Regisztráció Blogot indítok
Adatok
na ki?

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
         Dr. Megadja Gábor a Loyal együttes gitárosa évi 6.6 millió forintot kap tanácsadásért Demeter Szilárdtól a Loyal együttes basszusgitárosától, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatójától. Ez a 6.6 millió forint jelenleg egy egyetemi professzor évi fizetése Magyarországon. Dr. Megadjának…..
A magyarországi rendszerváltás időszakát, vagyis az 1987 szeptemberi lakitelki találkozótól az 1990-es, első szabad választásokig tartó időszak sajátos hangulatát leginkább maguk a "szereplők" tudják visszaadni, pontosabban azok a képek, melyeken a rendszerváltás "kulcsemberei" láthatóak. Ezekből…..
Úgy lett egy kicsi magyar településnek nemzetközi kupában induló focicsapata, hogy annak költségeit túlnyomórészt a magyar adófizetők állták. Az Orbán-rezsim cinizmusát jelzi, hogy pénzt és energiát nem kímélve végül olyan magasra emelte a pöttömnyi Felcsút csapatát, hogy az rövidesen nívós külföldi…..
na ki? 2020.06.30 09:05:32
@MAXVAL bircaman közíró: vállalkozást alapítani, embereknek munkát adni, jó terméket/szolgáltatást előállítani és azt eladni az visszaélés az erőfölénnyel?

Na befejeztem a buta birka szeredőci fejeddel való hadakozást, semmi értelme. Amúgy pedig olvasott, világlátott és értelmes ember vagy, de néha nem látod a fától az erdőt.
na ki? 2020.06.30 15:29:59
@MAXVAL bircaman közíró: értem, tehát kommunista vagy.

Amúgy nincs azzal semmi baj, önmagában a kommuninisztikus világnézet rendben van, MArx sehol nem írt olyat, hogy a Gulágra kell küldeni az ideológiai ellenséget.

A kommunizmussal egy baj van, hogy megvalósíthatatlan, az emberi természet miatt.
na ki? 2020.06.30 16:30:59
@MAXVAL bircaman közíró: én nem mondtam, hogy az emberi természet megköveteli a liberalizmust. Pls. ne forgasd ki a szavaimat.

Az emberi természet leginkább a feudális viszonyokat kultiválja, nem véletlen, hogy olyan sokáig tartott a középkor. Van akinek faszán megfelel robotos parasztnak lenni és van akinek meg a böszme földesuraskodás való. Kár volt azt meghaladni.
Vannak persze ellenérvek, vannak akik szerint fizessen a katás, a 40% jogos, van pénze, minek sumákol? Fizessenek a gazdagok, ahogy az már lenni szokott. Nos, volt amikor a KATA értékhatára 6 millió volt, akkor az év elején befizettem vagy másfél millió plusszt az előző évre, ha az emlékezetem nem…..
na ki? 2020.06.29 11:18:22
@arthurthedent: Dehogy trollkodok. Te írsz valamit, én arra válaszolok.

Ritka pofátlan egy alak vagy. Nincs kedved megvédeni a véleményed és akkor letrollozod a másikat. Gratulálok, vitakultúra nulla.

Amit én írtam tiszta és egyértelmű.
na ki? 2020.06.29 14:09:38
@arthurthedent: sehol nem írtam olyat, hogy a jogszabály tisztán és világosan leírná, hogy mi a bújtatott munkavállalás.

A munkaviszonyt magát viszont igenis egzaktul körülhatároltan leírják a jogszabályok. És erre írtam, hogy ha a törvény betűje nem is, de a szelleme tartalmazza azt, ami alapján egy bírónak (ha bírói szakaszba jut) nem sok mérlegelni valója marad majd.

De pont leszarom, hogy adócsaló vagy-e vagy nem, csak ne verd itt a melledet, hogy nem. Mert igen.
na ki? 2020.06.29 19:11:52
@szokimondoan: öööö, bocs, de mi közöm hozzá, hogy te hova számlázol és kinek és mennyiért?

Én azt mondtam, hogy aki mindössze egy helyre az bújtatott munkavállaló. Ha te 4 vagy 5 helyre akkor te nem vagy az, nem rád vonatkozik, ugorjunk.

Az meg aztán végképp nem érdekel, hogy mennyit adózol.
Az úgy volt, hogy van nekem egy hitelkártyám. Nem írom meg, melyik banknál, mert nem akarom, hogy a bankom bepereljen jóhírnevének csorbításáért. Meg persze azért sem, mert nem akarom megkönnyíteni a számítógépes bűnözők dolgát. Egyszóval, eddig a bankom mindig értesített két dologról: milyen…..
  Pár napja több internetes hírportálon is  megjelent egy cikk, miszerint a bíróság ismét elmarasztalt egy ingatlanközvetítő céget a kizárólagos megbízása miatt, a következő címmel. A bíróság szerint az ingatlanközvetítő kizárólagos megbízása esetén is eladhatja ingatlanát a tulajdonos. Mióta…..
Vasutaskritikus No.1. 2013.05.11 00:10:23
        Az utóbbi időben elhagyott az ihlet, talán kicsit bele is untam a blogolásba. Most mégis billentyűzetet ragadtam, ennek oka pedig, hogy bekövetkezett amire majd negyven éve várok!!! Igen, végre eljött! Nem kell többet álmatlanul forgolódnom az ágyamban és…..
Fogyasztó(védelm)i tapasztalatok E cikkben azokat a történéseket foglalom össze, amelyek egy telefonjavítás során felmerülnek, bízván abban, hogy tanulságos lesz néhányotok számára, ha a balsors gyógyításra rendeli a készüléketeket. Esetemben egy HTC Sensation XE kamerája…..
Kedves Drága, hőn szeretett Olvasóink! Mint látjátok mostanság ritkultak a posztok, ennek oka, hogy az Androlib szerkesztőit is elragadta a nyár és a SZOTT üdülők és SZÉP kártyák forgataga, a különböző fesztiválokról már nem is beszélve. Ettől függetlenül ne aggódjatok,…..
Az összefogás nem szándék kérdése, hanem erő kérdése. Lehet hogy vannak országok, ahol ez nem így működik, például a skandinávoknál, de egy ilyen félázsiai népség, mint mi, akkor tud összefogni, ha erő van. Ez nem zárja ki a konzultációt, a vitát és a demokráciát, de…..
Vasutaskritikus Még Indóház 2011.09.08 09:26:00
 Ha már Indóház… A modellezés részleget mindig különös érdeklődéssel lapozom fel, tekintve, hogy magam is modellező lennék, és a mai napig is mindig csalódottsággal lapozok tovább. A modellezésről írni nem lehet egyszerű, de azért több lehetőség lenne benne, mint…..
Belsőség Nesze, Mondeó! 2011.09.02 07:00:00
Ez nem egy Aston Martin? Ja, vagy azt már eladták! Mivel a rengeteg program mellett volt hat-hét órányi üresjárat, elugrottunk a közeli műszaki múzeumba, a helyi sajtós Petra szervezett nekünk egy fullextrás Transitot, amihez hasonlót ritkán látni. Nagy élmény volt. Mai…..
na ki? 2011.09.02 09:47:49
@Nesebar: Gyerekek, ez a "szar is szar" ez nem újságírás. Akkor hívjuk papptibit egy bloggernek és kész. De ez nem újságírás.

Csikós is vastagon kever bele életrajzi elemeket, de ott nem érzed azt, hogy az rányomná a bélyegét a mondandóra. Hanem kiegészíti, körülöleli, hozzáad.
na ki? 2011.09.02 09:57:15
@W84IQ: +1
na ki? 2011.09.02 10:16:36
@Gomulka Béla: ha papptibike kevésnek érzi az információt a cikk megírásához akkor kérdezzen. Járjon utána. Vesse be magát. Küzdjön.

Legalább csináljon úgy, mintha újságíró lenne b+.
Most már minden híroldal szerint szeptember végén fogják bemutatni az Apple frissített mobilját, és abban is egyetért a többség, hogy az külsőre pont úgy fog kinézni, mint a mostani generáció. Múlt héten már írtam arról az antennakeretről, ami méretében, formájában…..