociáldemokrácia eszméit aláássák a beléjük rögződött kommunista gondolkodásukkal.

Erre az uszításra szólal meg az EU is. Az EU unatkozó bürokratáit könnyű uszítani, hiszen a saját problémáikat nem tudják megoldani, a magyar problémák meg elterelik a figyelmet a sajátjukról. Hurrá, megint lehet a magyarokkal foglalkozni. Melegen köszönik mindezt a magyar kommunistáknak, szerencselovagoknak és hivatásos hazaárulóknak. A magyarokban mindig lehetett bízni, mondják ők. Hiszen a kommunista szisztéma Európa leg - lelkisemerettlenebb polgárait termelte ki magából. Hazát, apát, anyát, nem ismernek, pénzért azonban mindent megtesznek. Ha kell, magyarellenes külföldi kormányfőket hívnak meg hogy mozgósítsák a a hívőiket.

Ezen változtatna most a magyar kormány ? Lehetetlen, ezt nem engedhetjük, mondják az EU bürokratái és a nemzetközi, országromboló kapitál, képviselői. A kommunisták mögé kell állnunk. Bevetjük a magyarellenes programunkat és biztosak lehetünk abban hogy a kommunisták és az ország szerencselovagja Bajnai mellettünk fognak állni. És tényleg biztosak lehetnek ebben.

A magyar kormány és parlamentünk azonban nem hagyja magát zsarolni. Jól teszi. Pedig a közeli történelmünk egyik különlegessége, hogy a magyar kormány és parlament nem az ország kirablásával foglalkozik, hanem az országot és annak népét és evvel az egész magyar nemzetet védi.

Köszönjük meg kormányunknak hogy ezt is megérhettük és viszonozzuk avval hogy mellettük állunk jóban, rosszban. Hiszen, ki miattunk vállalja a harcot az országellenes erőkkel, az nekünk bizonyít. Miattunk, értünk, az országért és nemzetünkért teszik amit tesznek. Köszönet érte.
Néhány alkalommal már jeleztem a „nagy politikusi beszédek” elemezésével kapcsolatos szkepszisemet. Téved, aki azt hiszi, hogy ezek a beszédek önmagukban bármit is eldöntenek, meghatároznak, hogy elhangzásuk után bármi is egy csapásra megváltozna. Ugyanakkor arra…..
László56 2013.02.25 09:45:25
Szép jó reggelt Mindenkinek,

ezen a szomorú napon, a kommunisták áldozatainak napján. Hajtsunk fejet és gondoljuk arra is hogy a gyilkosok még mindig köztünk élnek. Sőt mi több, politikai köztiszteletet követelnek maguknak.

Éppen ezért vagy ennek ellenére ? Magyarország megteremtette a feltételeket a politikai, társadalmi és gazdasági átalakulásához. Ez volt Orbán Viktor miniszterelnökünk évértékelőjének lényege. Jól hallhattuk, igen, a feltételeket teremtette meg, de az átalakulás még hátra van. Sok munka van mögöttünk és még több előttünk. És itt nem csak a FIDESZ-KDNP -ről beszélek, hanem mirólunk magyar polgárokról és a magyar nemzet tagjairól. Mindannyiunkról.

A magyar polgárok és nemzetünk tagjai tudják miről beszélt a miniszterelnök. Kommunistáknak szerencselovagoknak, és hivatásos hazaárulóknak azonban nehézségük van miniszterelnökünk szavainak interpretációjával. Tulajdonképpen nem újdonság. Hiszen ez a kormány a jövedelmüktől fosztotta meg ezeket a hazátlan, társadalom- és magyarellenes alakokat. A hazaárulásuk fizetségét vesztették el.

Most hallhatjuk a replikációt. Hazudik a miniszterelnök, mondják. Nem szégyellik ezt mondani azok, kiket az eltorzult hataloméhségük, a telhetetlen korrupciós ügyleteik és az egész világon ismert erkölcstelenségük, valamint nyilvánvaló hazugságaik miatt váltott le a magyar nép. Ha már törvényesen elítélni nem tudjuk ezt a szennytől bűzlő bandát, - hiszen törvényesen loptak, csaltak, hazudtak -, vigye őket az ördög.

Hallgatom és meghallom közben a szószólóikat is. Magyar Kornéliától kezdve, az utolsó kommunistáig, mindenkit. Görcsösen próbálják értelmezni a miniszterelnököt és nem veszik észre a nagy igyekezetükben, hogy az értelmezéshez, értelem is kellene. De, még ehhez sincs értelmük. Felvennék egy államférfivel a harcot, de már elakadnak a legegyszerűbb feladatoknál. Az ellenzéknek ez a része, reménytelen eset. Javíthatatlanok és legjobb bizonyítékot szolgáltatják arra, hogy a kommunista gondolkodás annyira primitív, hogy nem reformálható.

De, nem csak az ellenzék, hanem mások is megpróbálják értelmezni a miniszterelnökünket és közben meggondolatlanul átveszik az ellenzéktől megszabott terminológusokat. Ilyeneket mint: demokratikus ellenzék, vagy ki, kit is nevezett ki és mivel, ellenzéki vezérré. Nem veszik észre hogy mindevvel nem a magyar kormány, hanem az ellenzék által megszabott úton haladnak. Tehát a kezdeményezést, már e szavak és mondatok használatával, átengedik az ellenzéknek. Annak az ellenzéknek, melynek éppen a demokratikussága kérdőjelezhető meg. Hiszen ismert, kommunisták, szerencselovagok, még soha nem voltak demokratikusak. A saját kitalált terminológusaik használatával azonban, mi magunk vagyunk azok, kik azt a látszatot keltik, mintha az ellenzéknél demokratikus erőkről lenne szó.

Így vernek át bennünket azok, kik a demokratikus szót még csak hírből sem ismerik, hiszen úgy hatvan éven keresztül, mint most, a saját kommunista diktatúrájukért harcolnak. De velünk, demokratikus ellenzéknek neveztetik magukat. Mi meg bedőlünk nekik.

Éppen ma, a kommunizmus áldozatainak napján kell mindannyiunknak arra gondolnunk és az áldozatok is azt kívánnák tőlünk, soha többé ne adjon a magyar nép hatalmat és befolyást a kommunistáink kezébe. Akkor sem, ha átnevezték magukat szocialistának és mások segítségével akarnak megint hatalomra jutni.

Magyarország miniszterelnöke, a magyar polgárok és a nemzet miniszterelnöke, évet értékelt. Nincs szükség mondanivalójának értelmezésére, hiszen nyíltan, hangosan és értelmesen, a tények megállapításával beszélt. A tények viszont tagadhatatlanok. Éppen ezért, nem értelmezni kell a miniszterelnökünket, hanem meghallgatni, megérteni és tudomásul venni a szavait. Több dolog nincs evvel az évértékeléssel. Hiszen egy államférfi beszélt. Magyarország újkori történelmének első államférfije.
László56 2013.02.27 08:21:50
Szép jó reggelt Mindenkinek

Olvasom a kommentálásokat és látok közöttük olyanokat, melyek megközelítik a modern közgazdasági gondolkodást, ezáltal figyelemre méltóak. Mások ugyanezen az úton járva, de a részleteken keresztül próbálják a gondolkodásmódjukat a köz- és államgazdaságról kifejteni. Ha leszámítjuk a sárdobálásokat és sárba taposásokat, érdekes olvasmányoknak lehetünk tanúi, amik bizony sokszor tanulságosak is.

Rögtön megállapítható, ki szerzett már tapasztalatot külföldön, ki az aki csak a magyar viszonyokat ismeri és megint ki az, ki csak az hibás tanulmányaiból próbálja a gazdaságot megmagyarázni. Érdekes és tanulságos.

Nagyon jól látható, hogy tulajdonképpen majd minden megszólalást arra a kérdésre lehet visszavezetni: ki is a jó gazda. Az állam vagy a privát, vagy talán inkább mégiscsak a vegyes cégek .

Ismert az is, hogy az állam, különösen a liberálisok szemében, rossz gazdának számít. A kommunisták viszont a legjobb gazdának találták. Legalább is egészen addig, amíg rá,nem jöttek hogy privátként még többet lophatnak. A privatizálással meg a legtöbbet lehet lenyúlni. A konzervatív gondolkodásúak meg nálunk, még ki sem alakultak. Hiszen még az is kérdéses hogy ki az aki konzervatívnak számít egy olyan országban ahol a kommunista butítás több mint hatvan éven keresztül megszabta hogy csak a privilegizált kommunisták lehetnek felvilágosultak, a többit azonban bután kell tartani. Az csak később derülhetett ki, hogy a privilegizált kommunisták is hülyék maradtak.

Ehhez tartották magukat aztán az oktatásért felelősek is. Az eredményt láthatjuk. Ha felelős beosztásba akarsz kerülni, akkor nem úszod meg egy külföldi gyorstalpaló nélkül. És ez a minimum. Csak meg kell nézni, hogy az igazán fontos gazdasági szektoraink hány külföldi vezetőt foglalkoztatnak. Nem találsz rá magyar embert, aki értene hozzá. Legutolsó példa erre, az állam igyekezete a híradástechnika irányában. Szakemberek hiánya miatt, nem valósulhat meg.

De, a kérdésre visszatérve. Az állam jó vagy rossz gazda ? A privát jó vagy rossz gazda ? Vegyes vállalatok azok jobbak, mint a tiszta privát vagy állami ? Jó kérdések mert biztos vagyok benne, hogy ha így tesszük fel a kérdést, akkor egy életen keresztül lehetne vitatkozni rajta.

Hiszen a jó gazda vagy rossz gazda, nem a vállalati formától vagy a tulajdonjogtól függ. Sokkal inkább a gazdasági körülmények megteremtése az államtól, valamint a vállalat vezetésétől függ. Ez a két tényező az, ami jó vagy rossz gazdát már eleve meghatározza. Ezért mondhatjuk azt is hogy a gazdaság csak a körülményekhez megfelelő gazdát ismerhet. A körülményeknek megfelel e vagy sem.

Ez az amit felismert a második Orbán kormány. Azt állam kezébe azt, ami az államhoz tartozik, mint az összes stratégiai iparágak. Privát kezébe azt, amit a privát is el tud végezni magyar ember számára magyar priváttól. Vegyes vállalatok ott, ahol a privát beruházó pénze szükséges, állami fejlesztések számára. Mint látható a magyar kormány jó úton van, mert nem jó vagy rossz gazdát különböztet meg, hanem a jelenlegi körülményeknek megfelelőt keresi.

Az út helyes, de a politikai bizalmat kommunistáink generációkra eljátszották. Mirajtunk polgárokon múlik csak, hogy felismerjük e jelenlegi kormányunk erőfeszítéseit. Meg van e hozzá az ítélőképességünk vagy inkább hiszünk azoknak, kik már többször tönkretették az országunkat. Most először történelmünkben, rajtunk múlik és nem a kormányunkon. A kormány már bizonyított, mi polgárok még nem. Hiszen nem is volt rá lehetőségünk. Most majd lesz. De, fel vagyunk rá készülve ?
László56 2013.02.28 06:04:21
Szép jó reggelt kívánok Mindenkinek

Az alapelv az állam esetében csak így szólhat: soha sem annyi állam amennyi lehetséges, hanem csak annyi, amennyi szükséges.

De, nem azért mert az állam rossz gazda, hanem azért mert az államnak nem lehet feladata a gazdaság üzemeltetése. Ami azonban az állam feladata, az a politikai, társadalmi és gazdasági körülmények megteremtése. Az üzemeltetés csak annyiban tartozik rá, amennyire az államot érintő stratégiai iparágak ezt megkövetelik.

Ilyen esetben azonban nem a nyereség áll az első helyen, hanem az állam polgárainak védelme, biztonsága és a társadalomban résztvevő egységek jogbiztonsága. Ez biztosítja egy állam zsarolhatatlanságát is. Hogy ez mennyire fontos, azt pont napjainkban láthatjuk, amikor az IMF és az EU bürokratái minden kezükben lévő eszközzel és magyar ellenzék segítségével, naponta próbálják zsarolni az államunkat.

Szinte már hallom az ellenvetéseket ami a jogbiztonságunkat illeti. És igazuk van. A jogbiztonság pillanatnyilag nem adott. Legalább is nem olyan erősen, ahogy szeretnénk. De, nem azért mert az állam nem akarja, hanem azért mert kormányunk éppen azon dolgozik hogy meglegyen.

Ismert az is, hogy minden változás bizonytalanságot szül. Egy ország teljes társadalmi, politikai és gazdasági átalakítása még nagyobb bizonytalanságokkal jár és ezért több mint természetes, hogy miközben a kormány a jogbiztonságon dolgozik, a változtatások miatt éppen ez szenved a legjobban. A változtatások és konszolidálás után azonban országunk megerősödve nézhet az új jövő elé. És ez nem csak a jogbiztonságra vonatkozik, hanem a társadalmi, politikai és gazdasági változtatásokra is.

Még valamit talán magamról, úgy „@akitlosznak” mint a blogkollégáknak. Ha én nem minden részletkérdéshez szólok hozzá, vagy válaszolok, az ne érdektelenségnek vegyétek, hanem az időm egyszerűen kevés ahhoz, hogy mindennel foglalkozzak amivel szeretnék, vagy érdekel. Talán észrevettétek azt is, hogy az én célom nem az agitálás. Tehát nem akarlak meggyőzni benneteket semmiről. Egyszerűen megírom a véleményünket egy egy dologról és ennyi. Akinek tetszik a véleményünk annak örülünk, ha nem, úgy is jó. De, ha én valamiről is vitatkoznék, soha nem azért hogy meggyőzzelek. Alapelvünk, hogy mindenkinek magának kell a saját meggyőződését kialakítania.

A munkánk és véleménynyilvánításunk, csak azt szolgálja, hogy mások is gondolkozzanak el és saját véleményt alkothassanak. Ezért, mi minden más véleményt természetes módon akceptálunk és tudomásul veszünk.

Hogy most is mennyire kevés az időm mutatja az is hogy holnapra már megint Európában vagyok. Azután a franciaországi Menton -ba vagyok meghíva, az úgynevezett Citromfesztiválra. Aztán jön Milánó és Róma, ahol az olasz barátainknak szeretnék köszönetet mondani azért, hogy az EU bürokratákat úgy fültövön csapták, hogy azóta is cseng a fülük. Már innen is gratulálhatok az olasz népnek és az újonnan megalakítandó olasz kormánynak. Nem kis dolog, az EU -tól nyakukra küldött volt EU biztost úgy elzavarni, hogy még a tíz százalékot is alig érte el. Gratuláció az olasz barátainknak.