Regisztráció Blogot indítok
Adatok
koldokzsinor

57 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Születésház Közhasznú Egyesület jogsegélyszolgálatot indít az otthonszülés kapcsán felmerülő sérelmek képviseletére. Az elmúlt 20 év tapasztalatai azt mutatják, hogy az otthonszülést választó szülőket gyakran éri hátrány (hátrányos megkülönböztetés,…..
Császármetszés utáni hüvelyi szülés otthon vagy kórházban Egyre több a császármetszés Magyarországon is.Kevés nő vállal több császármetszés után gyermeket, még kevesebb szülész.De az igény megvan a császármetszés utáni hüvelyi szülésre, és…..
   Mi nők, tudunk szülni. Leginkább magunktól, ha hagynák, hogy mi választhassuk meg a körülményeinket. Nem kell körénk nagy felhajtás...Szavazás a Szülünk oszt csók blog -on.Fotó: Koós Tamás..
 "Tudjuk jól, milyen mérhetetlen kockázatot jelent otthon enni. Ha a felelőtlen kismama, (kispapa, kisgyerek, kisöreg, sőt nagymama, nagypapa, nagy gyerek és nagy öreg), csak úgy, ripsz-ropsz magához veszi az ételt, fékevesztett ámokfutásával határtalan veszélyeknek teszi…..
http://w.blog.hu/2010/06/11/apa_mosdik_anya_szulnem hiszem el, hogy komolyan gondolja. Egyszerűen nem lehet valaki ennyire ostoba érveléseiben, nyilván csak provokálni akar, vagy pedig valamelyik vezető szülészmegmondóembernél bevágódni. Nem hiszem el, hogy ez az…..
Köldökzsinór Gyerekjóga 2010.06.04 06:36:00
2010. június 6-án (vasárnap) gyerekjóga 3-6 éveseknek http://joganaplo.blogspot.com/..
Egészségesen hazakerült 2010. május 31-én. Íme drága, hazakerült kislányom! Köszönöm a sok-sok segítséget, ránkgondolást!  És köszönet a budapesti, Bókay utcai PIC (I. sz. Gyermekklinika Perinatális Intenzív Centrum) összes dolgozójának - a portástól a főorvosig -…..
Vasárnap késő délután tüzet raktunk a kerti tűzrakónkban, hogy szalonnát, paprikát, krumplit és hagymát süssünk. Ez a kisebb gyerekeim egyik kedvenc kerti időtöltése. Az idő kedvezett, a szél sem fújt, így nagyon jó tüzet tudtunk rakni. A bátyjuk is hazaérkezett, partner…..
A Szülők az Anya- és Bababarát Szülésért tíz pontban gyűjtötték össze, mit tartanának fontosnak ahhoz, hogy az anyák és az újszülöttek méltó ellátásban részesüljenek a szülészeteken. Célul tűzték ki az otthonszülés legalizálása mellett a szülészet reformját.…..
A magzatszurok a magzat széklete. A magzat bélcsatornájában keletkezik. Zsírnemű anyagokból, sejtekből, nyákból és epéből áll, hámsejteket, nyálkadarabokat, lenyelt magzatvizet tartalmaz. Színe zöldesfekete. Általában a szülés utáni egy-két napon belül az újszülött…..
Köldökzsinór Amnioszkópia 2010.05.23 20:00:00
 A magzat méhen belüli állapotának megítélésére szolgáló vizsgálat, amelynek lényege a magzatvíz megtekintése a magzatburkokon keresztül. Általában a szülés kiírt időpontja környékén végzik (kétnaponta), vagy amikor papírforma szerint az idő lejárt…..
 Kedves Barátaim! Közös megegyezés alapján azt a tájékoztatást, amit előzőleg föltettünk, a zaklatások miatt levesszük. Amelyikőtök szeretne tájékozódni, írjon e-mail-t a szabadon@szules.hu címre! Fogunk válaszolni Nektek. Köszönjük a sok törődést, amit…..
Ezt a címet kapta a Katiban a baba című videósorozat 22. része: Szenzációs születés a kamera előtt. Kati Katiban a baba korábban normális, nem pedig szenzációs szülésre vágyott, ahogyan azt a 21. részben elmondta, és elképzelhető, hogy Katiban a baba is a normális…..
Olaszország, 2006. január 1. Nem volt nagyon régen. Magyarországon már vannak olyan helyek, ahol ez így nem történhetne meg. Sajnos, akad még, ahol mégis. Hasznos megnézni ezt a kis videót azoknak, akik szeretnék megtudni, milyen az ún. "mekóniumos (magzatszurkos)…..
„Ahogy visszafelé tekintünk az időben vagy a civilizációtól távoli tájakra térben (az ún. „természeti népeknél”), nem egyszer azt láthatjuk, hogy arra törekszenek, hogy a hiányzó szőrzetet vagy a csökkent megkapaszkodási képességet valahogyan pótolják. A…..
Sheila Kitzinger, világhírű kultúrantropológus, aki egész életében a szüléssel, szülés körüli kutatásokkal, tapasztalatgyűjtéssel foglalkozott, látogatást tett a Napvilág Születésházban annak örömére, hogy az Alternatal Alapítvány kiadta A szülés árnyékában. Katarzis…..
 egyszer érdemes megnézni - egy gép, ami azt mondja: ping.   ..
Egyik magyar bábánk pár szót írt az alábbi, otthonszülésről készültnémet film kapcsán:Érdekes, hogy ez alatt a pár perc alatt nem volt egyszer sem szívhanghallgatás. Mi minden, de legritkábban minden második kontrakció alatt szoktunk szívhangot hallgatni, tekintettel arra, hogy…..
Marsden Wagner professzor, M. D., M. S. P. H. írása A Szülészeti és Nőgyógyászati Szakmai Kollégium állásfoglalása sajnálatosmódon tele van hamis információval, és egyértelmű kísérletnek tekinthető arra, hogy a magyarokat és az ország hatóságát…..
A Magyar Orvosi Kamara Szülészeti és Nőgyógyászati Szakmai Kollégium 2002 januárjában állásfoglalást tett közzé az otthon szülésről. Sajnálatos módon az állásfoglalás számos tévedést tartalmaz.  A cikk megjelent 2007. 12. 27.-én Lege Artis…..
A Szülészeti és Nőgyógyászati Szakmai Kollégium 2002. január 18-i (és ma is érvényben lévő) állásfoglalása a „tervezett otthonszülés” kérdéséről a következő: 1. A hazai szakmai kollégium állásfoglalása azonos a legtöbb nemzetközi szülészeti és…..
"Mindannyian nagyon meghatározó módon őrizzük magzati és csecsemőkorunk élményeit, és hajlamosak vagyunk arra, hogy ezt az élményt egy szerepfordítással megismételjük akkor, amikor nekünk lesz gyerekünk. De ez az ismétlés csak akkor következik be, ha tudattalan. Minden…..
Köldökzsinór Egy nagymama levele 2010.04.23 08:34:00
"Kedves Geréb Ágnes!Engedje meg, hogy köszönetet mondjak leányom; szülése utáni boldogságtól sugárzó mosolygó szeméért! Nehéz szavakkal kifejezni milyen érzés látni ezt egy nagymamának.Tisztelettel és hálával tartozom Önnek, hogy az öröm és a boldogság a…..
F. Várkonyi Zsuzsa pszichológus Normális szülés című írása 1990-ben jelent meg, akkor radikálisan új szemszögből mutatva be a szülés témáját. A Normális szülés- ma, egy frissített, bővített, aktualizált változat, melyben a szerző lebilincselő lendülettel tár fel…..
Köldökzsinór Levélkampány 2010.04.19 09:00:00
  2010 február végén levélkampány indult! "Beszélgetések, személyes élmények, felháborodások vezettek el ehhez a levélkampányhoz. Édesanyák, akik azt szeretnék, hogy tiszteletben tartsák őket és gyermekeiket, felnőtt embernek tekintsék őket, akik képesek felelős…..