Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Karfiol 2.88

0 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akinek nincs aktív profilja Facebookon vagy más jelentősebb közösségi oldalakon, az jóformán nem is létezik, de legalábbis nincs benne a világ körforgásában – halljuk sokszor a vicceskedő kijelentést, de tudjuk: minden poénnak van alapja. Ennek ellenére a legnépszerűbb social…..
Karfiol 2.88 2012.08.18 14:10:46
@Gondolkodni Próbáló Birca:
És ez az ami nyilvánvalóan jogsértő.
Karfiol 2.88 2012.08.18 15:13:25
@Gondolkodni Próbáló Birca:
Azért erre van pár előírás, főleg EU jogban. Végülis a facebookra elvi okokból nem regisztrálók is egy lelkiismereti kisebbség, és ha ilyen korai fázisban szisztematikusan kidobod őket, az a diszkrimináció tankönyvi példája.

Ja hogy a szelekció nem nyilvános? Ja akkor oké, ami nem derül ki, az mindig jogszerű.
Karfiol 2.88 2012.08.18 15:56:50
@Alec: "Gyanús" újonnan regisztráltaktól kötelezően telefonszámot kér. Ez mennyire "alap" adat?
Július végétől új arculattal, logókkal jelentkeznek a közszolgálati televíziók, új ruciba bújik az m1, az m2, a Duna és a Duna World. A közszolgálati televíziók mellett a rádiók és az MTI arculata is változik. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap…..
Tom Jones énekel.  Ókovács Szilveszter  énekel. Tokody Ilona énekel.  Barbra Streisand énekel.  Janis Joplin énekel.  Montserrat Caballé énekel. Na, kicsoda a kakukktojás ? Orbán Viktornak nem jött össze a másodosztályú futballkarrier, ezért és csak ezért kell…..
Karfiol 2.88 2012.06.28 17:20:03
@jotunder: Wolfowitz és DSK nyilván tehetséges emberek (a belső-kongói ungabunga törzsben DSK legalább 10 feleséget fogna magának, ez is egyfajta tehetség), de ez a döntéseiken valahogy nem látszódott. A beteljesületlen zseniről meg Sartre óta tudjuk, hogy nem létezik.

A US Congressben meg tömegesen fordulnak elő ilyesmi emberek (szakszóval: congresscritter)
en.wikipedia.org/wiki/Rick_Crawford_(politician)
Arkansas 1. körzet vagy Taktaharkány 1. körzet, egyiket megnyerni sem kell túl sok tehetség. Értem én, hogy ennek az úriembernek megvan a magához való esze, azon túl meg a Yale-en végzett okosok megmondják, melyik gombot kell megnyomni, és akkor talán valami okosabb döntést hoz, de a lényeg ugyanaz mint Fideszországban. Márpedig Amerikának a mai lakosságával simán ki kéne tudnia állítani pár ezer Benjamin Franklint, ezek az emberek meg is vannak valahol, csak többnyire a Capitoliumtól jó messze.
Karfiol 2.88 2012.06.28 18:42:49
@jotunder: Sarah "minek kutatunk muslicákat?" Palin rémlik még? :) Vagy ott volt nemrég a SOPA körüli vita, ahol egyik félnek sem volt fogalma arról, hogy működik az internet (ez eddig még nem tragédia), a szakértők meghallgatását meg leszavazták.
Mandiner blog Madarak 2012.06.20 07:01:00
„Aki vagyok, szomorúan köszönti azt, aki lehetnék.” (Nietzsche)   Öregember koromra koránkelő lettem. A csípős tavaszi kora reggelek hódolója. A reggelek lényegét a madarak adják a kertben. A dombok közötti szeszélyes völgyek oldalait elvadult bozót borítja, kitűnő…..
One nation under God:   Another one nation under God: ..
Karfiol 2.88 2012.06.04 01:42:32
@fuhur: Az amerikaiaknak is illett volna kitenni von Braun képét, akkor már egy-egy lenne az állás.
A hírek szerint Gyurcsány Ferenc a kilencvenkét éves Lawrence Klein Nobel-díjas közgazdász társszerzője egy nemrég megjelent könyvben. Nyáron egy Sao Paolo-i konferencián elfogadtak egy cikket, ami a könyv hetedik fejezetének látszik.  A cikk hardcore tőzsdei közgazdasági…..
  30, azaz harminc százalék. Kis híján ennyit kaptak a jobb- és baloldali szélsőségesek a francia elnökválasztás első fordulójában. Aggasztó szám. Főleg úgy, hogy a középpártok szavazóinak egy része nyitott a radikális üzenetek felé. Sarkozy elnök például nem…..
A plágium ügy és Gyurcsány Ferenc elveszett szakdolgozata kapcsán a Hírcsárda kutatásba kezdett, munkatársaink összegyűjtötték az országgyűlésben ülő képviselők szakdolgozatait. Plágium nyomaira eddig nem bukkantunk, jó néhány érdekes tárgyú, meglepő…..
„Minden idők legköltségesebb amerikai elnökválasztási hadjárata lehet az idei” – jelzi a hvg legfrissebb számában. A sajtó a markát dörgöli, hogy egyelőre megjósolhatatlan a republikánus párt jelöltjének személye, és ezért a jelölteknek semmi sem drága, hogy…..
Karfiol 2.88 2012.03.10 14:24:05
@iovianus: Meg sem kell szólalnia. A hívek pontosan tudják, hogy Santorum *a* katolikus jelölt, Romney mormon, Gingrich mindig a nőjéhez megfelelő vallást vesz fel, Obama pedig egyszerűen sátánista.
  Tegnap az Index zenés-táncos videójában vidám dallal kívánt boldog karácsonyt a demokráciának az Országházban. A Ház nem maradt sokáig adós a válasszal: Az Index.hu hírportálon 2011. december 20-án megjelent „Boldog Karácsonyt, magyar demokrácia!” című…..
A Schweitzer-verseny a világ legnehezebb matematikaversenye. Tíz (néha tizenkét) matematikafeladatot tűznek ki, amin tíz napig lehet gondolkozni. Valamennyi magyar egyetem valamennyi évfolyama egy kategóriában indul. Ez egy igazi hungarikum. A győztesek és a helyezettek között ott volt…..
Karfiol 2.88 2011.11.16 21:01:24
www.math.u-szeged.hu/Schweitzer2011/
Mi a véleményed az idei statisztikáról?
  Leültem egy iskolaigazgató-helyettessel, és átbeszéltük az új közoktatási törvény tervezetét (A Nemzeti köznevelésről szóló törvény koncepciója). Ha nem is átfogó jelleggel, de összeszedtünk pár problémás részt, amelyek feleslegesen keseríthetik meg mind a…..
Karfiol 2.88 2011.11.07 23:09:10
Klasszikus idézet: ,,Ha van társadalmi botrány, akkor az, hogy a felső tízezer termeli magát újra közpénzen.''

Az elit alatt majdnem mindenki a gazdasági-politikai elitet érti, aminek megvannak a maga iskolái Budapest-szerte, ,,a tudás hatalom'' jelszóval. Hoffmann Rózsa ezeket és a ,,tudás jobb, mint a hatalom'' jelszóval működő, ,,versenyistálló'' gúnynevű tehetséggondozó iskolákat próbálja egységesen kezelni, annak ellenére, hogy bár az oktatás közel hasonló színvonalú lehet, a diákok összetétele és hozzáállása ég és föld. A sztereotip budai gimnázium kreatív, művelt, két újlatin nyelven beszélő diákállományát mindenki képzelje el magának. Ehhez képest a ,,versenyistállók'' diákjai sokszor ha nem is szegényebb, de rosszabb kapcsolati tőkével rendelkező családok gyermekei (jellemzően mérnök, könyvelő, egyetemi oktató apákkal). Tedd fel magadnak a kérdést: ha a politikai-gazdasági elithez tartoznál, és megfelelő jövőt tudnál biztosítani a gyerekednek, akkor minek tanuljon szegény több matekot, mint amennyit muszáj?

,,Ez agyrém! Mindenekelőtt: mindig lesznek szülők, akik versenyistállóba adják a gyereküket, aki lehet, hogy kiváló tanuló lesz, de taccsra kerül az érzelmi élete, nem lesz gyerekkora.''

Ezzel egyetértenék, az embertelen távol-keleti modell engem is taszít, de olyan gyereksanyargatás, amilyet vizionálsz, egyszerűen nincs Magyarországon, legalábbis az archetipikus versenyistálló Fazekasban biztosan nem. Mindenféle feltörekvő iskolákban persze próbálkozhatnak terrorral, de kevés sikerrel. Motivált diákok nélkül nem megy.

Kiváló tanulmányi és versenyeredményeket hozó, de érzelmileg defektes diák valóban sok van, ezek legtöbbje viszont már így érkezik, és ez még csak nem is magyar jelenség. A Big Bang Theory poénjain széles amerikai közönség nevet, mert ott a közoktatásból hiányzó tehetséggondozás miatt minden iskolára jut pár kallódó tehetséges diák. A forgatókönyv a következő:
1) Gyerek okos tanuló alsó tagozaton valami rosszabb iskolában, valamiért rosszabb társas kapcsolatokkal (egymástól függetlenül)
2) Csúfolják mert stréber, ő meg lenézi a többieket, hogy hülyék, magányos lesz
3) Később rájön hogy bulizni meg csajozni kéne, csak mivel senki nem szereti plusz ő is lenézi a partiarcokat meg a női nemet általában, ez lehetetlen.
4) Hagyja az egészet a francba és kockul, később az egyetemen motiváció híján elkallódik.

(Ez kb. az átlagos 4chan.org/sci/-re posztoló egyén életrajza. Aki nem hiszi, járjon utána.)

A csúnya-rossz ,,versenyistálló'' ezekkel a gyerekekkel annyit csinál, hogy valahol az egyes meg a kettes pont között kiemeli a gyereket, aki nagyon fog örülni, hogy végre nem neki kell a tanár hibáit kijavítani, meg van néhány hozzá hasonlóan okos osztálytársa, meg versenyezhet abban, amiben jó. Így közösség része lehet, a versenyekből lesz egy nagy rakás (közösség által elismert) sikerélménye, és gond nélkül tud továbbtanulni. Innentől pedig nyugodtan élhet érzelmi életet. Ezt most vesd össze a megkeseredett kockával, aki egyébként lenne 18 éves korára.

A versenyistálló diákjainak ez kb. 1/3 része, a maradék szorgalmas, okos, normális, akinek csupán -- kortársainak 99%-ával szemben -- eljutott a tudatáig, hogy a gimnazista években a szórakozás mellett megéri komolyan felkészülni a választott pályájára, ami százszorosan fog megtérülni később.

Összefoglalva: én inkább a klasszikus ,,versenyistállókat'' féltem az elitiskolává válástól, mint fordítva. Idén lefújták az összes minisztériumi szervezésű általános iskolai tanulmányi versenyt, mert spórolnak. Mi ez, ha nem a jövő felélése?

Amúgy Rózsa asszony igen szúrós tekinteteket kaphat majd a politikusabb diákoktól a minisztériumi OKTV-díjátadókon. ( A legenda szerint látott már olyat a világ, hogy tudományos diákolimpiai érmes a miniszterelnöki díjátadón látványosan szenvedve úgy fogott kezet Gyurcsánnyal, mint valami leprással. )
666E 2011.05.18. 23:48:00már rájöttem, hogy az ilyen ízléstelen szingliregények írónői akik könyveivel van mindenhol kiplakátolva az összes mozgólépcső a metróban a címválasztásnál egyszerű metódus alapján dolgoznak:kiválasztanak valami egzotikus, vagy felkapott város nevét…..
A vallásosságnak az elmúlt bő száz évben számos nagy hatású ellenzője akadt. A „gyanú” úgynevezett „mesterei” – Marx, Freud és Nietzsche – alapjaiban támadták az istenhitet, és gondolataik hatására mára valóban megtörni látszik az a naiv…..
Karfiol 2.88 2011.06.05 04:22:24
@Satori:
Nietzschével igazságtalan vagy, ha Marx mellé sorolod.

Nietzsche tökéletesen tudatában volt annak, hogy Isten halála katasztrofális a nyugati kultúrára, ugyanis éppen a Feuerbach, Marx vagy újabban Dawkins-féle félhumanista tudomány-hitbe taszítja a gondolkodók egyik felét, ami lényegében nihilizmus, mert nem tud az emberségnél nagyobb célt felmutatni. A gondolkodók másik fele viszont a halott Isten árnyékához ragaszkodik, abban a hitben, hogy csak ez védheti meg a nihilista materializmustól. Te magad is ezt teszed, de idén húsvétkor talán a pápa is kifejtette, hogy az nem lehet, hogy az emberiség csak a világűr szélén egy jelentéktelen, véletlen szelekció által kitenyésztett céltalan fajzat legyen, tehát hinni kell Istenben.

Összességében Nietzsche célja olyan új értékek felmutatása volt, amelyek az emberen túlmutatnak, de a világon nem. Ezért tűnik a tanítása embertelennek, de mielőtt ítélkeznénk, fontoljuk meg, hogy ő maga a légynek sem ártott*. Ezért és Európa nihilizmusba süllyedése elleni reménytelen küzdelméért akár szentnek is nevezhetnénk.

* És a tanai sem. A náci eszmék a Schopenhauer-Wagner vonalról érkeztek (bár Hitler valóban járt a Nietzsche-múzeumban), a műveltebb olasz fasiszták értelmiségije Julius Evola volt a keleti tradicionalizmusával (mai Magyar Nemzet magazin rendpárti mintapolgármestere is őt olvassa, kicsit sem gyanús), Franco tábornok pedig a katolicizmus védelmezőjének hitte magát.
Karfiol 2.88 2011.06.06 23:17:22
@uszo:
"Emberi méltóságod érdektelen mindenki számára túl jón és rosszon a szemétre veled, de csak játékosan nevetve..... Ha lehet a hatalom akarása érdekében....az emberfeletti emberért...
Ezek az általad kívánt új értékek közé tartoznak?"

IGEN!

Most nyilván gyengeelméjűnek tartasz, de ez ellen nem sokat tehetek. Annyit viszont tanácsolok, hogy amikor a hatalom akarásáról beszélsz, ne Gyurcsány Ferencet képzeld magad elé, hanem egy száz éves tölgyfát, ami még mindig felfelé tör.

@Virágoskert:

"Szerintem, éppen a fordítottja igaz: az a szerelem, amelyet az ember nem áldozna fel üdvösségéért, nem valódi szerelem. "

Tehát a szerelmet üdvtanilag egy szintre helyezed mondjuk a vasútmodellezéssel; elütjük vele az időt, amíg a halál el nem választ. Hát jó:
"Szeretlek, de ez végső soron mellékes."
Van-e ennél gyönyörűbb sértés?

Polgárok körében rossz híre van azon botrányhősöknek, akik mintegy ugródeszkaként használják "párjukat" magasabb célok felé. Ha a cél a nagyobb vagyon vagy hírnév, ez elítélendő.

Ha a cél az üdvösség (ahova boldog mintacsaládanyaként/mintacsaládapaként könnyebb út vezet), akkor ez megengedett. Miért?

Ugyanakkor az őrült és a keresztény között félúton lebegő Kierkegaard szerint "…a nő a férfi számára minden, mert a végességet ajándékozza neki."

@szemet:

Kulturális, társadalmi értékeket sorolsz. De társadalmi érték lehet bármi, ahogy USA-ban a szabadság, nálunk a túrórudi. Azonban egyéni szinten ezet ha nem is válnak irrelevánssá, de erejüket vesztik. Arra a kérdésre, hogy mit akarsz kezdeni az életeddel, nem jó válasz, hogy ,,ne legyek se rabszolgatartó, se bálnavadász''.

Csak persze manapság egy zöld aktivista nem meri bevallani, hogy igazából magasról tesz a bálnákra, és csak azért ütközik meg a japán bálnavadász-flottával, mert a kalózkodás jó játék.
"Ha meghallom a kultúra szót, előveszem a pisztolyomat." Ezt a mondatot sok mindenkinek tulajdonították már, köztük Hitlerrel, Göringgel, Goebbels-szel, Sztálinnal. De teljességgel érdektelen, hogy melyik briganti mondta valójában. A lényeg nem ez. Mert a lényeg nem a duma,…..
  A Népszabadság keddi számában interjút közölt Szalai Erzsébettel a mai fiatalság helyzetéről. A nol.hu-n olvasható változat valamiért megváltozott a nyomtatott kiadáshoz képest, kikerült belőle például Orbán Viktor mint ellenségkép, de cserébe kaptunk Milla-csoportot…..
Mandiner blog Worluk és a nuncius 2011.04.15 09:01:00
  „Magyarországon nemhogy elnézik, de egyenesen díjazzák a szexuális eltévelyedés legkirívóbb fajtáit.” Ezt annak kapcsán posztolta a mester, hogy Juliusz Januszt, feltehetően a pécsi ügy miatt, délebbre helyezte a Vatikán. Azzal, ha az ember a pedofil…..
Karfiol 2.88 2011.04.15 11:34:50
@rajcsányi.gellért (ergé):

Az egyház kétezer éve létezik, a pedofilmaffiázás legalább ezer éve. (csak akkor az "aljas" média helyett az "aljas" szentek sárdobáltak)

en.wikipedia.org/wiki/Liber_Gomorrhianus
A ma esti Tétben ismét előkerült az, ami a következő években feltehetően még sokszor téma lesz: meg lehet-e majd változtatni a Fidesz-KDNP által most elfogadni készülő új alkotmányt egy esetleges kormányváltás után. Kétharmadot kell hozzá szerezni – mondta rezignáltan…..
Az új alkotmány nem többpárti konszenzussal készül, hanem a Fidesz-KDNP egymagában készíti el, ezért az nem a nemzet, csak a Fidesz alkotmánya lesz – hangzik el nap mint nap, elsősorban az MSZP (feat. Gyurcsány Ferenc) részéről, de az LMP is kivonta magát az…..
  Matematikai modellel bizonyítaná be három amerikai tudós, hogy bizonyos országokban a vallásosság ki fog halni a társadalomból. Hit, társadalom és történelem matematikai levezetése? Mi van? Feltéve, hogy nem csúcsra járatott iróniaméterrel vagy a nemrég általunk is…..