Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sületlenke

0 bejegyzést írt és 502 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dr. Szabó Erika, területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkárnak, Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Budapest Igen Tisztelt Államtitkár Asszony, Édes Erika, Kicsi Cicám! A szinte még forró, 2011. augusztus 26-án kelt…..
Jelentős nap volt a tegnapi: nyugdíjba ment az őszödi beszéd. Szanyi kihisztizte, Gyurcsány leírta amit tud, a tudást Mesterházy olvasatlanul ledarálta egy iratmegsemmisítővel. A fecnihalom fölül azért még üzent a belügyminisztériumnak, legyenek már kedvesek előásni az…..
sületlenke 2011.06.18 08:55:54
Mesterházy zárt borítékos darálása kábé annyira hihető, mint a méltán pofán csapott Szili neménvótamja.

Zárt borítékot én is tudok bármikor darálgatni, mondván, hogy ezt adta a Fecó, tuti, hogy nem olvastam.
Mesterházy karizmája nagyjából egyezik a télire a szekrény mögé behúzódott pókéval, de remélhetőleg nem éled föl tavasszal.

Amíg Szekeresek, Lampertek, Puchok eceterá gömbölyödnek nála a csakhúzzukkivalahogyban, nehogy benyalja már valaki, hogy ezek megújulnak.
Meg amíg VeresJanó lehet a titkos pénzforrás, aki olyannyira nélkülözhetetlen, hogy még a Szabolcs megyei közgyűlési listára sem bírtak nála feddhetetlenebb, úgymond baloldalit felkutatni a Szamos, Tisza vagy a Túr mentén.
Na igen, most lesz majd nagyobb a respektje a megyénél, hogy kilobbizza azt, amit pénzügyminiszterként nem bírt a saját volt egyéni körzetének, hogy pl. a 471-es út ne legyen halálútnak elkönyvelve.

Na meg Mesterünk személyes hitele, nem beszélvén a stádiumról...

Attól még, hogy fidesztarolóéknál a legutolsó polgmesteri hivatali ajtónállóig kontraszelekciós retyerutyázás dívik, rohadtul nem igazolja azt, hogy Atinknak is első dolga volt huszonéves unokatesóját köztisztviselővé, majd főosztályvezetővé és miniszteri biztossá avanzsáltatni még a szép sportminisztériumi államtitkársági nexusai alapján Hiller Piftinél meg Szilvásy Gyuresznál úgy 2003-2004 körül.

Akinél szintén a rokonság az első a közpénzes kifizetéseknél, az semmivel nem különb erkölcsileg Papcsáknál stb. stb., legfeljebb a közpénzes síb mértékében, amiről elismerem, hogy nem ugyanaz a nagyságrend.

Gyurcsány védő nélküli haboztatása nyilván a következő, tét és lehetőség nélküli látszat- választások környékére időzítődik majd, ha addigra totál be nem golyózik az ős demokrata.

Ha rám hallgat, vehetne példát nagy példaképéről, Blairről. Nem csak azt "kellett volna" követnie, hogy ugyanúgy késve lép vissza egy orbitális népátverést követően, mint Tony az iraki háborúba rángatás okainak napvilágra kerülésekor.

Blair lemondása után áttért azért a katolikus hitre.

Fecónk is nézhetne magának valami új vallást, szektát, tudomisénmit, amit aztán szépen kiépítget magának ideológiailag, finanszírozásilag, hálózatilag.

Még az sem lenne nagy baj, ha egy menet közben már megvilágosodott egykori Saulust is magával viszen a felcsúti, kötcsei vagy pápai útra, lovon, vagy Gripenen, csak együtt és danolászva.
Varánusz Kormánypitbull 2011.06.15 06:00:00
"Egy gondolat bánt engemet: előzetesben, védelem nélkül rohadni meg? Lassan elhervad ez a világ, mi kormánypitbull foga rág. " Azért szeretek magyar állampolgár lenni, mert itthon a legfaszább a jogbiztonság a kereknagyvilágon. Szeretett vezetőink gondoskodnak…..
sületlenke 2011.06.15 20:21:05
@néma bárány: ismerem, szép, csak nekem sok együtt a lamúr meg a táj.

Ha már szerelem, akkor mindent az Ódához mérek, sajna :)

Meg egyébként is, az én-versek meg a lét-versek nálam a nyerők, valahogy mindenféle szerelmi ügy irreális illúzió, legyen bármely fantasztikus is a vers, még a Reményhez, meg az Anna-versek is, ugyanúgy Radnótiéi.

Az tény, hogy ebben a műfajban ilyen csodákat nem írtak az én költészeti ismereteim szerint sem angol, sem francia nyelvterületen.

A fordítás más kérdés, némelyik francia eredeti messze nem akkora ász, mint akár Tóth Árpád vagy Szabó fordításában. Ezek új verset alkottak, persze kérdés, hol van akkor az eredeti?

Na, ezért iszonyú nagy pech, hogy pár zseni magyarul írt, Ady, vagy József Attila például.
Lefordíthatatlanok és igazából lábjegyzetelni kellene mindegyiket szinte a történelmi-bibliai utalások, meg a szimbólumok miatt.

Ez mindenesetre nagyon-nagyon-nagyon aranyos tőled, ez a tájversbe álcázott szerelem Szabó Lőrinctől.

Meg az is, hogy bármely hajnalon lesheted az avar alatt a gombákat a kelő napnál. (Remélem, békákat nem tárolsz azért , menjenek máshova, én pl. betegesen irtózom tőlük.)

Na meg azt is tudtam, hogy a szellemes, jópofa és rád jellemző poénok valójában egy arany lelkű, érző romantikust rejtenek valahol.
sületlenke 2011.06.16 07:41:57
@gyilkos fűegér: Kösz, hogy átküldted, jó volt újra olvasni Kormost.

Igen, ő is lehetett volna lefordíthatatlan örökéletű. Nagyon nagy kár érte (is), még akkor is, ha én ebben is érzem valahol - az életútjából óhatatlanul következő - francia lírát, na meg persze egy kis naturalisztikus-fiziológiai(?) beütést József A.-tól. -:).

És fájó, hogy szinte nem is ismerik.

Ha verskedvelő vagy, átküldök két linket sokoldalú Humpink ígéretes verses blogjáról, de a többit sem hiábavaló elolvasni.

Nagyon remélem, hogy a mostani világban a napi egzisztenciális túlélés nem kallódtatja el őt is.

ultimaratio.blog.hu/2011/04/11/a_halalrol_4#comment-form

ultimaratio.blog.hu/2011/04/20/legalabb_6#comment-form
Amikor a CERN részecskefizikusai laboratóriumuk, az LHC 27 km kerületű alagútjában ólomionok közel fénysebességre gyorsításával létrehozták a kvark-gluon plazmát, ezt a csak fekete lyukakban tapasztalható sűrűségű, 1,6 trillió fokon lángoló tűzgömböt, kíváncsian…..
sületlenke 2011.06.15 18:05:38
Jó!

Én meg néztem közben a bibiszit, egyenes adás Hawking portájáról, éppen a nemzetközi diplomácia, valamint a gépen át történő angol kommunikáció legfelkentebb magyarja, őnyalipalisága próbálja rávenni a tudóst azon tétele - visszamenőleges hatályú - visszavonására, hogy a világegyetem külső erő (!) közreműködése nélkül, a fizika ma ismert törvényei szerint is létre tudott jönni.

Láttam toporogni mellette Balsai befutó alkotmánybírót, ahogy sutyorogja Pálunk fölébe: említsd föl neki Galileit, az is hogy járt, hogy bírná ő a gyenge fizikumával..

- Mi van, mi van, kérlek szépen, máris, máris, csak tudnám, hogy kerül ide Galícia, ott él tán az úriember, vagy én.. mi megyünk oda?

A diskurzus végét türelmetlenül toporogva várta a nemzeti Teremtő, megmondom, igen ziláltnak tűnt, holnap tüntet(né)nek a rendőrök, kénytelen lesz hát ő is az éj leple alatt kiosonni Nagy Imréhez a temetőbe, mint az a másik pár éve.

Ráadásul holdfogyatkozás lesz, na persze, ez sem május 29-én, eskütétele évfordulóján, hogy be lehetne azt is tudni az égiek jelének. Még a hold is visszahúzódott tisztelete jeléül, vagy ilyesmi, majd tudná a Petya gyerek.

Csapzottan viharzott ki a szobából - az itteni helyszínt nem nagyon mutatták, mintha a freskós dolgozószoba lett volna - csak gondolom, mert állványról mázolgattak átfele' valamit, ami úgy nézett ki, mintha Hunyadi lett volna. Fél lábon álldogállt a távtechnika előtt a bajnok meg a semmisségis.

-Ja, mondjátok meg neki, hogy azt a tágulást is vonja vissza, mi az, hogy csak úgy tágulgat a világ valamerre, hova, minek, és éntőlem?
Komoly gondok vannak ezzel a plázakérdéssel: összeveszett a tótavével a kettősmérce (vagy inkább csak szeretett volna a szerencsétlen...). Szegény vinszent meg szokás szerint csak fázik magában. Utóbbit meg lehet érteni: ők ugyanis tudnak írni, még ilyen bonyolult összetett…..
sületlenke 2011.06.14 20:08:48
Látom, elempéztetek.

Fabiusszal kell egyetértenem, tényleg naív idealisták gazdasági kérdésekben, és szerintem sincs szó fideszéknek való alányalásról.

Humpi, nem lesz gond a következő választásnál a kopcédulával sem, el sem kell menni, ezek így is, meg amúgy is maradnak.

Az elempé szerintem is human rájcokban jó. Hálózatuk meg nincs, most kéne kiépítgetniük az önálló arccal együtt.

Lóvé a holdban - éppen most lesz fogyatkozása, jut eszembe - anélkül meg elég nehéz vidéki hálózatot építeni, nem beszélve az aktivistáik egzisztenciális fenyegetettségéről nagyon sok helyen.

Tudom, hallottam, tapasztaltam érintettektól.

Szabó Rebeka egy önértékelési zavarokkal küzdő, helyét kereső valaki, szakmájára nézve biológus, és nagyon nem leli a szerepét egyelőre, ezért aztán felkarol dolgokat, amikben ő tényleg hisz.

Ismerem a piacról, párszor beszéltem is vele a kampány során a Bosnyákon, azóta pedig ezerszer láttam berohanni a piacra, szigorúan a magukat őstermelőnek kikiáltott asztalokhoz jár.

Én, aki nép közé vegyülésre járok a piacra, már többször meg akartam állítani, hogy akiket ő őstermelőnek néz, azok fülem hallatára tárgyalják a nagybani piacon történt hajnali bevásárlás fáradalmait, de aztán mindig visszariadok.

Megijedne szegény, hogy felismerik, mint politikust, fel sem merülne benne, hogy rajtam kívül a kutya se...

Viszont láttam menni az úgymond biotejeshez. Na, annak tényleg tartósító nélküli a teje, bár kemény műanyag, üveg formájú palackban árulja. Lényeg: én is kipróbáltam, és valóban nem romlik meg két nap alatt, viszont nem napi vételre való, 250-ért adja a 0,5%-os zsírtartalmút.

Tehát adalékot nyújtottam ahhoz, hogy hogyan nézd még az elempét.

Attól még láthatod máshogy, csak elmondtam, én hogyan gondolom, és az is igaz, hogy el lehet nekik mondani sok mindent, kritikát is, ebben is igaza van Fabiusnak.

Legutóbb Schiffer zuglói fogadóóráján voltam és megkérdeztem olyasmiket, amikre más politikus kitérő választ adott volna.

Előtte Vágót nyüsztettük Fabiusszal együtt egy másik fórumon. Szóval, már az is valami, ha politikus féleségeknek fel lehet tenni kényes kérdést is, és arra válasz is jő.
sületlenke 2011.06.14 23:33:10
@egyfejű: nem vonom kétségbe, nyilván akadt nem is egy ilyen eset. Sok haszonleső ténfergett melléjük, olcsó karrieristák, szemforgatók, én is láttam ilyeneket. Mostanra azt hiszem ezek felszívódtak, mert náluk nincs szétosztásra való lóvé, mutyi meg sarzsi.

Hogy ilyen alakok csapódhattak melléjük az elején, az szerintem éppen a tapasztalatlanságukat bizonyítja, nem volt kapacitás a selejt kiszűrésére sok esetben, ez nagyjából minden alakuló szerveződés velejárója.
sületlenke 2011.06.15 15:44:36
@Fabius: : Persze, hogy nem lett lemodellezve, még azt is elfogadom, hogy nincs lóvé háttér szakemberek megfizetésére.
És én is úgy hiszem, a vidéki néppel lehetne többet foglalkozni, a helyi piacok melletti kiállás nem elvetélt ötlet, bár nem tudom, ez is mennyire kimunkált.

@iii: Hát, én bevallom neked, hogy nem motivált semmilyen módon a rájuk szavazásnál, hogy mennyire mélyen vagy kevésbé zöldek.
Egyszerűen az számított, hogy láttam, hogy amatőr civilek és lehet belőle valami.

A zöld párt hiányát marhára nem éreztem a leginkább pótolandó dolognak, nem hinném, hogy ez lett volna (lenne) a legfontosabb, kevéssé képviselt terület ebben az átvert országban. Kell képviselni, na de ne ez legyen már a fő ismérve az elempének úgy ánblokk.

Az tetszett, hogy igazságosabb országot, meg aktív választói bevonást ígértek.
És hogy nem loptak, csaltak, hazudoztak. És igen, alaposan körbeszagoltam a jelöltjeiket is, már tavaly februártól, amikor felpördült a nyüzsgésük.

Egyszerűen tiszta személyeket akartam, egyet sem a régiek közül.
És hidd el, sokan voltunk így, akiket nem a zöldségük milyensége sodort hozzájuk.

És most sem érdekel, hogy eszdéesz utódnak, fidesz-toloncnak, emeszpé nyúlványnak vagy bárminek sorolják is be.

Kevesen vannak, nagy média lehetőséget sem kapnak, meg igazán karizmatikus személyiség sincs közöttük, az kétségtelen.

Ezért gondolnám, hogy a minél nagyobb tömegeket érintő dolgokra kellene koncentrálniuk, szegénység, kiszolgáltatott rétegek, védelem és képviselet nélküliek.
Mert az, hogy Paks bővítését támogatják-e majd, a dolog fontossága ellenére nem csapódik le a köztudatban.

A lesajnáltak harciasabb képviselete viszont bizonyosan.

Kár, hogy az összetétel nem annyira alkalmas erre. Én tehát még nem vetettem keresztet rájuk, bár nincs is választási helyzet, tartok tőle, hogy belátható ideig valójában nem is lesz.

Az, hogy ne csak egy zöld tavaszi parlamenti fuvallat legyen belőlük majd emlékként, hát .... az meg rajtuk múlik.
Kedves Réthelyi Úr, ne haragudjon már, hogy így megszólítom, de magának olyan szimpátikus, szép nagy okos feje van, nem-e véletlen anatómus professzornak tetszik-e lenni? Csak azért kérdem, mert mondjuk nagy fejem speciel nekem is van! Mit gondol, lehet-e még belőlem…..
sületlenke 2011.06.03 17:28:47
Hogy is vállalhatott eleve miniszterséget a szép busa fejével egy helyen, amit nemzeti erőforrásnak hívnak..félelemcseppek szaladnak az ember hátán már az elnevezéstől is, nem beszélve a terület iszonyatosan átláthatatlan részeiről, egészségügytől kultúráig, megspékelve Halász Jánosokkal, Vitézy Zsófiákkal, uram atyám..

A művész módján enyhén renitens bölömbika Szőcs lassacskán még a legkiegyensúlyozottabbnak tűnik az erőforrások között-:)

Ha visszaemlékszem, mennyire kibuktak a szakmai körök meg operabarátok, amikor Hiller Vass Laját nevezte ki, azt a Laját, aki egész dolgos életében a kultúrának nevezett kijelölősdi körül sündörgött, odaadóan még a szolnoki megyei tanács tótumfaktumaként kezdte, aztán szépen átmentődve, államtitkár a tárcánál, majd operaházi kormánybiztos.

"Ott szolgálok, ahova a miniszterem szolgálni rendel" - mondta az operaházi antré előtt végtelen alázattal, a parancsot vakon és áldozattal teljesítők hízott bazsalyával.

Az nem mentség, hogy egyébként nem egy bunkó fazon, olvasott, művelt ember... na de operaház élére, bárhol a világon..

Orbán erre is rátesz száz lapáttal, nem a szájából, a kinevezettjeiből csinál segget.

Majd jön, akit ő akar és a stáb is megtanulja, ki dönt ebben az országban arról is, hol virágozzék akár csak egy virág is...

Alföldit illetően nem teljesen osztom a véleményedet, én nem tartom - tartottam - akkora zseninek, hogy éveken át minden csapból ő folyt, színész, rendező és még nemzetis igazgató is.

A mostani támadás persze nem a kvalitásainak szól, primitívék álszent szarkeverése nyilvánvalóan.

Egyébként szerintem túl sok mindent kapott meg a srác, míg mások - esetleg hasonló kvalitásokkal - még a futottak mégbe sem juthattak be miatta.

Színészként jó, rendezőnek találékony - hogy próbáljak árnyalt lenni.

Igazgatónak emberileg helyből alkalmatlan, ha felidézzük, hogyan szabadult meg a szerinte használhatatlanoktól. Tudom, nézik az előadásait, nagy a látogatottság, csak én éppen nem tudom, hogy akkor ez most meddig Madách vagy akárki, és honnan Alföldi értelmezése.

Persze, vitatható minden előadóművészetnél, hogy meddig tartana az eredeti tiszteletben tartása és hol kezdődhet az átértelmezés, de ebben én inkább az alkotóművész pártján vagyok, inkább az érdekel, mennyire az eredeti gondolat állt elő és kevésbé az, hogy iksz vagy ipszilon azt hogy értelmezi.

Ezt még akkor is így gondolom, hogy színdarabot eleve előadással elképzelve - tehát mások által megjelenítve - ír egy alkotó.
Ez persze az én véleményem, amit igazságosan eldönteni nem is lehet, ha valaki helyből egyértelműen az önálló, másokat ihlető alkotást előbbre sorolja, mint annak bármiféle reprodukcióját.

Emiatt én Alföldit kiváló alternatívnak tartom és a nemzetinek nevezettben mint a lehetőség egy színét, vendégrendezőként és színészként gondolnám értékén kezelni.
Pötifijam, kérted, írjak annak a Bloombergnek, vagy mi. Ez lenne. Naidefigyejjetek! Megmondtam már nem egyszer, hogy nem beleszólni mindenbe. Ezt ugatom már mióta, kérdezzétek a Barózót. (Peti, ennek utánanézni, hogy hogyan írják a hülye nevét, nem bírom…..
sületlenke 2011.06.03 07:26:49
Hm...Látom, hogy ti a fociban is büfék vagytok, én meg eddig is tudtam, hogy ahhoz sem értek.

Nem olyan nagy szégyen azért azt hiszem, volt már ilyen, görcs termetemhez nem állna jó a kalap, meg oszt a tulipánról is várnám még a bizonyítékot, hogy mi adtuk a világnak még a kujtorgások idejéből.

A focinál is megrekedt csökött elmém a legismertebb magyarnál, nemzeti gyásznapnál, Koltayval meg ágyútalppal, bazilikás altemplommal, Lampert Móni öcsibácsizásával, szép magyar Mária-siralommal.

www.mno.hu/portal/386895

Műveltségem eme gyarló hiányosságait azonban azonnal pótolom, amint tanúbizonyság tétetik, hogy nemzetünk ezek szerint egyetlen világtörténelmi jelentőségű hagyatéka a felcsúti patak forrásából buzgott fel még Szent László nevének felvétele előtt, bőrlabdát formázó lócitrom (bocs, helyesbít: narancs) képében.

De készséggel alávetem magam egy parlamenti tényfeltáró bizottság ájemef hitelt érdemlő vizsgálati eredményének, miszerint a nemzetnek mindösszesen egy árva világhírt gyümölcsöző golyót még Atilla nyilazta be valahonnét Levédiából.
Varánusz Orbán, mizu? 2011.06.01 06:01:00
Választó, ó, szia, helló!álljunk össze, mint két kicsi lego,na figyu már, mondom mi a szitu,ti palik, én meg hiú,na mizu, mizu, mizu?A fülkék rég bezártak,az ország felébredt,világos van, de nálama bulik kemények,ígéretek szétdobálva,afta a pofámban,ti és én a…..
sületlenke 2011.06.01 09:16:23
Sikerült megint fején találnod a szöget, akarom mondani a lehető legalacsonyabb szintű orbáni szubszidiaritás lényegét.

Mindenkit azon a szinten hülyítünk, ahol még át-és lemegy az üzenet. A sötétség - amely ellen harcolunk itten épp egy éve - , hol máshol gyökerezne, mint az államadósságban, meg a munkanélküliségben.

Mi mással csökkenthető tehát az államadósság, mint az ájemef hitelnél drágább, de csak 10, meg 30 év múlva fixen lejáró kötvénykibocsátással, másik generáció faxára.

A munkanélküliség elleni harcban is megtaláltatott a tuti gyógyír: csökkenteni a nagyvonalú ellátás időtartamát, aztán a harmadára csökkentett járadékos idő magától löki ki a henyéket, a mantrázókra már csak a csökkentettük a munkanélküliséget szíjjártózása marad minden szinten - szinte minden, hogy egy szép átkosbéli sikersztori jusson eszembe.

Na és persze, egy-két állati-állatos(?) asszociáció ebben az állatfarmnak nézett seregletben.
A mákony gazdasági víziójáról valamiért a víziló párzási szokásai ugranak be, amelynek hímneműje ürülékének a nőstényre kenésével kívánja vonzóvá tenni a várva várt együttlétet.

science.discovery.com/top-ten/2009/mating-ritual/mating-ritual-10.html

De ezen térdre, imára (sic!) hívó időkben mégis inkább az imádkozó sáskák párzási szokásainak törvénybe iktatása tűnik időszerűnek, ahol ugye a nőstény megtermékenyítteti magát, majd még a gyönyör közben megkezdi a hapsi felfalását.

www.youtube.com/watch?v=KYp_Xi4AtAQ

Annak ideológia eldöntését, hogy ki-mi itt a társadalomban, ki a lány és ki a fiú, gondolom, nyugodt lélekkel rábízhatjuk a kardinális nemzeti kérdésekre szakosodott tömjénesékre.

Azt meg, hogy az imán kívül megengedett-é a vasárnapi társ-felfalás is, majd igazságosan, a nélkülözhetetlen koalíciós társsal akár ütközve, kimondja a fény a sötétségben.
Napirend utáni monológ 24,3% 2011.05.31 09:13:00
Először is szeretném megköszönni a sokszáz (401) szavazatot, és a sok bíztató szót.Az eredményt látva,az egyik szemem sír, a másik nevet.  A Fidesz-KDNP jelöltje nagy arányban győzött,  (44%) bár az ősz eredményüket (47%) kissé alulmúlták.A kerület második…..
sületlenke 2011.05.31 22:00:04
Engem is nagyon érdekelne, mennyit spóroltunk volna meg, ha a nagy ínség miatt nem a XVI.kerületből kell az alispánt importálni, sőt, ebből az eresztésből bőven beértük volna kettővel, de ők legalább itteniek legyenek.

A Balázson való spórolást viszont csak akkor tudja bárki is kiszámolni, ha végre megkapja Várnai az ominózus közérdekű adatok listáját, benne valamennyi testületi tag mindennemű közpénzes felvételéről, fb. tagságot, tanácsnokságot és mindent beleértve. Azt lehet majd szembe állítani a szerinte nyolc miskulanciával, mint spórolással - informésön from Vitézy-gagyi - hogy ingyen gyötri magát a körzet ügyeivel.

De legalább odaköltöznie nem kell szegénynek, elég, ha a jolly jóker 400 ezres megbízásis-(sos?) hurcolássza körbe-körbe sisereföldön.

Úgyhogy legyen kedves a teljes listát sürgetni az aljegyző asszonynál, beleértve az Eszközkezelős, Vagyonkezelős stáb lóvéit, meg a részvényügyeket is.

A Harrach titán pénzei különösen érdekesek lehetnek, kizárólag a keresztényi alázat jegyében (ő vajon mennyiről mondott le, mondjuk a megharmadolt szociális ellátásokhoz?), na meg annak fényében, hogy az előző testületben is ücsörgésben volt, nyilván - a többiekkel egyetemben - megfelelően tiltakozott a Weinek-éra ügyletei ellen, és azokat nyilvánosságra is tárták, ahogy itt fentebb említette valaki.

Na és várnánk Várnai uram az uszoda ügylettel kapcsolatos ügyek kikényszerítését is, amikért még a szép emlékekkel, nem tudni mennyiért, de közösssel eltávozott jegyző asszonynál járt el sarkalatos memóriám szerint.

Bizonyosan közérdekűek azok az adatok is, attól még, hogy 33-ból 29-en szavazták meg, gondolom, az akkori fideszesek is, különben nem jön ki a szám.

Ügy nem lesz belőle, legfeljebb per a Mancs meg a Schiffer-Várnai duó ellen, idő van, közpénzen vásárolt ügyvédi nexus a kelleténél több, miért ne pereljenek.

Aztán a perek eredménye majd megnyertként kerül tálalásra a főispi által a zuglói gazétában, ahogy szokták.

Szóval, munkára fel, Várnai uram, sokat nem kockáztat, legfeljebb a gyereket nem veszik fel a kerületi bölcsibe, ha nem képes székely rovásírással elpöntyögni az ujjacskáival, hogy ügyvéd jesek, megbízsási sejződéseket kötögetek....
Először is kérek mindenkit, hogy jöjjön el szavazni, és, hogy klasszikust idzzek, hozzon magával még egy embert. De inkább kettőt. A visszajelzések alapján szoros eredmény várható.Pár szó a tegnapi testületi ülésről.Prezentálták az IVS felülvizsgálatát. Az…..
Reggelre csodás kis szórólappal volt teletömve a postaládánk.A szocik a SZAVAZZON A VÁLTOZÁSRA! szlogennel Imre Gergelyt tartják a demokratikus erők egyetlen esélyes jelöltjének, bár bemutatásáraa egy sort sem szánnak. van benne viszont fél oldalnyi LMP ekézés, : a Fidesz…..
sületlenke 2011.05.27 20:42:29
Na, szegény Imre Gergely...
Ártalmatlan langyos víznek gondolta volna az ember úgy első blikkre, de úgy látszik, a nagy gyakorlati tapasztalattal bíró párttársak bűnbak mániájának nem tudott ellenállni.

Bár, ha belegondolok, Hagyó Miki ajánlásának elfogadása sem vallott túl nagy helyzetfelismerő képességre már annak idején sem.

Az meg, hogy az elempés nászt Tóth Csabi volt hivatott egyengetni, különös pikáns ízt ad a dolognak.

Mondjuk, hozadéka lett volna esetleg, ha Csabeszunknak a Vas megyében oly gyümölcsöző tagbeléptetési kvalitásait mégiscsak igénybe veszi az elempé...

Ám mostanában azért mégiscsak a fideszesekkel való összefekvés tűnne hasznosabbnak Várnaiéknak, kreatív mutyi-legalizálásban biztos, hogy az emeszpé még fénykorában is csak suttyó inas volt mellettük.

Gondosan lepapírozott haveri-rokoni szerződések, apák-anyák-tesók, nejek és sógorok.
Ezt vártuk, legyenek szabályosan körbejártak a ki-meg lefizetések, nyugodtabb az ember, ha minden jogszerű és nem amazoknak jut.

A zuglói nemzeti tudat is ébredezik végre, a jó Kunék alig pármilliós bábáskodását további tudatbirizgálás követi, hála főispánunk gáláns védnökölésének, a trianoni sérelmeket maga Raffay uram volt hivatott feltárogatni, nehogy maradjanak sebeink nyalogatásáról megfeledkező kerülettársak a Stefánia környékén.

Itt a múltkeresés minden zuglói közpénzt megérő első etapja:

www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=23604

Ez meg itt a jelen helyzet, hétvégére, kabaré helyett:

index.hu/belfold/2011/05/27/van_egy_regi_maniam/
Kampányolunk. Kint állunk a Nagy Lajos, Erzsébet királyné út sarkán. Elméletileg akár tér is lehetne, de csak zajos sarok, dübörgő forgalommal. Mi kint állunk reggel óta, jól fogy a  ZUGLAP, a friss újságunk. Sokan morognak. Nem ezt várták. Már alig van olyan társadalmi…..
sületlenke 2011.05.27 10:59:06
@OkoskaTo:rp: Én azt keresgélném, hogy azzal mennyit spóroltunk volna, ha nem három alispán bólogat Papcsák alá, hanem csak kettő, mint korábban, bár én azt is sokalltam. Ki tudja számolni valaki, mibe kerül négy évre (vagy ki tudja, mennyire) Kovács importálása a szomszéd kerületből?
Hallgassuk meg egymást! - üzente Orbán Viktor legfrissebb postaláda spamjában, amire mi mást is illene mondani egy lökjed apukámon kívül? Azt nem mondom, hogy szétfeszített az izgatott várakozás levélbontás közben, de azért az egészséges érdeklődés kétségtelenül jelen…..
sületlenke 2011.05.18 17:21:07
@néma bárány: látom, látom, de ki adja a lovat alá?

Nehogy a Lázárék kimaradjanak a bótbúl'. Széllkálmános áron is minimum 10 millió egy jó ló bérlete pár ülésre, oszt' még fel is tolhatják rá érte a széltolót, hogy mászik fel oda modellkedni? Vagy majd a TEK megoldja...
sületlenke 2011.05.18 17:34:41
@Ordnassac: látom, itt voltál, simi a buksidra.

Olvasom a Várnai blogon, hogy holnap a Kassák klubban fórumot tart Vágó Gabi, egyéni figura kétségkívül, megnézed?

Jövő szombaton meg utcabál lesz a Kassain, rophatnánk esetleg, bár nekem csak a tviszt megy maximum, semmi láb-vagy térdemelgetés, annál meg csak úgy csoszogtatja az ember szétfele' a talpait, az még tán megy nekem is. Elempés szervezés az is, családi nap, este meg utcabál.

varnailaszlo.blog.hu/
sületlenke 2011.05.18 18:41:36
@néma bárány: látom, jó formában van máma mindenki, a lovas inszemináció különösen jó tőled.

Felvilágosításomért cserébe elárulom, hogy még az átkosban mezőgazdasági külker cégnél volt alkalmam inspiciálni a vevő határozott kérésére bikák szaporítóanyagainak levételét.

A nyomorultakat egy tehénhátsót mímelő műanyag miskulanciára eresztették rá felajzva, az állatorvos meg a tehénsegg elején guggolt egy küblivel a nedűre várva.

Bennem megbízott a vevő, hogy tényleg a díjnyertes egyedtől lesz a szaporítóanyag. Volt ok a bizalmatlanságra vica-verza az átkosban is. Az indokínai kacsafarmot például beruháztuk az őserdő szélén, nagy projekt, felhajtás, még a helyi tévé meg a pártújság is lehozta a nagy beruházást, a frissen kikelő, Hollandiából repülővel korábban odaszervezett tenyészkacsák kibújására tempírozva.
Erre mik kelnek ki a csodakacsák helyett...loncsos, mezei pekingi kacsák.

A személyzet ugyanis időben hazalopta a csodatojásokat a háztájiba, oda meg vittek pekingi meg vadon élő szárnyas tojásokat a Mekong mellől.
SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNYEK:http://www.youtube.com/watch?v=z-geS7h72RM&feature=sharenézzétek meg a kampányfimem, a legjobb mondat az elvész a bába.. : )Mindenkit szeretettel látunk a máj. 19-i 17 30h-tól 19 30-ig a Kassák Klubban  (Uzsoki utca 57.) tartott lakossági…..
sületlenke 2011.05.16 18:10:05
@OkoskaTo:rp: Méghogy az áprilisi plakátjaik...tavalyi őszieket cibál a szél mai napig a Nagy Lajos-Szatmár u. sarkon a mosolygós Virág Krisztával, legalább ennyi a jelenléte a körzetében, ugyanúgy Bihariét az Erzsébet királynén több helyen.

Tildy sem fogja eltakarítani a sajátjait, nem azért lett fb meg miegyéb tag, ő, aki nem, nem, nem, soha nem vett fel másfél milkát huszonévesen pár havi tanácsadásért a Kovács alispán körüli időpontegyeztetésért. Kitakarítani viszont kampánya fő fegyvertényeként azt az elhanyagolt telket pucolta ki egy hétvégén, amit a Varánusz blog fotózott le egy zuglói posztban, mint tennivalót.

Na, a Tildy akkor a kérkednivalót a Varánuszról lopta, most Kovács Balázs Várnaitól a 30 km-es zónásítást. Az ingyenreklámot mindkét akcióhoz a tanácsi bumázska biztosította, jól feltupírozott terjedelemben.

Hiába no, szeretik a srácok Zuglót, azt meg jól meg kell fizetni, mert attól, hogy fideszesek, meg a fele itt sem lakik, még érthetnek valamihez, ahogy főispánunk volt oly édi kifejteni a múlt héten. Ez a két ifjú nemesérc ahhoz bizonyosan, hogy hogyan kell politikának csúfolt szervilis seggnyalásból rohadt jól megélni ebben a kerületben.
sületlenke 2011.05.18 11:55:56
@raszti:itt nálunk legalább nem repeszt, mindenesként fuvarozza valami Schild, aki univerzális ember lehet alig 400 ezerért, hozza-viszi az alispánt, besegít kommunikációba, időpontozásba, miegyébbe, tehermentesíti a stábot, na, meg elhárítja a közlekedési kihágást, semmi érte az a kis pénz.

"Schild László a beszámolói alapján valójában Kovács Balázs sofőrje lehetett; Kovácsnak közlekedési kihágások miatt jelenleg ugyanis nincs jogosítványa. Fuvarjai gyakran semmilyen kapcsolatban sincsenek az alpolgármester feladataival: többször viszi át Kovácsot a XVI. kerületbe, ahol kinevezése után pár hétig még önkormányzati képviselő, míg le nem mond a zuglói munkájával összeférhetetlen tisztségéről. Egyszer a Vidám Parkba is kiugranak, mert Kovács a fővárosi tulajdonú társaság felügyelőbizottságának elnöke. De Schild afféle all round srác lehet: teljesítésigazolásai szerint feladata januárban a Pálinkással folytatott beszélgetés "teljes körű szervezése, egyeztetése, kivitelezése" volt. Beszállt a hivatal mumusainak számító meghívókkal folytatott sziszifuszi küzdelembe is, és a sajtókapcsolat-tartást is "felügyelte"; az említett három cég nyilván nem győzte"

www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=23604

A Kovács alispán meg nem költözhet be mégis a kerületbe csak azért, hogy ő is szerethesse Zuglót, megy az anélkül is, hála a főispáni áldott előrelátásnak.

Ezzel a honestével meg ne vitázz, nincs vele tisztában, milyen jól járnak Várnaival.

Nagy arca van, meg 43 évi helyben lakása, ismeri a körzetet, legalább előáll a megoldandó problémákkal, Balázskának meg elég leszavazni, utána meg kampányolni a javaslataival.

De semmi vész, nincs itt veszve semmi, Várnainak még félcédulára sem telt kiragasztgatni, Kovácsnak meg ott lógnak a plakátjai végig a Thökölyn a körzethatáron, meg majd reméljük, megtámogatja Balit a papcsákos gazéta, mint már eddig is ingyér, kétszer fél oldalon, és hol van még a választás előtti szám...
Tavasz van, sétálunk. Babakocsival. Hát elég horror. A járdán rengeteg a 10 centi széles repedés, a kocsi kereke megakad, eltűnik benne, a gyereknek meg majd a feje repül le.  Kűszködve lehet csak haladni. A Kolumbuszon a járdára parkolnak az elővárosokból bejárók, le kell…..
sületlenke 2011.05.13 07:26:53
Legyen minél több ötlete, javaslata, Várnai úr!

Ha még néhány kellően ki nem fizetett, vagy tovább nem satuzható fideszes lemond, lehetnek még újabb választások, és a fideszes jelölt vidáman kampányolhat az ellenzéki javaslatokkal, a környék meg jól jár...

Hacsak nem tényleg beköltöztette a 3. sz. választókörzetbe a nagy Zugló imádat az alispánt, és magától jött rá a 30 km-es zóna bevezetésének szükségességére, amint látni a tanácsi lap címlapján, majd a negyedik oldalon is féloldalnyi terjedelemben.

Jó is az, hogy lett ez a Zuglói médiaszolgáltató vagy miafene, legalább hiteles közpénzi reklámot kaphat az alispán gyerek, érdemes volt a média lóvét megtöbbszörözni a tanácsnál, nem köll a pártkasszából egy fityinget sem költeni, az átláthatóság jegyében.

Gondolom, a választás előtti lapszám lesz hivatott a többi jelöltnek is teret adni, már ha valaki beferdül a választási bizottsághoz, meg idő is lesz még a fellebezésre, aminek eredményét virágnyelven, úgy jó egy hónap múltán fejtheti meg a közönség, a lap aljáról, apró betűkkel szedve...:-D.

Arról is meg vagyok győződve, hogy lapzárta miatt maradt ki a közérdekű információ főispán urunk első fokon elkaszált helyreigazítási peréről a Klubrádió ellen, bizonyos fideszes retyerutyák kreatív szerződéseinek ügyében.
Sőt, a Klubrádió az állításai valóságtartalmát is igazolta, tehát a bíró máris kérheti idő előtti nyugdíjazását szerintem, mielőtt a másodfok rugalmasan helyrebillenti a mérleg nyelvét -:).

"A Klubrádió, melyben a zuglói önkormányzat által Papcsák Ferenc vezetése alatt kötött tanácsadói és egyéb az önkormányzat fideszes képviselőinek rokonaival és volt fideszes képviselőivel kötött szerződésekről kérdezte LMP-s képviselőt. Papcsák Ferenc a helyreigazítási kérelmet nyújtott be az ennek nyomán készült „Milliós osztogatás Zuglóban fideszes módra” című cikkel kapcsolatban.

A Fővárosi Bíróság elutasította a kérelmet, mert nem Papcsák Ferenc személyével, hanem a zuglói önkormányzat szerződéseivel foglalkozott. Az ítélet nem jogerős.

A tárgyaláson a Klubrádió a cikkben foglalt állítások valóságtartalmának bizonyítását is lefolytatta.
(Klubrádió"

www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=127126

A Magyar Narancs cikke a linken, bár hosszú, de rendkívül érdekfeszítő a szövevényes ügyek egy részéről. Valószínűleg ők is benne vannak már a 35-40 peres ügyben főispánunk indítgatásában klf jogcímeken, az eredményekről, mint eddig is, a tanácsi honlap meg annak Pindroch printje is tájékoztat majd, ahogy az ígérvén lett a köz érdekében....

www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=23604
sületlenke 2011.05.14 06:09:03
@pillangóutca: a Népszabadság Papcsák interjúja az agyatlan zombigyártás csúcsa, akár röhöghetne is rajta az ember, ha nem lennénk már lassan immunisak mindenféle csúsztatás meg hazugság iránt.
A legjobb, hogy a Kun-féle múltkeresgélő konferencia sorozat szervezésében a három személy létfontosságú munkáját még két kommunikációs cég is támogatta számlázás szintjén, mit ad isten, mindkettő volt fideszes tótumfaktum leányzó, Gyügyei meg Cseke cége, ők segítettek be pluszban, nehogy beledögöljenek a munkába a négymilliósok.
A Mancs cikkéből az is kitűnik, hogy a teljesítési igazolások a nagy műért csak annyiban különböznek az elhíresült és főispánunk által nagy elánnal lobogtatott Dudoglo Pável-féle kamutól, hogy géppel meg helyesírási hibák nélkül készültek.

Hát ja, lényeg a jogszerűség, ez is igaz, ahogy Papcsák a Népszabnak hangsúlyozza.

Az általa hozott jogszabályok szerint le van papírozva, azaz jogszerű. Na, ennyi a változás a Weinekékhez képest. Már ez megérte..., csöbör helyett a vödör, de már alja sincs.
Kifordult sarkaiból a világ, mi meg csak pislogunk, mint hal a szatyorban: a sajtószabadság egykori védelmezői egymás után kollaborálnak a szabadságharcból, ezzel párhuzamosan a Médiatanács az élet jeleit mutatja.Először Vásárhelyi Mária érezte szükségét, hogy…..
sületlenke 2011.04.29 14:12:51
@Dr. No: elfogadom, hogy te máshogy látod.

Én azonban bármely közéleti szereplő emberi mivoltának megcsúfolását továbbra sem nevezném élcelődésnek, pusztán tahó primitívségnek, legyen szó Vásárhelyiről vagy Szalairól. A tevékenységük, közéleti viselkedésük lehet irónia tárgya, a személyük semmiképp. Nevezzük személyiségi jognak, ha úgy tetszik.

Szememben az indexes titánok simán öntelt bunkók. Meg azok is, akik anno a Szalait alázó micsodát alkották, ők még plusz aljasok is.

És nem gondolom, hogy ezzel megszabnám az ún. élcelődés irányát, csak nem tartom sem etikusnak, sem nagyon humorosnak, azzal együtt, hogy elismerem a te jogodat arra, hogy ezt másként lásd. Igy jó a világ, nem?
sületlenke 2011.04.29 15:31:45
@Dr. No: természetesen én is külön kezelem a Vásárhelyi-féle perre menést attól, hogy szerintem Szilyék túllépték azt a határt, amit egy közéleti személyiségnek el kell tűrnie úgymond.

Vásárhelyi szerintem is nevetségessé vált a perrel, hiteltelenné tette saját korábbi nézeteit.

Ugyanakkor semmilyen módon nem tartom továbbra sem elfogadhatónak a személye - nem a tevékenysége(!) elleni bármely ütősnek szánt szexuális benyögést.

Perelnie nem kellett volna, ezzel csak lovat meg lóvét adott a fejükbe-szállt-a-kétes-dicsőség ifjaknak.

Én is két dologról beszélek, és a dolog erkölcsi-jóízlésbeli része számomra továbbra sem publicisztikai kategória, akkor sem, ha ez széles olvasótábort eredményez a tinglitangliknak.

Mindennek kell legyen morális határa szerintem, még akkor is, ha a lóvét az ellenkezője hozza.
Ha meg stíluselemnek szánták a szexuális utalást, még rohasztóbb az ügy, azt még zseniknek sem nagyon nézem el mások rovására, nem ilyen bot(ÚP)csinálta nyögve (?) és üptre péniszezőknek.

Ezek szerint erről nem tudjuk egymást meggyőzni, bár én nem is akarom, hogy őszinte legyek.
Ezt máshogy gondoljuk, de megtárgyaltuk és nem hülyéztük le egymást, ez is valami.

És szándékom ellenére máris többet beszéltünk a fiúkákról, mint amit érnek. Céljuk kipipálva :-D
sületlenke 2011.05.13 17:42:34
@Heveseger: Vásárhelyi mai NOL-beli cikkére gondolsz a két héttel ezelőtti kommentjeim kapcsán?
Olvastad az egész cikket, vagy csak ezt itt:

Vásárhelyi Mária vitában az Index-szel: "Méltóság és szabadság
Számomra és minden demokrata számára Szalai Annamária és Morvai Krisztina emberi méltósága éppen olyan fontos, mint a sajátunk, és miközben közéleti tevékenységük minden kritikát megérdemel, mindez nem érintheti privát szférájukat, emberi méltóságukat."

nol.hu/velemeny/20110513-meltosag_es_szabadsag

Épp most készültem bevallani, hogy a nickem Vásárhelyit takarja, de erősen gondolkodtat Morvai meg Szalai felvállalása is, melyikkel járnék jobban vajon mostanában?
A mai nap az alábbi adatkikérő levelet küldtem az aljegyző asszonynak.  Az oka: az az elharapózott a gyakorlat, hogy mi, képviselők is csak folyósói pletykákból, vagy a Zuglói Lapokból értesülünk bizonyos ügyekről. A képviselő testületi ülésen, pl. a változtatási…..
sületlenke 2011.05.05 23:25:37
Na, azt hiszem, állhatunk fél lábon egy jó darabig, amíg ezeket az adatokat kiadja a megbízott (al?) jegyző asszony:)

(Az is egy vicc, hogy falból meghirdetik a pályázatot, majd érvénytelenné nyilvánítják, vagy mi volt a megalapozott indoklás...)

Érdekelne sokunkat még az is, mennyit markolt fel a jegyző asszony dicső távozásakor, valamint a vagyonkezelő volt vezigje, a később érdemei elismerése mellett frissen kreált igazgatói poszttal lehiggasztani kívánt Bokor et.
Ja, a mór megtette stb., ...ismerős.

A képviselők mindenféle díjazása mellett igen érzékletes lenne annak ismerete is, hogy a hölgyek-urak milyen szakképesítés birtokában találtattak érdemesnek klf fb. tagságra, tanácsnoki posztra, ilyesmire.

Tehát Várnai uram, számíthat egy pár újabb perre főispánunk felől - még jó, hogy van-volt az ügyvédi iroda, adhatják be zsinórban.
Az is borítékolható, hogy a tanács lapja támadást, államtitkot, politikai lejáratást etc. emleget majd, a Vitézy gagyilap meg egyenesen a mitugrász fotográfus kisebbrendűségi érzetét, meg a kétszázezres könyvtámogatást érzékelteti majd így május vége előtt.

Nem nagyon lepődnénk meg valami újabb életveszélyes fenyegetés előálltán sem, még egy kuka felgyújtása is belefér a háznál, ahova expressz sürgősséggel jelentkezett be az alispi gyerek.
Mondom, dézsávű, egy bizonyos Torgyán doki ezt is előadta anno, igen, ő, akinek pártjával ugye soha-soha nem fekszünk össze...
Ha belegondolok, mekkora veszteség a vén ravaszdi a parlamentből...
Rajta legalább röhögni tudtunk.
Kár, hogy lépre ment az öreg és egy ifjú orákulum kiénekelte a szájából a sajtot a mégoly tökéletes vasárnapi husileveske után.
sületlenke 2011.05.10 14:39:07
@belga6: én ugyanezt hallottam a piacon tanácsi lótifuti, ám mindentudótól, lomtalanítás elnapolva szebb időkre, bár ő még az őszt sem említette...
Varánusz Tanácstalanok országa 2011.05.06 06:04:00
Könnyebb tanácsot adni, mint venni - tarja a mondás, ezek a mi politikusaink mégis ipari mennyiségben vesznek tanácsot, arany áron. Nagy Anna kormányszóvivő szemöldökszőrének állásától a Gripen akta ( ne nézz bután, tanácsolták nekik, 2021-ig nehogy megtalálják, addig úgyis…..
sületlenke 2011.05.06 08:37:59
Papcsák rendteremtő főispánunk, aki sem Baktán, sem Sukorón, de még a Bajcsy kórházban sem járt, nem igen szorul tanácsra, sőt mondhatnám, Machiavelli fröccsöntött kertitörpe hozzá képest..

Bár nem tudom, ki súgta a fülébe a zseniális ötletet, hogy van itten ez a kerület, Zugló, amely beteges szeretet-és költségvetési hiányban szenved, eztet kéne orvosolni. Az utóbi növelése megyen ugye könnyedén, elég hozzá részvényt adni-venni, kelet-magyar földik szakos értelmére támaszkodva, ugyanígy lehet kötvénykibocsátást tervezgetni, miegyéb, a krónikus szeretet utáni éh' azonban kreatív agymunkát igényel, párttársak fiai-lányai-nejei, hátsó szomszédai szíve dobbanása csakis ilyen, olyan, néhanapján meg amolyan megbízási, tanácsadási, rá-és mellénézési szerződésekkel elégíthető ki.

Ráadásul itt szökdécsel a mit sem érő fotográfus, közérdekű adatnak próbál beállítani mindenfélét, csak azért, hogy a kerületi elszámoltatást akadályozza.

varnailaszlo.blog.hu/

Főispán urunk csak nem dől be ennek a tisztánlátási megszállottnak, és nem engedi az ideiglenesen itt állomásozó aljegyző asszonynak közprédára bocsátani párttársai ártatlanul szerződésbe esett családtagjait.

Azért mégis tanácsolok valamit csak úgy, referenciaként - egyelőre -hozomra.

Tessenek élni a szabad névváltoztatás jogával!

Ne csámcsogjon itt a fél világ azon, hogy mi a közös Rátonyi apuban, aki 320 ezerért tanácsolja a sportot, meg a kreolbőrű Flórácskában, aki efbé elnököl a Médiaszolgáltatóban, most meg már sporttanácsnok vagy mi is lett, ismeretlen összegért.

A Ferdinandy uram tesóját sem csesztetné senki a cége szerződése miatt, ha családnevet változtatnának, ugyanígy nem köszörülné a nép a nyelvét Gyügyei uramék családi nexusain, kezdve a leánykával, aki ugye nem vérrokon, csak fogadott szerződése van a tanácsházával, bezárva a nejjel, aki stande pityere ugyancsak véletlenül lett a Gondozó szolgálat vagy mi vezetője.

Namármost: én a magam részéről cirka 3 évtizede beláttam, mily akadályozó lehet a névviselés a család, na meg az elszámoltatás előmozdításában, így előrelátó módon nem vettem fel megboldogult férjem nevét, de kegyesen hozzájárultam, hogy a csemeték hordhassák az övét.

Igy nálunk - most nem azért mondom -, nem akadály, hogy lelki, frusztrációs, valamint meghasonlási tanácsadóként lazán-simán funkciót papírozhassak én is utódaimnak a zuglói tanácsnak az ő megszentelt házában.
Nincs benne az igazságszolgáltatás szabadsága, az öregségi ellátáshoz, nemi, vallási, világnézeti szabadsághoz való jog; és még ki tudja, mi minden nincs benne… De kit érdekel, hisz nincs benne a szabadság, és nincs benne egymás feltétlen és igazságos, mindenek felett álló…..
sületlenke 2011.05.05 17:36:19
Én semmiképpen nem gondolnám, hogy giccs az, ha az átlagnál érzékenyebb - mondjuk művészközeli - valaki nem úgy fogalmazza meg a ki nem mondható (?) kívánalmait a mindenkori alkotmányok nem szó szerint leírt, de minden normális országban sugallni akart céljairól, ahogy oly sokan megtették azt már mostanában.

Ez, amit ezek most annak helyébe szánnak, megoszt és nem összeköt, kisajátít és nem egyesít, nem segítő kezet nyújt, hanem cserbenhagy és hátat fordít, képmutató módon ráadásul egy - keresztény - Isten nevében és nem szellemében, ha már egyáltalán őt (melyiket,) említeni kell.

Attól, hogy Humpi ezt orgonával, cseresznyével illusztrálva írta le, már giccs lenne? Ő azt írta le, milyen érzések, hangulatok biztonságát sugallaná egy olyan alkotmány, ami tényleg mindenkié lehetne.

Meg amúgy ezek mind úgy vannak egy ténylegesen nemzeti alkotmány lelkében benne, hogy anélkül, hogy egyáltalán gondolna rájuk az átlagpolgár, mindezek biztonságát nyújtják kimondatlanul és megfogalmazatlanul.

Attól, hogy valaki a naplemente utolsó sugarainak bágyadt fényét említi, az még nem giccs - legyen bármennyire is szubjektív a giccs meghatározása.

Egy mindenkinek szóló, igazi alkotmányban ezeknek igenis megfogalmazatlanul érződniük kell, védően és sérthetetlenül, hogy az átlagpolgárnak még csak gondolnia se kelljen arra, mi van leírva, és kétsége se legyen, hogy netalántán máshogy lehet.
Szeretettel köszöntelek benneteket gyerekek, ez itt a Magyar Királyi Bele-vízió Három Kívánság című műsora. Orbán Viki bácsi ma ismét lesi a kívánságaitokat, és aki pontos labdát fog, az szinglihordává változtathatja a Nemzet Főorvosát, vagy akár nyelvtan dolgozatot…..
sületlenke 2011.05.02 16:25:34
@néma bárány: én is pont erre jutottam :). Nem tetszik valahol a kifigurázott színvaló...

Hanem úgy láttam, tegnap szegény jó Matyinknak összejött a kuncsorgott címlap a munka ünnepére, biztos boldog volt, hogy nem kell más bloggereknél nyomozni a nagy titok után...-D. Nálatok is elvitte az eső a tegnapi rendezvényeket?
sületlenke 2011.05.02 20:39:34
@malacz69 eurofanyalgó: Azért az nagyon jó lenne, ha önálló agycsíra nélküli malacféleségek legalább nem hergelnék azokat, akik az istenített néphülyítőik miatt kerülnek utcára.
A segély 3 hónapig jár majd, a közmunka 4 órára és vidéken azért is tülekedés van.
Nem várták be a díszhazugjaid a kérdőívek beérkezését, kedves malac, hogy munka vagy segély, eldőlt, hogy egyik sem, te sajnálni való.
Úgyhogy akár be is fejezheted a röfögést, neked biztos juttattak helyet az ajnározottjaid.
Kérdőívet meg küldhetek neked százával olyanoktól, akik nem veszik be a konzultációnak előadott félmilliárdos közpénz-kidobálást, visszaküldheted mindet.

És semmilyen oldali kommentelő nem vagyok, neked ez biztos új, csak magam látok, nézek, hallok, tapasztalok meg következtetek. Húzz máshova ömlengeni meg az agymosód nemzetmentő tevékenységének áldozatait alázni, te szerencsétlen!
Varánusz Éljen Május elseje! 2011.05.01 06:08:00
Oly korban életem én e földön, mikor az ember úgy elaljasult, hogy önként, kéjjel tölt, nem csak parancsra, s míg balhitekben hitt és fetrengett részegen, röhögött az elméjét borító kényszerképeken. Ez a kicsavart Radnóti vers jutott eszembe a mai napról. Igen, oly korban…..
sületlenke 2011.05.01 08:45:02
Érzékletes hangulat, ahogy most felnőttként emlékszel vissza kamaszfejjel megélt élményeidre.

Azt hiszem, mindannyiunknak megvannak a hely-meg helyzetfüggő emlékei azokról a tavaszokról.

Nekem is, akkortájt kezdődött a fiatal felnőtt életem.

Akkortájt volt, hogy csak két helyre jelentkezhettünk felsőoktatásba, és a jelentkezési lapon külön jelölték az efeseket (fizikai dolgozók gyerekei).
A szóbelin ott ült az intézményi kiszes, aki a gimiből küldött közösségi jellemzés ismeretében kacskaringózott, szigorúan rám nézve, hogy látszik, hogy közösségi ember vagyok, de hogy is volt azzal a Beatles-értékelő szakköri dolgozatommal, azt gondolnám mozgalmi munkának?

Szerencsére eszembe jutott a József Attila meg az Ady szavalóverseny szervezése - ez utóbbira ráncolta a homlokát - meg az építőtáborok hangulata.
Azt is lelkesen fejtettem ki, hogy nagyon tetszik az intézmény szocialista országok testvérszerveivel kiépített csereutazása, én is szeretnék eljutni Karl-Marx-Stadtba.
Hogy ez számított, vagy a középiskolai országos tanulmányi verseny, ma sem tudom, de végtére is felvettek az első helyen megjelöltbe.

Meg az is akkoriban volt, hogy a népi demokratikus választásosokon este fél hétig meg nem jelent özvegy Szarkánét két rendőr kereste a földszinten a belvárosi házban, ahol albérletben laktam, merthogy nem teljesítette kötelességét.
Kórházban van, próbáltam mentegetni Rózsi nénit a nem tudni milyen retorzióktól, mire szomszédja, akivel a macska miatt volt konfliktusa, mindjárt rávágta, nincs annak kutya baja sem, látta, hogy már reggel kipomádézva misére ment.

Meg az is akkortájt volt, hogy a fekete vonatok ezerszámra hozták az építőiparba a cigányokat kelet felől a Kádár által generált gáz-bevezetési meg lakótelep-építési programokra, akik a munka ünnepére úgy utazhattak haza, hogy a brigádvezetőnek szigorú ígéretet tettek, otthon a családdal vonulnak fel, "úgy görbüljek meg főnök".

A fillérekért hirtelenjében kiparcellázott balatoni telkekre felhúzott, többnyire a gyárból megőrzésre hazavitt anyagból épült vityillók gazdáinak sem volt nagyon illő a május elsejét nem a munkahelyi delegációval ünnepelni, valamit valamiért.

Mert akkortájt volt az is, hogy közveszélyes munkakerülésért bevihették a zsaruk azt, akinek az igazolványában nem volt feltüntetve a munkahely.
Hogy aztán ez mennyiben volt tényleges munka, a kutyát nem érdekelte, de rend kinézete volt a dolognak.

Mint ahogy az sem zavart senkit sem, mi a jóistenből finanszírozódik ez az egész virsli-mustár-korsó sörös vigalmi negyed.
Nem tudtunk holmi Fekete Jánosról, meg az ő hitelfelvételeiről, meg azt sem álmodtuk, hogy majd egyszer egy köztársasági elnök nem fog vele kezet állami kitüntetéskor, miközben majd egy következő olyan papírt lát el becsületes kézjegyével, aminek a kidolgozásában egy tényleges politikai hatalommal bíró egykori államminiszter szerepel hitelesítőként.

Nagyjából ennyi jutott eszembe munka ünnepi emlék címén, és kihagyom a poént, hogy akkor legalább volt munka.

Remélem, mások is leírják, kinek mit jelentenek az egykor volt majálisok.
Nekem nagyjából azt, hogy akkor még legalább reményeim voltak, ha álmaim már nem is.